TerraHash se zatvara, Bitcoin kockar dobija milioner i Predviđanje nastavlja da raste | Bosnian.Lamareschale.org

TerraHash se zatvara, Bitcoin kockar dobija milioner i Predviđanje nastavlja da raste

TerraHash se zatvara, Bitcoin kockar dobija milioner i Predviđanje nastavlja da raste

To je bio tjedan pun dobra vijest za Bitcoin ekosistema. Prije svega, moramo imati najmanje tri nova kompanija širom svijeta i oko web primanje Bitcoin: od Hawaiian Tea Company Tealet na taksi kompanija JazzExpress, u Litvaniji, ne zaboravljajući hosting rješenja kompanije Crookservers.

Onda smo primijetili i prijavio rast nekoliko biznisa kriptovaluta u vezi, pa čak i neke velike investicije i nove proizvode. To je vrijeme za naš nedeljni Round Up!

Bivši advokat Svjetska banka se zalaže za korištenje Bitcoin

ista žena koja je optužila Svjetske banke korupcije sada podizanje svijesti o Bitcoin. Bivši viši savjetnik Svjetske banke Karen Hudes rekao je, a prenosi All Things Bitcoin, da je "prilično je jasno gdje smo krenuli, a to je nešto što se zove stalna zlato backwardation. To je fancy riječ za ljude gube povjerenje u papir valuti. To znači vrijednost valute u budućnosti je manje nego danas ".

Hudes, koji je proveo 20 godina u Svjetskoj banci, osigurava "ovo je kao krah svih topljenje. To znači da ne možete finansirati međunarodne trgovine".U video objavljen na internet stranici, ona govori o potrebi promjene načina bavimo fiat valute, okretanje kriptovaluta i zlata.

Swiss političar želi da vlada studiraju Bitcoin

Švajcarski političar i član saveznog parlamenta javno pokazao svoju zabrinutost zbog Bitcoin ove sedmice. Jean Christophe Schwaab želi Nacionalnog vijeća za istraživanje i napisati izvještaj o kriptovaluta.

Član švicarskog Socijalističke partije misli da je realna opasnost od Bitcoin omogućava pranje novca i druge zločine u Švicarskoj. Međutim, on je također priznaje da kriptovaluta može donijeti nešto dobro i stvaraju pozitivne mogućnosti, kao dobro.

Intervju sa umetnikom Kuno Goda, tvorac "200 Bitcoine"

Od Bitcoin zajednice saznati mladi njemački umjetnik koji je stvorio umjetničko djelo inspirisano naših omiljenih kriptovaluta, Kuno Goda je u središtu nekoliko razgovora, tako Bitcoin Examiner odlučio da razgovaraju sa umjetnik.

Goda, koji je dobio inspiraciju, u Andy Warhol-a "200 One Dollar Bills" da stvori djelo "200 Bitcoin", dobio svi pričaju o uticaju Bitcoin u drugom polju našeg svakodnevnog života, svijet umjetnosti. Da proverim punu intervjua, kliknite ovdje.

Black Arrow najavljuje 28nm 64Ghash Bitcoin ASIC

Kompanija Black Arrow već uzima unaprijed narudžbe za svoj novi ASIC rudarske osloboditi kodnog naziva "je Miniona". Prema podacima sa sajta CIOL, brend je nedavno otvorio svoju online trgovine, a sada uzimanje pre-narudžbe. Prve pošiljke Očekuje se da će se dogoditi krajem februara 2014. Godine.

Jednostavno Travel omogućuje Bitcoiners birati 300.000 hotela diljem svijeta

Platforma Jednostavno Travel je sada prihvata kriptovaluta, tako da je Bitcoiners tamo sada imaju mogućnost izbora jednog od 300.000 hotela širom svijeta i koriste svoje plemenitih digitalne novca da plati za to.

Platforma se i dalje radi svoje nove Bitcoin programa plaćanja u beta, ali Jednostavno direktor Travel-a, Gregor Amon, osigurava "da će biti mnogo poboljšanja u odnosu na nadolazećim tjednima".

