Projekat Bitcoinove ambasade, Pirateat40 konačno je optužio SEC i pad Mt. Gox | Bosnian.Lamareschale.org

Projekat Bitcoinove ambasade, Pirateat40 konačno je optužio SEC i pad Mt. Gox

Projekat Bitcoinove ambasade, Pirateat40 konačno je optužio SEC i pad Mt. Gox

Nakon nedelju dana sa mnogo vijesti o Bitcoin u vezi konferencije i nova mjesta koja sada prihvatiti kriptovaluta kao oblik plaćanja, Bitcoin Examiner radi još jedan nedeljni krug do sum dešavanja od prošle nedelje. Osim naše liste - kao što su "20 čudne stvari se mogu kupiti na Put svile" ili "13 Preduzeća se nadamo da će prihvatiti Bitcoin (prilično molim vas?)" - ove nedelje smo i objavio je zanimljiv intervju sa Matt Allen, osnivač BitcoinStarter.

Tri startupa nagrađeni na NYC Bitcoin Pitch Event

Posljednjem sastanku čiji je domaćin Ultra Light Startups, njujorški Bitcoin Pitch događaja koji su se dogodili u New Yorku, bio je pravi uspjeh. Dana 11. Jula, devet poduzetnici razgovarali po dva minuti parcela o njihovim Bitcoin poslovanje, na skupu je pripremio zajednice posvećen pomaganju tehnologije start-up rasti.

Nakon prezentacije, četiri stručnjaka - Andrew Chang (osnivački partner Liberty City Ventures), John Frankel (partner ff Venture Capital), Nikhil Kalghatigi (glavnica SoftBank Capital) i Matthew Witheiler (glavnice Flybridge Capital Partners) - pod uslovom smjernica svakog pokretanja. Na kraju, publika je izabrala tri dobitnika nagrade u naturi. Na kraju večeri, pobjednik startup je digitalna razmjena valute CoinX, a zatim Open Novčanik i Atlas ATS.

New York je domaćin konferencije Inside Bitcoine

New York City je jasno jedno od mjesta na planeti gdje Bitcoin ima veći izraz, jer je Big Apple je domaćin neke velike Bitcoin događajima u vezi i, ovaj put, to nije izuzetak. 30. Jula, na konferenciji Inside Bitcoin će se održati u New Yorker, 8. Avenue. Ako niste potvrdili svojim prisustvom još, ne gubimo više vremena. Provjerite kompletan program ovdje.

Bitcoin Fondacija traži pojašnjenje od FinCEN

Bitcoin Fondacija je uznemiren nakon FinCEN objavio dokument "izricanje Posebne mjere protiv Liberty Reserve SA kao finansijska institucija primarnog novca novca Koncern" i nije sakrio. Problem je u tome da je ovaj novi propis koji je predložila finansijski kriminal Enforcement Network (FinCEN) predlaže sve transakcije virtualne valute su sami po sebi sumnja. Dakle, institucija odlučila da napiše otvoreno pismo tražeći pojašnjenje.

Temelj smatra da FinCEN je predložio pravilo može i da će vjerojatno biti pogrešno protumačeno, stvarajući ideju kriptovaluta kao sumnjiva stvar koja ima jedinstven cilj: pranje novca.

Sinergijski Press je prvi izdavač da prihvati Bitcoin

Kompanija Synergetic Press je nedavno počeo primanje Bitcoin, postavši prvi izdavač baviti kriptovaluta kao oblik plaćanja. Odluka je donesena kako bi se udovolji "čitaoci koji su upoznati sa digitalnu valutu", tvrde u kompaniji. Već poznata za objavljivanje "knjiga koje produbljuju naše razumijevanje živih sistema na Zemlji i uloga ljudske kulture u njima", Synergetic Press je sada vjerojatno prvi izdavač da prihvati Bitcoin, kao dobro.

Dokumentarni film "Život na Bitcoin" izbacili-off ove sedmice

Više od mesec dana, Bitcoin Examiner predstavio nekoliko Austin i Beccy za vas. Oni su uskoro će biti u braku u trenutku, nešto što se već dogodilo, ali ono što će doći sljedeći će biti ništa kao što je normalan Newlywed život. Bračni par iz Provo, Utah, objavila je da je nakon njihova vjenčanja su da će živjeti samo na Bitcoin za 90 dana, a avantura je već počela. Hranu, gorivo, internet, svaka stvar (čak i najam)... Sve će biti isplaćena sa kriptovaluta!

