Tradehill obustavlja trgovanje, probleme sa nadogradnjom Google Authenticator-a i regulacijom debata u Velikoj Britaniji | Bosnian.Lamareschale.org

Tradehill obustavlja trgovanje, probleme sa nadogradnjom Google Authenticator-a i regulacijom debata u Velikoj Britaniji

Tradehill obustavlja trgovanje, probleme sa nadogradnjom Google Authenticator-a i regulacijom debata u Velikoj Britaniji

Još jedan tjedan s nekoliko novih ažuriranja na Bitcoin panorame širom svijeta. Od novih usluga nekim zastojima, ovo su najvažnije vijesti iz posljednjih sedam dana.

Platiti najam u Bitcoine kroz Rentalutions

Rentalutions, novo rješenje za stanovnike SAD, omogućuje stanarima da plate stanarinu sa našim omiljenim kriptovaluta. Kompanija je suosnivač Ryan Coon u travnju 2012. Godine kao on-line upravljanje imovinom platforma, sa sjedištem u Chicagu. Originalni cilj bio da se pomogne stanodavci provjeriti potencijalne stanare i brinu o njihovim svojstvima, također omogućava stanari da plate najam i održavanje zahtjeva rad. Rentalutions odlučio dodati Bitcoin kao način plaćanja za stanare uglavnom zbog toga što Coon i ostatak tima vjeruju u moć kriptovaluta.

Tradehill obustavila trgovanje zbog "bankarstvo i regulatorna pitanja"

Tradehill, jedan od najvećih razmjena Bitcoin u Sjedinjenim Američkim Državama, je službeno obustavila trgovanje i objašnjava situaciju u saopćenju objavljenom na web kompanije. Platforma kaže privremeno zatvaranje je uzrokovano "bankarstvo i regulatorna pitanja", samo nekoliko dana nakon što je Tradehill preselio svoje račune na Sjeverno-američki kreditne unije - Internet Archive Federal Credit Union -, kako bi Bitcoin transakcija lakše.

Prema izjavi, "ova odluka nije donesena olako i žalimo što da se takav postupak. Međutim, mi prihvati srebrnu liniju naše situacije i planiraju iskoristiti ovu priliku za nadogradnju, poboljšati, i poljski naš platformi za trgovanje".

Kripto-revolucija u San Diego

San Diego nije kao bilo koji drugi grad u svijetu kada je u pitanju Bitcoin, kao što je njihov odnos prilično poseban. Nakon lokalnih biznisa poput Hangtime Penjanje počeo primanje novca kriptovaluta a posebno od stvaranja platforme Bitcoine u San Diegu, Bitcoin prisustvo i svijest u gradu, se nalazi u državi Kaliforniji (SAD), je u stalnom porastu. Bitcoin Examiner razgovarao sa Eric Camerino, koji je vlasnik ITSA Bike Shop u San Diegu, o kripto-scene u gradu i možete pročitati sve o tome ovdje.

Avalon je povraćaj kupaca zbog kasnog narudžbe

Bitcoin proizvođač rudarske hardvera Avalon je izdala važan update na kašnjenje isporuke čip, osiguravajući da će početi povraćaj kupce koji nisu dobili kako se postavljaju pred 1. Juna. Kompanija će protiv svoje bez-refundiranje politike, jer su neki od klijenata su sada čekaju svoje čipove za skoro 21 tjedna zbog "događajima izvan naše kontrole", tvrdi Avalon.

Pobjeda Bitcoin tokom razgovora u Coinchat

Coinchat bazirana na pretraživaču Vam omogućava da razgovaraju sa strancima online i osvoji digitalni novčiće usput, dok razgovor zahvaljujući vlastite proizvodnje prihoda sajta, finansira oglasa. Nakon nedavnog lansiranja, platforma je postizanje uspjeha HGE. Osim uzimajući kriptovaluta samo razgovorom, korisnici mogu prevrnuti jedni druge ili druge pojedinačne poruke. Osim toga, Coinchat podržava Scripted igara na sreću klađenjem, među drugim vrstama, na kojoj korisnici mogu osvojiti više Bitcoine.

