SAD se zagrijavaju na Bitcoin, Coinbase dostigne svoju granicu i kiparski univerzitet preuzima vodeću ulogu | Bosnian.Lamareschale.org

SAD se zagrijavaju na Bitcoin, Coinbase dostigne svoju granicu i kiparski univerzitet preuzima vodeću ulogu

SAD se zagrijavaju na Bitcoin, Coinbase dostigne svoju granicu i kiparski univerzitet preuzima vodeću ulogu

Tokom ove ludi tjedan za Bitcoin bilo je dosta dobrih i loših vijesti. Tokom proteklih sedam dana, Bitcoin je cijena skyrocketedand ako misli dostizanje $ 500was velika stvar, zajednica nije mogao da veruje kada je vrijednost stalno raste.

Sa ovim boost, uglavnom promovira ročištima u Washingtonu, puno novih poslova i institucija (vidi thisand ove) otkrili su sada prihvataju kriptovaluta. Bacite pogled na sve velike događaje prošlog dana uz pomoć Bitcoin ispitivača Weekly Round Up.

Online trgovine Apple gasi Bitcoin aplikaciju iz Coinbase

Apple je okrenuo protiv Bitcoin aplikacije... Opet. Manje od mjesec dana nakon Coinbase lansirao svoju novu iOS aplikacija, online trgovine kompanije je sasjekao uslugu.

Prema Coinbase, odluka je isključivo od strane Apple-a. Link koji bi obično vode na stranicu aplikacije sada preusmjerava korisnika na glavnu iTunes stranici. Korisne aplikacije dozvoljeno neposrednoj usklađivanje sa web račun korisnika, sigurnu pohranu kriptovaluta da će i dalje biti na raspolaganju za korištenje bilo gdje.

Cijeli članak

KnCMiner čini 3 milijuna $ u samo četiri dana

Nakon početi prodavati svoj prvi Jupiter rudarstva bunare u početkom oktobra, KnCMiner je nedavno napravio kolosalnu količine novca u samo četiri dana, prodaja u vrijednosti od Bitcoin rudarske opreme 3 milijuna $.

Ovo je vrlo aktivan u periodu od prodaje se dogodilo između 7. I 10. Novembra u skladu sa Coindesk. Bilo je ovih dana da je Bitcoin je cijena skočile, uzrokujući proizvođač sa sjedištem u Švedskoj je da proda Saturna i Jupitera bunare. Kompanija je također uzeti maksimalan broj pre-naloga moguće.

Cijeli članak

Intervju sa Jason Williams, od Bitcoin Association of Australia

Bitcoin ima novu grupu predstavnika u Australiji, a sada je to zaista službene. Je ne-za-dobit Bitcoin Udruženja Australija je konstituisan 23. Oktobra i već radi na podizanju svijesti u zemlji. Ciljevima organizacije uskladiti s onima promovira Bitcoin Foundation, kao nova institucija obećava da će raditi kako bi se Bitcoin priznata na državnom nivou kroz buduće događaje i druge inicijative.

Predsjednik Udruženja, Jason Williams, razgovarao sa Bitcoin Examiner o tom novom izazovu i naslikao trenutna slika uticaja Bitcoin u Australiji. Provjerite kompletan intervju.

ASRock najavio dvije nove matične ploče usmjerena za Bitcoin rudara

ASRock je nedavno pretvorio u prvi proizvođač mainstream da se pridruže Bitcoin zajednice: kompanija je objavila dvije nove matične ploče koje su dizajnirane za rudarstvo Bitcoin, prenosi VR-Zone. Obje ploče dolaze sa ukupno šest PCIe slotova, od kojih je jedan x16 PCIe 3.0, dok je ostalih pet su PCIe 2.0 x1 slota. ASRock je bacanje u dva dodatna četiri-pinska konektora za više snage.

New York State smatra da je stvaranje 'BitLicenses'

'BitLicenses' bi mogao biti početak razvoja posebnog okvira koji bi se, u bliskoj budućnosti, regulišu Bitcoin na pravi način. To je naziv dozvole za New York State Department of Financial Services (NYDFS) razmatra izdavanje za kompanije u poslu virtualne valute prijenosa novca.

