Italija domaćin saslušanja, Mt. Gox dobija zaštitu od stečaja, a Bitcoin postaje glavni sponzor | Bosnian.Lamareschale.org

Italija domaćin saslušanja, Mt. Gox dobija zaštitu od stečaja, a Bitcoin postaje glavni sponzor

Italija domaćin saslušanja, Mt. Gox dobija zaštitu od stečaja, a Bitcoin postaje glavni sponzor

Ne zaboravite šta se desilo ove sedmice u Bitcoin ekosistema uz pomoć Bitcoin Examiner najnoviji nedeljni zaokruživanje.

Italijanski parlament domaćin posebna saslušanja Bitcoin

Italijanski parlament je najavila da je trenutno domaćin ročišta za raspravu uticaj Bitcoin na ekonomiju zemlje. Saslušanja počela u Rimu tokom prošle nedelje, 11. Juna, a uključuju nekoliko svjedočenja prava odluka, stručnjaci kriptovaluta, ekonomisti, pa čak i od članova italijanske vlasti.

Iako Italija nije prva zemlja koja drži ovu vrstu sastanka - hajde da vas podsjetim da su neke američke države kao što su New York su to i ranije -, postupak se ne vidi kao normalan dio procesa usvajanja još. Međutim, sve više zemalja treba ugostiti slične rasprave u bliskoj budućnosti.

Cijeli članak

Hardver Battlefield finalista CubeSensors podiže $ 700.000 sjeme krug u Bitcoin

CubeSensors, slovenački hardver za pokretanje koja čini mini senzore za domove, upravo je primio $ 700.000 sjeme rundu u kriptovaluta od osnivača Bitcoin razmjene Bitstamp.

Pored sredstava, kompanija je također prodaju svoje kocke za BTC pored fiat valute, koja je zabavna prvi za slovenske regije. Kocke su trenutno rasprodane, ali oni koriste investicija finansira narednu rundu proizvodnje. U Bitstamp osnivača, Nejc Kodri? i Damijan Merlak, osnovana njihove kompanije u Sloveniji, ali je kompanija sada sa sjedištem u Velikoj Britaniji.

Izvor: TechCrunch

Mt. Gox dobiva hvala zaštitu američkih bankrota američkom sudu

ugašenog Bitcoin razmjena Mt. Gox, nekada vodeći svjetski kriptovaluta platformi za trgovanje, je dobio odobrenje od američkog suda da pokrene stečajni postupak 15. Poglavlje u Sjedinjenim Američkim Državama.

Kompanija je pokušavao da izmiri sa svojim američkih kupaca, dok u potrazi za kupca dovoljno hrabar da pokuša spasiti razmjenu. Platforma je ranije ove godine zatvoren nakon najave da je izgubila oko 850.000 BTC zbog hack.

Cijeli članak

Coinbase podržava nezvaničnim Bitcoin novčanik aplikaciju za Apple iOS

Coinbase korisnici opet imaju Bitcoin novčanik dostupna na Apple App Store, nakon opuštanja računarske giganta pravila u odnosu na uključivanje digitalnih valuta na platformi.

Iznenađujuće, iako, aplikacija nije razvio Coinbase, ali je djelo Andrew Vilcsak - što je AirBnB developer i Bitcoin entuzijasta.

Izvor: Coindesk

Zlonamjerne Bitcoin mining širi Facebook

Ako ste na Facebooku, čuvajte se. Novi Trojan vreba društvene mreže, a sada korisnici su upozorili na malicioznih virusa koji bi mogli ispustiti svoje računalo moć kako bi rudnik za peer-to-peer decentralizirana virtualne valute Bitcoin.

Upozorenje je izdao sigurnosne distributera Bitdefender, koji je potvrdio da je trojanac širi kroz privatne Facebook poruke od Facebook prijatelja pojedinca. Datoteku navodno se sastoji od Java koda, a zatim nastavlja za preuzimanje DLL datoteka s Dropbox računa i onda se spaja na komandu i kontrolu servera. Takođe preuzima sekundarni DLL iz kodorane lokacije i instalira Bitcoin rudar za početak rudarskih poduhvat. To je prvi put primećen ove nedelje i da je viđen u Belgiji, Indija, Portugal, Rumunjska i Srbija.

