Prvi Izraelski britanski ATM, Expedia.com prihvata nove kontroverze BTC i Ghash.io | Bosnian.Lamareschale.org

Prvi Izraelski britanski ATM, Expedia.com prihvata nove kontroverze BTC i Ghash.io

Prvi Izraelski britanski ATM, Expedia.com prihvata nove kontroverze BTC i Ghash.io

Dobrodošli na najnoviji sedmični zaokruživanje doveo do vas Bitcoin Examiner.

La Maison du Bitcoin domaćin prvi francuski Bitcoin hackathon

Sa toliko francuski Bitcoiners i kriptovaluta poduzetnika razmišlja o razvoju softvera i usluge povezane u svijet digitalnog novca, to je ne čudi da La Maison du Bitcoin je odlučio da domaćin prvog ikada francuski Bitcoin hackathon, koja se ove održan vikend.

Novi centar koji se nalazi na 35 rue du Caire, u Parizu, mogao bi biti mjesto gdje aplikacije micropayment-based, smart ugovora i hardver aplikacija se rađaju. "Sve ideje su dobrodošle. Samo treba graditi na Bitcoin ekosistema ", navodi se u Maison web.

Cijeli članak

Bank of zamjenik guvernera Engleske kaže Bitcoin je "zanimljiv"

Bitcoin je "zanimljiv" tehnologiju, kaže novoimenovani Bank of England zamjenik guvernera Ben Broadbent. Govoreći pred Select Committee trezora (TSC), Broadbent je rekao da je "tehnologija isplate je zanimljivo", ali da je ideja da je to pravi valuta je "mnogo manje jasna".

Sada odgovorna za monetarnu politiku, Broadbent je rekao da je prva lekcija je predavao u monetarne ekonomije je taj novac treba da bude "store vrijednosti". On je izrazio zabrinutost da će, ako vrijednost valute može kretati za 10 posto u jednom danu, onda je vjerojatno nije veliki dućan vrijednosti, i da ga je podržala ni centralne banke.

Izvor: CityAM

Prva Bitcoin ATM stiže u Izrael, zahvaljujući BITBOX

Tel Aviv pozdravio poseban događaj ove sedmice. Kompanija BITBOX se sprema za lansiranje Izraela prvi Bitcoin bankomat, a Robocoin mašinu koja će omogućiti korisnicima da kupuju i prodaju kriptovaluta u pokretu.

Uređaj će biti instaliran u predvorju hotela Town-House TLV, nalazi se na Yavne Street, na uglu Rothschild Boulevard.

Cijeli članak

Google se pridružuje Yahoo u pružanju cijene Bitcoin

Google Finance je pokrenuo Bitcoin cijenu tracker, nudeći informacije o tržištu u nekoliko velikih fiat valute, kao i pristup razbijanje vijesti u digitalnom svijetu valute.

Korisnici mogu pristupiti cijenama u BTC / USD tržišta, kao i cijene u funte sterlinga, jen, euro, renminbi, australijski dolar i tržišta kanadski dolar. Ovaj alat omogućava pregled istorijskih cijene datiraju do juna 2013. Godine.

Glasnogovornik iz Google je rekao: "Dodali smo broj valuta na Google Finance, od Islandska kruna na East Caribbean dolara za Bitcoin. Mi uvijek rade na pružanju više od finansijskih podataka ljudi u potrazi za ".

Izvor: Coindesk

Mastodon ponuditi novi album za Bitcoin, premijeru "High Road" video

Ispostavilo se da je 50 Cent nije usamljen u grli naš novi Bitcoin gospodarima. Mastodon ove nedelje objavio da će prihvatiti kriptovaluta za svoj novi album "Once More 'Round the Sun" nakon što je objavljen krajem ovog mjeseca. Bend je u partnerstvu sa BitPay za podešavanje, što Mastodon prvi veliki etiketa bend koji nude svoje album kroz uslugu.

"Mi smo uzbuđeni raditi s kolegama Atlanta-domoroci BitPay za naš novi album", bend je navedeno u saopštenju. "Mi želimo dati našim navijačima što više mogućnosti da kupi naš novi album je moguće i da su sretni da Bitcoin može biti jedan od tih izbora ".

Izvor: Radio.com

Želite rezervirati sobu u hotelu? Expedia je već prihvata Bitcoin

Još jedna velika kompanija samo odlučio da prihvati Bitcoin kao opciju plaćanja: govorimo o Expedia, putovanja-booking platforma sa sjedištem u Washington (United States). Od ove sedmice, Expedia kupaca već mogu rezervirati hotelskom smještaju i platiti za određenu rezervaciju sa kriptovaluta.

