CeX počinje sa trgovanjem u Bitcoinu, Moolahovom potencijalnom prevara i još mnogo toga | Bosnian.Lamareschale.org

CeX počinje sa trgovanjem u Bitcoinu, Moolahovom potencijalnom prevara i još mnogo toga

CeX počinje sa trgovanjem u Bitcoinu, Moolahovom potencijalnom prevara i još mnogo toga

Dobrodošli na Bitcoin ispitivača najnoviji sedmični zaokruživanje sa najvažnijim vijest protekle sedmice.

Bitstamp klijentima koji ne provjere identiteta na rizik od gubitka sve svoje BTC

BitStamp klijenata sa neprovjerenim računima imaju do 13. Novembra završe ID verifikacije ili mogu suočiti konačni "kazna": izgubiti sve njihove Bitcoine. Svi kriptovaluta pohranjeni na računima bez odgovarajuće provjere identiteta će biti oduzeta od strane Sjedinjenih Američkih Država i dodatne kazne bi mogao biti primjenjiv.

Razmjena je Slovenija na bazi - jedan od najvećih u svijetu koje se bave dolara - objavio je novo upozorenje 16. Novembra, podsjećajući "svim vlasnicima neprovjereni račun sa balans da se provjeriti u roku od 28 dana od objavljivanja ovog poziva".

Cijeli članak

Bitcoin plaćanja kompanija BITNET podiže 14 milijuna $ sredstava krug

Ni godinu dana, San Francisco Bitcoin obrade plaćanja platforma BITNET objavila je 20. Oktobra da je zatvorio serija A finansiranja krug u vrijednosti od 14 miliona $.

Okrugli finansiranje je predvodio Highland Capital Partners, globalne venture capital firmi čije investicije uključuju Malwarebytes i modni startup Rent piste. Učestvovali postojećih investitora u krug finansiranja, od kojih je jedan japanski maloprodajni div Rakuten, čija je matična kompanija kupila Viber ranije ove godine za 900 miliona US $.

Izvor: CoinTelegraph

MIT naučnici razvili algoritam koji može predvidjeti cijenu Bitcoin

Sa toliko algoritama tamo, jedan od samo mogućnosti još uvijek nedostaje je algoritam u stanju da predvidi cijenu Bitcoin. I to je upravo rezultat rada obavlja duo istraživača na Massachusetts Institute of Systems Technology (MIT) Computer Science and Artificial Intelligence Laboratory i Laboratorija za informacije i odluke.

Glavni istraživač Devavrat Shah i nedavno diplomirao Kang Zhang su se udružili da razviju algoritam strojno učenje koji može predvidjeti cijenu od najpoznatijih svjetskih kriptovaluta. "Ali to radi?", Možda se pitate. Pa, Shah i Zhang su bili u mogućnosti da koriste algoritam za skoro duplo svoje Bitcoin investicija u periodu od 50 dana.

Cijeli članak

SnapCard ima za cilj jačanje Bitcoin usvajanja POS sistemom giveway

Bitcoin plaćanja pružatelj rješenja SnapCard planira dati 500 trgovaca u oblasti San Franciska sposobnost da prihvati digitalnu valutu kao dio mesec dana promotivni događaj.

Kompanija je objavila svoju '#IntegrateSF' kampanju ove sedmice, koja će dati besplatan tablet-based point-prodaje (POS) sistema za učešće trgovaca koji počnu primanje Bitcoin plaćanja u novembru ove godine. Cilj #IntegrateSF, prema snapCard, je da se uključite u San Francisco Bay području u središte digitalnu valutu na svijetu.

Izvor: Coindesk

Europa listi Bitcoin ETF u radovima

Cameron i Tyler Winkelvoss i dalje radi na tome da se Winkelvoss Bitcoin Trust na tržište. Sada, Bitcoin razmjena sjedištem u Velikoj Britaniji svoje odmjeravaju lansiranje vlastitog Bitcoin ETF-a, čime bi se trgovati u Evropi.

Coinfloor, a Bitcoin broker sa sjedištem u Londonu, podnio planova za uvođenje Bitcoin ETF koji bi trguju kao akcija na Coinfloor Exchange. Pozivajući se na Financial Times, Coindesk izvještava da će Coinfloor Bitcoin ETF čuvati Bitcoin na "fizičko ključeva", što bi omogućilo pristup investitora u digitalnu valutu, bez rizika od direktnog vlasništva.

Izvor: ETFTrends

Više od 30 CEX trgovina u Velikoj Britaniji sada trgovanje u Bitcoin

Jedan od Velike Britanije najprepoznatljivijih brendova, druga ruka elektronike maloprodajni CEX, sada prihvata Bitcoin kao opciju plaćanja od kupaca i koristi kriptovaluta da kupujem igre i gadgete od prodavaca. Dobra vijest je objavljena ove sedmice je kompanija u iznenađujuće blogu.

Više od 30 CEX dućana u Velikoj Britaniji - sve centralno vlasništvu i upravlja prodavnica brenda u zemlji - sada Bitcoin-prijateljski. Ovo pretvara CEX u prvi brend sa većim prisustvom high street zvanično i široko podržavaju kriptovaluta u Velikoj Britaniji.

Cijeli članak

CoinCorner sada prihvaća debitne i kreditne kartice za Bitcoin kupovine

Britanski Bitcoin razmjena CoinCorner sada omogućava klijentima da kupe Bitcoin i neke altcoins debitnim i kreditnim karticama.

