Provedite svoje Bitkoine na kineski Google Baidu, Walmart i na vrlo posebnom sokaku | Bosnian.Lamareschale.org

Provedite svoje Bitkoine na kineski Google Baidu, Walmart i na vrlo posebnom sokaku

Provedite svoje Bitkoine na kineski Google Baidu, Walmart i na vrlo posebnom sokaku

Još jedan tjedan je prošlo i novi događaji promijenili svijet Bitcoin. Imali smo novu epizodu sapunice glume CoinLab i Mt. Gox i nove poslove prihvata Bitcoin. Dakle, tu smo, još jednom, da zapamtite najvažnije vijesti o posljednjim danima.

Dwolla gasi usluge kriptovaluta u vezi

Online plaćanje platforma Dwolla najavio je ove sedmice da se zatvara svoja vrata virtualne razmjene valute i druge usluge Bitcoin u vezi. Kompanija je upozorila svoje klijente koji rade poslove kriptovaluta u vezi putem e-maila, puštajući ih da znaju da je to povlači svoje usluge od 28. Oktobru (u 16:00 CT).

E-mail također uključuje popis događaja koje klijenti trebaju biti svjesni, koji pokazuju da je kompanija postepeno navijanje niz usluga svojim virtuelnim kupcima valute prije nego ih potpuno odsecanje.

Cijeli članak

Mt. Gox ažuriranja infrastrukture i gotovo je spreman da pokrene Midas

Japan na bazi razmjene Mt. Gox vratio ovde ove nedelje nakon nadogradnje server koji fiksni problemi baze podataka kompanije, koje su uzrokujući zaostajanja i izazvao sajt da bude dole.

Firma je planirao realizaciju "nove infrastrukture koristeći najbolju hardver", jer u maju prošle godine. "S obzirom na sve češće probleme sa naše baze podataka i kao 10 Gbps adapter na naš stari server je počeo imaju problema (slučajni gubitak paketa, itd), smatra da je potrebno implementirati nove infrastrukture i organizator ovog održavanje hitne", Mt. Objasnio gox. To je bio glavni preduslov prije razmjene mogao lansirati trgovinu motor Midas.

Cijeli članak

Sean je Outpost vas poziva da proslavimo Bitcoin petog rođendana

Bitcoin približava proslavu pete godišnjice 1. Novembra, istog dana kada Satoshi Nakamoto objavio originalni papir "Bitcoin: peer-to-Peer Electronic Cash System" u 2008. Godini.

"Niko ne bi imao pojma koliko igra changer da bi bilo", kaže Jason King, osnivač dobrotvorne organizacije Sean Outpost i um koji stoji iza cool događaj koji će slaviti prekretnicu. Govorimo o kamp koji će se dogoditi između 1. I 3. Na Satoshi šuma, devet jutara utočište za beskućnike, u Pensacola (Sjedinjene Države).

Bitcoin goriva autora prvog "remek-djelo"

Spencer Hanson je pisac koji voli Bitcoin i ima novi projekt u rukama: možda knjiga prvi dječje o alternativnim valute, pod nazivom "Fat Fred i slučaj množenjem bombona karte", navodi se Coindesk.

Ali, šta je ovo priča o? "Djeca na igralištu shvatiti da je trgovanje bombona je daleko lakše koristeći sredstvo razmjene:. Bombona karte Fred uvjerava ostala djeca na igralištu da će pošteno primijeniti sve transakcije kako bi bili sigurni da nema prevare, [ali] misteriozno cijena bombona inča naviše, dok gut inča Fred spolja ", objasnio je Hanson, prenosi web.

Društvo izgubi bankovni račun nakon proizvodnju Bitcoin medaljon

Mulligan Mint, kompanija koja stvara i prodaje metala medaljoni, nedavno izgubila svoj bankovni račun s Capital One bez ikakvog prethodnog upozorenja nakon lansiranja svog najnovijeg proizvoda: prigodno srebra i bakra Bitcoin medaljonima.

