Šta je toliko različito u vezi novog Bitcoin novčanica Inputs.io? | Bosnian.Lamareschale.org

Šta je toliko različito u vezi novog Bitcoin novčanica Inputs.io?

Šta je toliko različito u vezi novog Bitcoin novčanica Inputs.io?

Nakon nekoliko bugova koja je zahvatila nekoliko Bitcoin walletsduring poslednjih nekoliko nedelja, neki Bitcoiners postao razočaran sa uslugama koje su koristili. Zato tvorci nove web novčanik zove Inputs.io su surfanje ovog kruga i pokretanje usluga sa novim povlastice.

Na sajtu Coindesk naglasila servicethis nedelje kao visoke sigurnosti novčanik. Iako Inputs.io još uvijek nema mobilne aplikacije, dizajn verzija bazirana na pretraživaču je prilično čisto i intuitivan, lako prilagođavanje na bilo koju vrstu ekrana.

Kao i drugi novčanici, Inputs.io omogućava korisnicima da provjerite njihov račun slanje i primanje (samo) Bitcoin i kako bi se utvrdilo da li je vaše transakcije su kompletne ili ne.

"Mi se automatski mix svoj bitkoine bi zaštitili vašu privatnost. To znači da se balansira na svakom adresa će biti neispravna kao što se vidi iz bloka istraživači", objašnjava web stranice. Osim toga, s nekoliko slojeva sigurnosti, korisnici novčanik imaju puno zapamtiti: uobičajeno korisničko ime i lozinku, PIN za autorizaciju plaćanja, ključ za oporavak potrebno kada resetiranje lozinke i PIN-a. Podaci koji ne možete zaboraviti ili izgubiti, jer u suprotnom možete reći zbogom na svoj račun.

Ali to nije sve, dodatni sloj zaštite: GPG otisak prsta. Jednom kada je ova funkcija aktivna, Inputs.io će zahtijevati korisnicima da dešifriranje komad teksta kao dio postupka za prijavu. Vlasnici novčanik i dalje može omogućiti sistem dva faktora autentifikacije putem programa Google Authenticator, ako žele.

Osim uzimajući kratki URL za vaš korisnički račun, mjesto i opskrbljuje embeddable tipke plaćanja (tako da možete lako uspostaviti vezu donacija). Tu je i dobra vijest za programere, sincethe novčanik omogućuje pristup API-ja.Gde će Silk Road kupci sada potrošiti svoje Bitkoine?Uz posljedice najveći online crnom tržištu duboke internet, većina kupaca od svile su sada izgubili i ne znaju gde da stave svoje Bitcoine. Ali su oni zaista? Postoje najmanje dva alternative stajao na horizontu koji već uživaju gašenja svile dobijanjem novih kupaca i novih prodavača.

1. BMR ili blackmarket Reloaded

Droga, pornografiju i nekoliko drugih ilegalnih stvari. Veoma nalik svile, to je ono što možete pronaći na adresi blackmarket Reloaded. Ovo je već masivni platformu, s gotovo 3.000 proizvoda samo u kategoriji narkotika, ali prema članku objavljenom na Internet stranici Digital Trends, neki korisnici kažu da dileri koji su prodali na Putu svile sada migrirali u BMR, što ga čini još većim.

Ovo tržište ima Bitcoin escrow, poput svile i učinio, koristiti za sprečavanje prevara.

2. Ovce Marketplace

Ovaca Marketplace je jedan od najnovijih tržišta na dubokom webu. To je i manji od BMR, hvalisanje 14 kategorija korisnika roba može kupiti. Thedrugs sekcija ima više od 850 različitih productsavailable i značajno je porastao od srede (2), kada svile ugasiti, dodaje se u tekstu koji je objavio Digital Trends. Postoje i druge usluge i proizvoda dostupnih između podataka i nakit.

Međutim, neki korisnici su oprezne kada je u pitanju Ovce Marketplace, jer mjesto je relativno nova i to bi moglo značiti vlasti su iza toga, ali i zbog lokacije ne sadrže Bitcoin escrowyet, što onemogućava prevare držeći kriptovaluta kupaca do prodavac isporučuje naručenu robu.


Koje kriptocurrentne lokacije utiču Authy 2FA Security Exploit?Nedeljno popodne, sigurnosna firma Sakuritydisclosed ranjivost pronađena u Authy 2 Faktor authenticationsystem. Ova ranjivost predstavlja zanimljiv sigurnosnu rupu koja bi mogla dovesti do potencijalnih kriptovaluta krađa na stranicama koristeći Authy dva faktora autentifikacije (2FA). Sakurity sa sjedištem u Hong Kongu i rutinski obavlja penetracije ispitivanja, izvorni kod revizije i procjene ugroženosti.

Exploit Omogućava opaki korisniku da zaobiđe proces dva faktora autentifikacije jednostavnim upisivanjem "./sms" u brz za 2FA ključ pri pokušaju da se prijavite na račun osiguran Authy.

Sakurity otkrila sigurnosnu rupu 8. Februara i prijavio ranjivost na Authy. Authy odmah počeo za rješavanje tog pitanja u svojim Authy softver, ali je potrebno da se svim lokacijama koristeći Authy sistem ažurirati svoj softver za rješavanje problema.

Novčić Fire od testira nekoliko kriptovaluta stranicama kako bi se prijavili koje stranice mogu se trenutno pod uticajem sigurnosne rupe. Novčić od požara saradnike Brendon, Mike, i Leo pokušava iskoristi u svoje račune na različitim kriptovaluta lokacijama.

Coinbaseand ZenMiner riješili pitanje sigurnosti na njihovim web stranicama. Od 14:30 EDT 17. Marta, PayBase nije u potpunosti riješen problem na sajtu PayBase.

Dok Authy mogu koristiti od strane krajnjih korisnika na stranicama koristeći Google Authenticator, samo lokacije koje su direktno koristi sistem Authy-čvor Izgleda da se izmijenjeni. Drugim berzama, kao što su Poloniex i krug, nisu pod uticajem ovog emitenta problem.

Korisnik pokušava da lažno prijavljivanje na račun drugog korisnika i dalje mora imati početne podatke za prijavu tog pojedinca.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitkain je ubrzan dok grčki kolaps postaje sve ali neizbežan

Post ICO

Avantura za motocikle će postaviti Bitcoinove razmene u Africi

Post ICO

David Marcus iz PayPal Leaves for Facebook

Post ICO

Još jedna Bitcoin bankomat mašina se pojavljuje, ali da li je stvarno?

Post ICO

Univerzitet u Nikoziji dobija prvu školarinu koja se plaća Bitkominom

Post ICO

Bitkoin za putovanje: utakmica napravljena na nebu

Post ICO

BtcChina snižava provizije za komercijalne provizije na 0,1%

Post ICO

Bitcoin rudari i investitori nisu novac predajnici, kaže FinCEN

Post ICO

Goldman Sachs i IDG ulažu 50 miliona dolara u Bitcoin startup Circle

Post ICO

Bit4coin najavljuje vesti za 2014. godinu nakon prodaje više od 1.000 BTC poklon kartica

Post ICO

Zapamtite Remake od Bitcoin hacksa u novembru

Post ICO

Bitcoin sajt za igre na sreću bio je prevaran za skoro $ 1 milion dolara