Šta Google Glass i Bitcoin imaju zajedničko? GlassPay je odgovor | Bosnian.Lamareschale.org

Šta Google Glass i Bitcoin imaju zajedničko? GlassPay je odgovor

Šta Google Glass i Bitcoin imaju zajedničko? GlassPay je odgovor

RedBottle Designis uvođenje jedan od njihovih najnovijih aplikacija za Google Glass i druge Android platforme, pod nazivom GlassPay, na DEMO 2013 Konferencija, događa u Silikonskoj dolini. Ali šta to ima veze sa Bitcoin? Pa, ovaj app replicira online kupovina iskustvo u cigle i malter prodavnicama, čineći kupovine sigurno i jednostavno u objektima koji su već prihvatili Bitcoin.

GlassPay će omogućiti i kupcima i trgovcima da se lako i brzo prodaje transakcija. Kada kupujete nešto, Google Glass i Android korisnicima jednostavno morate skenirati UPC kodovi, sastaviti "košarica", čine kupovinu pomoću Bitcoinsand pokupiti proizvoda u centralizovanu lokaciju.

"Uz GlassPay, vodimo jedan od osnovnih kulturnih iskustava, čin kupovine predmeta, i dovodeći ga u budućnost", rekao je Gaj Paddock, direktor RedBottle dizajna, u saopštenju. "Bitcoin dobijaju značajan prihvatanje u svijetu tržištu i znamo da licem u lice, kupovina aplikacija na bazi i nabavka je u narednom talasa. Spremni smo za to", dodao je on.

Postoji mnogo prednosti za kupca, u skladu sa RedBottle Design. "Uz GlassPay, korisnici jednostavno donose svoje Android smartphone ili nose Google Glass uređaj u prodavnicu, skeniranje predmeta i da kupuju pravo odakle su. Nema potrebe da nose novčanik ili čekati u redu", objašnjava se u saopštenju. Osim toga, sa GlassPay, virtualni Bitcoin novčanik kupca je pod kontrolom lozinku i kriptovaluta mogu se poslati samo kupac. "Za razliku od gotovine, Bitcoin je teško izgubiti, ukrasti ili izgubiti. I za razliku od kreditne kartice, sa Bitcoin prodavac nema osjetljive informacije o datoteci koja može biti ugrožena".

Ali postoje i prednosti za trgovca: GlassPay olakšava prihvatiti Bitcoin kao plaćanje, a to znači veće marže i niže troškove poslovanja. To je odlično za mala preduzeća, koja sada može poslužiti veći broj kupaca, brže, a za velike trgovine, koja može očuvati plemenitih prodajnog prostora držeći se nalazi u centralno skladište umjesto na prodaji podu.

Aplikacija je još uvijek u fazi testiranja, ali RedBottle Dizajn očekuje da će dobiti na tržištu u drugom kvartalu 2014. Godine, nakon što je Google Glass postaje dostupna javnosti. Za sada, prodavci koji su zainteresovani za korištenjem GlassPay platformu treba da se obrati kompanije kroz njihov broj websiteor telefona (1-855-444-2675).

Povezane vijesti


Post ICO

Upoznajte Blockr.io, istraživač ljudskih altcoin blokova

Post ICO

BitGive primi 503 (c) (3) Status od IRS

Post ICO

Evropska unija kaže da je Bitcoin oslobođen PDV-a

Post ICO

EBay UK dozvoljava prodaju kriptocutnih funkcija u okviru svoje reklame od 10. februara

Post ICO

Kraj Bitcoin Bowl: BitPay i ESPN otkazuju ugovor o sponzorstvu

Post ICO

BitPay je najnoviji Zlatni član Bitcoin fondacije

Post ICO

Goldman Sachs kaže da Millennials neće koristiti bitkoin. Jesu li u pravu?

Post ICO

Studija koju je proizveo švedska centralna banka dokazuje Bitcoin nije uticala na ekonomiju

Post ICO

Coinbase olakšava verifikovanim korisnicima instant Bitcoin transfer

Post ICO

Bitcoin je glavni konkurent, kaže novi izvještaj koji je objavio MasterCard

Post ICO

Novi australijski fond, japanska banka protiv Bitcoina i kontraverzni izbori fundacije

Post ICO

Bitcoinove ambasade u Evropi, anti-kripto stavljanje Banke Kanade i posebno partnerstvo