Zašto Bitcoin ide? (I da li će to nastaviti) | Bosnian.Lamareschale.org

Zašto Bitcoin ide? (I da li će to nastaviti)

Zašto Bitcoin ide? (I da li će to nastaviti)

Sledeći post odražava mišljenje autora i nije da se vidi kako je svako ulaganje savjet. Kad god je to ulaganje u Bitcoin (ili bilo šta drugo) vi stavljate novac na rizik i treba učiniti na vlastitu odgovornost. Ukratko, ovo nije investicionog savjetovanja!

U proteklih nekoliko mjeseci Bitcoin cijene su znatno povećane, raste sa manje od 250 $ prošle jeseni do preko $ 650 u julu. Za ljude koji su ulaganje u bitcoin, ovo bi trebalo da bude iznenađenje. Uostalom, valuta je dizajniran od osnovnih kod gore da dobije vrijednost tijekom godina. Ipak, dramatičan uspon u posljednjih nekoliko mjeseci je definitivno nešto vrijedno kopanja u, a za novije investitora, razumijevanje ovo poskupljenje je od suštinskog značaja.

Pa zašto su bitcoin cijene tako visoko? Kao valuta, Bitcoin mogu biti pogođeni veliki broj događaja i problema, tako da ne postoji jedan odgovor. Mi ćemo, međutim, istražite neke od najvećih faktora u nedavnim uspon bitcoin-a, ali i uzeti u obzir neke događaje i scenarije koji bi mogli gurnuti Bitcoin cijene se još više u budućnosti.

To je sve o ponudi i potražnja

Ponude i potražnje su dva najosnovnijih koncepata u modernoj ekonomiji, i oni imaju dramatičan utjecaj jedni na druge. Ako potražnja nadmašuje ponude, onda cijene imaju tendenciju rasta. Međutim, ako je veća od potražnje za struju, cijene imaju tendenciju da padne. To je istina u svakom deregulisanom tržištu, te je od suštinskog značaja za razumijevanje povećanje Bitcoin je cijenu. Što je veća potražnja za Bitcoin, više cijene će biti.

Što se tiče napajanja, napajanje Bitcoin je ispao od samog valuti. Bitcoin osnivač Natoshi Nakamoto predviđeno da je maksimalna snabdijevanje Bitcoin biti postavljena na 21 mil. Značenje jednom od 21 miliona bitkoina su minirana, nema više nove kovanice će ikada ući cirkulaciju. To je u potpunoj suprotnosti od većine nacionalnih valuta. Vlada općenito povećava ponuda novca svake godine, što je jedan od ključnih razloga za inflaciju i postepeno devalvacije valuta.

Šta više, broj bitkoine kreira nakon svake vadi blok se postepeno smanjuje. Otprilike svake četiri godine, broj bitkoine nagrađeni za rudarstvo blok je prepolovljen. 9. Jula, 2016. Godine, ponude novih bitkoine je smanjen 25-12,5. Ovo smanjenje u nove kovanice pomaže da se ojača kurs Bitcoin-a, i pomaže objašnjava zašto Bitcoin je toliko u proteklih nekoliko mjeseci povećana, iako drugi događaji su imali uticaja.

Pa zašto Bitcoin Cijene variraju od tržišta do tržišta?

Različiti razmjene Bitcoin često prikazuju različite cijene za bitkoine. Cijene generalno stabilizirati na dugi hodnik, ali ponekad cijenama možete divlje varira od tržišta do tržišta. Dio toga je zbog te činjenice da ne postoji centralni tržištu, a time i ponude i potražnje može varirati od tržišta do tržišta. Ako većina Bitcoin investitori su bikovski (tj žele kupiti) u jednoj razmjeni, cijene će vjerovatno trend prema gore. Isto tako, ako Bitcoin investitori su medvjedast (tj žele prodati) u drugom tržištu, oni će vjerojatno trend pada. Oba događaja se može dogoditi u isto vrijeme, sa cijenama pritiscima razlikuju od tržišta do tržišta.