Lamassu brodova svoj prvi 15 Bitcoin strojevi

Pokretanje Lamassu počeo isporučivati ​​svoj prvi Bitcoin bankomat ove sedmice. Kompanija twitted vijest je u ponedjeljak (2). "Počelo je! U toku je Naša preliminarna seriju od 15 Bitcoin Machines", najavio je Lamassu. U skladu sa svojim programerima, Bitcoin Machine će moći razmijeniti fiat valute u Bitcoin za samo 15 sekundi. Lamassu a uređaj će omogućiti vlasnicima da koriste online razmjenu za finansiranje mašinu i da će prihvatiti i valute iz više od 200 zemalja.

SQ1.tv proizvodi TV emisiju o Bitcoin

Tu je novi projekt na Kickstarteru koja namjerava proizvesti televizijski program o kriptovaluta. Program će se pod nazivom Bitcoin fenomen i da će biti dio predstojeće lansiranje nove SQ1.tv - izgovara se "Square One" - podesite koji će biti predstavljeni na jesen. Je kampanju prikupljanja sredstava želi okupiti 25.000 $ do 30. Septembra da se podigne svijest o Bitcoin kroz poseban televizijskoj emisiji. Možete provjeriti službene stranice kampanje ovdje.

Buenos Aires domaćin prvi južnoamerički Bitcoin konferenciji

LaBITconf je ime prve konferencije set Bitcoin se dogoditi u Argentini, u decembru, da raspravlja o uticaju kriptovaluta u Latinskoj Americi. Manifestacija se u organizaciji Fundación Bitcoin Argentini i da će imati važan zvučnike kao Bitcoin poduzetnika Erik Voorhees, Charlie Shrem (CEO BitInstant) ili Wence Casares (CEO Lemon Network), među mnogim drugim gostima. Glavni cilj LaBITconf, što će se dogoditi u 7 i 8. Decembra, je kako bi razgovarali o budućnosti Bitcoin i mogućnosti stvara virtualne valute u Južnoj Americi.

Defense Fund Snowden podiže više od 14.500 $ u Bitcoine

Novinarski Fond za zaštitu Izvor odbrane stvorio Wikileaks i trenutno okuplja novac za pomoć Edward Snowden je već prikupio preko $ 14.500 kroz Bitcoin donacija. Bivši Agencija za nacionalnu bezbjednost izvođač trenutno živi u Rusiji, nakon otkrivanja istine o Sjeverno-američki program nadzora (PRISM), koji se terete za špijunažu u SAD-u. Da mu pomogne, Wikileaks uspostavi fonda odbrane da je podigao skoro 18.000 $ u 24 dana. Tog novca, više od 75 posto - preko $ 14,500 - doniran je u obliku Bitcoine.

Raspberry Pi koristiti u novim Bitcoin bazen stol

Liberty Igre, specijalista igraonicu, stvorio je Bitcoin-upravlja bazen stol pogonjen Raspberry Pi, Coindesk prijavio ove sedmice. QR kod i LCD ekran slotu tradicionalnih novčić tabele sljedeći prikaz cijena po igre Bitcoine. Korisnici imaju samo skenirati QR kod i poslati prikazan iznos Bitcoin novčanik adresu vlasnika. Mašina zatim automatski savjeti iz kugle, tako da ne moraju biti ručno pušten na slobodu.

Nadogradnja Google Authenticator za iPhone izaziva korisnicima izgubiti ključeve

Upozorenje je pokrenuta ove sedmice i počeo zabrinjavajuće stotine korisnika Bitcoin. Očigledno, nova verzija Google Authenticator za iPhone može izazvati mnogo problema u Bitcoiners. Korisnici širom web upozoravaju drugih vlasnika kriptovaluta da se ne nadograditi svoju verziju programa ili sve svoje ključeve će biti izgubljen. Više o tome možete saznati ovdje.