Austin Craig i Beccy Bingham Craig počeo prikupljanje sredstava kampanje u platformi Kickstarter i na zvaničnom sajtu, prikupljanje $ 72.000, kao i 82 BTC (preko $ 7,000 kao sadašnje vrijednosti Bitcoin-a), da plati snimanje posade prilikom izrade dokumentarnog filma.

Prvi kripto-transakcija snimljen u Afganistanu

Gledali smo historijski događaj ove sedmice: prvi snimljeni Bitcoin transakcija u Afganistanu. Bitcoin poduzetnika Adam Locklin i Robert Viglione, ova zadnja sa sajta Coindesk, bili su zvezde ovom trenutku. Viglione kupio Partagas cigaru iz Locklin za 0,1 BTC i to je bilo to.

Međutim, ova jednostavna trgovina bila je mnogo više od toga. To je pomoglo i stručnjaci shvatiti da Bitcoin je potrebno nekoliko stvari prije nego što se razvija u udaljenim dijelovima svijeta u razvoju, baš kao što je Afganistan. Prije svega, ove zemlje trebaju razmjene. Drugo, oni također trebaju alat koji omogućuje Afganistanaca, između ostalog, da se lako provode Bitcoine.

Montreal bi uskoro mogla dočekati Bitcoin ambasade

Nevjerojatna objavljeno je ove nedelje na Bitcoin Talk forum: grad u Montrealu, u Kanadi, može biti dom prvog Bitcoin ambasade vrlo brzo.

"Zahvaljujući velikodušnoj osobi koja će ostati anoniman za sada smo dobili zgradu koja se nadamo da ćemo pretvoriti u 'Bitcoin ambasade". Sa tri etaže veze sa kao što molim te, nadamo se da ćemo organizirati prostor za olakšavaju i zabava za ljude iz svih krajeva pokrajine da dođu i upoznaju Bitcoin, kao i osigurati uredski prostor za Bitcoiners da se uradi kako bi započeli Bitcoin srodnim projektima, tako da mogu raditi blisko s drugim Bitcoin poduzetnicima, da se razvije uzbudljive projekte koji će koristiti Bitcoin na nove načine! ", navodi se u saopštenju.

Tim organiziranje projekta traži puno pitanja korisnika virtualne valute. Ako želite da vaš mišljenje da se čuje, pridružite se raspravi na forumu Bitcoin Talk.

BitFantasy omogućava igračima da trguju virtualnih predmeta za Bitcoin

Nakon predstavljanja "Zmajevo Tales", prvi masivno multiplayer uloga-igranje igra (MMORPG) koji radi sa Bitcoin, svet kriptovaluta sada predstavlja novi sličnim naslovom: "BitFantasy". Igra, koja je još uvijek je beta fazi, omogućuje igračima da trguju međusobno toku akcije koristeći Bitcoin. Njegov kreator, Darren Tarbard, je proveo posljednjih 20 godina u razvoju softvera i on osigurava "BitFantasy" neće biti takav igra u kojoj morate platiti kako bi se pobijediti.

U ovom Bitcoin-prešao MMORPG, igrači žive u "beskonačnom svijetu, a vi ga istražujemo izgradnju puteva na otkrivanje novih sela, resursa ili misterije", objašnjava Tarbard. S druge strane, tu je "svijet jede čudovište" koja uništava zemlju i, da bi ga još gore, The Royal Guard je također počela pobuna protiv kraljice. Pogodi ko ima da joj pomogne: tebe, naravno!

'Pirateat40' optužen za pokretanje Bitcoin Ponzi šema

Trendon T. Brijanje je ime čovjeka nedavno optužen od strane Komisije za vrijednosne papire (SEC) zbog navodnog vođenja Bitcoin u vezi Ponzi šema. Međutim, Bitcoin svijet ga zna bolje što je poznati 'pirateat40'. Osnivač i glavni operater Bitcoin o i Trust (BTCST) ponudila i prodala Bitcoin denominirane investicija putem platforme, prikupljanje pravi bogatstvo. Osumnjičeni je okupio najmanje 700.000 BTC, ono što je ekvivalent od oko 4,5 miliona $ u vrijeme navodnog preuzimanja. Međutim, to je skoro 63 miliona $ na današnjoj cijenama.

