Web lokacije dve Hongkonške banke postaju žrtve Bitcoin ransomware | Bosnian.Lamareschale.org

Web lokacije dve Hongkonške banke postaju žrtve Bitcoin ransomware

Web lokacije dve Hongkonške banke postaju žrtve Bitcoin ransomware

Dva najvećih banaka u Hong Kongu su nedavno na meti hakera. Digitalni kriminalci prijetili da pokrene cyber napade na web stranice pripadaju Bank of China i Bank of East Asia, osim žrtve platio otkupninu u Bitcoin.

Lokalne vlasti su potvrdile su banke podnijeli izvještaje sa policijom Hong Kong, tvrdeći njihove web stranice su sjeckan. Distribuirane denial of service (DDoS) rezultiralo u nestabilnim usluga.

Prema rečima portparola ", te dvije institucije kasnije primljene e-mailove zahtjevan plaćanja u Bitcoin, ili neće biti još jedan krug napada." Hakeri su se smatra da se na osnovu inostranstvu i preliminarne istrage koju je pokrenula policija saznala attackes vjerovatno su pokrenute iz više zemalja.

Bank of China potvrdila svoju web stranicu je pogođena DDoS u subotu, 9. Maja iako informacije o tom slučaju je tek sada otkriven. Banka je osigurana svoj servis nije bio pogođen.

"Sa našim stalnim mehanizam za praćenje i nepredviđene mjere kako bi se osigurala sigurnost i rad web stranice kompanije, naše usluge i informacije o klijentima nisu pogođeni incidenta. Slučaj je prijavljen policiji Hong Konga ", rekao je predstavnik za Bank of China Coindesk.

S druge žrtve, Bank of East Asia, shvatila da je napadnut nakon uočavanja nenormalan porast internet prometa. U međuvremenu, finansijske institucije sprovode mjere za nepredviđene da se bave napadima, negirajući bilo narušavanja sigurnosti.

Policija je svrstavaju slučaj kao ucjena

Napadi će biti istražena od strane Cyber ​​Security i Biro tehnologije kriminala i analizira Hong Kong monetarna vlast, koja je tražila i banaka da podnesu izveštaje.Vlasti raspravljaju o regulaciji, Zeroblock dolazi na Android i Atlanta hostuje kripto konferencijuOvaj tjedan, Bitcoin Examiner fokusiran na nove poslove, nove funkcije i nove usluge. Od trgovinskih platformi za nove rudarske uređaja, i ne zaboravite o proširenju prve Bitcoin vijesti agregator Zeroblock, sve ono što je bitno je ovdje, u našem najnovijem nedeljnom zaokruživanje.

Btc.sx je novi Bitcoin samo margina platformi za trgovanje

Ime Btc.sx možda zvuči poznato od kompanije koja je jedan od sponzora Aussie manifestacije "Beers4Bitcoins", postavljen da se dogodi u Sidneju. Ali pokretanja, koju je osnovao bivši bankar Joseph Lee, isticao ove sedmice nakon objavljivanja svoje trgovačke platforme koja radi isključivo s Bitcoin dostigao profitabilnost samo nakon mesec i po dana rada.

Lee želi da svi imaju priliku da spekuliše o vrijednosti kriptovaluta sa odgovarajuće alate, ali bez velikih rizika. Zato Btc.sx uključuje sve trgovine, isplate i depozita.

Developer stvara Raspberry Pi Bitcoin Hotspot

Programer Richard Green nedavno je pisao poruku na Reddit objavio da je završio radni prototip novog omogućen Bitcoin WiFi hotspot pogonjen Raspberry Pi. Hotspot se mogu prepoznati po SSID (Service Set Identifier) ​​'BitcoinWifi i omogućava povezivanje sa Bitcoin čvorova, preko port 8333, što omogućava isplatu da pruži punu pristup servisu.

Prema autoru, uređaj zahtijeva Zero Configuration da rade, ali to treba dodati na postojeću infrastrukturu (5V USB mrežni adapter i ruter preko Ethernet). Možeš


Dobrodošli u budućnost: upoznajte krioničnu Bitcoin rudarsku mašinuPošto smo vidjeli, znamo da je to gotovo nemoguće za prosječnog računara na moj bitkoine efikasno. To je glavni razlog zašto rudarskih mašina su cvjetanja poput gljiva i, danas, donosimo vam još jedan primjer evolucije.

