Nova aukcija svile na BTC-u, Mozilla prihvata donacije Bitcoina i još mnogo toga | Bosnian.Lamareschale.org

Nova aukcija svile na BTC-u, Mozilla prihvata donacije Bitcoina i još mnogo toga

Nova aukcija svile na BTC-u, Mozilla prihvata donacije Bitcoina i još mnogo toga

Dobrodošli na Bitcoin ispitivača novi nedeljni krug sa najvećim naslove proteklih sedam dana.

Američke vlasti aukciji 50.000 BTC od Dread Pirate Roberts

SAD maršala Usluga aukciju novu krišku oduzete Bitcoin ranije bila u vlasništvu Dread Pirate Roberts, mozak iza ilegalne trzište svile (originalne), zatvorena od strane vlasti u 2013. Godini.

Ovaj put federalne vlasti aukcije 50.000 BTC, navodi se u saopštenju je ove sedmice. "Ova zapečaćena cena je za 50.000 Bitcoin podijeljen u dvije serije: serija A (10 blokova od 2.000 Bitcoin), kao i serije B (10 blokova od 3.000 Bitcoin)", službena izjava objašnjava.

Cijeli članak

Skeptik kaže Bitcoin će "uvijek biti valuta budućnosti"

Ne zaboravite, kada Bitcoin je trebalo da poremeti bankarskog sistema na svijetu? To je bilo prije dvije godine, i dok nove platforme plaćanja kao Venmo i Apple Pay stekli vuče, virtualne valute sada osjećati više kao hir nego fenomen.

Barem to je pogled na Felix Salmon, finansijski bloger i početkom Bitcoin skeptik, koji je dao sve od sebe da bace hladnu vodu na sobu entuzijasta alt-valute okupilo je ove nedelje na Bloomberg događaj pod nazivom "Bitcoin: Iza valuta" u New Yorku.

Izvor: GigaOM

Finska protiv EU: država proglašava Bitcoin operacije oslobođene PDV-a

Finska je najavila novi kriptovaluta odluku: Bitcoin usluge su sada oslobođeni poreza na dodanu vrijednost (PDV) u zemlji. Međutim, (EU) odluka možda neće zadovoljiti Europske unije nakon nedavnih odluka organizacije na digitalnim novac.

U skladu sa EU, Bitcoin i sve ostale virtualne kovanice treba uzeti u obzir financijske i bankarske usluge podliježu PDV-a. Također, sindikat je izdao upozorenje upućeno korisnicima Bitcoin, podsjećajući ih o nestabilnost kriptovaluta i povezanih rizika.

Cijeli članak

CFTC: "Mi imamo vlast nad Bitcoin cijenu manipulacije"

Borba između američkih regulatornih agencija o tome ko mogu djelovati u slučajevima koji uključuju Bitcoin nastavlja kao Commodity Futures Trading komisija, nezavisni United States Federal Agencija je utvrdila da ima za provođenje ovlasti protiv cijenu manipulacije Bitcoin tržištima. Ova agencija osnovana je 1974. Godine Zakonom o trgovini robne Futures za promociju "konkurentan i efikasan futures tržišta i zaštite investitora protiv manipulacije, uvredljiv trgovinske prakse i prevare".

U komentarima na konferenciji Bitcoin održana u Bloomberg, član CFTC komesar Mark Wetjen izjavio je na pitanje da li je njegova agencija imao autoritet: "To nije ispitan, ali ja vjerujem da imamo vlast jer Bitcoin, koju mislim da je vrlo racionalan čitanje naših statut, svrstava kao roba i definiciju roba u skladu sa Zakonom Produktnoj berzi ".

Izvor: CoinTelegraph

CryptoLabs najavljuje fizički Bitcoin novčanik s biometrijskim autentifikaciju

Ime Slučaj je verovatno inspirisan njegova kompaktna veličina. Radi se o novom kriptovaluta hardver novčanik, koji mjeri oko 86 mm do 54 mm, te će biti dostupan u 2015. Godini, zahvaljujući pokretanje CryptoLabs Bitcoin.

Fizički uređaj će omogućiti korisnicima da kupuju i prodaju kriptovaluta, kao i slanje i primanje BTC. Ali, jedan od najvećih iznenađenja uređaja je zapravo svojim naprednim sigurnosne značajke, kao što su biometrijske autentifikacije.

Cijeli članak

SpectroCoin pokreće Bitcoin-to-cash usluga u 25 zemalja

SpectroCoin sada omogućava svojim korisnicima da pretvoriti Bitcoin u gotovinu u 25 zemalja širom Evrope i centralne Azije. Ova najava je najnoviji iz Velike Britanije i dobavljača bitcoin usluge Litvanija-based, koji je dodao obradu trgovac na svoje postojeće brokerske i novčanik ponude u avgustu.

U razgovoru za CoinDesk, SpectroCoin direktor Vytautas Karalevi? Ius odnosu Najnovija usluga njegove kompanije tradicionalnim doznake ponude, naglasivši da njegova kompanija namjerava da proširenje usluga underbanked u svom regionu jezgra fokus.

