Newegg prihvata Bitcoin, Rusija smatra kripto-zakonima i Coinbase lansira trezor | Bosnian.Lamareschale.org

Newegg prihvata Bitcoin, Rusija smatra kripto-zakonima i Coinbase lansira trezor

Newegg prihvata Bitcoin, Rusija smatra kripto-zakonima i Coinbase lansira trezor

Dobrodošli na Bitcoin ispitivača novi nedeljni zaokruživanje sadrži najvažnije vijesti iz proteklih sedam dana.

Kupiti umjetnost s kriptovaluta na Cointemporary

Ljubitelji umjetnosti / Bitcoiners tamo imaju novu online mjesto koje odgovara svim njihovim potrebama. Cointemporary tvrdi da je prvi online art galerija za rad isključivo sa kriptovaluta.

Platforma, opisao kao "privremeni online izložba likovnih za Bitcoin", prikazuje rad međunarodnih umjetnika. Međutim, umjesto da sa sve ilustracije na istom mjestu, Cointemporary bira za prikaz umjetnička djela samo jednog umjetnika svakih sedam dana.

Cijeli članak

Drugi tržišta Ponudi u US Marshals Bitcoin aukciji

Drugi Market, jedan od istaknutih ponuđača u SAD-u maršala Bitcoin aukciji, rekao je Nadmašio u svojim pokušajima da kupim prodanih krajem prošle sedmice skoro 30.000 kovanica.

Odbacivanje jedan od najvećih imena u Bitcoin industrija je potencijalno ohrabrujući znak za dugoročne perspektive kriptovaluta, jer to znači da je aukcija privukla veliki interes iz drugih institucionalnih investitora.

Američka Maršala nedavno aukciju oko 30.000 BTC oduzeta tokom racije u svile, Internet crnom tržištu bazar, gdje vlasti kažu ilegalne droge i drugih roba može kupiti. Odgovor Maršala je reklo da se obavještavanje dobitnika u ponedjeljak uvečer.

Izvor: Business Insider

Expresscoin olakšava kupiti Bitcoin u Kanadi

Online Bitcoin platforma Expresscoin najavljuje širenje svojih usluga u Kanadu preko DebitWay, priznati lider u uslugama debitnu karticu koja prihvaća sve izdate bankovne kartice koristeći najpopularnijih bankarskih mreža.

Partnerstvo omogućava Expresscoin da garantuje "brze i sigurne transakcije" svojim kupcima, trgovac usluga zahvaljujući toDebitway zove interakciju Online plaćanje, koji omogućavaju korisnicima da plati za robu i usluge na mreži koristeći svoj račun u banci u realnom vremenu.

Cijeli članak

Winklevoss Bitcoin ETF da trguju na NASDAQ pod "COIN" simbol

The Winklevoss blizanci su podnijelo izmijenjenu obrazac S-1 sa SEC. Maloljetnika ažuriranje otkriva nekoliko novih činjenica o Winklevoss kojima se trguje fonda (ETF). Do sada je Cameron i Tyler Winklevoss su promijenili svoju ETF podnošenje četiri puta. Proces registracije je ETF je mukotrpno spor: blizanci prvobitno podnio za investicioni fond prije godinu dana, 1. Jula 2013. Godine.

Prema najnovijim podnošenje, dionica u Winklevoss Bitcoin Trust će trgovati na NASDAQ OMX pod simbolom "COIN". Postoji veliki broj kozmetičkih promjena previše.

Izvor: Coindesk

Neweggu novi Bitcoin plaćanje opcija dostupna na 25 miliona korisnika

Newegg, vodeći elektronike e-trgovac u SAD-u, samo je pojačala svoje igre u partnerstvu sa plaćanjem procesor BitPay za početak prihvatanja Bitcoin. Nakon što ukazuje na mogućnost da više puta u prošlosti, glavni elektronski distributera konačno odlučila da prihvati najpoznatije kriptovaluta na svijetu.

Od ove sedmice, više od 25 miliona registrovanih klijenti kompanije može kupiti jednu od prodaje Neweggu 10,5 milijuna proizvoda koji koriste njihove BTC štednje.

Cijeli članak

Overstock visi nagrade za Bitcoin-friendly proizvođača

Zalihe se nada da će ohrabriti Bitcoin koristiti s nizom poticaja za proizvođača koji se odluče prihvatiti plaćanja u digitalnu valutu. Govoreći u podcast na slobodarski festivalu Porcupine slobode, rekao je izvršni direktor Overstock Patrick Byrne, "mi ćemo početi davanje vrstu posebne ponude za proizvođača koji žele da se plaća u Bitcoin".