Nova opcija plaćanja je dostupan u fazi check-out, ali je ograničen na sekciji hotelsko-booking za sada. Izbor Bitcoin će voditi korisnika u zasebnu online stranicu na kojoj se mogu dovršiti transakciju koristeći svoje digitalne novčanik. Konačno, kupci će biti usmjerena natrag na glavni sajt Expedia da potvrdite operaciju.

Cijeli članak

US Maršala da aukciju 18 miliona $ u BTC

Savezna vlada Sjedinjenih Američkih Država planira aukciju vrijedan virtuelnog novca 18 miliona $ za keš kasnije ovog mjeseca.

Na 29.000 virtualnog Bitcoin na aukciji su oduzeti sa sajta svile prošle jeseni. Anonimni web stranici je bio veliki prodajni tačka za ilegalne droge i drugim podzemnim robe. Američka Maršala objavljeno najava aukcije u toku ove sedmice.

Izvor: USA Today

Charlie Shrem objaviti glavni lanac hotela pilot Bitcoin

TigerDirect, Overstock.com, Expedia.com. Šta svi oni imaju zajedničko? Oni su ogromne i oni su prihvatili Bitcoin. A prema Charlie Shrem, još jedna velika kompanija planira da se u na zabavu - ali ne baš u velikom obimu.

Shrem kaže da veliki hotelski lanac s više od 3400 lokacija će biti pokrenut suđenje Bitcoin na jednom mjestu - New York, da budemo precizni. Ali ne pitajte ko je to, jer Shrem neće biti iznošenja informacija do ove nedjelju (15) na NYC Bitcoin sajmu (koji se domaćin sajma Hester Street).

Izvor: NewsBTC

Rast BTC bazen Ghash.io pokreće novi zabrinutost zbog mogućeg '51% napad '

Bitcoin rudarski bazen Ghash.io je uključen u kontroverze po drugi put u godinu dana, a iz istog razloga: sa bazenom iskorištavanje više rudara i više snage u proteklih nekoliko tjedana, mogućnost teorijskog ' 51% napad 'je sve veći.

Prvi put Bitcoin zajednice zabrinuti tu mogućnost je još u januaru, ali nekoliko upozorenja šire preko Interneta bilo je dovoljno da zaustavi mogući napad. U to vrijeme, predstavnici bazena su tvrdili da nisu pokušavali da isprovociraju napad. Međutim, situacija ponavlja sa bazenom osvaja 50 posto heširanjem stopa ovog petka (13).

Cijeli članak

Kineski udruženje želi banke za identifikaciju, eliminirati Bitcoin aktivnost

U novom izveštaju kineske financijske novinska agencija Caixin kaže da vlasti mogu se pripremaju za još jedan pregled nezavisnih metoda razmjene sredstava.

Ovaj najnoviji član prijavljuje potraživanja u saopštenju za obračun i plaćanja Udruženja Kina (PCAC), nacionalna neprofitna organizacija koja djeluje pod poslovnim usmjeravanje i nadzor iz Narodne banke Kine (Pboc).

U PCAC preporučuje strože provođenje pravila razmjene sredstava, a posebno one koje se tiču ​​vaučer sistema third-party većina razmjena zaposlenih u osvit računa zatvaranja banke u maju. Tehnički, čak i ove metode nisu dozvoljene.

Izvor: Coindesk

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin novčanik

Post ICO

Planirana nadogradnja uzrokuje generisanje nevažećih blokova

Post ICO

Bitcoin je valuta u Australiji, ali nije vredna pravne zaštite u Japanu i više

Post ICO

Avalon bi mogao dobiti investiciju od 200 miliona dolara i 20nm tehnologiju kako bi postao lider rudarskog tržišta

Post ICO

London domaćin još jednog događaja vezanog za kriptocurrency: Bitcoin Focus meetup

Post ICO

Bitstamp pokreće pre-paid Bitcoin debitnu karticu za evropske kupce

Post ICO

Usklađivanje: Pobednici aukcije USMS-a prijavljeni

Post ICO

Indiji i Republici Kini protiv Bitcoina, novog centra u Njujorku i 100. bankomata koji je prodao Lamassu

Post ICO

Kina nastavlja da odbija Bitcoin, Heineken govori o tome, a Bitcoinvention Asia se otkazuje

Post ICO

Coinbase kupuje Blockr.io, Australija izdaje pravila BTC-a, a kineske razmjene kreću

Post ICO

Povećana opcija plaćanja BTC-a i još mnogo toga

Post ICO

Zvaničnici SEC-a su bili besni zbog Sandhill-a Exchange Doxxing of Employee