Western Union koristi DMCA za uklanjanje oglasa promovišući Bitcoin sa Facebook-a | Bosnian.Lamareschale.org

Western Union koristi DMCA za uklanjanje oglasa promovišući Bitcoin sa Facebook-a

Western Union koristi DMCA za uklanjanje oglasa promovišući Bitcoin sa Facebook-a

Trenutno Bitcoin zajednica bruji nakon Reddit korisnik Dave Aielloreported sliku je postavio je uklonjen iz Facebook.

Aiello koji je stvorio je "rame uz rame" imidž i tagged Western Union na Facebooku na fb.com/BITCOINpage na 21 nov je zatraženo sa sljedećom obavijesti na Facebook-u 24. Novembra.

Slika kreirani pomoću transparent na lijevoj strani iz Western Union je objavljen, a kasnije uklonjen nakon Western Union koristi DMCA tvrde da je slika krše autorska prava Western Union.

Dok su mnogi u zajednici tvrdi da je slika predstavlja fer upotrebu ili parodira realnost situacije je da Western Union mogu napraviti tužbu protiv sliku pomoću DMCA izvještavanje alat na Facebooku i teret zatim prelazi na korisnika postavljate to pokazati oni se ne krše autorska prava novinara.

Novčić od požara doprla do Western Union koji je odbio komentirati o stanju i Facebook, koji je poslao predloženi odgovor navodeći:

Facebook je posvećen pomaganju ljudima i organizacijama zaštite njihovih prava intelektualnog vlasništva. Izjavu Facebook o pravima i odgovornostima ne dozvoljava postavljanje sadržaja koji krše prava intelektualnog vlasništva nekog drugog, uključujući autorska prava i zaštitni znak.

Kada smo dobili izveštaj od nekoga tvrdeći da sadržaj na sajtu krši autorska prava, možda će biti potrebno da odmah uklonite taj sadržaj sa Facebook bez prethodnog kontaktirali plakat.

Ako uklonimo nečiji sadržaj zbog autorskih prava tvrde, oni će dobiti upozorenje od Facebook koja uključuje informacije kontakt osoba ili kompanija koja je napravila izvještaj i / ili sadržaj izvještaja. Ako oni smatraju da sadržaj ne bi trebalo da su uklonjeni, oni mogu pratiti-up s njima direktno da pokuša riješiti problem.

U mnogim slučajevima ovaj proces je gotovo automatski i Facebook čini politiku da komentarišem o ovim pitanjima bez dalje istrage.

To, naravno, dovelo do povećanja pažnju na Western Uniona iz Bitcoin zajednice preko nečega što je poznato kao Streisand efekt. Ime je dobio po američki zabavljač Barbra Streisand, čija 2003 pokušaj da se suzbije fotografijama svoje kuće u Malibuu, Kalifornija slučajno generira dalje publicitet toga.

Umesto slike jednostavno se vidi po Bitcoin stranici Facebook sa nešto više od 24 hiljade voli slika se sada pojavljuje na nekoliko drugih lokaliteta sa bezbroj Reddit niti stvorio, Vox pisanje punu storyand je mnogo više ljudi pokupiti priču.

"DMCA Friendly" Version

To je također dovelo do stvaranja "DMCA friendly" verziju slike koja se sada dijeli preko Twitter, Facebook i druge lokacije. Ostale slike koje Western Union je objavio su sada predmet više promjena koje se širi u zajednici kao požar.

Kakvo je vaše mišljenje o cijeloj situaciji? Javite nam u komentarima.

Povezane vijesti


Post ICO

Toolkit za maksimiziranje vaših bitcoin profita

Post ICO

Gliph predstavlja korisnička imena i korisničke profile

Post ICO

Komitet za senat okuplja severnoameričke vlasti oko kriptokupcija

Post ICO

9 Igrice koje su inspirirane u kripto valutama koje morate igrati

Post ICO

Porodica Draper i Bitcoin: sin mu se obožava, tata zna o tome, a deda ne oseća ljubav

Post ICO

Danski Bitcoin platforma BIPS hacked: 1.295 BTC ukraden

Post ICO

Njujork objavljuje nacrt jedinstvenog i inovativnog BitLicense-a

Post ICO

Hack zatvara Flexcoin i dovodi do gubitka 896 BTC

Post ICO

Coinpunk je sada u beta verziji i čeka na programera

Post ICO

Gentoo Blacklisting Counterparty, Satoshi Dice i drugi

Post ICO

Nova svojstva BTC Chinaa, AirBaltic prihvata Bitcoin i Coinsetter iz beta

Post ICO

Blockchain postigao rekordno finansiranje, Filipini proučavaju E-Peso i još mnogo toga