Izvršni direktor kompanije, Rob Gray, je kontaktirao banke, ali nije bio zadovoljan odgovorom. "Niko ne zna ko tu donosi odluke, lokalni ogranak nam dali ništa, trgovac usluga nam je rekao naš račun je otkazan zbog prodaje Bitcoin i oni nisu bili zainteresirani za daljnje razmatranje pitanja", rekao je predstavnik.

Cijeli članak

Bitcoin mreža udvostručuje do 2 PH / s u četiri sedmice

Bitcoin mreže postigle su procijenjene hash stopi od 1 petahash sekundi sredinom septembra, nakon gotovo pet godina postojanja, a prekretnica je propisno proslavio, ali sada imamo više razloga da bi mi drago. Nakon godina čekanja za prvi petahash, drugi je samo još jedan mjesec dana, nedavno gurajući brzina mreže preko 2 PH / s prošlog vikenda, objavio je Genesis Block. Rast je prvenstveno uzrokovan novim ASIC rudara iz KnCMiner i BTCGarden, nedavno je dodan u mrežu.

Bitcoin svile a može biti "zaštićeni" od strane Peti amandman

Dok Sjeverno-američke vlasti drže u potrazi za način da se stave ruke u lozinkom zaštićenim Bitcoin bogatstvo skriveno u ličnom računu administratora svile a, Ross Ulbricht, slučaj može dovesti do Peti amandman bitka kako bi razgovarali o ustavno pravo protiv samooptuživanja.

Ovaj amandman može zaštititi odgovorna za web stranicu, koja je nedavno oduzeta, iz prisile podataka.

Cijeli članak

Bolje Bitcoin trgovanja usluga u zahvaljujući EU Kraken i Fidor banke

Razmena Kraken je iznenadivši Bitcoin zajednici sa svojim brzim evolucije i uvijek pozitivne najave. Nakon uključujući američkih dolara u svoj paket usluga, kompanija sada sarađuje sa njemačkom Fidor banke da ponudi regulisanim Bitcoin trgovanja usluga svojim evropskim kupcima.

Kako je izjavio direktor Payward Ltd, Kraken je developer, Fidor je "idealan partner" za razmjenu. Banka je "odgovoran naprednog razmišljanja finansijske institucije", rekao je Jesse Powell.

Cijeli članak

LeetCoin omogućava igračima da osvoje Bitcoine

LeetCoin je nova platforma koja motiviše multiplayer igračima u žanrovima kao prva osoba strijelaca sa Bitcoin nagrade. Pobjednik dobiva kriptovaluta, dok je gubitnik daje neke BTC daleko. Prema Coindesk, to je vrlo jednostavno da se pridruže ovoj zajednici. Samo se prijavi sa svojim Steam račun, a vi ćete se usmerava na LeetCoin servere, gdje igrate igre Steam-based kroz klađenja sistema.

Novi Bitcoin razmjene: u SAD-u CoinX i kanadski Vault of Satoshi

Dok neki ljudi mogu imati sumnju u mogućnost uspjeha novog razmjene Bitcoin sa sjedištem u preko regulirano i više zabrinuti Sjedinjene Države, osnivač CoinX, Megan Burton, nije zabrinut. Zašto? Jer ona osigurava platformu uzima skladu ozbiljno kao moguće.

Digitalni servis, sa sjedištem u Atlanti, je još uvijek u beta fazi. CoinX će omogućiti korisnicima da pretvoriti fiat valute u Bitcoin i razmjenu kriptovaluta konvencionalne novac. I jedan od njihovih najboljih osobina je niska naknada: kompanija će naplatiti vrijednosti kao niska kao 0,3 posto pri kupnji 500 BTC ili manje.

I onda imate i novi kanadski razmjene, nedavno je pokrenula Vault of Satoshi, sa sjedištem u Torontu. S jeftinim stope od 0,5 posto, odnosno ispod i napredni API, ovaj novi platforma nudi trgovine između fiat valute i bilo Bitcoin ili Litecoin.