Upoznajte kriogeno FrostBit, od Cryoniks Inc., mašina koja se može smatrati samo PC ako govorimo o ime. Uređaj ima neke futuristički karakteristike: sadrži generator tečnim azotom, poseban ASIC chipsand ne zaboravi thespecial cijeni oko 15.000 $. A vrijednost koju ne možete, čudno, platiti Bitcoine.

"Ovo je prvi put da je izgrađen" PC "za potrošače sa ugrađenim u tečnom generatora dušika. Mi koristimo helijum kompresije tehnologiju za super-cool kondenzatori koji zauzvrat kondenzovati azot zraka u tečnom obliku. Nema ništa iole slično na raspolaganju potrošača ", kaže Fahad Koumaiha, direktor Cryoniks.

"Do održavanje kriogeno temperature uspjeli smo postići supravodljivost sa našim dizajniranog ASIC procesorima Ne samo da smo dobili veliki poticaj u brzini, ali smo smanjiti potrošnju energije za oko 2800W po jedinici;. Znatno manje od bilo čega na tržištu danas", dodaje on.

Dok je prosječna PC pogađa samo 200W, ovaj rudarski stroj može pogoditi vrhova 2800W i obavljanje 1000 Gigahashes sekundi. Kompanija planira da isporuči kriogeno Bitcoin FrostBit u julu, tako da ako ste ozbiljni o Bitcoin rudarstva i žele da ulažu u dobru mašinu, razmisli o tome.

Preko techcrunch.com


Generalni direktor Western Union nagoveštava usvajanje na Bitcoinu, ali samo kada se reguliše kripto valencijaJedan od najmoćnijih ljudi na tržištu doznaka, Hikmet Ersek, direktor Western Uniona, izjavio je ove sedmice da je njegova kompanija mogla biti u potrazi za usvajanje Bitcoin, ali samo jednom najpoznatiji kriptovaluta na svijetu je regulisano (barem u nekim 200 zemalja u kojima posluje).

Vijest je otkrio tijekom Bloomberg emisiji "Street Smart", čiji je domaćin Trish Regan. Ersek priznao Western Union mogao uključiti Bitcoin opciju u svoj paket usluga.

Međutim, direktor očekuje da će korisnicima da pokažu interes i traže prvu opciju, zahtjev koji će se razmatrati kada se kriptovaluta regulisano.

"Mi izmiri i isplatiti u 121 valutama [...]. Kada Bitcoin treba urediti, od strane regulatora koji bi trebao biti pravi valutu, zašto ne bi trebalo da koriste Bitcoin?", Odgovorio je na pitanje Trish Regan, koji je suočen Ersek sa visoke naknade Western Union naplaćuje za prijenos novca.

On je dodao da kompanija neće okrenuti leđa, kao što je inovacija ako klijenti dokazali da žele da ga koriste.

Ako Bitcoin je regulirano i kupci žele, zašto ne?

U međuvremenu, cijena Bitcoin izgleda da je stabilizovala oko znaka $ 600, nakon dvije sedmice nekih volatilnost, prema BitcoinCharts.com.

Istaknuti slike iz Wikimedia

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin servis HashingSpace otvara centar za prenos podataka u Vašingtonu

Post ICO

Džon Matonis objašnjava zašto je prihvatio da upravlja Bitcoin fondacijom

Post ICO

Cryptocurrency pioneer objašnjava zašto je nemoguće zatvoriti Bitcoin

Post ICO

Da li je Moolah (i njegov 1,4 miliona dolara BTC trenutno nedostaje) najnovija Bitcoin prevara?

Post ICO

Avalon bi mogao dobiti investiciju od 200 miliona dolara i 20nm tehnologiju kako bi postao lider rudarskog tržišta

Post ICO

Svježi bitkoini su bolji: BlockTrail Mint prodaje sveže minirano BTC

Post ICO

15 lokacija za sva vaša kripto pitanja

Post ICO

Bitcoin aplikacija ZeroBlock stekao popularnu uslugu Blockchain.info

Post ICO

Coinbase otvara prvu regulisanu razmjenu bitkoina u Sjedinjenim Državama

Post ICO

Rusija blokira Bitcoin sajtove, EgoPay zamrzava sredstva klijenata i još mnogo toga

Post ICO

Apple pozdravlja blokchain, Wikimedia prihvata BTC, a Rumunija otkriva kripto-prilika

Post ICO

Bitcoin Exchange Bitkurex ne pokreće nikakve naknade za Grčku