Cryptocurrency menja Afriku, BtcTrip prodaje avionske karte za Bitcoin, a virtualna valuta stiže u Iran | Bosnian.Lamareschale.org

Cryptocurrency menja Afriku, BtcTrip prodaje avionske karte za Bitcoin, a virtualna valuta stiže u Iran

Cryptocurrency menja Afriku, BtcTrip prodaje avionske karte za Bitcoin, a virtualna valuta stiže u Iran

Ovaj tjedan donio mnogo novih poslova prihvata Bitcoin! Ali i novu zemlju... Ali možete naći neke od ove vijesti u našim sljedećim nedeljnom zaokruživanje. Osim članaka koji stalno ste obaviješteni tokom cele nedelje, takođe smo stvorili popis 18 websiteswhere možete dobiti svoj Bitcoin besplatno i predstavio Primecoin, prvi dokaz-of-rad zasnovan valutu. Ovi članovi kasnije možete provjeriti, ali za sada hajde da pogledamo šta se desilo ove sedmice.

Postavite Bitcoin opklade na Predictious

Tu je novo mjesto gdje možete kladiti Bitcoin na vaša predviđanja: Predictious. Nakon što je popularna klađenje stranice Intrade došao u sukob sa sjevero-američke vlasti u decembru, Predictious je tu da ga zamijeniti s mnogo novih pitanja čekaju svoj prognozu... I svoj Bitcoin opklade.

Više od 14 miliona Kenijaca sada imaju pristup Bitcoin novčanik

Kipochi izdaje svoje posebne Bitcoin novčanika i vijest nije mogao biti bolji: zahvaljujući ove usluge, koja omogućava ljudima da šalju i primaju virtualne valute i pretvoriti ga kroz popularKenyan usluga M-Pesa, jedna trećina stanovnika Kenija sada imaju a Bitcoin novčanik. Iako to ne znači da su svi koristi Bitcoin, to je veliki korak naprijed ka masivni usvajanje digitalne novčić u Africi.

Povezati sa M-Pesa, novi novčanik omogućava svakom korisniku odgovarajući ID zamijeniti sredstva samo pomoću telefonski broj kao broj računa (na Kipochi server prima Bitcoin kroz 34 znakova adresa). Gotovo 14,5 milijuna Kenijaca i 5 mil Tanzanije već prijavili za uslugu, koja pruža kriptovaluta transakcije s vrlo niskim naknade. Dakle, pretpostavljam da je vrijeme da se kaže "pazi" uslugama kao što su Western Union ili Moneygram.

Coinbase stvara instant transfere za verifikovana korisnike

Nova funkcija implementira Coinbase već čini transfere lakše i brže, ali samo ako ste spremni da se odreknu malo svoju privatnost da postane verifikovan korisnik. Kompanija je najavila, na zvaničnom blogu, mogućnost izrade instant Bitcoin kupovine na sjevero-američkih korisnika koji dostaviti privatne informacije kroz istu vrstu pitanja banaka i kompanija za kreditne kartice tražiti da svojim klijentima.

Kina ima novog open source novčanik

Kineski korisnici Bitcoin je nedavno osvojio novi kriptovaluta novčanik. Slobodnog i open source softvera, stvoren za iPhone i Android uređaje, dizajnirao je ASICME, startup iz Pekinga a sa samo mjesec dana istorije koja proizvodi Bitcoin rudarske opreme u Kini.

Kao i svaka druga, aplikacija se može koristiti za čuvanje Bitcoin i provesti ih online ili u stvarnom mjestima. Za sada, ASICME garantuje da nema planova za korištenje softvera za zaraditi novac. Prema njen osnivač, glavni cilj kompanije je da istraje i da se razvijaju i programe kao što je ovaj zaista može pomoći: s više korisnika dođe više kupaca.

BitInstant gasi dok se ažurira

BitInstant je privremeno zatvorena kako bi se ažuriraju svoje web stranice. Kompanija je nedavno pokrenula obnovljenu verziju svog servisa, ali je odlučio da sklapa nova promjena. Pre nekog vremena, BitInstant "uveo mnogo novih mogućnosti i promjene" i, u skladu sa javnim saopštenju kompanije ", ovaj proces je iskustvo učenja" sa kupcima pruža "mnogo dobrih povratnih informacija o tome kako stvari funkcioniraju i kako bi mogli raditi bolje ".