Cijeli članak

Dva California startupa stvoriti BitDazzle da Bitcoin mainstream

Cashie Commerce, San Diego-based startup a koji pruža kupovna platforma za online trgovcima, se udružio s Coinbase stvoriti BitDazzle, novi trzište da prihvati digitalnu valutu Bitcoin, prenosi sajt XConomy. Veliki cilj ove nove platforme je da pomogne kriptovaluta rasti u popularnosti.

Kamion hrane pogoni u Seattleu primanje Bitcoin za ukusan pečeni sir

The žuti kamion Sir Wizards je vozio ulicama Seattlea za skoro godinu dana, distribucija ukusna sendviča sa sirom, kao i toplo i kremasta juha od rajčice. Na mobilno poslovanje je u vlasništvu braće Bo i Tom Saxbe, koji je nedavno odlučio da započne primanje Bitcoin za svoje proizvode.

Izgleda da klijenti vole mogućnost da bude u mogućnosti da plaćaju ručak ili užinu nešto osim novca ili kredita. I ta opcija ne smeta braću Saxbe: "Za nas, papir dolar je samo kao apstraktna ideja kao linija koda Oba znače istu stvar na kraju:. Profit", kaže Tom.

Crowdcurity donosi crowdsourced testiranje haker Bitcoin

Svi znaju da Bitcoin web stranice su glavne mete za cyber-napada. To je, prema Coindesk, zašto kompanija Crowdcurity želi prijaviti mudrost gužve kako bi ih više siguran. Crowdcurity se nada da će standardizirati koncept bug ucjene od strane outsourcing proces. Online usluge povezuje kompanije koje imaju softver za debug sa zajednicom oko 250 softver testerima, što ga je našao preko foruma bezbednosti.

Motocikl avantura planira postaviti Bitcoin razmjene u Africi

Digitalna platforma LocalBitcoins.com, koji pomaže korisnicima da trguju kriptovaluta lokalno, se udružio sa dva motocikla ljubavnika koji će putovati kroz Afriku i pomoći uspostave nove Bitcoin razmjene u nekoliko zemalja.

Borja i Elvis su dva avanturisti odgovoran za put. Međutim, planirati uspješnu misiju, LocalBitcoins i dva vozača će trebati vašu pomoć. "Potrebni su nam lokalne kontakte u afričkim zemljama za izuzetno zanimljiv predstojeće avantura. Ako neko zna u tim zemljama / gradovima, ili ako ste u njima, molimo širiti riječ", moguće je pročitati u poruci objavljenoj od strane LocalBitcoins.

Cijeli članak

Provedite-a-Bit vam omogućava da napunite svoj mobilni telefon sa Bitcoin

Iako je operacija još uvijek rade pomalo sporo, Provedite-a-Bit javnog beta fazi ide prilično dobro. Nova usluga omogućava korisnicima Bitcoin da napuni svoje prepaid računa sa kriptovaluta u više od 100 zemalja širom svijeta, zahvaljujući partnerstvu sa preko 300 mreže usluga.

Sistem je vrlo jednostavan za korištenje:. "Mušterija ulazi njihov broj mobilnog telefona u formu i usluga automatski prepoznaje zemlje korisnika i mobilni operater u službi zatim prikazuje dostupne opcije plaćanja, uključujući i cijene u američkim dolarima, a iznos kredita korisnika će dobiti u lokalnoj valuti ".

Cijeli članak

Usluga Šifrirani poruka Tesla.im prihvata Bitcoin donacije

šifrirane platforma poruka Tesla.im - ne treba miješati sa automobila Tesla Motors, iako bi to bilo prilično cool - najavio je počelo primanje Bitcoin donacija. Oni su nedavno dodao opciju kriptovaluta stvoriti novi izvor sredstava.