Odjel očekuje kako bi razgovarali o toj mogućnosti u budućnosti raspravi o virtualne kovanice, čiji je datum tek treba utvrditi. Nedavno dokument objavio NYDFS potvrdio "javna rasprava će pregledati interkonekcije između propisa prijenos novca i virtualne valute".

Cijeli članak

Hong Kong monetarna vlast neće regulirati Bitcoin

Regulatorna komisija kineski bankama i Hong Kongu monetarna vlast (HKMA) neće regulirati Bitcoin. Zadnji put Bitcoin Examiner razgovarali o toj mogućnosti, komisija je još tražim u regulaciji i mogući okvir. Međutim, HKMA javno je najavio, u međuvremenu, da Bitcoin ne pripada svoje nadležnosti.

Informacije koje je otkriven prošlog petka (15) koju je izvršni direktor lokalne vlasti, Norman Chan, kotiraju na Geek carstva kroz tekst objavljen Brian Cohen. Iako je ovo Hong Kong institucija ima odgovornost "promociju stabilnosti i integriteta finansijskog sistema, uključujući i bankarski sistem", to neće biti rješavanje Bitcoin regulacije.

Cijeli članak

Bitcoin startupa dobiti malu pomoć Silicon Valley

Bitcoin vezanih za start-up će imati priliku da bude dio nove i ekskluzivne akcelerator programa, koju je Plug and Play Tech Center, investitor semena u PayPal s tri različite lokacije u Silikonskoj dolini. Inicijativa će kick-off u januaru 2014. Godine sa prve klase za 10 kompanija koje će moći saznati više tokom narednih tri do šest mjeseci.

Plug and Play sjedište Tech Center, u Sunnyvale (California), održat će se program Bitcoin, koji planira da obezbedi seme ulaganje od $ 25.000 za svaki startup u zamjenu za pet posto udjela u kapitalu. Ali ", u posebnim slučajevima", program može odobriti do do $ 100.000.

Cijeli članak

Razmjenu podataka tražilice odvesti na tamnu web i Bitcoin pobjeći Hollywood

Razmjenu podataka indeksiranje web stranice koje djeluju poput tražilice za piratstvo linkovi se uzimaju u mraku web pobjeći iz kandži vlasnika autorskih prava, The Guardian ove sedmice. "Novi piraterije indeksiranje stranice finansira isključivo Bitcoin, NewsNab +, je postavio radnju u Tor mreže (...), koristeći svoju anonimnost da zaštiti lokaciju piraterije sajta i identitet iz sudskih sporova od strane vlasnika autorskih prava i njihovi predstavnici kao što je Udruženje Motion Slika Amerike ", dodaje se u članku.

Britanski kompjuterskog kriminala jedinica zabrinut Bitcoin ransomvare

Nacionalna agencija za kriminal (NCA) je otkrio, preko svog kompjuterskog kriminala jedinica, nova masovna-spam prevara koja cilja žrtve u Velikoj Britaniji, "zaključavanje" ih iz svoje računalo s programom za enkripciju i držanje to za otkup u zamjenu za Bitcoine.

S obzirom na veličinu prevari, agencija je izdala upozorenje o phishing e-mailova koji su Vam slati banaka i drugih financijskih institucija, posebno malim i srednjim preduzećima. NSA ocijenio prevari kao "značajan rizik", ali e-mailova mogao do sada postignuti desetine miliona korisnika računara.

Cijeli članak

Putnici BOX vam omogućava razmjenu valuta ostatke Bitcoin

Travellers BOX je mašina slična do bankomata da ćemo vam zamijeniti stranoj valuti ostatke za Bitcoin, tako da zaista možete koristiti taj novac kasnije, bez potrebe da se vrati u određenoj zemlji ili trošiti puno u zamjenu naknade. Prvi je već postavljen na aerodromu Ataturk u Istanbulu, Turska je najveći grad i to je uspjeh.

Cijeli članak

Ricin pismu upućenom američkog predsjednika povezan sa trgovca svile a

SAD Department of Homeland Security identifikovala je jedan od osumnjičenih da poštom otrov-začinjena pisma predsjednika Baracka Obame, ranije ove godine, kao prodavca lijek koji se obično radi na Bitcoin-ekskluzivni ilegalne tržištu svile.