Ostali faktori, kao što su naknade, uočenih legitimnost i stabilnost samih razmjene i niskog volumena, između ostalog, mogu sve cijene utjecaj u pojedinim razmjene. Kada ste trgovanje Bitcoin, ne uvijek skočiti na najjeftiniji novac, ali i sebe smatraju razmjene. Na primjer, prije nego što Mt.Gox srušio Bitcoin je prodana za više od 50% manje od redovne tržišne cijene. Razlog tome je što ljudi nisu vjerovali da će biti u mogućnosti da povuku svoj novac iz te razmjene pa su otišli na prodajnom pohod.

Nadalje, ponuda i potražnja može biti ozbiljno pogođena lokalnim uvjetima. Ako se razmjena sa sjedištem u Evropi, i caters uglavnom evropskim investitorima, a veliki lokalni događaj dramatično mijenja ponude i potražnje, cijene može brzo promijeniti na evropskom tržištu, čak i ako ostanu stabilne na drugim tržištima (npr nedavne Brexit izazvao Bitcoin-a Cijena na trend prema gore).

So What Događaji mogu utjecati Bitcoin?

Postoje mnoge događaje koji mogu uticati na cijenu i vrijednost bitkoine. Ne možemo ići preko svih njih, a ne u jednom članku, ali možemo da izdvojimo neke od najvećih, najčešće, i najvažnije događaje. Kao što smo proći kroz neke primjere, zapamtite da je sve u velikoj mjeri svodi na ponudu i potražnju. Drugim riječima, događaji imaju uticaj na ponude i potražnje sebe.

Prvo, važno je shvatiti da Bitcoin je preuzela ulogu "sigurno utočište" ulaganja vozila. Određena ulaganja, kao što su Bitcoin i zlata, postaju prednost kada tržišta su turbulentna. To je zato što investitori traže sigurno utočište jer druge investicije, kao što su dionice i opcije, jednostavno izgledaju previše visok rizik da ulažu u.

Upravo sada, globalna ekonomija izgleda prilično opasno. Kina se bavi loših kredita i potencijalne balon imovine, između ostalog. Evropska unija i Velika Britanija i dalje se bave ispadanje iz Brexit glas. Španjolska, Italija i Grčka, između ostalog, se bore sa slabom javnih finansija, visoka nezaposlenost, i druge ozbiljne izazove. Sa tržišta dionica tražim tako burna, utočišta poput Bitcoin izgledaju vrlo atraktivno.

Pa zašto se bitcoin sigurno utočište? Jedan od glavnih razloga Bitcoin se gleda kao utočište je zbog ograničene ponude. Kada nacionalnih ekonomija se bore, vlade imaju tendenciju štampanje do novog novca, što smanjuje vrijednost pojedinačnih dolara, funti, itd To znači da čak i sama gotovina nije sigurna investicija tokom krize.

Ostali događaji također mogu utjecati na Bitcoin. Na primjer, jedne velike kompanije može najavljuju da će početi primanje Bitcoin ili nacionalnih regulatora mogao najaviti nove propise. Dodaj u skandale, kao kad je Mt. Gox Exchange srušio i brzo ćete vidjeti da postoje mnogi događaji koji bitcoin investitori moraju paziti.

Predviđanje Uspon i pad u Bitcoin Cijene

Prvo, ne postoji čarobna formula ili način da se predvidi uspon i pad u Bitcoin cijene sa preciznošću 100 posto. Imajući to u vidu, možemo ponuditi neke informacije za početak. Zapamtite, međutim, da je najveći faktor je ponude i potražnje.

Postoje dvije vrste Bitcoin investitora, osnovnih investitora, koji koriste mješavinu kvantitativnih i kvalitativnih podataka za ulaganje u bitcoin, obično na duži vremenski period, a tehnički investitori koji se fokusiraju gotovo isključivo na kvantitativnim podacima, i uglavnom ulagati samo s namjerom držati Bitcoins za samo nekoliko dana, sati ili čak minuta.

