Tri Bitcoin krade, Gyftov novi program Point i donacije za žrtve tifona | Bosnian.Lamareschale.org

Tri Bitcoin krade, Gyftov novi program Point i donacije za žrtve tifona

Tri Bitcoin krade, Gyftov novi program Point i donacije za žrtve tifona

U nedelju dana sa tri glavne Bitcoin pljački, tu je i dobra vijest. Među njima su dva Subway trgovine, u dva različita kontinenta, koji je odlučio da počne prihvatanje kriptovaluta, kao i poznati bugarski platformi Grabo.org. Ali, ako želite saznati više o posljednjih sedam dana, najbolja opcija je naš nedeljni zaokruživanje. Idemo!

Novčanik usluga Inputs.io hacked by lopov koji je ukrao 4100 BTC

'TradeFortress', mladi Australije programera koji upravlja Bitcoin web novčanik Inputs.io, objavio je u vezi izjave na svojoj internet stranici u toku ove sedmice. Prema poruku, veliki hack prisiljen zatvaranje servisa nakon 4.100 BTC su ukradeni.

Iako Inputs.io je trebalo da bude visoke sigurnosti digitalni novčanik za Bitcoin korisnika, administrator tvrdi da je platforma je hakirana u krajem oktobra i kriptovaluta ekvivalent 1.345.000 $ po trenutnom kursu je ukraden.

Cijeli članak

Potreban pravni savjet? Posjetite CoinLaw i platite Bitcoin

Nakon CoinMD, tu je novi sličan platformu koja namjerava napraviti posao drugih profesionalaca dostupniji svima kojima je potrebna pravna pomoć: welcome CoinLaw, mjesto gdje možete pronaći pravnika iz svih krajeva svijeta i pitati ih pitanja u zamjenu za Bitcoine.

CoinLaw je tu da pomogne ljudima koji ne mogu priuštiti skupi advokat, korisnici kojima je potreban zakon savjet se odnosi na određene zemlje i ljudi koji bi željeli da ostanu anonimni. Na CoinLaw, možete pitati ništa ", iz beznačajan zabrinutost nešto mislite da bi mogao biti ozbiljan problem".

Cijeli članak

FEC kako bi se omogućilo Bitcoin donacije političkim kampanjama

Nakon dva mjeseci s obzirom na prijedlog, Savezna izborna komisija (FEC) je izradila novo pravilo koje će omogućiti političkim kampanjama u SAD-u da prihvati Bitcoin. Međutim, kandidati dobiti donacije kriptovaluta neće moći provesti virtualnog novca, navodi se u dokumentu u javnost ove sedmice.

Navodi se u dokumentu koji će kampanje morati pretvoriti primljene Bitcoin prije nego zapravo ih koriste, sa digitalnim kovanice se smatrati "u naturi" oblik doprinosa, kao akcija ili obveznica.

Cijeli članak

Bitcoin je opcija da Shopify je 70.000 online trgovca

Dobro poznati usluga online maloprodajnih rješenja Shopify najavio integraciju Bitcoin opciju plaćanja na svoju platformu tokom ove sedmice. Vijest je otkriven na web stranici Sopify-a. Brian Alkerton napisao da je platforme "Bitpay integracija funkcija-kompletan" i već se može dodati trgovca njihovim online trgovinama.

Činjenica da Shopify integriše Bitcoin je odlična vijest za kriptovaluta. Platforma, osnovana 2006. Godine, moći oko 70.000 online trgovinama koje su već prodao preko 50 miliona proizvoda.

Cijeli članak

Dvije kanadske kompanije stvaraju Bitcoin debitne kartice

Nakon Robocoin je kriptovaluta ATM dolasku u Vancouver, Kanada sada čeka za sljedeći velika stvar: Bitcoin usluge debitne kartice, koje će se od nadležnih državnih firmi Coinkite i Virtex.

Te dvije kompanije će nuditi različite usluge, svaka sa svoje prednosti, ali i obećavaju da će biti velika revolucija u kriptovaluta ekosistema.

Cijeli članak

Sudija narudžbe CoinLab da plati 8.000 Bitcoins Bitvestment

CoinLab je naredio sudija da plati 8.000 BTC Bitvestment Partners LLC, koji ih je nedavno tužio za kršenje ugovora.

