Indiji i Republici Kini protiv Bitcoina, novog centra u Njujorku i 100. bankomata koji je prodao Lamassu | Bosnian.Lamareschale.org

Indiji i Republici Kini protiv Bitcoina, novog centra u Njujorku i 100. bankomata koji je prodao Lamassu

Indiji i Republici Kini protiv Bitcoina, novog centra u Njujorku i 100. bankomata koji je prodao Lamassu

Dok su neke zemlje stalno pokušavaju da potkopaju Bitcoin i njegove trgovine, drugi bi se teško biti više podrške u ovakvim vremenima. A tu su i preduzeća i preduzeća. Neki pohvalivši inovacije i neke bježati od njega.

Teško je pratiti sve novosti, dobre i loše, da se to desi tokom sedmice u Bitcoin svijetu. Srećom po tebe, evo još jedan nedeljni Round Up, u petak kao i uvijek, spreman da se seti šta se desilo tokom ove sedmice.

Indijska centralna banka plaši Bitcoin operatera

Nekoliko Bitcoin operatera i kompanija u Indiji su nedavno suspendovani svoje aktivnosti koje se odnose na kriptovaluta nakon upozorenja koje je pokrenula Reserve Bank of India.

Finansijske institucije upozorio korisnike i biznisa protiv opasnosti od trgovanja i prihvatanje Bitcoin, kao i rizici u vezi sa potencijalnim pranja novca i cyber sigurnosti. Međutim, centralna banka je još da objavi jasan regulatorni okvir koji uključuje digitalne novac.

Cijeli članak

BitHub plaća open-source programeri u Bitcoin

Privatnost softver usluga WhisperSystems integriše Bitcoin s open-source koda hosting stranice GitHubu pokrenuti novi servis, Bithub. Usluga će ponuditi programerima kompanije jednostavan i fer način da se finansiraju svoj rad na sigurnosnim sistemima open-source, prenosi Coindesk.

Mogao 2.014 donijeti rast Litecoin očekuje?

Druga najpopularnija i vrijedne digitalne valute u svijetu prati Bitcoin korake za neko vrijeme, a nada Litecoiners širom svijeta je da se iduće godine može da poveća Litecoin kao 2.013 učinio za Bitcoin.

Za sada, Litecoin uspio da nadmaši Bitcoin, barem u jednom danu. LTC bila je najtrgovanija virtualne valute u odnosu na fiat valute poput dolara, funti ili eura, između ostalog.

Cijeli članak

Bitcoin popularnost u Slovačkoj

Instalacija prvih Bitcoin bankomat u slovačkom glavnom gradu Bratislavi naišla je na veliki interes među mještanima, iako je mogućnost plaćanja s valutnom je i dalje vrlo ograničen u toj zemlji. Mašine, nalazi se u centru grada, već je izvršena preko 200 transakcija, jer je bio instaliran, u skladu sa Prague Post.

Individualni Bitcoin rudari ne moraju da se registrujete sa FinCEN

Financial zločine Enforcement Network (FinCEN), dio United States Department of Treasury, nedavno je izdao skup pravila koja se odnose Bitcoin mining.

Novi komad regulacije se odnosi na konkretno pitanje: da li je ko mina Bitcoin za ličnu upotrebu da ih trgovati za fiat valute na razmjenu ili provesti ih direktno bez klasificiran kao Money usluge Business i potrebe da se registruju sa FinCEN. Prema formalnom upravnom Rješenja objavljen tokom ove sedmice, rudari ne moraju da se registruju sa FinCEN sve dok iskopavaju za sebe.

Cijeli članak

Globalni Post smatra Bitcoin valute 2013. Godine

"I GlobalPost 2013 kraja godine nagrada za najbolji Valuta ide na:. Bitcoin 2013. Bila godina u kojoj Bitcoin, virtualni valuti trguje anonimno putem peer-to-peer razmjene, izašla iz sjene kripto-e-trgovine u globalni pod lupom ", Global post napisao je u članku posvećen kriptovaluta.

Kandidat Gradskog vijeća Newport Beach prihvata Bitcoin donacije

Michael Glenn je ime kandidat za Gradsko vijeće Newport Beach, u Kaliforniji, koji je odlučio da dodate Posebnost njegovoj web stranici kampanje: ova osobina omogućava Glenn pristalice da doprinese sa Bitcoin, koji se zatim pretvaraju u dolare.

Kandidat tvrdi da je prvi lokalni političar da prihvati Bitcoin donacije, osim američkih dolara i pezosa. On radi za Balboa poluostrvu 1st District vijeća sjedalo, prenosi LA Times. Utrci također uključuje poslovna Diane Dixon i Luka komesar Joe Stapleton.