Ovo bi moglo značiti nude popuste i povoljnim uslovima dobavljačima prodaje kroz Overstock platforme ako počnu da prihvati Bitcoin, ukazao je on, dodajući da je kompanija može nagraditi one koji su već prihvatili digitalne valute.

Izvor: Coindesk

Rusija smatra se uređuju Bitcoin da izbegne kripto-kriminala Escalade

Centralna banka Rusije objavila je ove sedmice da je institucija može potrajati sljedeći korak andregulate digitalne valute u bliskoj budućnosti da garantuju da zloupotrebe Bitcoin i drugih altcoins kažnjava se u zemlji.

Georgy Luntovsky, prvi zamjenik predsjednika banke, priznao je da "ne treba odbaciti tih instrumenata, možda oni zaista imaju budućnost, ali u našoj zemlji sveta kriminala odmah počinje koristiti sve novo".

Cijeli članak

EU Banke moraju izbjegavati Bitcoin do pravila u mjestu, kaže EBA

Evropska komisija signalizirala da će pokušati nametnuti pravila o virtualne valute, kao što su Bitcoin nakon bankarskog regulatora bloka naredio zajmodavce da ih izbegavaju. "To je imperativ da se brzo kreće po ovom pitanju". Chantal Hughes, glasnogovornica Financial Services povjerenik Michel Barnier, rekao je putem e-maila ovaj tjedan. "Potencijal za pranje novca i finansiranja terorizma je preozbiljan ignorisati".

Komisija, izvršna ruka EU, preselio nakon što je Evropska bankarske agencije, rekao je banke ne bi trebalo da kupuju, držati ili prodati virtualne valute do regulatora razviti mjere zaštite kako bi zaštitili svoje integritet. Watchdog identifikovala više od 70 rizike vezane za valute u rasponu od krađe identiteta na mogućnost hakeri mogli ciljati platformi za trgovanje.

Izvor: Bloomberg

Coinbase čini Bitcoin transakcija sigurniji sa novim "trezor" usluga

Coinbase je upravo lansirao novu uslugu koja ima za cilj da poveća nivo sigurnosti svoje online novčanik-a. U Bitcoiners će uskoro moći koristiti besplatno Vault usluga kompanije kao štedni račun zaštićen dodatno vrijeme transakcije i više koraka za provjeru transakcije.

Pokretanje dodatnu uslugu pod nazivom Coinbase Vault, događa nakon nekoliko slučajeva Bitcoin krađe i sigurnosti povrede koje su pogodile brojne digitalne centrale i novčanike u posljednjih nekoliko godina. Mt. Gox je navodno najpoznatiji primjer, što je sada Mrtav razmjena bila prisiljena u stečaj nakon masovnog hack.

Cijeli članak

Phishing muljaža cilja US Maršala Bitcoin aukciji popis

Osobe na listi primaoci procurila US Maršala email svile aukciji upite na meti u phishing napad, i najmanje jednu osobu je pao za prevaru.

Wall Street Journal potvrdio je da je nekoliko pojedinaca na listi primili phishing e-mailova iz istog izvora. Međutim, nisu bili na meti svih pojedinaca na procurio popis e-pošte primatelja. Nesretni žrtva napada bio je Sam Lee Bitcoin arbitraže fonda Bitcoin Reserve, koja je izgubila 100 BTC kao rezultat.

Izvor: Coindesk

Povezane vijesti


Post ICO

Hacking Team je razvio Bitcoin tracker za špijun koji špijunira korisnike

Post ICO

BtcChina snižava provizije za komercijalne provizije na 0,1%

Post ICO

Računarska mreža školskog okruga u New Jerseyu je bila talac za Bitkoine

Post ICO

Bitkominova gimična poteznost eksploatiše sve vrste usluga

Post ICO

Bitorca je novo digitalno tržište na kojem kreatori mogu zaraditi bitkoine

Post ICO

Bounties za promociju Crypto

Post ICO

SEC navodno istražuje Bitcoin startup GAW Miners

Post ICO

Hash Profit ide Offline

Post ICO

Novčanik FBI-a je pijan dok vlasti ne odluče šta da rade sa Bitkominima oduzetom od Silk Road-a

Post ICO

Kupi automobil u virtuelnoj valuti: Aussie proizvođač automobila Tomcar prihvata Bitcoin

Post ICO

Finansijski Saveti za devojčice: Mt. Objasnili su Gox i Bitcoin

Post ICO

Bitcoin i uloga koju može igrati u B2B zajednici