Schiff i Assange na Bitcoinoj strani, na raspolaganju vam je 6 desktop novčanica i nova danska razmena | Bosnian.Lamareschale.org

Schiff i Assange na Bitcoinoj strani, na raspolaganju vam je 6 desktop novčanica i nova danska razmena

Schiff i Assange na Bitcoinoj strani, na raspolaganju vam je 6 desktop novčanica i nova danska razmena

Evo Bitcoin Examiner najnoviji sedmični zaokruživanje sa najvažnijim vijesti iz protekle sedmice.

SJ Zemljotresi su najnoviji Bitcoin-friendly profesionalnih sportskih ekipa

The San Jose Earthquakes su partneri sa Coinbase kako bi postao jedan od prvih svjetskih profesionalnih sportskih ekipa prihvatiti Bitcoin uplate na svom stadionu. Prvi kripto-iskustvo dogodilo ove sedmice kada je američki tim igra protiv Houston Dynamo.

Navijačima će biti u mogućnosti koristiti Bitcoin da plati za svoje ulaznice na Buck Shaw stadionu, ali kriptovaluta će biti prihvaćen na robu radnji i štanda.

Cijeli članak

Arnhem Bitcoincity: the next Bitcoin Boulevard u Nizozemskoj

The Hague, Nizozemska je igrao u centru pažnje na jedan od prvih Bitcoin bulevar događaja u svijetu prije dva mjeseca, zajedno donose korisnicima kriptovaluta i biznisa na spektakularan način.

Grupa se nada da će nastaviti sa Arnhemu Bitcoincity, koji se održava u, pa, Arnhem - na istoku Nizozemske. Odvija na 28. Maja, Arnhem Bitcoincity (ili Bitcoinstad) je osigurao oko 15 barova, restorana i kafića koji će biti prihvatanje digitalnu valutu za taj dan.

Izvor: NewsBTC

Bitcoin osvaja Euro Pacific Peter Schiff i Julian Assange

To je zaista veliki dan za Bitcoin zajednice kada je poznati stručnjak u investiciji svijetu obuhvata kriptovaluta poput Peter Schiff radi. Lider Euro Pacific plemenitih metala, najveći plemenitih metala trgovac na svijetu, objavio je danas da je njegova kompanija sada prihvata Bitcoin preko poznatog plaćanja procesor BitPay.

Što se toga tiče, još jedan Bitcoin pristalica takođe odlučio da svoja razmišljanja o digitalnog novca. Julian Assange, poznati australijski novinar i Wikileaks urednik-in-Chief - koji se i dalje odobren azil na Ekvadora ambasadi u Londonu - rekao je da je "Bitcoin je najviše intelektualno zanimljiv razvoj u posljednje dvije godine".

Cijeli članak

$ 20,000 Bitcoin bounty Roger Ver čini hakera odbij

Glavni izvršni direktor MemoryDealers, Roger Ver, stavio je nagradu za haker koji nastavlja sa pokušajima da se infiltriraju u njegovim računima. Međutim, budući da izdavanje BTC dobrote 37.6 za hapšenje cyber kriminala, haker je odustao. Nagrada je ekvivalent za oko 20.000 $.

Ver objavljeno tweet navodeći da je želio pomoći dobijanje informacija o haker. On je bio u stanju da identifikuje da je haker je koristio Skype ime 'azot'. Direktor MemoryDealers takođe naveo da je napadač bio cilj njegovog starog Facebooku i stari e-mail koji Ver više ne koristi. Srećom, bounty bilo dovoljno za haker da prekinemo, bojeći se da će biti stavljeni pod hapšenja.

Izvor: CoinReport

Koji je najbolji Bitcoin desktop novčanik?

više od pet godina nakon rođenja Bitcoin, milioni ljudi širom svijeta i dalje se pitam šta je ovo super inovacija je i ono što može donijeti svijetu. Pa, prije nego što počnemo da govorimo o tome, a posebno prije nego što počnemo da razmišljamo koliko kriptovaluta ćete kupiti, ima još nešto što trebate znati: što je najbolji Bitcoin novčanik za vas.

Postoji nekoliko digitalnih novčanika na raspolaganju, svaki sa specifičnim karakteristikama koje omogućavaju korisnicima da kupuju, prodaju, razmjenu i zaliha kriptovaluta. Ove novčanici se može opisati kao mješavina između bankovnog računa i e-mail adresu, ali sa toliko tamo je definitivno korisno da malo istraživanja prije nego što odaberete jedan.