Servis, koji je još uvijek u beta fazi, nudi besplatan chat sobe, gdje korisnici mogu razmjenjivati ​​poruke zaštićeni AES 256 bitnu enkripciju koristeći glavni ključ izveden od najmanje tri tipke, od kojih je jedan u sobi tajni ključ koje je postavio korisnik.

Cijeli članak

HashFast tehnologije i CIARA se zajedno za proizvodnju Bitcoin mining bunare

Sjedištem u Kaliforniji HashFast Technologies LLC, vodeći fabless poluvodiča tvrtka specijalizirana za visoke performanse heširanjem ASIC, objavio je da je potpisao ekskluzivni ugovor sa globalni dobavljač performanse računarstva proizvode i softver CIARA Technologies.

Partnerstvo ima ambiciozan cilj: proizvesti nove i moćne Bitcoin mining bunare koje će računati s HashFast 28nm ASIC čipova. Tokom ovog perioda saradnje, kanadski CIARA će se isključivo proizvoditi opremu za HashFast Technologies.

Cijeli članak

Ekonomist Simon Johnson vjeruje da će vlade pokušavaju da suzbiju Bitcoin

kriptovaluta će se morati suočiti sa političkim pritiskom - da, čak i više nego što je sada suočava - i agresivne akcije iz banaka i finansijskih vlasti širom svijeta u bliskoj budućnosti. To je, u najmanju ruku, što je vodeći ekonomista i profesor poduzetništva na Sloan School MIT of Management Simon Johnson kladi će se to dogoditi.

Johnson nedavno je govorio na MIT Technology Review EMTECH konferenciji u Massachusettsu, gdje je rekao da "ne će biti veliki politički reakcija. I pitanje je da li su ljudi iza tih valuta su spremni za to i imaju svoje političke strategije".

Stručni predviđa da će sve veći uspjeh Bitcoin nastaviti da bi privukli pažnju vlasti i regulatora do tačke gdje će vjerojatno pokušati da slomi kriptovaluta.

Cijeli članak

Baidu prihvata Bitcoin: još jedan znak da je Kina dobrodošlice kriptovaluta

Kinezi internet gigant Baidu - poznat i kao "azijski Google" - objavio je ove sedmice prima Bitcoin plaćanja. Ovo je veliko vijest za kriptovaluta ekosistema i još jedan znak da Kina zaista dobrodošlicu Bitcoin u zemlju bez većih problema regulacije, barem za sada.

Za sada, plaćanja su prihvaćeni od strane Baidu Jiasule, cloud-based anti-DDOS usluga i sadržaja isporuka mreža koristi za poboljšanje web stranice 'performanse, brzinu i sigurnost. Ako ste u potrazi za usporedbu, Jiasule je veoma sličan SAD-based CloudFlare je. Međutim, vidimo Bitcoin do kompaniju koja ima tržišnu kapitalizaciju od 53 milijarde $ i ocijenjen od Alexa jer je najposjećenija web stranica u Kini i peta najposjećenija web stranica na planeti je prilično velika stvar.

Cijeli članak

Satoshi Forest prima prve bitHouse

devet jutara utočište za beskućnike poznat kao Satoshi šuma, nalazi se u Pensacola (Florida, SAD), dobio je svoj prvi bitHouse, koji je već sastavljen i spreman da postane dom.

Dobrotvornoj grupa Sean Outpost objavio je dobra vijest ove sedmice i objavila sliku nove kuće koja će dočekati neko prethodno žive na ulici.

Cijeli članak

Koristite Bitcoin na Walmart uz malu pomoć od eGifter

Digitalne poklon kartice platforma eGifter kriptovaluta-friendly dodao veliki brend na svoju listu sa desetinama trgovaca: giganta Walmart je njihov novi partner u poslovanju.