Boost VC Startups kompletan akcelerator sjednicu na Demo Day 2013

Bitcoin Magazine je Presentat prvi Bitcoin fokusiran startup akceleratora sjednice promovira program Boost VC, na Dan Demo. Ovaj događaj je radio kao mature za 17 novih kompanija koje su izabrani da učestvuju u programu inkubatoru.

Sedam od prisutnih startupa su stvorili proizvode koji koriste Bitcoin u raznim načinima i dobio 50.000 $ investicija pored nekoliko drugih pogodnosti.

Gliph dobiva ulaganja od 200.000 $ za razvoj novih Bitcoin funkcije

Sigurna aplikacija za poruke Gliph, koja ima Bitcoin integracija kroz Coinbase i omogućava korisnicima da šalju i primaju Bitcoin kroz iOS aplikacija, nedavno je podigao veliku investiciju od 200.000 $. Sredstva su osigurana Tim Draper, osnivač Univerziteta Draper i partner u programu Boost.vc, koji Gliph prisustvovao.

Kompanija je osnovana početkom 2012. Godine kao aplikacija šifrirane poruke, ali ove godine su vidjeli potencijal povezivanja svoje usluge Bitcoin, tako da ulažu u taj sektor.

BitPagos pokazuje čuda Bitcoin na argentinske trgovca

BitPagos je ime Bitcoin vezanih za plaćanje za obradu kompanija koja čini veći dio argentinskog kripto-vala. Južnoameričke pokretanja, sa sjedištem u Argentini, nedavno je učestvovao u najnovijem klasi koje je program Boost.vc Accelerator.

Platforma se smatra kreativnim alternativa za bankarski barijera koja se stalno blokira transakcije velikih razmjera kroz međunarodne razmjene, bez obzira na veliku potražnju. Kompanija je u potpunosti fokusirana na Latinske Amerike tržišta, s posebnim osvrtom na Argentine, pomažući da bi Bitcoin u ekonomiju zemlje, bez potrebe za razmjenu Argentinac pezosa.

BTC-TC roletne $ 12 miliona operacija zbog regulatornih promjena

BTC Trading Corp (BTC-TC), jedan od najvećih razmjena Bitcoin hartije od vrijednosti, najavila je da će zatvoriti sve trgovanja 7. Oktobra. BTC-TC je odgovoran za 101.000 BTC (ekvivalent do $ 12 miliona) u deponovanih hartija od vrednosti i 2.900 BTC ($ 350.000) u dnevnom volumenu. Najave kompanije je naveo "nedavne promjene u regulatornom okruženju virtualne valute", kao razlog za kapke operacije. Također zatvaranje je LTC-Global, a Litecoin-denominirane za hartije od vrijednosti i vodi Ethan Burnside, isti operater kao BTC-TC.

Povezane vijesti


Post ICO

Evropska unija kaže da je Bitcoin oslobođen PDV-a

Post ICO

Gyft potpisuje Walmart, IRS smatra Bitcoin imovinu i Vijetnam pozdravlja svoju prvu razmjenu

Post ICO

UltraPlay pruža svojim korisnicima nova Bitcoin online gaming rešenja

Post ICO

Nemački drugi bitcoin bulevar rođen je u Hanoveru

Post ICO

Bitcoin novčanik Inputs.io je hakovao lopov koji je ukrao 4100 BTC

Post ICO

5 Izvanredne Bitcoin video snimke koje morate gledati

Post ICO

Čileanski restoran i noćni klub žele postati pioniri Bitkoina u Latinskoj Americi

Post ICO

Bitorca je novo digitalno tržište na kojem kreatori mogu zaraditi bitkoine

Post ICO

Novi australijski fond, japanska banka protiv Bitcoina i kontraverzni izbori fundacije

Post ICO

Bankarski giganti koji podržavaju Bitcoin tehnologiju

Post ICO

Prva sigurnost bazirana na Bitcoin-u počinje sa trgovanjem na tržištu Stockholma

Post ICO

U toku su Federalne istrage kriptografije