Funkcija je uživo ove sedmice, što CoinCorner jedan od rijetkih mjesta na Britanskim ostrvima da prihvati direktna plaćanja karticom za kriptovaluta. Bittylicious, sličan razmjene, koji je pokrenut plaćanja karticom u maju. Tradicionalne metode bankovnog transfera još uvijek u ponudi za korisnike koji ne žele da se oslanjaju na karticama da deponuje sredstva sa CoinCorner.

Izvor: Coindesk

Je Moolah najnovija Bitcoin prevaru?

Dok Bitcoin ekosistem i dalje pokušava da shvati cijeli Moolah situaciju, Bitcoine 1,4 miliona $ ranije držao razmjenu još uvijek nedostaju. Alex Green, osnivač i direktor kompanije, takođe je nestao od 19. Oktobra, a vjeruje se da je u posjedu ukradenog novca.

Zadnji put neko čuo od Green je bio kada je novi članak objavljen na Moolah blogu, u nedjelju (19). U ovom postu, britanski poduzetnik priznao svoj prethodni zvao Ryan Kennedy. "Neću komentarisati na većini navoda koja me okružuje, osim da kažem da neke od najnovijih one postaju prilično smiješno, a ja poreći velika većina njih. Moje ime je legalno promijenjen Ryan Kennedy Alex Green, u pokušaju da se početi svoj život iznova i imati malo mira ", napisao je.

Cijeli članak

Bitcoin kredit platforma BitLendingClub prima € 200K sjeme investicija

Bitcoin publici kreditiranje platforma BitLendingClub je upravo najavio € 200.000 ($ 253.336) sjeme ulaganja iz evropskih VC fonda LAUNCHub. Kompanija Bugarska sa sjedištem kaže okruglog sredstva će pomoći kompaniji da proširi i ostavite da se osnuje novo sjedište u San Franciscu.

BitLendingClub je suosnivač i izvršni direktor Kiril Gantchev rekao CoinDesk: "Ta sredstva je izuzetno važan korak za BitLendingClub. To nam je omogućilo da potvrdi našu ideju i da se poveća naše napore u razvoj naše platforme ".

Izvor: Coindesk

Lamassu integriše IdentityMind je AML i usklađenost platforme u bankomate

Proizvođač Bitcoin ATM Lamassu Bitcoin Ventures partnera sa IdentityMind Global ponuditi integriranim za borbu protiv pranja novca i platforma Usklađenost unutar Bitcoin bankomata.

Kompanije ove nedelje objavio da su udružili radi pružanja međunarodne Lamassu Bitcoin ATM operatora s integriranim funkcijama usaglašenosti, koje uključuju ugrađeni upoznaj svog klijenta (KYC), praćenje transakcije, sankcija Screening, automatski SAR arhiviranje i usluga za borbu protiv prevara.

Izvor: CoinTelegraph 

Mišljenja o kriptovaluta od 6 Bitcoin-prijateljski politički kandidati

Bitcoin je napravio svoj put u politički svijet u različitim zemljama širom svijeta. To baš i nije vijest, znamo.

Ali, da li ste platili dovoljno pažnje na ono što je novo Bitcoin-prijateljski politički kandidati su govorili o najpoznatijim svjetskim digitalne novčić? Ovdje je lista!

Cijeli članak

Ovo Poljski bolnica će vam omogućiti pacijentima izmire račune s Bitcoin

A privatna bolnica u Varšavi, Poljska, koja se vodi Medicover grupe, uskoro će pustiti pacijenti plaćaju račune u Bitcoin. A Bitcoin ATM planirano da bude pokrenuta u pogonu u bliskoj budućnosti treba da taj proces još lakše.

Dok je broj klinika i doktora širom svijeta su primanje Bitcoin za manje tretmane i konsultacije, medicinske ustanove je prvi koji će prihvatiti plaćanje za širok spektar zdravstvenih usluga, uključujući i velike operacije, rekao je lanac. Medicover tvrdi da je njegov vodeći izlaz u glavnom gradu Poljske tretira više od 8.000 međunarodnih pacijenata iz više od 20 zemalja diljem svijeta.

Izvor: Coindesk

Povezane vijesti


Post ICO

Pirateat40 osuđen je da plati 40,7 miliona dolara preko Bitcoin Ponzi šeme

Post ICO

Razvijaci će kreirati biblioteku Alexandria bazirana na blokovima

Post ICO

Dve kanadske kompanije žele da započnu revoluciju: upoznajte Bitcoinove debitne kartice

Post ICO

Jedna karta da ih pravila

Post ICO

Nedeljni vesti o Bitcoinu, novembar 2013

Post ICO

Bitcoin tehnologija otkriva tajne Wall Streeta

Post ICO

Vreme je da se probudite, Bitcoin je više nego tekuća cena

Post ICO

PayPal se pridružio Bitcoin Train

Post ICO

Nova i specijalna Bitcoin platforma za trgovanje stiže u julu

Post ICO

Rumunija se pridružila prvom Bitcoin fondacijskom poglavlju u Istočnoj Evropi

Post ICO

Putin govori Bitcoin, priznaje da digitalne valute imaju svoju upotrebu

Post ICO

Bitcoin v0.9 release će doneti nove mogućnosti trgovcima