Zašto Generacija Z definitivno obuhvati Bitcoin | Bosnian.Lamareschale.org

Zašto Generacija Z definitivno obuhvati Bitcoin

Zašto Generacija Z definitivno obuhvati Bitcoin

Možeš li zamisliti svijet bez fizičkog novac? Svijet u kojem ne moramo nositi novčanice i kovani novac u džepovima i novčanicima? Generacije Z može.

Svijet u kojem je novac isključivo od brojeva u digitalnom zapisu je prirodno samo za današnju djecu. Novi surveyshows da više od četvrtine roditelja daju digitalnu valutu na svoju djecu, koju su potom provode u igrama kao što su Minecraft i Moshi Monsters ili kupuju glazbu na iTunes.

U međuvremenu, jedna trećina u Velikoj Britaniji roditelja 2,000 koje su odgovorile na blokadu ankete prenijeti sedmični iznos u njihove djece digitalne bankovnih računa.

A ako novac ide na račune djecu ', to ne ide nigdje drugdje, navodi se u izvještaju naručio FinTech firma Intelligent okruženja. Gotovo četiri u 10 roditelji su rekli da ne daju svoju djecu svaki džep moneynowadays.

Davno su prošli dani kada su naknade uglavnom se sastoji od gotovine i nasilnika mogao ukrasti novac za užinu i štrebere '. Digitalni je sve bijes među Generation Z ovih dana i to je razlog zašto oni će lako prihvatiti kriptovaluta.

"Ništa se nije promenilo više nego način na koji upravljamo svojim novcem; Naše istraživanje pokazuje da u svijetu aplikacija, e-knjige, digitalne muzike, i online igre, više djece nego ikada traže svoje nedeljne dodatak digitalno goriva današnje potrošnje, kao što su kupovine unutar aplikacija, u igri valuti i digitalni music downloads. "

David Webber, generalni direktor u Intelligent okruženja

Cash je primitivna

Nemojte me pogrešno shvatiti. Generation X i millenials rade dobar posao širenja riječ i razvoju Bitcoin i drugih altcoins. Mi smo svjedoci prave financijske revolucije u posljednjih pet godina, a većina nas vjeruju da je to način da se, prema svijetu u kojem je unecessary fizički novac.

Fizička novac je primitivno. Mi smo razmjenu tokena vrijednosti od davnina. To nema smisla da, 15 godina u 21. Stoljeću, još uvijek hoda okolo sa džep pun malih komada metala. Izgradili smo složen uređaj koji je otputovao u Pluton i poslati nam sliku planeta koje se nalazi 7,5 milijardi kilometara od Zemlje, ali mi i dalje zavisiti od komada papira sa štampanim vrijednost?

Ovo je kako ja mislim i, ipak, nositi gotovinu, jer moram. Ipak, ovdje leži razlika između mene - a Millenial sa online posao i ponosni vlasnik Bitcoin novčanik (čak i ako je to prilično prazna...) - i jedan od mojih prijatelja.

Ona je 83-godišnjak s prekrasnim životnom pričom, dio Silent generacije. Mi smo nedavno razgovarali o mom poslu kao pisac, a ja sam pokušavao pronaći način da se objasni kriptovaluta da neko ko je rođen 1930. Godine. A to je kad pita "Misliš Bitcoin?". Bio sam zapanjen (hajde da korištenje Thesaurus).

To je dovelo do zanimljiv razgovor o fiat valute u odnosu na digitalni novac i na neke disappoiment kada sam saznao moj prijatelj ne vjeruje ništa što nije "pravi novac." I ovdje sam mislio da je našao moj prvi Bitcoin-friendly starije osobe. Ali stvar je u tome da se, baš kao i današnji klinci nisu toliko upoznati sa fizičkim novcem, ona nikada nije bila ugodno digitalnu valutu i plastičnih kartica. Sve se plaća u gotovini.

Mi smo različiti, ali nismo toliko različiti. Postoji oko 35 godina finansijske evolucije i razvoja bankarskog sistema između nas, ali oboje koriste fizičku novac. Ona koristi gotovina, jer ona želi da, ja ga koristiti jer i kad moram.

A prirodni revolucija

Međutim, vremena su se duboko promijenjen i tehnologija evoluirala više u proteklih deset godina nego u proteklih 50 godina. Postoje sada skoro 20 godina između danas klinci i ja. I oni prihvataju digitalnu valutu i FinTech prostor bez čak primećivanja, to je prirodno. To je dio njihovog života. To bi moglo biti revolucija za millenials poput mene, koji još uvijek kupio igre u trgovini koristeći sačuvane džeparac, ali ne i za ovu novu generaciju.

Mi smo polako, ali sigurno, kreće prema bezgotovinsko svijeta. Fizički novac će biti stvar prošlosti u nekoliko decenija, ništa više nego kolekcionarski predmet. North evropske zemlje već čini promjene - Danska dozvoljeno kuće da se zaustavi primanje cashearlier ove godine - i više nacija se sprema da prate trag. I sa bankama pokušava integrirati blockchain (ili stvaranje 'hibridnih sistema' inspiriran Bitcoin jezgra tehnologija), očigledno je da će Generacije Z postati sve više i više kriptovaluta-prijateljski.

"Ovih dana, ono što je ostalo od" novac "je često samo rekord račun čitamo na ekranu računara, a uskoro bi mogao biti samo linija koda u Bitcoin knjizi."

Edward Frenkel, profesor matematike na UC Berkeley

'Going mainstream' će potrajati, da se svi slažemo o tome, ali to će se dogoditi. Na Mesec!

Odricanje od odgovornosti: Stavovi izraženi u ovom članku su stavovi autora i ne predstavljaju nužno stavove, i ne treba pripisati, 99Bitcoins.

Povezane vijesti


Post ICO

Bitcoin trgovci dobijaju Instant Approval

Post ICO

Crni petak, Cyber Monday podstakao novi Bitcoin novi rekord: potrošači potrošili 296 miliona dolara u BTC

Post ICO

Pet RoboCoin kioski dolazi u Kanadu do kraja godine

Post ICO

Satoshi Nakamoto bi mogao biti izabran za ličiste godine 2013 godine

Post ICO

Crocoffered dokumentarni film Bitcoin: The End Of Money je uživo

Post ICO

Kanadska kompanija Hemp & Co prihvata Bitcoin na svojoj web stranici i fizičkim prodavnicama

Post ICO

Da li bi bitka postala sljedeća zvanična valuta Grčke? Vjerovatno ne

Post ICO

PayPal sada dozvoljava svojim trgovcima da prihvate Bitcoin

Post ICO

Nova Bitcoin Ponzi shema? Exchange MyCoin nestaje sa 387 miliona dolara

Post ICO

Mizuho banka dodala je kao optuženog na tužbu protiv Mt. Gox

Post ICO

Izvršni direktor Coinbase tvrdi da će bitkoin zamijeniti američki dolar kao svjetsku rezervnu valutu

Post ICO

Las Vegas dobija svoj prvi Bitcoin bankomat