Cijeli članak

Arisebitcoin stavlja se 40 Bitcoin bilborda u San Franciscu

Arisebitcoin odabrao područje San Francisco Bay na kick-off svoju prvu kampanju za podizanje svesti Bitcoin. Projekat pod nazivom "Zdravo San Francisco, Hello Bitcoin", uključuje 40 bilborda, distribuirati iz South San Jose San Pablo i svugdje između. Prema Coindesk, bilborde naranče će mjeriti 10 x 22 metara naći i neće proći nezapaženo.

Isprazni Bitcoin novčanik i kupiti ovaj luksuzni ljetnikovac u Južnoj Africi

Postoji novi luksuzni vilu za prodaju u zamjenu za Bitcoin, ovaj put u Južnoj Africi. To je drugi slučaj masovnog kuće na raspolaganju za kriptovaluta u roku od nekoliko tjedana. Osim kriptovaluta, vlasnici ovog luksuznog stana koji se nalazi u primorskom mjestu Blue Horizon Bay, također prihvataju američkih dolara i randa.

Kupovinom ovog ljetnikovac sa tri dvokrevetne sobe i mnoge druge high-end objekata, sve kompletno namješteno, može vas koštati $ 910.000, 9.564.941 Rands ili 1.256 BTC (prema kursu u trenutku pisanja ovog teksta), u zavisnosti od toga kojoj valuti namjeravate koristiti.

Cijeli članak

Coinbase objavio ažuriranje i Merchant App

Coinbase upravo objavio svoj najnoviji update za Android 2.0 na Play Store tokom ove sedmice, kao i platforme potpuno novi Merchant aplikacija, što ga čini lakšim za trgovce da prihvate Bitcoin. Ova ažurirana verzija Coinbase App ima novi korisnički interfejs, zajedno sa "poboljšanu brzinu, pouzdanost i jednostavnost upotrebe." Aplikacija sada podržava lako osvježavajuće od kupovnih i prodajnih cijena i sposobnost da se sakriju ravnotežu korisnika, kao i novi Bitcoin cijenu widget. Osim toga, to je "lakše prebacivanje između računa".

Kompanija je objavila svoj Merchant App, koja uključuje poznate tačke platforme prodaje funkcionalnosti. Ova nova odvojena Coinbase aplikacija omogućuje online trgovci da svoje ponude dostupan na mreži.

Cijeli članak

Lamassu prodaje svoje 100. Bitcoin ATM

Jedan od vodećih svjetskih proizvođača Bitcoin ATM je uspeo da proda 100 strojeva u samo četiri mjeseca. Lamassu trenutno slavi prekretnica, pa čak i stvorio online kartu na lokaciju njihove uređaje.

Mapa će pokazati Bitcoin bankomat odredišta (sadašnje i buduće) i nastavit će se ažurirati kao mašine početi s radom. Kompanija je već isporučio desetak bankomata i planira vrlo brzo isporučiti ostatak naloga, do proleća 2014. Godine.

Cijeli članak

Bitcoin platforma Coinsetter blizu podizanju dodatnih $ 1,5 miliona

New Yorka Coinsetter, koja je izgradila platformu za velike brzine Bitcoin trgovine, je podizanje dodatni rizičnog kapitala, Coindesk reporteda nekoliko dana. Kako se navodi u vrijednosne papire (SEC) podnošenje, kompanija želi da podigne ukupno 1,5 miliona $. Direktor Coinsetter je, Jaron Lukasiewicz, revelead u međuvremenu da je kompanija već podigla najveći dio sredstava.

61% Kanađana očekuju da će biti koristeći digitalni novčanik do 2019. Godine

Izvještaj pripremila kompanija Ontario sa sjedištem u Rogers komunikacije je saznao da je 61 posto Kanađana očekuje da će pretvoriti njihov trenutni fizički novčanik u digitalni jedan do 2019. Godine.

Rogers navodi da većina Kanađana - 61 posto - očekuju da će promijeniti od fizičkih do virtualne novčanike, koji bi uključivao i debitnih i kreditnih kartica i podataka ličnih, u narednih šest godina. Tehnologija koja Bitcoin zajednica razvija i koristi gotovo od stvaranja kriptovaluta.

Cijeli članak

Ja traka za Bitcoin

Na sajtu poznatom časopisa Elle prijavio priča o Bitcoin stripperduring ove sedmice. To je veliki izvještaj vrijedan čitanja i muškarci i žene u i izvan Bitcoin zajednice.

Tvrđava se priprema najveći ikada Bitcoin fond sa Pantera pomoć

Dobro znati Fortress Investment Group se priprema za pokretanje vlastite Bitcoin fond tokom 2014. Iako su informacije o projektu i dalje oskudne, već postoje jake glasine da potvrdite stvaranje fonda, koji će biti veći nego SecondMarket.