Novčanici desktop su najsigurniji, barem to je opšte mišljenje množe u Fóruns na webu. Pogledajte ovaj popis od šest različitih vrsta softvera i odlučiti koji vam najviše odgovara.

Cijeli članak

Bocvana dječje dobrotvorne pokreće Bitcoin žalbu

Istaknuti African Bitcoin borac Alakanini Itireleng okreće njenu pažnju u dobrotvorne svrhe, pozivajući za Bitcoin donacije Bocvani SOS Dječija sela.

Osnovana 1980. Godine, SOS Dječja sela brinu za siročad, siromašne i napuštene djece. Prema web stranici, ta sela "imaju za cilj da se razviju djece u odgovorne i nezavisne odrasle koji će imati unutrašnju snagu da se nosi sa izazovima budućnosti".

Izvor: Coindesk

Španjolski poreski organ prati Bitcoin za upotrebu u nezakonite aktivnosti

Španske poreski organ, u Agencia Estatal de Administración tributaria (AEAT), je "monitoring" digitalni valute kako bi se osiguralo da se ne koriste za nezakonite svrhe, kao što su pranje novca i izbjegavanja poreza, izjavio je vlada te zemlje.

Možda je još zanimljivije za Bitcoin, najava pokazuje da digitalne valute može tretirati kao gotovinu, a ne robu, za potrebe oporezivanja.

Izvor: Coindesk

Danski Bitcoin razmjena obećava trgovine bez kriminala i višim nivoima sigurnosti širom svijeta

Nakon Mt. Gox debakl, sigurnost i povjerenje postao dva glavna zabrinutost Bitcoiners tamo kada je vrijeme da odaberete razmjenu. Upravo zbog toga nova Bitcoin razmjena - koji će uskoro biti predstavljen u Danskoj - obećava usluga kriminala preuzeti na svoje klijente.

Cilj CCEDK Crypto Kovanice Exchange Danska APS garantuje maksimalnu sigurnost korisnika, koji će biti u mogućnosti da trguju kriptovaluta širom svijeta. Zvaničnog lansiranja razmjenu treba dogoditi ovog mjeseca i platforma u početku će omogućiti korisnicima da trguju Bitcoin i Litecoin jedni protiv drugih i, u zamjenu za danski i norveških kruna, britanskim funtama, američkim dolarima i eurima.

Cijeli članak

Bitcoin banda približava 300-mark kao više virtualnih valuta proklijati

 Digitalna valuta klub se bliži 300-mark sa pridošlicama, kao što su Yin, Yang, brzina, Ljubav i Silikonskoj dolini kovanice nicanje nesmanjenim, dok je tržišni lider 'Bitcoin' oporavlja od pooštrenih regulatornih bdijenje i kolapsa od svojih najvećih platformi za trgovanje.

Ukupan broj digitalnih valuta trenutno na tržištu završila je 290, dok je najmanje 100 novih igrača pridružili su se klub u posljednjih samo dva mjeseca, pokazuju podaci tržište za ove virtualne valute koje nisu povezane na bilo koji pravi valute i mogu biti kojima se trguje na digitalnim platformama.

Izvor: Economic Times

Povezane vijesti


Post ICO

Adam B. Levine: teško je poštovati kada se pravila podvrgavaju promenama u bilo kom trenutku

Post ICO

Bitcoin London 2013 je ovde i mi ćemo vam pružiti kompletan pregled

Post ICO

Kupi svoje igre s bitkoinima na Humble Bundle

Post ICO

Bitstamp i druge razmene nastavljaju sa podizanjem Bitcoina dok Mt. Gox izdržava protest

Post ICO

BIPS kanali Mt. Gox i bira Bitstamp

Post ICO

Uloga bloka u budućnosti

Post ICO

Coinbase je drugi najinteresantniji početak 2013. godine: još je uzbudljivo nakon ulaganja od 25 miliona dolara

Post ICO

Vinny Lingham, direktor kompanije Gyft: Bitcoin ima potencijal da postane međunarodna valuta

Post ICO

Gyft na iOS-u prihvata BTC ponovo

Post ICO

Bitcoin nije siguran - Lie su rekli banke i vlade (Evo zašto)

Post ICO

Isti tip koji je propustio iPad kaže da će Bitcoin biti sjajan!

Post ICO

Bitkoin uključen u buduće strategije 60% američkih organizacija