"Vi ste nas tražili više načina da biste svoj Bitcoin u stvarnom svijetu kupovine - posebno namirnice - tako da danas smo dodali Walmart kao jedan od naših 100+ brendova Kupi Walmart poklon kartice za sebe ili kao poklon za prijatelja Don '.. T zaboraviti da nam kaže ono što drugi poklon kartice želite biti u mogućnosti kupiti sa Bitcoin na eGifter! ", rekao je predstavnik kompanije.

Cijeli članak

Dužnička kriza u Americi nije uticala na Bitcoin

Kongres Sjedinjenih Američkih Država povukla se zemlja vratila sa ivice valute default ove sedmice, nakon više od dva tjedna bore između republikanaca i demokrata. Novi Zakon je konačno usvojen i dokument će sada omogućiti vladi da ponovo otvori i plaćati svoje račune, samo nekoliko sati prije kritičnog roka. "Ali, ako SAD je otišao preko ruba, šta bi to značilo za Bitcoiners?", Sajt Coindesk pita u ovom članku. Po njihovom mišljenju, Bitcoin nije pogođena nedavne krize.

GlassPay je aplikacija koja donosi Google Glass i Bitcoin zajedno

RedBottle Design predstavio je jedan od njihovih najnovijih aplikacija za Google Glass i druge Android platforme, pod nazivom GlassPay, na DEMO 2013 Konferencija, u Silikonskoj dolini. Ali šta to ima veze sa Bitcoin? Pa, ovaj app replicira online kupovina iskustvo u cigle i malter prodavnicama, čineći kupovine sigurno i jednostavno u objektima koji su već prihvatili Bitcoin.

GlassPay će omogućiti i kupcima i trgovcima da se lako i brzo prodaje transakcija. Kada kupujete nešto, Google Glass i Android korisnicima jednostavno morate skenirati UPC kodovi, sastaviti "košarica", čine kupovinu koristeći Bitcoin i pokupiti proizvoda u centralizovanu lokaciju.

Cijeli članak

Sydney-based sok štand prihvata Bitcoin da podrži projekte slobodu medija

Vrlo poseban sok štand nalazi u Sydney je prihvatanje kriptovaluta, ali ne i da ostvare profit: njihov cilj je da podrži projekte slobode medija i javnog interesa novinarstvo. Joostice je ime ovog štanda, koji prodaje ukusne i svježe hladno presovanog sokova i smoothies napravio samo s organskim i domaćih proizvoda.

Možete pronaći u prodavnici pored Newtown Train Station, iznad Foodworks, i pokušajte osvježavajući napitak po vašem ukusu. A najbolje od svega je što ti platiti za to sa Bitcoin, znajući da će biti pomažući dobar razlog.

Cijeli članak

Povezane vijesti


Post ICO

Apple prihvata Bitcoin aplikacije, Voorhees koje naplaćuje SEC i cena BTC skokova

Post ICO

Kanada spremna da bude centar kripto-sveta: Bitcoin Expo 2014 se dešava u aprilu

Post ICO

Novi evropski projekat obećava da će se boriti protiv ilegalnih online tržišta gdje je Bitcoin omiljen

Post ICO

Pirateat40 osuđen je da plati 40,7 miliona dolara preko Bitcoin Ponzi šeme

Post ICO

Chain.com pridružio se Bitcoin fondaciji kao Zlatni član

Post ICO

Naša 6.833 Analiza korisnika otkriva tipičnu novinsku bitkuinu

Post ICO

7,170 BTC ukraden iz hladnog novca BTER-a, kineska razmjena najavljuje nagradu

Post ICO

Usklađivanje: Pobednici aukcije USMS-a prijavljeni

Post ICO

Finansijski Saveti za devojčice: Mt. Objasnili su Gox i Bitcoin

Post ICO

Kampanje sada mogu prihvatiti BTC s jednostavnim checkbox-om

Post ICO

7 Razlozi da tvoj Bitcoin Biznis gubi korisnike

Post ICO

Izveštaj predviđa da će Bitcoin transakcije duplirati na 56 miliona do 2017. godine