Projekat će vjerojatno imati veze sa novi fond Bitcoin-u vezi nedavno je pokrenuo iz San Franciska Pantera Capital, koja je povezana sa nekoliko tvrđava direktora i podnio je novi investicijski savjetnik entitet sa SEC (Securities and Exchange Commission) zvao Pantera Bitcoin Advisors, LLC.

Cijeli članak

Kineski regulatori izdati anti-Bitcoin izjave upućene Tajvan

Nakon smjernicama kopna, Tajvan, nedavno je otkrio zajedničkoj izjavi od strane Republike komisije Kine za nadzor financijskih i Centralne banke. Dokument je daleko od toga da je odobrenje za kriptovaluta: zapravo upozorava mještani protiv upotrebe Bitcoin na Tajvanu.

Regulatori se temelje na činjenici da Bitcoin je i dalje veoma nestabilna, nema nikakvu pravnu zaštitu i da se ne izdate od strane monetarnih vlasti. Dakle, digitalni novčić i vezanih aktivnosti trgovanja i dalje izuzetno spekulativno.

Cijeli članak

New York City je dom prvi svjetski Bitcoin Centar

Prvi Bitcoin centar, mjesto gdje korisnici digitalne valute mogu trgovati Bitcoin i naučiti nešto više o tome, rođen je u toku ove sedmice. Organizacija se nalazi na 40 Broad Street, u samom srcu Lower Manhattan Financial District.

Centar je službeno otvoren u Novu godinu, koja okuplja stotine entuzijasta kriptovaluta koji su htjeli gledati rođenje onoga što se sada zove Bitcoin samoj Wall Street. Institucija namjerava postati obrazovni čvorište posvećena promociji mnogih digitalnih kovanice tamo, kao i inkubator za inovacije u ovom novom finansijskom polju.

Cijeli članak

Bitcoin može promijeniti ne-financijskom svijetu previše

Bitcoin tehnologija ima potencijal da revoluciju u način na koji kupuju i prodaju imovine, izvršenje pravnih dokumenata, pa čak i kladiti, navodi se u novom izvještaju iz finansijskih usluga i investicijska firma Wedbush za vrijednosne papire, a prenosi Coindesk.

Sistem decentralizirana povjerenja koja podupire Bitcoin može imati aplikacije izvan svijeta plaćanja koja se najčešće povezan sa kriptovaluta.

Meksiko i Kanada imaju nove Bitcoin razmjena

Iako je svijet cryptocurrencies još uvijek čeka svečano otvaranje nove meksičke razmjenu MEXBT.com, već je moguće da se registrujete i biti jedan od prvih korisnika platforme.

Uslugu, koju je osnovao Gabriel Mirón i pojačana kapitala iz Bitcoin fonda, ne bi trebao biti samo "prva kuća profesionalne razmjene digitalnih valuta za Meksiku i Latinskoj Americi", ali također može postati odlično rješenje za nekoliko meksičke imigrante koji žele za kretanje svoj novac okolo bez plaćanja masivne naknade.

Ali Kanada je imala dobre vijesti za širenje tokom ove sedmice. Grupa koja je nas je fizički kriptovaluta radnju Bitcoiniacs sada lansira svoju prvu razmjenu, pod nazivom Cointrader.

Cijeli članak

Povezane vijesti


Post ICO

Može li Bitcoin opstati u budućnosti? Prednosti Dio 1

Post ICO

Feds je isključio platformu za razmenu Liberty Reserve

Post ICO

Bitcoin dostigao novi prekretnicu: 10.000 trgovaca Sada prihvataju valutu

Post ICO

Lanac radi dobro na obećanju

Post ICO

Bank of Thailand protiv kriptocurrency, Kickstarter zaustavlja prikupljanje filmova za Bitcoin film i pojavljuje se DATA

Post ICO

Cloud commerce gigant Demandware se bavi BitPay-om kako bi ponudio Bitcoin opciju

Post ICO

Mt. Gox krivi probleme sa povlačenjem na bug-u u softveru Bitcoin

Post ICO

5 Razlozi zbog kojih će internet novca srušiti centralizovane finansije

Post ICO

70 lokacija koje vam pružaju besplatne bitkoine - da li stvarno funkcionišu?

Post ICO

Detalji se pojavljuju u vezi sa 5 miliona dolara Bitstamp-a

Post ICO

BitGold podiže 3,5 miliona dolara u seriji A investicija

Post ICO

Plaćajte svoje hosting usluge na Rivalhost-u pomoću Bitkoina