Mt. Gox se bavi novim debaklom, Američka poštanska služba voli Bitcoin i rudari su u kugli u SAD | Bosnian.Lamareschale.org

Mt. Gox se bavi novim debaklom, Američka poštanska služba voli Bitcoin i rudari su u kugli u SAD

Mt. Gox se bavi novim debaklom, Američka poštanska služba voli Bitcoin i rudari su u kugli u SAD

Dok novi glavni trgovci poput njemačkog Parfuemerie.de da primaju Bitcoin, najpoznatiji kriptovaluta na svijetu se raspravlja u SAD-u, kao nova nada za Postal Service zemlje. A tu je i novi niz problema koji utiču na razmjenu Mt. Gox. Mi smo skoro moglo bi se reći da je ovo tjedan dana pomiješana osjećanja za Bitcoiners tamo.

Idemo preko najnoviji Weekly Round Up doveo do vas Bitcoin Examiner.

Bitcoin rudara i investitori nisu novac odašiljači, kaže FinCEN

mreža SAD finansijski kriminal izvršenju (FinCEN) objavila je dva nova upravna presude najavljujući da Bitcoin rudari i investitori se ne smatraju predajnika novac.

Dokument objavljen ove sedmice uključuje dva presude. Prva država "da, u mjeri u kojoj korisnik kreira ili" mine "konvertibilne virtualne valute isključivo za vlastite potrebe korisnika, korisnik nije novac odašiljač pod BSA [Banka tajnosti]". Drugi tvrdi da je "kompanija kupovinu i prodaju konvertibilne virtualne valute kao ulaganje isključivo za dobrobit kompanije nije novac odašiljač".

Cijeli članak

Igra programer John Carmack "oprezno uzbuđen" o Bitcoin

CTHE legendarni kompjuterska igra programer John Carmack je izrazila pozitivan stav o Bitcoin u nizu nedavnih tweetova, prenosi Coindesk. Carmack je suosnivač američkog video igre razvoj kompanije id Software i najpoznatiji po svojim inovacijama u 3D grafiku.

Robocoin ambasadori može zaraditi do $ 10K za svaku prodaju

proizvođača Bitcoin ATM Robocoin lansira svoj novi ambasador program, koji se okuplja komercijalne predstavnike širom svijeta prodati i promovirati mašine kompanije.

Pravila programa navesti ambasadori imaju zadatak da pronalaženje potencijalnih operaterima Robocoin i pomoći im kupiti mašinu. Promoviranje Bitcoin bankomat na domaćem tržištu je i cilj. Svaki zatvorene prodaje će rezultirati u postupku za naknadu od 10.000 $ za ambasadora, Robocoin garancije.

Cijeli članak

Hopkins istraživači su stvaranje alternativa Bitcoin

Unutar sumorne kompjutersku laboratoriju na Johns Hopkins University u, tim istraživača pokušava napraviti nešto što nikada nije postojao prije: digitalni valuta koja se mijenja ruke potpuno u tajnosti. Njegovo ime je Zerocoin, piše The Baltimore Sun.

Je nemoguće ući u trag valuta je dizajniran da se natječu s drugim virtualne novca, kao što su Bitcoin, koji privlače pažnju kao alternative za poslovne subjekte i pojedince, ali i crtanje kritike od onih koji vjeruju da omogući pranja novca i drugih kriminalnih aktivnosti.

Upoznaj Blockr.io, "ljudski" altcoin blok Explorer

Blockr.io je ime nove web stranice potpuno posvećen rastavljanje i pokazuje Bitcoin transakcija blokova u više "ljudski i intuitivan" način.

Web stranicu, koja je nedavno pokrenuta nakon šest mjeseci pirjanje unutar privatnog beta fazi, ima pristup API i predstavlja sve važne statistike, markere i grafikone koji se odnose na gotovo bilo koji digitalni valutu radi na 'bitcoind' viljušku. Prema tim koji je razvio Blockr.io, svrha projekta "je da bi digitalni novčiće bliže javnosti".

Cijeli članak

Winklevosses advokat u razgovorima sa SEC preko Bitcoin ETF

Advokat koji je sastavio Cameron i Tyler Winklevoss plan za ulaganje fonda berzi trgovano u virtualnom valute Bitcoin je rekla da je "u dijalogu" sa regulatorima preko reviziju plana, Bloomberg ove sedmice.

Izmijenjenu verziju prijedloga za Winklevoss Bitcoin Trust, prvi podnio američkoj Komisiji za vrijednosnice i burze 1. Jula, verovatno će biti dostavljen u roku od dva tjedna, prema Kathleen H. Moriarty, partner u advokatskoj firmi iz Čikaga Katten muchin Rosenman LLP.