Izvor: Coindesk

Coinbase rešenje omogućava platiti Bitcoin na Facebook-u i iTunes

Bitcoin novčanik Coinbase je smislio rešenje da pomogne svojim korisnicima da kupuju na Facebooku i iTunes s Bitcoin. I to je u timu sa kompanijom koja se zove RewardsPay da se to dogodi. Prije nego što sam ići dalje, iako, da mi objasnite šta RewardsPay je. Ikada u vlasništvu kreditnu karticu koja vam omogućuje da zaradite "Cash Back"? RewardsPay je plaćanje platforma koja omogućava korisnicima da stavi da koriste novčane nagrade su oni zaradili od kreditnih kartica i druge programe lojalnosti.

Sa novim Coinbase-RewardsPay partnerstvo, možete povezati svoj Coinbase novčanik na RewardsPay račun za kupovinu na iTunes, Facebook, Grooveshark, i osam drugih online trgovci sa Bitcoin. S obzirom na to RewardsPay portfolio trgovaca je relativno mala, jasno je da Coinbase je zainteresovan za dobijanje pristupa velikim imenima na listi.

Izvor: Venture Beat

Mozilla Foundation sada prihvaća Bitcoin donacije sljedeće online zahtjeva

Nakon godinu razmatra ideju, Mozilla Foundation je sada odlučila da prihvati Bitcoin donacija. Ova najava je ova nedelje open-source razvoj zajednice odgovoran za popularni Firefox web preglednik, što je stvorilo nove web stranice gdje korisnici mogu donirati kriptovaluta.

Organizacija neprofitnog udružio sa Coinbase kako bi prihvatili digitalne donacija. U svom blogu, u kriptovaluta kompanija sa sjedištem u Kaliforniji garantovano neće naplaćivati ​​naknade prilikom obrade doprinosa.

Cijeli članak

Sada možete kupiti karte za bioskop za Bitcoin sa FlixForCoins

Ide samo po imenu Richard, student informatike pohađaju Mount Royal University u Kanadi je pokrenula FlixForCoins. Sajt kupuje film ulaznice za fiat u vaše ime. Sajt je ne samo za plaćanja, bilo-što zapravo domaćin kompletan show time rasporeda velikih kino dvorana u gradovima širom Sjevernoj Americi (SAD i Kanada u ovom trenutku).

Ostaviti da se student kod pisanja kako bi bijeg od stvarnosti malo lakše. Kao i svako ko se koristi Bitcoin zna, ti si uvijek željan kako bi vaš sljedeći kupovinu u kriptovaluta. To je tako brzo. Tako je privatno. Ali to može biti teško kada su mnogi trgovci još ne prihvatiti. Richard je tu da bi vaš film ispada malo lakše u međuvremenu.

Izvor: CoinTelegraph

Pacijenata sa rakom primorani da koriste Bitcoin-driven online tržišta kupiti drogu

tamno webu tržišta u još jednom što naslove, ali ovaj put se ne radi o sukobu sa zakonom. Američka pacijenata sa rakom sada koriste platforme za pristup darknet apotekama i kupuju terapijske drogu na ogromne popuste.

Online tržišta se koriste od strane Amerikanaca bez zdravstvenog osiguranja i ljudi širom svijeta u potrebi lijekova koji nisu odobreni od strane vlasti kao što su hrana SAD-based i Drug Administration (FDA). Prema stvarnih korisnika ovih nelegalnih platforme, nekoliko terapijskih lijekova mogu se kupiti online na masivan popust.

Cijeli članak

Bitcoin prevrtanja vidi veliku izraslinu: ChangeTip premašuje 10.000 savjeti u jednom danu

Ovaj tjedan, Bitcoin prevrtanja usluga ChangeTip priopćila je kako prelazi 10.000 user generated Bitcoin savjeti u jednom danu, označavajući prekretnicu u fenomen microtransacted Bitcoin prevrtanja preko Interneta.

Kao valuta koja se može razložiti na izuzetno sitne frakcije i dalje trguje, Bitcoin je uvijek imala efemerne ruba kada je u pitanju potencijal za microtransactions. Tu mogu biti potencijalni problemi sa naknade za transakciju (koje su sitne), ali i dalje se ističe kao odličan način za doznačavanje vrlo malim količinama. To čini Bitcoin savršen za istovar.

Izvor: Silicon Angle

Povezane vijesti


Post ICO

Gems Gomila prodaje počela 30. novembra

Post ICO

Erik Voorhees: iskustvo kao preduzetnik Bitcoin ga je naučio da je Amerika laž

Post ICO

Crni petak, Cyber Monday podstakao novi Bitcoin novi rekord: potrošači potrošili 296 miliona dolara u BTC

Post ICO

Velika Britanija raspravlja o Bitcoin regulaciji

Post ICO

Bitcoin nudi potrošačima izbor i plaši ih

Post ICO

Dizajner Lamasovog bankomata: ovaj projekat će revolucionirati proces kupovine Bitkoina

Post ICO

CoinTerra Defaults

Post ICO

Bitcoin je oslobođen PDV-a u Evropi, izdata je verzija 0.11.0 i više

Post ICO

Kraken prihvata potraživanja za izgubljenim BTC-om iz Mt. Gox poverioci

Post ICO

BitJoy pruža ažurirane informacije o Bitcoinu umotanim u uredan dizajn

Post ICO

VeriCoin: bivši direktor FinCEN-a James Freis razgovarao je na Regulatornoj konferenciji Bitcoin 14. augusta

Post ICO

Šta se dogodilo Bitcoinu nakon smrti, ko je Satoshi Nakamoto (opet) i više Nedeljnih novosti