EBay verovatno će usvojiti Bitcoin, Kraken kako bi pomogao likvidaciji Mt. Gox i još mnogo toga | Bosnian.Lamareschale.org

EBay verovatno će usvojiti Bitcoin, Kraken kako bi pomogao likvidaciji Mt. Gox i još mnogo toga

EBay verovatno će usvojiti Bitcoin, Kraken kako bi pomogao likvidaciji Mt. Gox i još mnogo toga

Bitcoin Examiner vam želi dobrodošlicu u naše najnovije sedmični krug sa svim bitnim naslove iz protekle sedmice.

Ebay je "vjerojatno" da prate PayPal: Bitcoin integracija bi se moglo dogoditi uskoro

EBay.com je sada "vjerojatno" koraka PayPal i integrirati Bitcoin. Vijest je objavio predsjednik ebay-a, Devin Wenig, koji je rekao da je kompanija "vrlo otvoren" za kriptovaluta. On je dodao thateBay "vjerovatno će eksperimentisati" sa digitalnom novčić u bliskoj budućnosti.

Wenig razgovarali o tom pitanju tokom razgovora s Wall Street Journal. "I eBay i PayPal su otvoreni za [Bitcoin] - PayPal eksperimentira s njim - i kroz našu vezu smo vjerojatno da učine isto. Veoma sam otvoren za to ", dodao je on.

Cijeli članak

American Red Cross sada prihvaća Bitcoin donacije

Američkog Crvenog krsta je najavio da će sada prihvatiti Bitcoin kroz partnerstvo sa BitPay. Osnovana 1881. Godine, američki Crveni križ je službeni američki ogranak pokreta Međunarodnog Crvenog križa i Crvenog polumjeseca. Humanitarne organizacije pruža pomoć u katastrofama i hitne pomoći u SAD-u i pisao ukupnih operativnih prihoda i rashoda od $ 3,4 milijarde za fiskalnu 2013. Godinu.

U izjavi, na terenu lider neprofitna BitPay je Elizabeth Ploshay izrazila uvjerenje da će partnerstvo pomoći pokaže velikodušnost Bitcoin potrošača na još jedan dobrotvorne organizacije, a samim tim, američka javnost.

Izvor: Coindesk

1.200 Trgovci čine ovogodišnji Bitcoin Crni petak je još najveća

Ako ste mislili Bitcoin Crni petak je velika u 2013. Godini, ovogodišnji online iznervirani prosuti mind.About 1.200 trgovci će biti dio naredne Bitcoin Crni petak, čiji je domaćin stranice BitcoinBlackFriday.com, gdje su svi prodaja će biti naveden.

Iako je događaj nastao je tek prije dvije godine, brzo je išao od samo 50 do 1.200 trgovca. I, prema osnivaču događaja, postoje iznenađenja čekaju kupce 28. Novembra. "Imamo dvije stvari planirano. Prva je mogućnost da se odmah kupiti Bitcoin pomoću kreditne kartice: mala količina, kao što je $ 25 vrijedan. Za većinu ljudi, to nije previše rizika. A takođe ćemo imati odjeljak [sajta] gdje možete kupiti nešto za malu količinu novca ", rekao je Jon Holmquist CNBC.

Cijeli članak

Sudija će razmotriti omogućava Bitcoin rudar Butterfly Labs da ponovo

Nakon dva dana argumenata, savezni sudija je uzeo u razmatranje da li će dozvoliti Bitcoin kompanija Leawood-based leptir Labs za nastavak poslovanja nakon FTC gašenja ranije ove godine.

Sud je prethodno izdao predviđeno privremeni kako bi omogućio kompaniji da se otvori i obavljanje izaberite poslovnih aktivnosti, dok čeka na odluku.

Izvor: bizjournals

Razmjenjuju Kraken da pomogne u rješavanju Mt. Gox "mistery nestalih Bitcoine '

Kraken i Mt. Gox su se udružili da istraže kolaps japanskog razmjene Bitcoin. Partnerstvo je već odobrio stečajni sud Tokija.

Vijest je nedavno otkrio Ajako Miyaguchi, koji je na čelu operacije Kraken u Japanu. Prema izjavi Miyaguchi-a, Payward Inc., San Franciska operatera Kraken je, pomoći će istražiti kolaps razmjene Mt. Gox, kao i gubitak stotina hiljada Bitcoine.

Cijeli članak

Western Union suočava reakciju preko uklanjanje podvala Bitcoin oglas

Western Union je navodno preduzela akciju protiv Bitcoin parodiju jednog od svojih oglasa, što je izazvalo reakciju od zagovornika digitalnu valutu.

