Univerzitet u Nikoziji dobija prvu školarinu koja se plaća Bitkominom | Bosnian.Lamareschale.org

Univerzitet u Nikoziji dobija prvu školarinu koja se plaća Bitkominom

Univerzitet u Nikoziji dobija prvu školarinu koja se plaća Bitkominom

Univerzitet u Nikoziji (Unic), na Cipru, već dobila prvu uplate školarine s Bitcoin iz Južne Afrike studentthat će se online MBA stupanj. Vijest je otkrio institucija, jedan od najvećih akreditovanih engleski jezik univerziteta u euro-mediteranskoj regiji, koji je nedavno počeo primanje kriptovaluta.

"Dana 27. Novembra, Francois Rossouw, nova unic student u Južnoj Africi, je isplata 1 BTC, ekvivalent od 670 € ($ 910), prema školarine za online Master of Business Administration stepena", rekao je univerzitet u saopštenju oslobodi objavio Bitcoin Views.

To je upravo ono što smo i očekivali, da će početni usvajanje doći od učenika koji pohađaju naš online studijskim programima iz pojedinih zemalja u Africi.

U nekim zemljama, međunarodnih plaćanja su izuzetno glomazna i obzirom na to da određene studenti plaćaju na mjesečne rate plan, naknade prijenos završiti dostizanje 5 do 10 posto svog plaćanja i veoma nezgodno.

Namjera ove inicijative je da se olakša teškoće prijenos i za izgradnju vlastite praktična znanja o ovoj oblasti.

Christos Vlachos, finansijski direktor i član Savjeta Univerziteta u Nikoziji

S druge strane, južnoafrički student uvjerava da je "počašćen da bude dio ovog istorijskog priliku". Prema Francois Rossouw, "biti u stanju da plati za svjetske klase tercijarno obrazovanje sa Bitcoin je bio san mnogih, ali malo ko je verovao da će tako uskoro postati stvarnost".

"Nisam iznenađen da je Univerzitet u Nikoziji, sa svojom istorijom trendove i inovacije koji su prvi korak. Ja sam ih pohvaliti na razbijanje okova tradicionalnih plaćanja barijere", dodao je on.

Osim toga prihvatanje Bitcoin, univerzitet će biti lansiranje prvi Master of Science Degree u digitalnu valutu u proljeće 2014. Godine Francois Rossouw je uvjeren da će "ovakav stav privući neke od najsjajnijih umova u Bitcoin svijetu da studira na Univerzitetu u Nikoziji ".

"Isplata UNIC za školarinu je instant, bez granica i bešavne. Osoblje unic je bio neverovatno pomoći u njihovom prepiske i pazeći na sva moja pitanja su brzo odgovorili. Radujem se što ću ove institucije i dalje rasti kao središte inovacija iz prve ruke ", zaključio je on.

Ali vijest nije gotovo. Kao dio šireg digitalnu valutu inicijative institucije, univerzitet i želi da doprinese stvaranju "sveobuhvatan frameworkfor razvoju Kipar u čvorište za Bitcoin trgovinu, preradu i bankarstvo", dodaje se u saopštenju. Da biste to učinili, unic se nada da će računati na Kipar vlada i relevantnih aktera u zemlji.

Povezane vijesti


Post ICO

Je li to ptica? Da li je avion? Ne, Super Bitcoin štedi Argentine

Post ICO

5 Izvanredne Bitcoin video snimke koje morate gledati

Post ICO

Bitkoin osvaja Virgin Galactic: platite putovanje u prostor s kriptocurrency

Post ICO

Igrajte online poker za pravi novac iz SAD-a i bilo gdje u svijetu koristeći Bitcoins

Post ICO

Zbog toga bi Bitcoin trebao da nauči od litecina

Post ICO

Vlasnik traži 1,9 miliona dolara za Trump SoHo kondo, ali on prihvata samo Bitkoine

Post ICO

Bitcoin St. Petersburg Bowl

Post ICO

Bitcoin London 2013 je ovde i mi ćemo vam pružiti kompletan pregled

Post ICO

Bitcoin predviđanje platforme Predviđanje osvaja 1000 registrovanih korisnika i ima nove funkcije

Post ICO

Bitcoin prodavac btcQuick skoro slavi godinu dana sa 2 miliona dolara prodaje

Post ICO

Rezervišite svoj hotel sanj s Bitcoin na CheapAir.com

Post ICO

Tri glavne kineske BTC berze objavljuju puno izdanje rezervnih dokaza