Safello je novi švedski Bitcoin startup koji čini trgovanje lakše

Švedska ima novu Bitcoin startup koji pomaže korisnicima, posebno početnicima, da kupuju i trgovinu virtualne kovanice. Safello je online u avgustu i planira da bude dio novog talasa usluga koje se bore za regulaciju kriptovaluta je kako bi bili sigurni da su Bitcoin prodavaca i kupaca su zaštićeni.

Firma, u skladu sa svojim CEO Frank Schuil, fokusiran je na dva Bitcoin funkcije koje su izuzetno koristan za potrošače: brzina i praktičnost, posebno kada korisnici trebaju napraviti međunarodnih transakcija. Kao Bitcoin prodavač, cilj pokretanje je pružiti infrastrukturu za prodaju i kupovinu kriptovaluta, ali Schuil kaže da "u ovoj fazi, imamo i na tržište Bitcoin sebe".

Britanski taksi prihvati Bitcoin za vožnju

Tu je britanski taksi firma koja je nedavno počela prihvatanje kriptovaluta kao isplata. Ovaj inovativni društvo možete pronaći u Cumbria, županije u North West England.

U Cumbria Kabine Carlisle-based počela uzimati virtualne novčiće prije samo nekoliko tjedana, nakon otvaranja trgovački račun kroz plaćanje procesor Bitpay. Prema poduzeće, naknada niži transakcije i smanjuje rizik od prevare apelovao na poslovni model taksi firme. Plaćanje se može lako učiniti u kabini, samo jednostavnim skeniranjem QR koda s pametnog telefona kupca.

Bitcoin Exchange Berlin pojačava digitalnu valutu u zemlji

Treći Bitcoin Exchange Berlin (BXB), koji se dogodio nedavno, bio je pravi uspjeh, prema Matične Vice. Mjesečnih razmjena je održana u umjetnosti prostor Platoon Kunsthalle. Tržištu fokus na kulturnom fare, ali dobavljači i kupci posvetili svoje vrijeme da zamjene digitalni novac. Ovo dolazi da se pokaže da Bitcoin je stvarno ubrzavamo u Njemačkoj, posebno sada kada je prepoznata kao privatnog novca.

Velika Britanija raspravlja Bitcoin regulacija

Nakon što su Sjedinjene Države i Njemačka, Velika Britanija je također gledajući potencijal regulaciju Bitcoin kompanija. Stvar je bila u centru debate održane u srijedu (4) na 10 Downing Street, poznata kuća u Londonu na kojoj se nalazi sjedište vlade.

Sastanku je prisustvovalo nekoliko tehnoloških kompanija koje posluju u oblasti finansija, britanski regulatori i članovi vlade i rezultati su bili prilično pozitivan, prema nekim od gostiju.

Povezane vijesti


Post ICO

Dva federalna agenta uhapšena zbog krađe BTC-a tokom istrage Svilenog puta

Post ICO

Još jedna Bitcoin bankomat mašina se pojavljuje, ali da li je stvarno?

Post ICO

Schiff i Assange na Bitcoinoj strani, na raspolaganju vam je 6 desktop novčanica i nova danska razmena

Post ICO

Članak iz Bitcoina iz 2013. može biti propast ruske stranice

Post ICO

Šta se dogodilo Bitcoinu nakon smrti, ko je Satoshi Nakamoto (opet) i više Nedeljnih novosti

Post ICO

Izvršni direktor kompanije Overstock.com kaže da će biti zapanjen ako Amazon nastavi da ignoriše Bitcoin

Post ICO

Rezervišite svoj hotel sanj s Bitcoin na CheapAir.com

Post ICO

Nova automatska mašina BTC-O-MATIC stiže u Amsterdam

Post ICO

BitLicenses za Bitcoin biznis? Državni pravni okvir u Njujorku raspravlja

Post ICO

Čak ni najbolji 500 superkompjuteri nisu jači od Bitcoin mreže

Post ICO

Pojavljuje se nova regulaciona mapa, dok četiri različite zemlje govore o Bitcoinu

Post ICO

Bitcoin fondacija na SIBOS-u i BAFT Global Councils Forumu