Bitvestment kaže da CoinLab je trebalo da obezbedi 8.000 Bitcoins pogođene kompanije, navodi se u aranžmanu dvije firme su u kolovozu, ali to "nije živi do svoje obaveze". Osim nalaže plaćanje, sudija Robert W. Sweet, Okružnog suda u SAD-u južnom okrugu New York, također zabranjuju CoinLab od pružanja virtualne valute za druge stranke dok ne ispuni svoje obaveze.

Cijeli članak

Babberly koristi svoj vlastiti virtualni valutu plus Bitcoin

Novi pokretanje zasniva na lokalnim mobilnim pretraživanje koristi svoj vlastiti virtualni valutu uz Bitcoin da se stvori novi tip društvene platforme, prenosi Coindesk. Kompanija, pod nazivom Babberly, stvorio digitalni novčić zove babberCRED koji se koristi na platformi zajedno sa BTC, koji radi kao dodatak koji, smanjujući trenje i transakcije naknade.

Kanada Prihod Agencija: porez pravila važe za kriptovaluta

Kanada je odlučila da otkrije neke od svojih planova za budućnost Bitcoin i druge virtualne valute: u zemlji agencije za prihode (RAK) je nedavno objavio izjavu u vezi oporezivanja kriptovaluta, koji je obećao u maju.

U dokumentu pod nazivom "Šta treba da znate o digitalnu valutu", daje smjernice za poreske savjetnike koji rade sa Bitcoin firmi u zemlji, jačanje RAK-a bivši mišljenja o toj temi. U osnovi, porezna pravila će se primjenjivati ​​kada Bitcoin se koristiti za plaćanje roba i usluga, isto kao i pravila za barter transakcije primijeniti.

Cijeli članak

Hollywood studio vidi prednosti uštede Bitcoin

Studio Kaufmann Media Group (KMG), film i TV produkcije i post-produkcijske kuće, nedavno je najavila planove za implementaciju Bitcoin prihvatanje kao dio šire inicijative, u skladu sa Coindesk. Ova odluka će pomoći da clip troškove na predstojećim projektima, kao što je Melissa McCarthy komedija vozilo "Tammy" i nastavak do 2011. Godine? E srednjovjekovne akciju flick "Ironclad".

Ulaganje Winklevii u Bitcoin raste više od 20 miliona $ u pola godine

U aprilu, kada je Winklevoss blizanaca odlučila da investira 11 miliona $ u Bitcoin, nekoliko investitora i privrednika smijati na njihov račun. Međutim, sada se plaća račun, kao Winklevii bili u mogućnosti da utrostručiti da početno ulaganje u 32 miliona $ u samo sedam mjeseci.

Jedan Bitcoin dostigao $ 350 tokom ove sedmice: skoro tri puta $ 120, cijena je 11. Aprila, kada su braća kupila. To znači da je novac koje su nekada bile u vrednosti od 11 miliona $ su trenutno u vrijednosti od oko 32 miliona $.

Cijeli članak

Nova kompanija želi da prate 'čist' Bitcoin računa

Tri poduzetnika nedavno pokrenula Coin validacija, servis za Bitcoin biznisa koji se nadaju da će pomoći umovi skup regulatora opušteno, Forbes prijavio ove sedmice. Kompanija nudi sistem za praćenje za vlasništvo Bitcoin koji bi teoretski iskorijeni kriminalci iz legitimnih Bitcoin poslovnom svijetu.

"Njihov plan je da sastavi baze podataka poznatih identiteta povezane sa Bitcoin adresama u nadi da će Coin Validacija postati one-stop-identitet shop za provedbu zakona kada pokušavaju da saznaju ko je radi nešto opaki sa Bitcoin, a pruža crveni -flag sistem za poslove koji imaju kupci pokušavaju da koriste Bitcoin koja je povezana s nezakonite upotrebe ", objašnjava Forbes.

5,5 milijuna $ pomoći itBit ući u Bitcoin ekosistem

Zvanično pokretanje globalne razmjene Bitcoin itBit se već dogodilo, a kompanija je sada završavaju drugi krug financiranja, Genesis Block izvještava, što je ekvivalentno 3,25 miliona $. Ukupno, razmjena podigao 5,5 miliona $ i ima šutirali-off trgovanja tokom ove sedmice, otvarajući operacije na institucionalne i malo trgovci uz neke izuzetke za Sjedinjene Države biznisa.