Sa osnovnim ulaganja, obično će vam donijeti mješavinu kvantitativnih i kvalitativnih metoda. Vi ćete pripaziti na kartama i brojevima, naravno, ali također ćete potrošiti puno vremena za čitanje vijesti, a gledanje za velike događaje. Ako je ekonomska kriza izbija u Sjedinjenim Američkim Državama, na primjer, i berze sudoper, možda pokušati da investiraju u bitkoine pred drugim investitorima početi kupuju ih u potrazi za sigurno utočište.

Sa kvantitativna analiza, pokušate da otkriju razlike u cijenama. Na primjer, Bitcoin može iznenada i neobjašnjivo pasti za 5 posto. Nakon što je gledao Bitcoin na duži vremenski period, možete prepoznati da kada su ovi iznenadne neobjašnjive kapi dogoditi, cijene imaju tendenciju da se brzo oporaviti, pa ste odlučili da investiraju u Bitcoin.

Koristeći tehnička analiza obično zahtijeva korištenje naprednih alata tehničke analize koje omogućuju da brzo analizirati tržište, a često automatski. Prije ulaganja velike sume preko tehničke analize, to je preporučeno da provesti neko vrijeme više o tome investicione strategije učenja.

Tako će Bitcoin cijene i dalje Rise?

Ograničene ukupno-snabdijevanje i sužava novih bitkoine znači da će cijene Bitcoin vjerojatno i dalje rasti, na duge staze. Upravo sada, Bitcoin cijene može biti u blagom balon, sa Bitcoin investitorima reaguju na globalne ekonomske turbulencije, a uz nove ponude novca nakon što je nedavno bio prepolovljen. Čak i ako Bitcoin cijene pasti malo (nešto što se zove korekcija), na duge staze Bitcoin cijene će vjerojatno nastaviti rasti. U stvari, ako cijene ne padne, to će vjerojatno biti veliki vrijeme za investiranje.

Treba još recesije, ili velika finansijska kriza izbiti, Bitcoin cijene bi mogla dramatično porasti. Čak i ako ne, Bitcoin će (vjerojatno) i dalje da dobije vrijednost u mjesecima i godinama koje dolaze. To ne znači da cijene neće pasti, tržišta imaju tendenciju da se plima i oseka, ali bitkoine će ostati među sigurnije investicije tamo.

Sledeći post odražava mišljenje autora i nije da se vidi kako je svako ulaganje savjet. Kad god je to ulaganje u Bitcoin (ili bilo šta drugo) vi stavljate novac na rizik i treba učiniti na vlastitu odgovornost. Ukratko, ovo nije investicionog savjetovanja!

Povezane vijesti


Post ICO

Nasdaq planira uvesti blokčine na privatnom tržištu

Post ICO

Greenpeace SAD sada prihvata Bitcoin donacije putem BitPay-a

Post ICO

Cryptocurrency Dark Market Evolution nestaje

Post ICO

Izvršni direktor Coinbase tvrdi da će bitkoin zamijeniti američki dolar kao svjetsku rezervnu valutu

Post ICO

Bitcoin razmjena BTC-e pogođena DDoS napadom

Post ICO

Bitkoinska razmena Kraken prelazi kanadsku granicu

Post ICO

Upoznajte Yifu Gua, mandata iza rudara Avalon Bitcoin

Post ICO

EPIX dokumentarac istražuje hapšenje Ross Ulbricht

Post ICO

BitPay poboljšava Bitcoin plaćanja stvaranjem novih mera podrške

Post ICO

Adam B. Levine: teško je poštovati kada se pravila podvrgavaju promenama u bilo kom trenutku

Post ICO

Bitfloor ima vesti: razmjena bitkoina konačno refundira svoje korisnike

Post ICO

Evropska unija kaže da je Bitcoin oslobođen PDV-a