Prema žalbu podnosi SEC ", iz najmanje septembar 2011 do septembra 2012. Godine", Trendon brijanje "lažno obećao investitori do 7% kamate nedeljni na osnovu navodnog BTC tržištu arbitraže aktivnost BTCST, uključujući i prodaju BTC pojedincima koji su željeli da kupe BTC 'sa radara', brzo ili u velikim količinama ".

Nabavite svoj custom-made figuricu za Bitcoine

Na sajtu That'MyFace.com konačno prihvatanje Bitcoins za proizvodnju super akcione figure sa svojim likom. Online trgovine čini jedinstvenim i prilagođene proizvode koristeći snimanje portreta. Nakon slike, stručnjaci stvoriti figuricu po mjeri sa vašim omiljenim veličine (4 ", 6" ili 12 ") ili samo personalizirani glavu figuricu.

ThatsMyFace.com proizvodi LifeSize nosive maske, zajedno sa figuricama. I to nije ni bitno gdje živite, jer su brodovi kompanije diljem svijeta.

Intervju sa Matt Allen, osnivač BitcoinStarter

Bitcoin Examiner razgovarao sa Matt Allen ove nedelje i osnivač BitcoinStarter otkrio da će Bitcoin crowdfunding platforma uskoro imati novu funkciju koja miješa ovlasti BitcoinStarter i Reddit. Stranica je pokrenuta u aprilu i to je pravi uspjeh, s novim projektima pridružiti svaki dan. Možete provjeriti čitav intervju.

FeodalCash drži recruting podružnice da se širi rudarstva malware

Gotovo svi u Bitcoin sceni zna da sve veći iznos od kriptovaluta vezanih za malware se širi preko kompjutera širom svijeta, koristeći ih kao domaćin sisteme za tajno moja Bitcoine. Jedan od najpoznatijih affiliate programa tamo trenutno radi ovo je poznato po imenu FeodalCash.

Ruske program zapravo plaća ljude za masovnu ugradnju zlonamjernog softvera na računalima drugih ljudi, pretvarajući uređaja u Bitcoin mining robota. Navodno, FeodalCash je od maja ove godine, regrutovanje novih članova, ali su stalno poriče optužbe.

Banka zatvara račun Amagi Metali 'zbog plaćanja Bitcoin

Amagi Metali, poznatog plemenitih metala Furnisher, nedavno je otkrio da njihova trenutna bankovni račun kod banke San Franciska Zapada (BOTW) će biti zatvoren sredinom avgusta. I sve to zato što su prihvatili Bitcoin kao način plaćanja i institucije vidi da kao rizik.

"Mi smo radili sa BOTW od 2011. U posljednjih mjesec dana počeli su da traže informacije o našem poslovanju i tvrdi da smo bili Money sobama Poslovni (MSB). Međutim, mi prihvatamo samo Bitcoin kao način plaćanja, mi ne prodajemo Bitcoine, niti mi razmijeniti ili "posao" Bitcoine. Osim toga, mi smo u skladu sa AML / KYC i drugim propisima ", objasnio je Amagi Metali u izjavi za javnost.

Bits of Gold omogućuje Izraelaca kupiti Bitcoine u lice

Novog partnerstva između Bitcoin razmjena Bits of Gold i Global Money Transfer (GMT) sada omogućava Izraelci kupiti Bitcoin na njihove lokalne centrale biro. Ova saradnja znači da Bits of Gold pravilno prati sadašnje i buduće propise za borbu protiv pranja novca i kupca u vezi u zemlji. Sjajna vijest za direktora razmjene, koji tvrdi da je zaljubljen u Bitcoin otkad je čuo za "prekogranične prirode" kriptovaluta po prvi put, još 2010. Godine.

BIPS ispali Mt. Gox i bira Bitstamp

Mt. Gox je kroz mnogo u proteklih mjeseci. Nakon problema s bankama i regulatora, sada plaćanje procesor BIPS je napustio razmjenu Japan sa sjedištem u i izabrao Bitstamp ga zamijeniti. Dva-godišnji plaćanja procesor, sa sjedištem u Kopenhagenu (Danska), zapravo smatra najvećim provajder Bitcoin plaćanja u Europi.