Glavni njemački maloprodajni Parfuemerie.de prihvata BTC

Njemačka već ima veliki maloprodajni posluju u Bitcoin svijetu. Džinovski online parfema distributera Parfuemerie.de počeo primanje Bitcoin tokom prvog dana februara.

Platforma, sa "meni" sastavljen od više od 10.000 parfema i kozmetike, trenutno je najveći trgovac da prihvate kriptovaluta u evropske zemlje preko plaćanje procesor BitPay.

Parfumerie, poslovni s više od 40 godina iskustva, također ima više od 20 fizičke trgovine širiti oko Njemačka.

Cijeli članak

Regruti ex-MySpace '500 Startups "VP u mentor Bitcoin biznisa

Coindesk reportsthat California-based akceleratora 500 Startups je najavio planove za investiranje u kompanijama Bitcoin-u vezi. Kompanija je također gromoglasno da se donosi na visokog profila partner olakšati taj napor Sean Percival, bivši potpredsjednik MySpace i internet poduzetnik usmjerena na potrošača marketing.

Bitcoin sada mogu kupiti na plaži luksuzni stan na Kipru

Ime "Bitcoin Resort" ne ostavlja prostora za sumnju. Sada možete koristiti svoj digitalni novac da kupi svoj vlastiti vrlo pet zvjezdica luksuzan apartman u prvom Mediteranu plaži imovine kripto-friendly na svijetu.

Thalassa Beach Resort pripada Kensington Development Group, a nalazi se u kiparskom regiji Bafra, na sjevernoj obali otoka.

Cijeli članak

Coredice.io: pojavljuje se novi Bitcoin kockice stranice

Coredice.io je najnoviji dodatak ogromnom okeanu Bitcoin kockanje web stranice. Ovaj jednostavan dice igra je vrlo slična SatoshiDice ili samo-Dice, ali i omogućuje klađenje na Litecoin i Namecoin, prema Cryptocoins News. Svako ko je upoznat sa Bitcoin kockice stranicama ćete naći da Coredice.io donosi nekoliko jedinstvenih dopune standardne igre, ali daje ih u vrlo elegantno cool dizajn.

CoinTerra sajt napadnut usred procesa dostave hardvera

Bitcoin proizvođač rudarske hardvera tvrdi CoinTerra da je pretrpio povrede sigurnosti uzrokovane zlonamjerni napad na svojoj web stranici i e-mail servere. Hack se dogodilo tokom proteklog vikenda, a kompanija smanjiti sve pristup svojoj web stranici čim je otkrivena upada.

Virtualne stranica trenutno ponovo radi, nakon nekoliko sati nije dok CoinTerra istraživao napad. "Web stranica je obnovljena na sigurnu backup napravljen neposredno prije došlo do povrede i sve naredbe se postavljaju pred 31 jan 2014 su netaknuti. Korisnici su ponovo u mogućnosti da se narudžbe i preko BitPay i virmanski kao normalno ", navodi se u oglasu objavljenom na internetu.

Napad se događa ubrzo nakon CoinTerra garantuje da je spreman da isporuči seriju ASIC Bitcoin rudara. Čini se da je talas efikasnosti su u senci povrede sigurnosti koja bi mogla da utiče "mali broj kupaca koji su platili za svoj nalog sa Bitcoin između 31. Januara i 2. Februar ?.

Cijeli članak

Bitcoin milostinja priznaje svoj najveći ikada Donacija je vjerojatno ukraden novac

Šef Bitcoin dobrotvorne je priznao primanje veliki anoniman donaciju iako je sumnja da je ukraden tokom racije na kriptovaluta razmjeni, Forbes prijavio ove sedmice.

Dmitry Murashchik, koji ide pod imenom Rassah, radi Bitcoin 100, koja postoji da ubedi postojeće dobrotvorne organizacije da prihvati donacije pomoću virtualne gotovini. U januaru prošle godine, što je anonimni donator dao organizacije Rassah je donaciju u vrijednosti od oko 180 BTC.

US Postal Service je 36.000 ureda mogao ugostiti Bitcoin razmjene u budućnosti

The United States Postal Service (USPS) razmatra dodavanje kriptovaluta razmjene u svoj asortiman usluga. Ured generalnog inspektora nedavno organizirala je online forum pod nazivom "Virtualni valute: istražuje potencijalnu ulogu za poštanske operatore", kojem su prisustvovali predstavnici Svjetske poštanske unije i Svjetske banke, među ostalima.

Zajedno su istraživali mogućnosti Bitcoin može dovesti do poštama širom svijeta i razgovarali ako trenutni poštama mogao raditi kao centrala pomoću fizičke lokacije ili ako se usluga može obojiti novčiće kako bi se držati vrijednosti Bitcoin-a.

