Ukrajina smatra da je Bitcoin nelegalan, Coinbase se bori za novi osnivački krug od 50 miliona dolara i više | Bosnian.Lamareschale.org

Ukrajina smatra da je Bitcoin nelegalan, Coinbase se bori za novi osnivački krug od 50 miliona dolara i više

Ukrajina smatra da je Bitcoin nelegalan, Coinbase se bori za novi osnivački krug od 50 miliona dolara i više

Ovo je Bitcoin Examiner najnoviji nedeljni zaokruživanje. Dobrodošli!

Novi Zeland je centralna banka "nije ugrožena" od strane Bitcoin

Za razliku od drugih banaka širom svijeta, Novom Zelandu Reserve Bank (RBNZ) se ne boji kriptovaluta. Zamjenik guvernera te institucije je otkrio da banka "nije ugrožena" od strane uspon Bitcoin i druge digitalne valute. Grant Spencer je to izjavio tokom Plaćanja NZ, a dvodnevna međunarodna plaćanja konferencije koje su se dogodile u Aucklandu.

Spencer mišljenje je jasno razlikuje od drugih mišljenja smo čuli ove godine. "Kao valutu emitenta, Reserve Bank ne osjećaju strah od Bitcoin što se čini da se ponašaju više kao roba od valute", rekao je on. Većina vlasti sjediti na drugoj strani ograde, stalno izdavanje upozorenja protiv Bitcoin i govori o potencijalnim rizicima ove aktivnosti.

Cijeli članak

Tim Draper podržava Bitcoin razmjena Vaurum rebrands kao ogledalo

Vaurum, razmjenu platforma institucionalno-razred za Bitcoin investitore, promijenila ime u ogledalo. Kompanija Palo Alto sa sjedištem u ima za cilj da se izgradi nešto na "ogledalo" tradicionalnog finansijskog sistema pružajući veću likvidnost na bitcoin tržištima.

Na svom blogu objavio ove sedmice o rebrandinga, Ogledalo je predstavio svoju platformu kao onaj koji će uključivati ​​nekoliko naprednih usluga, uključujući trgovinu i likvidnost escrow osnovi. Ogledalo je najavio i neke usluga konsolidacije da je rekao će omogućiti kompaniji da iskoriste tehnologiju da gradi da se razvije kriptovaluta u naprednije klase imovine.

Izvor: Coindesk

Narodne banke Ukrajine proceni da Bitcoin nezakonite kao opciju plaćanja

Narodna banka Ukrajina je najavio da će proihibit korištenje Bitcoin u zemlji. Prema vlasti, cilj banke je da zaštiti građana i njihovih prava. Međutim, izgleda da je ukrajinski vlast prati suprotan put i nametanje zabrane koji će sigurno utjecati na lokalne Bitcoiners.

"U cilju zaštite prava potrošača", Bitcoin "se ne može koristiti u Ukrajini kao sredstvo plaćanja". Također, digitalni valute smatraju jednostavne "zamjene novca", a samim tim ilegalnim kao opciju plaćanja.

Cijeli članak

Xapo pokreće Bitcoin novčanik aplikacije za iOS i Android

Bitcoin trezor usluga Xapo je pokrenuo na mobilnim sa izdavanjem iOS i Android aplikacije. Dok Xapo već objavio ranije neoptimizovan verziju Android aplikacije na Google Play u oktobru, danas obilježava službenog lansiranja.

Xapo ime za sebe u Bitcoin svijetu sa svojim hladnim rješenja za pohranu, ali i nudi funkciju novčanika. Od fokus kompanije je na sigurnosti, trebalo je malo duže uvođenja mobilnih proizvoda kako bi bili sigurni da ima stvari u pravu. Xapo također morali čekati iz Apple vlastite oklijevanja o omogućavajući Bitcoin aplikacija na App Store-u.

Izvor: The Next Web

Bitcoin uključeni u buduće strategije od 60% američkih organizacija

Nova studija o digitalnim trendovima plaćanja otkrio da kriptovaluta je dio dugoročne strategije od 60 posto poslovnih subjekata i organizacija Sjedinjene Države osnovi.

U izvještaju za bezbednost i trendovi Compliance u Inovativna elektronskim plaćanjem - objavio Ponemon instituta i naručio elektronski gigant HP - ispitanih 634 Sjedinjene Američke Države stanovnika. Većina učesnika rade u IT operacija, sigurnosti i tehnologije raspoređivanje. Oni su "upoznati i uključeni" u elektronsko plaćanje njihovih organizacija postojeće prakse i buduće stategies.

Cijeli članak

Bitrefill donosi mobilne kredit za kupovinu sa Bitcoin do 113 zemalja

A pokretanja zove Bitrefill želi omogućiti ljudima da dopune svoje kreditne mobilni telefon sa Bitcoin u više od stotinu zemalja širom svijeta. Bitrefill stranice omogućava korisnicima da udarim u broj mobilnog telefona, odaberite iznos kredita žele dodati, a zatim platiti u Bitcoin.

