T-Mobile prihvata Bitcoin, IBM da koristi tehnologiju blokchain-a i još mnogo toga | Bosnian.Lamareschale.org

T-Mobile prihvata Bitcoin, IBM da koristi tehnologiju blokchain-a i još mnogo toga

T-Mobile prihvata Bitcoin, IBM da koristi tehnologiju blokchain-a i još mnogo toga

Dobrodošli na 99Bitcoins najnoviji sedmični zaokruživanje sa najvažnijim vijest u tjednu.

Utah čini historija: Bitcoin zakon prođe Senat prvom čitanju

Zaboravite na New York i New Hampshire. Utah je najnoviji Bitcoin-prijateljski američkoj državi da istoriju u kriptovaluta svemiru i može biti prvi koji će prihvatiti BTC za državne službe.

A novi zakon prošao prvo Senat čitanje nakon prethodno prolazi kroz Zastupnički dom (većinom od 38 'da' protiv 36 'ne').

Cijeli članak o 99Bitcoins

Bitcoin društvenih mreža ZapChain pokreće micropayments alat

Bitcoin-centric društvenih mreža ZapChain ponovo omogućava micropayments sa lansiranjem novog mehanizma preokreta u kući. U saopštenju se nalazi ZapChain unapređenje svojim pokušajima da eksperimentišu sa sadržajem monetizacije, nakon odluke Coinbase da okonča svoju istovar usluga u februaru.

Izvršni direktor kompanije Matt Schlicht tvrdi u pokretu prema micropayments inspirisana je nedostatak raspoloživih mjesta za potrošače da imaju uvodni iskustva sa Bitcoin, dok VC direktor ZapChain investitora i Boost Adam Draper govorio veliku sliku iza vizije kompanije za sadržaj monetizacije.

Izvor: Coindesk

Tri ponuđača osvojiti Bitcoin aukciji održanoj američkog maršala

Američki šerifi objavio je u utorak (10) da su tri različita ponuđača osvojila treće aukcija Bitcoin oduzete Ross Ulbriht u 2013. Godini Ulbricht, poznat u 'mraku web' kao Dread Pirate Roberts, nedavno je osuđen za trčanje ilegalne trzište svile.

Vlasti aukciji 50.000 BTC ovom prilikom. Prema glasnogovornica Maršala Lynzey Donahue, pobjednički ponuđači osvojio količinama u ukupnom iznosu od 27.000, 20.000 i 3.000 BTC.

Cijeli članak o 99Bitcoins

80% Bitcoin je zamijeniti za kineski juan

U izvještaju trajati duže od nedelju dana od Goldman Sachs o budućnosti novca, banka ističe da je 80% od Bitcoin volumen je sada razmijenili ui iz kineskog juana. Trgovanje valuta drugi najviši je američki dolar, a zatim manjim apoenima u jena i eura.

Otkriće Kine Bitcoin Trading dominaciju izgleda prkosi logici da će čvrsto ograničenja vlada pritisnuti Bitcoin je usvajanje u najveće svjetske ekonomije. Iznos Bitcoin trgovačke aktivnosti u Kini je također porastao, unatoč Bitcoin je strmoglav pad cena od prošlogodišnjeg maksimume $ 1,000-plus za manje od $ 300 danas.

Izvor: QZ.com

ShapeShift podiže $ 525k, otkriva Erik Voorhees kao kreator

Instant Bitcoin i altcoin razmjena ShapeShift je primio $ 525.000 u finansiranju sjeme od investitora Barry Silbert i Roger Ver. Platforma sa sjedištem u Švicarskoj, koji omogućava korisnicima da zamijene između 25 digitalne valute i tokene, razlikuje se od tradicionalne razmjene u tome što radi bez korisničke račune i zahtijeva nikakav oblik registracije.

Silbert, koji su investirali u sklopu Digital valuta Grupe, rekao CoinDesk: "ShapeShift je ponovo otkrio tržište altcoin i omogućava najbrži, najefikasniji i najmanje rizičan način da ljudi razmjenjuju različite digitalne valute i tokena."

Izvor: Coindesk

T-Mobile klijenti mogu sada top-up svoje telefone s Bitcoin u Poljskoj

Nakon najava krajem februara, T-Mobile je prihvatanje Bitcoin u Poljskoj u sklopu suđenja programa. Klijenti kompanije sada mogu da kupe telefon kredite koristeći kriptovaluta. 

T-Mobile poljski jedinica, također poznat kao Polska Telefonia Cyfrowa, udružio sa Varšavi na bazi Bitcoin procesor InPay kako bi prihvatili digitalni novac. Partnerstvo ima za cilj da iskoristite BTC popularnost među Poljski prepaid telefona korisnika.