Cijeli članak

Marc Andreessen predviđa Bitcoin će se promijeniti dizajn čip zauvijek

Silicon Valley kapitalista Marc Andreessen smatra digitalne valute bi definitivno mogao promijeniti način na koji procesori su dizajnirani. Osnivač investicionog društva Andreessen Horowitz je govorio na Compute samitu Open prošle sedmice, prema Coindesk.

Rezervirajte svoj hotel iz snova s ​​Bitcoin na CheapAir.com

proširila širom planete Više od 200.000 hotela su sada dostupni za Bitcoiners koji žele rezervirati svoj odmor putem online turističke agencije CheapAir.com.

Platforma je kripto-avantura započela još u novembru, kada je web stranica počela prihvatanje Bitcoin kao opciju plaćanja za avionske karte i rezultati ne mogu biti bolji, tako da je kompanija odlučila da dodate svoju listu hotela eksperimenta. Jeff Klee, izvršni direktor kompanije, tvrdi da CheapAir.com la nekoliko novih klijenata zbog toga novog načina plaćanja.

Cijeli članak

Investiciona firma BiT Capital obavezuje $ 10m Bitcoin ATM startup

BiT Capital, kanadski Bitcoin investicijska firma, se obavezao do $ 10m u finansiranju sjemena za BitAccess, što je Ottawa-based Bitcoin bankomat za pokretanje, prema Coindesk. Iako će se postepeno uložena sredstva u naredne jednu do dvije godine, sama predanost predstavlja jednu od najvećih ranih krug ulaganja još u pothvatu Bitcoin u vezi.

Mt. Gox kupci očajavaju kao BTC povlačenja uspjeti ili nestati

Japana-based kriptovaluta razmjena Mt. Gox je problema sa transakcije i isplate preko prošle sedmice, koje su sada utiču na stotine kupaca.

Nakon što je najveća razmjena u Bitcoin ekosistema, Mt. Gox trenutno zauzima treću poziciju na podijumu, ali ovaj lanac događaja u konačnici mogao uništiti ono što je sada ostalo od njenog ugleda. Od posljednjeg dana januara, Bitcoin povlačenja klijenata su napustili svoje račune, ali većina od njih nikada nije dobio novac.

U nekim slučajevima razmjene je obavijestio klijente da su transakcije nije uspjelo, ali riječ "nestanak" također se koristi da opiše šta se dešava sa povučena BTC. Mt. Gox je do sada prikupila više od 38 miliona $ u više od 41.000 neispunjena povlačenja.

U međuvremenu, razmjena svojim klijentima zatražio da se svi povlačenja na čekanje. "Da bi naš tim za rješavanje tog pitanja povlačenje je potrebno za privremeno zaustavljanje na sve zahtjeve povlačenje dobiti jasan tehnički pregled trenutnog procesa", navodi se u novom update objavljen u petak (7).

Cijeli članak

CoinSummit San Francisco najavljuje program za Bitcoin profesionalce

Tech-pamet grada San Francisco, u SAD-u, se sprema da dočeka veliki događaj Bitcoin vezanih za 25. I 26. Marta. Poziv samo CoinSummit San Franciska će povezati poduzetnici, investitori i stručnjaci hedge fond iz svijeta kriptovaluta uz pomoć nekoliko poznatih imena.

U Yerba Buena Centar za umjetnost je mjesto izabran za održavanje manifestacije, čiji program je spisak pravi Bitcoin zvezda.

Cijeli članak

Povezane vijesti


Post ICO

BitGo nudi program verifikacije solventnosti za preduzeća

Post ICO

Narodna banka Kine ne namerava da potisne ili diskriminiše Bitcoin

Post ICO

EBay UK dozvoljava prodaju kriptocutnih funkcija u okviru svoje reklame od 10. februara

Post ICO

Bitcoin usluga pokrenuta u Nigeriji od strane BitX-a

Post ICO

Mastodon pravi talase sa 6. pozicijom na bilbordu

Post ICO

Bitcoin cena prelazi više od 200 dolara i registruje najviši vrh od prošlogodišnjeg balona

Post ICO

5 awesome Bitcoin priče koje dele Redditeri

Post ICO

Dorian S. Nakamoto zapošljava advokata da objasni njegovo ime na sudu

Post ICO

61% Kanadjana očekuje da će do 2019. koristiti digitalni novčanik

Post ICO

Promjene koje dolaze sa Istoka čine bitkuin pad za više od 30% za dva dana

Post ICO

Rodolfo Andragnes: LaBITconf će biti jedinstvena prilika za mještane da se upoznaju sa velikim momcima u Bitcoinu

Post ICO

Kampanje sada mogu prihvatiti BTC s jednostavnim checkbox-om