Kompanija, koju je osnovao Kris Henriksen, nije koristio Mt. Gox pretvoriti između fiat valute i Bitcoin do sada, ali je donio odluku da se promijeniti u posljednjih nekoliko dana. Razlog? Mt. Gox je sporo... Kako se broj naloga za prodaju stalno povećava po Bitstamp sa sve više i više trgovci grli kripto-plaćanja, razmjena i dalje sporo kada je u pitanju obradi povlačenje, objasnio je BIPS.

Bitbetex je novi Bitcoin-based web stranice klađenje

Upravo smo prisustvovali prodaje SatoshiDice za skoro 12 miliona $, nešto poput 126.315 Bitcoin, ali svijet kriptovaluta već gleda kao novi Bitcoin-based klađenje platformi raste. Bitbetex je ime nove web stranice koji omogućava svakome ko ima Bitcoin se kladiti na sve što ima bilo koga drugog.

Platforma se gotovo radi beta verzija, ali to je već moguće razumjeti kako je sistem klađenja će raditi na bliskoj budućnosti. "Beta pristup će biti posvećena prvih 500 registracija, tako da potpisivanje se ako želite vrhunac izvan ovog odredišne ​​stranice. Još bolje, tokom beta im dajemo nagrade! Samo ludo, ali samo malo zahvaljujući testerima i da stvari malo više zanimljiv ", navodi se na sajtu.

Aktivisti žele da stvore Bitcoin 2 tho osigurala anonimnost

Dva anonimna aktivista povezan sa svetom kriptovaluta predložili alternativu Bitcoin: opcija koja bi trpeze protokol i stvaraju Bitcoin 2. Ovaj novi derivat originalnog koda će pomoći zadržati ono što zagovornici zovu, u svom radu "Bitcoin 2: Sloboda transakcijskih "," original dugoročnu viziju "ovog kriptovaluta, uništavajući elementi protokola koji smatraju da je štetno po sistemu.

Bitcoin 2 će biti izgrađen za podršku anonimnost protokol Zerocoin. Ovo je plan aktivista za zaustavljanje originalni protokol od razvoja "u sistem koji je potpuna perverzija originalnog vizije - potpuno transparentan platnog prometa s vrlo malo mjesta kontrole koji je potpuno apsorbira utvrđenim financijske i regulatorno okruženje ".

Web stranice dijeljenje glazbe prihvata Bitcoin donacije

AudioPlace.com je ime dijeljenje glazbe platforma koja vam omogućava da slušate stvoren od strane nepoznatih umjetnika nove muzike i doniraju neke od vaših Bitcoins da im pomogne ako zaista vole svoj posao. Platforma omogućava slušanje novu muziku ili svoje najbolje ocijenjene kreacije bilo kada i ne morate ni da se registrujete ako želiš da uživaju u nekoliko pjesama. Međutim, ako se registrirate možete ili postavljati svoje glazbe, ako ste umjetnik, ili dobiti informacije o pjesme koju slušate i ujedno i prilika da se pomogne omiljenih izvođača s nekim Bitcoin, ako si slušaoca.

Povezane vijesti


Post ICO

Promjene koje dolaze sa Istoka čine bitkuin pad za više od 30% za dva dana

Post ICO

Bitcoin fondacija je potrošila 150 dolara mesečno, izgubila 4,6 miliona dolara za manje od godinu dana

Post ICO

Bitcoin u pokretu: evo novčanika za Android uređaj

Post ICO

Coin-Swap se isključuje van mreže zbog tehničkih problema

Post ICO

Diler drogera Major Silk Road sarađivao je sa vlastima dva meseca

Post ICO

Reddit zatvara virtuelni strip klub GirlsGoneBitcoin, ali platforma ponovo otvara novo ime

Post ICO

Bivši pomoćnik direktora FinCEN-a na VeriCoin konferenciji

Post ICO

Japanski maloprodajni gigant Rakuten je spreman da prihvati Bitcoin pre ili kasnije

Post ICO

Više od 7.000 redovnih ATMS-a u Južnoj Koreji sada se može koristiti za kupovinu Bitcoina

Post ICO

Sta je Capital One Labs? Šta oni žele sa Bitcoinom?

Post ICO

Rodolfo Andragnes: LaBITconf će biti jedinstvena prilika za mještane da se upoznaju sa velikim momcima u Bitcoinu

Post ICO

Feds je zatvorio Silk Road i administrator hapšenja, 26.000 bitkoina je reklo da su zaplenjene