Cijeli članak o 99Bitcoins

Intuit pokreće Bitcoin servis za plaćanje u Australiji

Australian malih biznisa koristeći oblak računovodstveni softver Intuit je QuickBooks Online će sada biti u mogućnosti ponuditi svojim klijentima mogućnost plaćanja za robu i usluge s Bitcoin, nakon lansiranja kompanije svojih PayByCoin usluge u zemlji.

Intuit, koji također čini Quicken lični finansijski softver, objavio je lokalni lansiranje svoje PayByCoin usluga u četvrtak, uz generalni direktor Intuit Australija Nicolette Maury rekao da je servis već stekao vuče među rani u svojoj matičnoj zemlji, Sjedinjenim Američkim Državama.

Izvor: ZDNet.com

IBM planira da iskoristi blockchain tehnologiju za kreiranje novog platnog sistema

IBM je navodno stvaranje novog digitalni platni sistem za glavne valute po uzoru na tehnologiju iza Bitcoin. Izvor blizak tom pitanju otkrila ovaj četvrtak (12) koji je blockchain može biti polazište za novi projekat kompanije.

Elektronski gigant - poznat i kao International Business Machines Corp - želi da razvije novi sistem koji omogućava ljudima da prijenos novca i plaćanje momentalno bez uključivanja banke ili neke treće stranke. To bi značilo velike uštede na naknade za transakciju.

Cijeli članak o 99Bitcoins

BitBeat: Bitcoin kodera Garzik potpisao ugovor za implementaciju 'BitSats' u svemiru

Bitcoin core developer Jeff Garzik je hrabar plan staviti mini satelite u orbitu pružiti siguran, daljinski backup za uzgoj prodavnicu digitalne valute kritičnih podataka je napravio korak bliže da postane stvarnost. Gospodin Garzik kompanija, Dunvegan Space Systems, objavio je u četvrtak da je potpisala ugovor sa svojim partnerom, Deep Space Industries Inc., za izgradnju prve 24-jedinica konstelaciji "BitSats" ideju je prvi put predstavljen prije skoro godinu dana.

Dunvegan planira imati BitSats zadržati potpunu evidenciju sve većeg blockchain knjigu Bitcoin-a, tako da djeluje kao ključne "punu čvorova" za backup Bitcoin je sve važne jezgra baze podataka u vrijeme kada je broj zemlje na bazi računala pružaju ovu vitalnu usluga za pohranu opala.

Izvor: Wall Street Journal

Startup 21 podiže $ 116M da bi Bitcoin za mase

Secretive Bitcoin pokretanja 21 podiglo je nevjerovatan 116 miliona $ pre-launch unutar kruga financiranja koju je predvodio poznati rizičnog kapitala firmi Andreessen Horowitz i SPVK Ventures. Cilj kompanije je tako jednostavna kao što je ambiciozan: kako bi Bitcoin u mainstream.

Balaji Srinivasan, partner u Andreessen Horowitz, je stručnjak trenutno upravlja pokretanje 21, nazvan po činjenici da je samo 21 milion BTC može biti pušten na slobodu. Prema Business Insider, on je i partner u Andreessen Horowitz, koji se pridružio nakon rizičnog kapitala firma vodila 25 miliona $ seriju B investicije prije 21 dvije godine.

Cijeli članak o 99Bitcoins

Povezane vijesti


Post ICO

Integriranje mašina za glasanje na bazi blokova za izbornu efikasnost

Post ICO

Butterfly Labs ponovo otvara, Georgia Tech je sada bitcoin-friendly i više

Post ICO

Klijenti BitStamp-a koji ne potvrdjuju identitet pod rizikom da izgube sve svoje BTC

Post ICO

Sigurnosni prekršaj dovodi do krađe bitkoina

Post ICO

Molim vas, nemojte još jedan kovanet, koji je vredan pažnje

Post ICO

Pravilo dvoje i bitkoin sigurnost

Post ICO

Santander istražuje bloka, kripto-mogućnosti Grčke i još mnogo toga

Post ICO

Savjeti za izgradnju uspješnog Bitcoin pokretanja

Post ICO

Coinbase otvara prvu regulisanu razmjenu bitkoina u Sjedinjenim Državama

Post ICO

Mt. Gox ide na sud, Big Fish prihvata Bitcoin i NYC reguliše razmjenu

Post ICO

Muzička platforma za strimovanje Grooveshark sada prihvata Bitcoin

Post ICO

Programer kreira Hotspot Hotspot Raspberry Pi Bitcoin