Izvor: Coinbuzz

NCAA College Football konkurencija se sada zove Bitcoin Sankt Peterburg Bowl

Zavisno ESPN Događanja udružio s vodećim plaćanja procesor BitPay, slijetanje veliki sponzorstvo za Bitcoin. Partnerstvo je odgovoran za stvaranje novog naslova za godišnji College Football posezoni utakmici odigranoj u Sankt Peterburgu: Bitcoin St. Petersburgu Bowl.

Na konkurs je sportski novo ime u ovogodišnjem igra, koja je zakazana za 26. Decembar. Sponzorstvo je zajamčena najmanje tri godine, od BitPay potpisao ugovor važi do 2016. Godine.

Cijeli članak

3% Overstock Bitcoin dobit koja se koristi za širenje Bitcoin usvajanje

CEO Overstock Patrick Byrne isporučio uvodno izlaganje na subotnjoj Bitcoin na konferenciji Beltway. Mnogo je govorio o prošlosti, ali on je govorio o budućnosti Bitcoin-a. Naime, Byrne objavio raspored za međunarodna plaćanja Overstock Bitcoin i otkrio plan da doniraju "tri posto svih Overstock Bitcoin prodaje" organizacijama koje rade na promociji kriptovaluta širom svijeta.

Ranije ove godine, Overstock slavno je postala prva velika kompanija da prihvati Bitcoin plaćanja. Byrne je imao oprezno optimistična očekivanja za plaćanje Overstock Bitcoin, ali potrošači šokiralo ga daleko prelazi njegovu Bitcoin projekcije plaćanja.

Izvor: CryptoCoinNews

Swiss regulatora dopustiti SBEX za pokretanje mreže Bitcoin bankomata u zemlji

Švicarska će uskoro imati svoj Bitcoin mreži bankomata zahvaljujući kompaniji SBEX, koji je nedavno dobio odobrenje od švicarskog regulatora za instaliranje strojeva u zemlji.

Odobrenje je postala javna ubrzo nakon objavljivanja izvještaja najavljujući da će vlast je zatvorena drugačiji operater pod nazivom Bitcoin Suisse AG prije samo nekoliko tjedana.

Cijeli članak

Jared Polis: Ja ću zaštititi Bitcoin u američkom Kongresu

Američki kongresmen Jared Polis je postao prvi čovjek među digitalnoj valuti ranije ove godine, kada je izdao satirički odgovor na pozive zakonodavci traže da zabrani Bitcoin, što je potez koji je široko priznat od strane onih u zajednici dosta neinformisani politiku iz Washingtona.

U pismu marta, u kojem je tvrdio da je američki dolar, a ne Bitcoin treba da bude zabranjena, takođe služio u Skladište Polis u položaj "Mislio vođe" i "neslužbeni glasnogovornik 'za digitalnu valutu industriji. Sada, u novom intervjuu za CoinDesk, Polis sugerira da je plašt da je sretan sada da prihvate oba i ako bude izabran na još jedan mandat od dvije godine na vlasti u novembru ove godine.

U razgovoru za CoinDesk, Polis predložio da će iskoristiti svoje ovlasti u Kongresu da se bori protiv bilo kakve pokušaje vlade da usvoje politike koje ograničavaju rast Bitcoin i njegove rastuće startup zajednicu.

Izvor: Coindesk

Povezane vijesti


Post ICO

Trgovac naočare i Primorski čaj Chicago Sun-Times će prihvatiti Bitcoin 2014

Post ICO

Kako je savez između Mt. Gox i CoinLab pretvorili su se u (pravni) rat

Post ICO

Meksiko voli Bitcoin: Fundación Satoshi Nakamoto i nova razmjena

Post ICO

Kako bitkoin može biti velika investicija

Post ICO

Bitcoin razmena Igot.com pokreće uslugu obrade plaćanja u 40 zemalja

Post ICO

Bitkain trgovačka platforma GBL nestala je zajedno sa 4,1 miliona dolara ukradenih od investitora

Post ICO

Je li to ptica? Da li je avion? Ne, Super Bitcoin štedi Argentine

Post ICO

Bitcoiners su pesimistični oko Bitcoinove cijene 2015. godine

Post ICO

Bitcoin rudarski proizvođač HashFast isključi i prodaje aukcije preostala sredstva

Post ICO

Draper univerzitet koji nudi bitkein nudi besplatan online kurs o kriptocurrency

Post ICO

Egipatski Bitkoineri sada mogu kupiti BTC zahvaljujući novom vaučerskom servisu koji je pokrenuo YellowPay

Post ICO

Bitcoin je valuta u Australiji, ali nije vredna pravne zaštite u Japanu i više