Informacije bio uključen u poruku poslao upućen u Senat odbor, koji je nedavno zatražio informacije o rizicima i prednostima kriptovaluta, u raspravi koja je održana prošlog ponedjeljka (18).

Cijeli članak

Novi Subway shop se nalazi u Slovačka prihvata Bitcoin

Nakon dva Subway radnje počinju da prihvataju Bitcoin u različitim kontinentima, u kriptovaluta završila treći Subway etablishment. Najnovija lokacija je u Bratislavi, Slovačka, prenosi Coindesk. Prodavnicu ima Benn primanje Bitcoin od 13. Novembra, kada je registrovan prvi plaćanja.

BitPay otkriva svoj novi Bitcoin trgovačkih direktorija

U BitPay plaćanja procesor je najavio novi i vrlo korisna opcija, pogotovo sada kada praznika dolaze: a Bitcoin trgovac direktorij koji možete posjetiti ovdje.

BitPay ima nove mogućnosti nudi renomirani izvor za informacije o Bitcoin-friendly trgovci i vjerojatno će biti od velike pomoći za prodavača, koji sada može integrirati vlastite direktorija njihovo plaćanje procesora. Usluga platforme također nudi popis neprofitnih organizacija koji vam mogu pomoći sa svojim Bitcoine.

Cijeli članak

Čuveni "Bitcoin Pizzas" su sada vrijedi 6 mil $

Priča o "Bitcoin Pizzas" Možda jednog dana biti kriptovaluta legenda, ali previše je pravi ignorisati za sada. Ne zaboravite, kada je 18. Svibnja 2010. Godine, Laszlo Hanyecz (sa sjedištem u Jacksonville) objavila je u Bitcointalk.org da će platiti nekome 10.000 BTC ga naručiti dva pice? Pa, u to vrijeme, 10.000 Bitcoin je u vrijednosti od $ 25.

Prema Business Insider, četiri dana kasnije, Bitcointalk.org korisnik 'jarcos' dužan i Hanyecz objavljeno dokaz: dvije "The Works" pizze Papa John-a. Danas, Bitcoin cijene iznose više od $ 600, što znači da je pizza je sada vrijedi više od 6 miliona $.

BtcChina osigurava investiciju od 5 mil $

Sa Bitcoin cijenu lebdi i broj korisnika raste na dnevnoj bazi, najveća svjetska razmjena Bitcoin u volumenu, BtcChina samo osigurao serija A investicija od 5 mil $, od Lightspeed Kine Partneri i Lightspeed Venture Partners.

"Ova investicija je ogromna podršku našem timu na BtcChina, i da će nam omogućiti da zadrži inovacijama, da postane najbolji Bitcoin kompanija širom svijeta. Mi ćemo nastaviti graditi najpouzdaniji i osigurati Bitcoin trgovanje platforma za kinesko tržište, nudi veliku korisnički servis i da imaju globalni utjecaj na Bitcoin ", rekao je izvršni direktor Berze, Bobby Lee.

Cijeli članak

Lažne "free Bitcoin generator" ponuda dovodi do malware

Online prevaranti su počeli prevare korisnike završetka online ankete s obećanjima o "slobodne" Bitcoin programom koji generira. Prema Help Net sigurnosti, ponude su proglašeni putem Youtube videa, Pastebin poruke i promo lokacijama, a kada su izričito navode da biste dobili generator Bitcoin nećete morati da završi istraživanje, od vas se traži da plati premiju račun u da biste preuzeli datoteku.

Je Bitcoin osvajanje vlasti SAD-a?

Nakon Senatu SAD odbora imali su priliku upoznavanja Bitcoin tokom dva ročišta održana ove sedmice u Washingtonu, što se može reći o budućnosti kriptovaluta? Pa, zavisi koji je odgovor na pitanje, iako dosta vlasti čini se da su otvoreni za prednosti Bitcoin.

U ponedjeljak (18), na dan prve rasprave, riječi "legitimno financijskih usluga" zapravo bačena na kriptovaluta, čineći vrijednost Bitcoin je vinuti do neba.

Cijeli članak

Coinbase dostigne limit kupovine i "obustavi" aktivnost

Ne zaboravite, kada u aprilu razmjeni Mt. Gox pretrpjela nekoliko poteškoća zbog visoke razine potražnje? Pa, slično nedavno dogodilo Coinbase ove sedmice. U ponedjeljak (18), kada je Bitcoin je cijena porasla gotovo 150 $, razmjena je rukovanje velike količine transakcija, kao i mnoge druge platforme širom svijeta.