Parodija na pitanje je slika objavljena na 'Bitcoin' Facebook stranicu po Bitcoin entuzijasta Dave Aiello, koji je isto tako postavljen na Reddit. Na zezanciju, što čini duhovit odnosu između cijene slanja novca preko Western Uniona i Bitcoin, pokazala popularan među Redditors, koji su brzo dijele sliku.

Izvor: Coindesk

CoinsForTech pokreće Bitcoin samo tržištu OneWallet.io

Nova Bitcoin samo tržište opremljen digitalnim novčanik je ove nedelje pokrenuta u Australiji. OneWallet.io je kreirao Queensland-based CoinsForTech, što je prodavnica elektronike online, gdje je ujedno i ekskluzivni način plaćanja digitalni novac.

Novi Bitcoin shopping portal je već potpisao više od 600 proizvoda, i trenutno se isporučuje diljem svijeta. Cijene su izuzetno konkurentna, ali platforma garantuje visok nivo zaštite kupca za sve svoje proizvode, koji uključuju odjeću, parfeme, satove ili čak rudarske opreme, između ostalog elektronike.

Cijeli članak

Ferguson javna biblioteka grli Bitcoin donacija zbog nemira

Usred protesta, nereda i ukupni nemira u nakon odluke velike porote da ne optuži Službenik Darren Wilson za smrt nenaoružanog 18-godišnjeg Michaela Browna, stanovnici Ferguson, Missouri, pronalaze utjehu u teško mjesto: u gradskih javnih biblioteka.

Demonstracije u znak protesta zbog odluke žirija su odvijaju sve sedmice u Ferguson i oko SAD-a, jer su ljudi u većim gradskim područjima širom zemlje pokažu svoju solidarnost. Kao rezultat toga, mnoge lokalne firme u St Louis predgrađu su zatvorile svoja vrata, i škola na području su zatvorena na nedelju dana.

Izvor: Coindesk

Arnhem-based Spar je prvi holandski supermarket da prihvati Bitcoin

Jedan supermarket dijela nizozemskog lanca Spar je sada službeno primanje Bitcoin preko brz i jednostavan sistem za obradu plaćanja. Ovo je prvi supermarketa brenda u Holandiji da primamo uplate kriptovaluta. Ovim potezom, supermarketa želi povećati usvajanje digitalnog novca u gradu Arnhemu (u blizini Central Station) i na zemlji.

Ovo franšiznih Spar trgovina je sada dio projekta Arnhemu Bitcoincity, pokrenut u maju da ohrabri trgovci u gradu da se Bitcoin plaćanja, ali i masivni nacionalni napor koji uključuje stvaranje Bitcoin Boulevard u Hagu, na primjer. U Arnhem supermarket je jedan od 40 preduzeća u gradu koji prima digitalni novac, impresivan broj čak u Nizozemskoj.

Cijeli članak

Bitcoin jazavci dalje prema Sankt Peterburgu Bitcoin konferencije

Za razliku od strahovanja da Rusije neprijateljstvo prema Bitcoin će spriječiti njihov rast i usvajanje, St. Petersburg Bitcoin Konferencija će se održati 4. Decembra 2014. Godine.

St. Petersburg Bitcoin Konferencija je potpomognuta uspjeh Cryptoforum konferencije prošle jeseni je također održan u Sankt Peterburgu. Manifestacija će se iz svijeta kriptovaluta kao i pravne i stranih stručnjaka, koji će dijeliti svoju viziju razvoja kriptovaluta u Rusiji i svijetu decembra ugostiti neke od najsjajnijih umova industriji, stručnjaci, i misao-vođa.

Izvor: CryptoCoinsNews

Povezane vijesti


Post ICO

Da li je Mike Tyson sljedeći Bitcoin preduzetnik?

Post ICO

Novi ransomware blokira vaš računar i primorava vas da postanu Bitcoin rudar

Post ICO

Bitcoin ATM registruje 140 transakcija na Campus Party pre nego što bude instaliran u Sao Paulu

Post ICO

Michal Handerhan: BitcoinShop.us istražuje isplate Litecoa i izdvaja iznenađenja za praznike

Post ICO

Bitfloor ima vesti: razmjena bitkoina konačno refundira svoje korisnike

Post ICO

Lokalne vlasti su isključile Vermontov samo Bitcoin bankomat

Post ICO

Indija će biti u fazi Global Bitcoin konferencije 2013. u decembru

Post ICO

Exchange BitTrade Australia pokreće prve Bitcoin stipendije

Post ICO

Bitcoin simbol koji će se pojaviti na stadionu Bobby Dodd

Post ICO

BitGold podiže 3,5 miliona dolara u seriji A investicija

Post ICO

Ažuriranje 0.8.4 povećava nivo bezbednosti Bitcoina

Post ICO

Crypto News Summary za 60 sekundi Januar 8, 2017