InstaWallet počinje na povrat svoje klijente

InstaWallet je službeno zatvorila svoje tvrdnje proces, nakon 91 dana, primanje i analizu zahtjeva podnosi klijenata. Pozivajući se na slučaj, Bitcoin novčanik nastala je u aprilu 2011. Godine, pružajući brže alternativa drugim novčanike. InstaWallet potrebna nikakva registracija ili druge provjere: ona stvorila tajnu vezu koja je dala pristup novčanik svakog korisnika.

Ideja je bila očito dobro, dok sigurnost web stranice je napukla, koji omogućava pristup uljeze da bi se onda vidi tajna veza. Zbog ove epizode, kompanija je morala da zatvori i klijentima počeo podnošenje zahteva da im se vrati novac.

ListentoBitcoin.com blokirao Google Chrome

Jedan od najvažnijih neočekivane epizode u tjednu. Pristup na web Poslušajte Bitcoin je zaustavio Google Chrome zbog prisustva zlonamjernog softvera. Prema upozorenja koji se pojavljuje kada pokušate da uđu u stranu, transakcija Visualizer Bitcoin, gdje obično možete "vidjeti i čuti nove transakcije, obrta i blokova kao oni propagandom", trenutno je zaraženo malware.

ListentoBitcoin.com je pokrenut još u martu ove godine Maximillian Laumeister, student na University of California, koji je napisao javnu izjavu objasnio situaciju. Tvorac servisa odlučili objaviti javnu izjavu o Reddit (pod njegovim korisničkim imenom AlpineWolf) izvinjava i objašnjava situaciju: usluga je prodan prije mjesec dana "strancu na internetu", a on mora biti odgovoran za malware.

Tri nova pravna komisija na Bitcoin Foundation

Bitcoin Fondacija je nedavno kreirao tri različite pravne komisije za prevazilaženje nedavne probleme koje su utječu na svijet kriptovaluta i pokušati voditi firme i pojedince koji koriste Bitcoin. Pravne stvari će sada biti podijeljeni u tri skupine: Upravni odbor pravo i politiku koju je predvodio Mike Hearn, Pravni Odbora za odbranu u režiji Brian Klein i Odbora za regulatorne poslove upravlja Marco Santori, koji je razgovarao sa 99Bitcoins nedavno.

London domaćin još jedan veliki Bitcoin događaj

Nakon što je veliku konferenciju Bitcoin Londonu, koji se dogodio još početkom ovog mjeseca, glavnom gradu Engleske će biti u centru pažnje na još jednu veliku događaj povezan sa kriptovaluta. Bitcoin Focus Meetup će se dogoditi 24. Jula, u zgradi Alpha Beta nalazi u 1A City Road.

Glavna tema ovog događaja će biti regulaciju virtualne valute. Adam Vaziri, iz e-plaćanje skladu konsultantska firma Neopay, i Javier Marti, od Bitcoin Global Investments, govorit će o "regulatorne pejzaž u Velikoj Britaniji iz Bitcoin perspektive", kao io "širu sliku", odnosno.

BTC4Charity.com vam omogućava da pomognem sa Bitcoine

"Da li dobar sa Bitcoin" je jednostavan slogan koji prilično objašnjava kako donacija platformu BTC4Charity.com radi. Web stranice omogućava svojim korisnicima da pomogne nekoliko organizacija donirajući koliko žele i kada žele. Bez ugovora, bez obaveza, samo želju da pomogne drugima. Trenutno, to je moguće da podrži poznate institucije kao što je Greenpeace, UNICEF-a ili njemačke nevladine organizacije SOS - Dječja sela. Možete ili donirati ili uključuju i vaša institucija u platformi.

Lamassu bankomat "će revoluciju u procesu sticanja Bitcoine"

Bitcoin Examiner razgovarao sa Cláudio Castro, portugalski dizajner uređaja Bitcoin bankomat koji se stvara start-up Lamassu, o svom novom projektu.

Osnivač kompanije Cláudio Castro Dizajn živi u zemlji koja skoro ne zna šta Bitcoin je, ali na kraju biti izabrani zahvaljujući svom talentu i iskustvo. Nakon saznanja o kriptovaluta u 2011. I ulaganje u Bitcoin, sada se nada da će Portugal uskoro vidi potencijal poznatog digitalnu valutu.

Možete pročitati kompletan intervju ovdje.

Bitcoin je stigao u Iranu sa novim web stranica i forum

CoinAva je ime nove platforme koja donosi kriptovaluta na Iran! Osim pokušavaju širiti riječ o Bitcoin u zemlji, ova platforma omogućava korisnicima da kupuju i prodaju virtualnih valuta, preko kontra stranke u Australiji. Od sada, ljudi u Iranu može kupiti i prodati Bitcoin, kao i saznati više o kriptovaluta uz pomoć CoinAva tima.