Razmjena - koja namerava da služe globalnom tržištu iz svojih ureda u Singapuru, Šangaju i New York - se upravlja Rich Teo. Izvršni direktor kompanije kaže da je sada moguće za trgovinu u američkim dolarima, singapurskih dolara i eura, dok je naknada će biti "na osnovu modela za kavu zapisničar".

Cijeli članak

Bitcoin platforma GBL nestaje zajedno sa 4,1 mil $

Još jedan šokantan Bitcoin pljački dogodilo u Aziji tokom ove sedmice. Platforma GBL trgovanje je isparila, uzimajući 25 miliona ¥ (4,1 miliona $) koji su pripadali investitorima.

Prevaranti su svuda i Kini, gdje se do neba Bitcoin popularnost, nije izuzetak. U ovom slučaju, trgovanje platforma koja je služila kineskih kupaca i tvrdio da se u Hong Kongu (iako sajt je sa sjedištem u Pekingu) nestao 26. Oktobra, kada je nekoliko klijenata primijetio da je web stranica postala nedostupna. I ko god izbrisao postojanje GBL, također je ukrao 4,1 miliona $ pripadaju korisnicima.

Cijeli članak

Satoshi Nakamoto smatraju # 30 najuticajnija ličnost 2013. Godine

U Britis h web stranice Ask Men uključeni Satoshi Nakamoto, "otac" Bitcoin, u svoju listu "Top 49 Men - 2013 Edition". Tvorac bijelog papira koji je nastao kriptovaluta je razmatrao birača 30. Najuticajniji čovek godine, uprkos činjenici da "nestao" u 2010. Godini.

Prema Ask Men, Satoshi je uticajna jer "u 2008. Godini, neuhvatljiva Nakamoto uveo Bitcoin u dokumentu koji je navedeno su problemi koristeći tradicionalne valute u internet transakcija i detaljno njegov plan da objavi više praktične i sigurne online valuta. Ali to nije bilo do prošlog proljeća da Bitcoin doživjela veliki bum, osvojivši investitori visokog profila poput braće Winklevoss ".

Cijeli članak

Prva Bitcoin seriju knjiga za djecu pokrenuta takmičenje nagradna igra

Najprodavaniji autora i blogera Põnn, JuJu Gigi i JoJo Sabra je najavljeno, tokom ove sedmice, "Bitcoin za djecu" serije motivirati mame i djecu da koriste Bitcoin. Vijest je otkrio je u saopštenju. Autori da svi saznali da digitalnu valutu mogu slati svako svih uzrasta, u bilo kojem iznosu, bilo gdje u svijetu, u bilo koje doba dana ili noći.

Coinkite uspostavlja Bitcoin račun za pomoć žrtvama tajfuna

Inspiriran izvještajima iz Filipina, kanadski startup Coinkite, koji razvija inovativnu uslugu na osnovu Bitcoin debitne kartice, počela prikupljati kripto-donacije za podršku članovima Crvenog križa koji su pomoć žrtvama tajfuna Haiyan, na Filipinima.

Možete pronaći na stranici donaciju ovdje s privlačnim poruku: ". Stvari su jako loše na Filipinima, mislim da je Bitcoin zajednica može priuštiti da pomogne Ovo je mali lični kampanju za sastaviti neka sredstva za slanje Crvenog krsta".

Cijeli članak

Hacker krade Bitcoin od 4.000 novčanike domaćin Bitcash.cz

Najnovije žrtve velike Bitcoin pljačku su klijenti kriptovaluta razmjene Bitcash.cz. Platforma-based Republike češkom je hakirana i više od dva miliona Češka kruna (oko 100.000 $) su ukradeni iz do 4.000 novčanike kupaca.

Napad se dogodio ove sedmice i web stranice razmjena je trenutno dole. Vlasnik razmjena je otkrio da su optužbe podnesene protiv nepoznatog osumnjičenog.

Cijeli članak

Major rasprava o Bitcoin okuplja američke vlasti i Fondacija

Američkog Senata Odbora za domovinsku sigurnost i Vladine poslova (HSGAC) je nedavno objavio popis svjedoka koji će govoriti na raspravi o Bitcoin 18. Novembra, Coindesk prijavio ove sedmice. Saslušanje će se pod nazivom "Beyond svile: potencijalni rizici, prijetnje i obećanja virtualnih valuta", a će se održati u 15:00 (po lokalnom vremenu), u sobi 342 u Dirksen Senata poslovne zgrade u Washingtonu, DC.