Usluga Osnivač Sergej Kotliar rekao da je njegova platforma, koja je počela prije dvije sedmice, omogućuje korisnicima da vrh-up svoje telefone bez potrebe da putuju u lokalnu prodavnicu da kupi kredit.

Izvor: Coindesk

Aplikanti australian blagostanje sada mora proglasiti "cyber valuta" imovine

Tu je i novi mali dodatak na Australian penziju formular to znači velika vijest za Bitcoin zajednice u zemlji i širom svijeta. Od ove sedmice, Australija penzija aplikacije moraju proglasiti svoju "cyber valutu" imovine, kao što su Bitcoin.

Obrazac za prijavu koju je objavio Odjel za Human Services (DHS) stavlja Bitcoin na istom nivou ostalih potencijalno vrijednu imovinu, kao što su "taksi ploče, vrijeme akcija, trkaći konji, hrtovi, putničke čekove" i drugih collectables. Ova odluka, prema advokat Sydney zasnovan na "ozakonjuje koncept digitalne bogatstva izvan niša područja".

Cijeli članak

Brawker je sada decentralizirana Bitcoin razmjena

Sjedištem u Hong Kongu Bitcoin pokretanja Brawker je pokrenut prošle godine krajem 2013. Usluga omogućuje korisnicima da lako kupiti sve sa Bitcoin na platformi peer-to-peer. Brawker služio kao centralizovana escrow kako bi se olakšala razmjena Bitcoin i proizvoda između korisnika. Međutim, u nedavnom intervjuu za CNN, rekao je izvršni direktor Brawker Cyril Houri CCN da će Brawker uskoro postati mnogo više decentralizirana.

"Trenutno radimo na tome da naše stranice još više decentralizirana. Shvatili smo nakon Mt. Gox stečaj da ovo tržište očajnički potrebno manje centralizacije. Tako da ćemo uskoro objaviti verziju naše web stranice da ide korak dalje u ovom procesu decentralizacije imaju obje e-commerce transakcija i Bitcoin transakcija dogoditi izvan naše infrastrukture, bez potrebe da se održi sredstava korisnika. A najbolji način da se ne izgubi sredstva svojih klijenata nikada nije da ih zadržimo. "

Izvor: CryptoCoinsNews

Coinbase ima za cilj da bude najbolje kapitalizirane Bitcoin pokretanja preko $ 50M osnivačka krug

Coinbase mogla dobiti dodatnih 50 miliona u novi kapital $ u bliskoj budućnosti. To je barem sljedeći cilj kompanije, manje od godinu dana nakon što je Bitcoin pokretanja dobila svoju najnoviju rundu financiranja serije B, ukupno 25 milijuna $ pokrenuo Andreessen Horowitz.

U slučaju Coinbase, koji pruža digitalne novčanike i usluga za trgovačke širom svijeta, zapravo uspio okupiti 50 miliona $, to će postati najbolje kapitaliziranih Bitcoin startup (despiteBlockchain i Bitpay nedavne runde sredstava 30 milijuna $).

Cijeli članak

HyprKey uvodi skeniranje otisaka prstiju da se osigura Bitcoin transakcija

Ako postoji jedna stvar koja stoji na putu mainstream Bitcoin usvajanja, to je cyberfraud. Tako kaže tim HyprKey, pokretanje u cilju zaštite korisnika digitalnu valutu od prevare korištenjem autentifikacijski protokol tri faktora HYPR-3.

HyprKey radi stvaranjem biometrijske autentifikacije most između korisnika i mobilnog novčanika izgrađena na vrhu njega. To automatski pretvara Bitcoin u realnom vremenu, tako da korisnici mogu se provesti bez ikada dodirivanja digitalnu valutu povezujući njihove debitne kartice, čime provjeru autentičnosti transakcije u trenutku prodaje.

Izvor: Coindesk

Povezane vijesti


Post ICO

Gliph predstavlja korisnička imena i korisničke profile

Post ICO

Želite li znati šta se događa s Bitkoinima kad umrete?

Post ICO

Bitcoin servis HashingSpace otvara centar za prenos podataka u Vašingtonu

Post ICO

Upoznajte Blockr.io, istraživač ljudskih altcoin blokova

Post ICO

Evo prve Bitkoinove bebe

Post ICO

Coinbase ima nove Bitcoin limite, dok Microsoft dozvoljava aplikaciji Kraken da uključi funkciju trgovanja

Post ICO

Coinapult Hot Wallet kompromitovan, 150 BTC ukradenih

Post ICO

Upoznajte prvu decentralizovanu Bitcoin razmjenu: Coinffeine lansira u 70 zemalja

Post ICO

Otava bi trebala usvojiti ručni pristup u odnosu na Bitcoin, kaže Kanadski senat

Post ICO

BitPay poboljšava Bitcoin plaćanja stvaranjem novih mera podrške

Post ICO

Ulaganje u Bitcoin: da li digitalna valuta može biti bubble da pop?

Post ICO

MeXBT sa sjedištem u Meksiku kupuje Singapursku razmjenu Coin Republic