I, osim platforme, ima još novosti: Iran ima novi forum posvećen kriptovaluta zove perzijski Bitcoin Talk, koji možete posjetiti ovdje.

Bitcoin Film: kriptovaluta mogao glumiti u filmu

Grupa iz New Yorka pokušava proizvesti dokumentarac "o socio-ekonomski utjecaj koji Bitcoin čini širom svijeta". Dakle, oni su počeli da se okupljaju sredstava kroz crowdfunding platformi Kickstarter skoro mjesec dana, kako bi se prikupiti najmanje 100.000 $. Prema informacijama o projektu dostupni na zvaničnoj prikupljanje sredstava stranu, finalni proizvod će biti "sastoji se od intervjua iz globalnih korisnika Bitcoin".

Argentina ima tri puta više Bitcoin preuzimanja u julu

Dok cijeli svijet gleda kao generalni broj preuzimanja Bitcoin pasti, Argentina se bori ovaj negativni plima. Udio u zemlji globalnih preuzimanja kriptovaluta gotovo utrostručio između juna i jula, ide od 1% do skoro 3%. I to nije sve: u rang top 50 zemalja povezan sa Bitcoin, te južnoameričke države je jedina koja je povećala cijene ovog mjeseca.

Kupiti avionske karte sa kriptovaluta na BtcTrip

Kafa, odjeće, elektronike, pa čak i umjetnost... Ovo su samo neki od primjera stvari koje možete kupiti s Bitcoin do sada, ali avionske karte nisu bili jedan od njih. Do sada! BtcTrip je ime web stranice koje su već omogućava vlasnicima kriptovaluta da plati za savršen odmor s digitalnim kovanice.

Do sada, BtcTrip je jedini web stranica koja omogućava korisnicima da kupuju relativno jeftine avionske karte pomoću virtualne valute. Prema tim, oni će dodati nove mogućnosti vrlo brzo kao što su plaćanje za hotele i najam automobila sa Bitcoin.

BXB 2: Bitcoin Exchange Berlin će imati drugi krug

Nakon izvanredan premijere, događaj Bitcoin Exchange Berlin, također poznat kao BXB, će se ponoviti 27. Jula, 16:30-07:00. Poznata u-lice Bitcoin razmjena u Evropi će se dogoditi u Platoon Kunsthalle, dajući prisutne "priliku da kupuju i prodaju Bitcoins od osobe do osobe i u gotovini".

Drugi BXB obećava da će vam pomoći da "stupe u kontakt sa novim globalnim monetarni sistem na jednostavan i zabavan način", navodi se zvaničnoj Facebook stranici događaja.

SatoshiDice prodan za 126.315 Bitcoine

126315 BTC! Ovo je koliko je novi vlasnik SatoshiDice platio za poznati kockanje web stranice, koji je nedavno prodao Erik Voorhees. Prevesti u američkim dolarima, a vi imate neverovatan iznos od 12,4 miliona $. To znači da su vlasnici akcija S-DICE na MPEX sada imaju pravo da dobiju svoj dio, jer svaka akcija je ekvivalent do sto-milioniti kompanije. Međutim, Voorhees je odlučio da nagradi vlasnicima udjela.

Povezane vijesti


Post ICO

Švajcarski bankarski gigant UBS će proučavati blokove u novoj laboratoriji u Londonu

Post ICO

Rudarstvo Botnet-a koristeći Facebook za infekciju

Post ICO

Preduzetnici i investitori objašnjavaju zašto bi trebalo obratiti pažnju na Bitcoin

Post ICO

Donirajte Bitcoin i pomozite žrtvama Nepalskog zemljotresa

Post ICO

Nova i specijalna Bitcoin platforma za trgovanje stiže u julu

Post ICO

Bitcoin rudarski proizvođač HashFast isključi i prodaje aukcije preostala sredstva

Post ICO

Ruski sud odlučio o blokadi Bitcoina, obećavaju da će se boriti protiv žalbe

Post ICO

Bivša Bitcoin razmjena Mt. Gox dobija američku stečajnu zaštitu zahvaljujući američkom sudu

Post ICO

Gatesova fondacija gleda na Bitcoin tech kako bi pomogla siromašnima

Post ICO

SoftTouch POS integriše procesiranje plaćanja putem Bitcoin-a

Post ICO

Plan ekspanzije Coinbase čini uslugu dostupnom u 14 zemalja

Post ICO

Bitkein stručnjaci za industriju trebaju sada povećati obrazovne napore