Kao rezultat toga, Coinbase dostigla svoj kupovine limit, ponestaje Bitcoine da proda. Na taj dan, platforma ostavio poruku svojim klijentima i "suspendovan" svoju djelatnost privremeno.

Cijeli članak

Rabobank blokova kupci kupuju Bitcoine

Banka u Nizozemskoj je blokirala većinu svojih kupaca da kupuju Bitcoin na razmjene u toku ove sedmice, prema Coindesk. Rabobank otkazano 99 posto transakcija svojih klijenata sa Bitcoin razmjene u utorak i srijedu bez razloga ili objašnjenja. Međutim, portparol holandskog Bitcoin razmjenu BTCNext rekao da je to zato transakcije se gleda kao potencijalne prevare.

Univerzitetu u Nikoziji je prvi akreditovani institucija na svijetu da prihvati Bitcoin

Univerzitet u Nikoziji (Unic), u Cipar, objavio je da je omogućava studentima da plaćaju školarinu i druge naknade s Bitcoin od sada. Osim toga, univerzitet, najveće u zemlji, će ponuditi Master of Science Degree u digitalnu valutu, koji će biti dostupan na internetu i na kampusu, počevši od 2014. Godine.

Ova odluka čini unic, jedan od najvećih akreditovanih engleski jezik univerziteta u euro-mediteranskoj regiji, prvi Bitcoin-friendly ustanova te vrste u svijetu. Plaćanja će biti obrađen od strane platforme Neo & Bee.

Cijeli članak

Poljski Bitcoin razmjena Bidextreme.pl sjeckan

Nakon nedelju dana bez ikakve najave velikih pljački u Bitcoin svijetu - posljednje loše vijesti došao iz Češke -, poljski razmjena Bidextreme.pl otkrio je hakirana. Kao posljedica toga, kupaca Bitcoin i Litecoin novčanike su prazni.

Incident je prijavljen vlastima i platforma privremeno obustaviti sve aktivnosti, dok se istraga nastavlja, navodi se u saopštenju objavljenom na internet stranici Bidextreme-a.

Cijeli članak

Atentat tržišta promoviše uništenje "svih vlada"

Meet The Assassination Market, novi i vrlo različitim crowdfunding inicijativu da miješa funkcije platforme poput Kickstarter sa željom za političko ubistvo i vlada uništenje. Ova web stranica, radi na Tor mrežu, koristi crowdfunding stvoriti Bitcoin bounty na živote svjetskih lidera i predstavnika vlasti.

Sve ciljeve podnose korisnika i popis već broji uz prisustvo predsjednika Sjedinjenih Američkih Država, Barack Obama, ili predsjednik američkih Federalnih rezervi Ben Bernanke, koji ima najveći bounty na platformi, 124.14 BTC.

Cijeli članak

Povezane vijesti


Post ICO

Asocijacija Bitcoin Francuska je najnovije poglavlje Bitcoin fondacije afilijat

Post ICO

Bitcoin Exchange Bitkurex ne pokreće nikakve naknade za Grčku

Post ICO

Američki potrošački biro obećava da će Bitcoin gledati bliže

Post ICO

Projekat Bitcoinove ambasade, Pirateat40 konačno je optužio SEC i pad Mt. Gox

Post ICO

Apple pozdravlja blokchain, Wikimedia prihvata BTC, a Rumunija otkriva kripto-prilika

Post ICO

Bitcoinova vest ažurirana 5. decembra

Post ICO

Bitmain se bori protiv DDOS Grupe

Post ICO

Top 4 Bitcoin prevare iz prošle godine

Post ICO

Osnivač bitkeinske štednje i poverenja koje je SEC pokrenula radi vođenja Bitcoin Ponzi šeme

Post ICO

Bill Egan, eGifter: radimo na dobijanju nekih brendova koji će stvarno biti uzbudljivi za Bitcoin zajednicu

Post ICO

Podaci pokazuju Bitcoin malware potencijalno u padu

Post ICO

Foto galerija počinje da prihvata Bitcoin i pravi promociju