Prema Coindesk ", saslušanje će imati dva odvojena panela, jedan predstavlja SAD agencije za provođenje zakona i drugi predstavljaju Bitcoin, veličao vrline digitalne valute".

Coinbase omogućuje novim korisnicima da kupuju svoj prvi Bitcoin odmah

Sa Bitcoin raste i sada prevazilaženje 400 $ barijeru, Coinbase želi da integracija lakše novih korisnika. Zato je platforma pokrenula instant kupovine za nove kupce.

Nakon uključujući funkciju instant-buy u avgustu za korisnike koji su kupili Bitcoin kroz usluge i bio sa Coinbase za najmanje 30 dana, platforma je sada spreman da poboljša tu mogućnost i proširiti ga na pridošlice. Svi novi korisnici sada mogu kupiti male količine Bitcoin - do 1 BTC - bez prethodnog 30 dana čekanja periodu.

Cijeli članak

Gyft pokreće program poena i daje 3% nazad na Bitcoin kupovine

Bitcoin-friendly platforma Gyft, koji prodaje poklon kartice na internetu i putem mobilnih uređaja, pokrenuo program boda posebno dizajniran kako bi nagraditi potrošače za svoju rastuću korištenje poklon kartica. Novi Gyft Poeni će dati potrošačima do tri posto natrag na kupovinu poklon kartica, nagrađivanje najboljih klijenata. I upravo u vrijeme praznika, u periodu kada je prodaja e-razglednice obično ide kroz krov.

Korisnike koji koriste Bitcoin će zaraditi tri posto, korisnici PayPal zaraditi dva posto i, konačno, kupovina kreditnim karticama zaraditi jedan posto nazad. To znači da zaraditi trostruko boda za svaki dolar plaćate Bitcoin i, kad imate 100 bodova, možete otkupiti $ 1 prema svojim buduće kupovine.

Cijeli članak

Čile je postala prva zemlja na prodaju nekretnina u zamjenu za Bitcoin

Već je moguće kupiti nekretninu sa Bitcoin u Čileu, gdje Galt je Gulch samo pretvorio u prvi slobodarske projekt nekretnina prihvatiti kriptovaluta. Prostor je osmišljen kao stambeno organske poljoprivredne zajednice i nudi sve prednosti prirode, čistom vodom, organske hrane i obnovljivih izvora energije.

Ime je inspiriran John Galt, poznatog protagonista Ayn Rand knjige "Atlas Shrugged", filozof i izumitelj koji vjeruje u moć ljudskog uma i individualne slobode.

Osim toga Čile, sličan initiave je počeo u Kini, gdje se vrtoglavi Bitcoin prihvatanje. A stambene developer u Zhangjiang Hi-Tech park, u Šangaju, otvorio prodaje svog prvog investicionog projekta nekretnina. Prema saopštenju, 300 stanova u uskoro će se graditi objekti su nedavno raspoložive za prodaju i prodaje u nekoliko minuta.

Cijeli članak

Povezane vijesti


Post ICO

Primecoin: kriptocurrency koji može učiniti rudarstvo korisnim

Post ICO

Da li ove tri bitkoinske razmene planiraju otkloniti svoje naknade za trgovanje?

Post ICO

Osnivač bitkeinske štednje i poverenja koje je SEC pokrenula radi vođenja Bitcoin Ponzi šeme

Post ICO

Valuta Fiat i Bitcoin: Konceptualni mediji razmene

Post ICO

Studenti univerziteta Simon Fraser sada mogu kupiti udžbenike s Bitcoinom

Post ICO

Branson voli Bitcoin, Rusija ne mnogo i više

Post ICO

Lokalne vlasti su isključile Vermontov samo Bitcoin bankomat

Post ICO

Nick Szabo: Bitcoin bi mogao olakšati trgovinu Grčkom

Post ICO

Banke, spremite se! Blok vuče u tvom svetu

Post ICO

Phishers pokušava da koristi lažni Mt. Gox da ukrade podatke od korisnika

Post ICO

Nemacka Fidor banka radi zajedno sa Bitcoin.de kako bi ponudila instant Bitcoin transakcije

Post ICO

Bitkoinska fondacija odgovara finansijskim organima Kalifornije