Zašto je Bitcoin i dalje viđen kao prevara? | Bosnian.Lamareschale.org

Zašto je Bitcoin i dalje viđen kao prevara?

Zašto je Bitcoin i dalje viđen kao prevara?

Možemo imati Internet, virtualna stvarnost, online shopping... Možemo biti napredni kao što želite, ali neki od nas će Bitcoin i dalje vide kao prevaru. To je neizbježno.

Čak i Mike Shedlock, na web stranici The Market Oracle, koristi da se slože sa tom idejom, dok je razgovarao sa Geoff Turk, iz GoldMoney. Prema specijalista, "prijevara" nije prava riječ za definiranje Bitcoin. Nakon istraživanja Bitcoin, on kaže da nije našao "ništa prevara poput o njima".

Međutim, "nestabilnost cena je druga stvar, a to je rezultat povećanja potražnje za relativno oskudni resurs".

George Turk dodaje da je "možda beindividuals pokušaja manipulacije cijenu na neki način, što znamo da je moguće u bilo koje male ili čak ne-tako-malo tržište". On kaže da je "sama Bitcoin protokol je prilično zvuk, a to stvara zanimljiv hibrid roba bez telesnog postojanja koja je ipak ograničena u ponudi".

Dakle, prevara nije točno riječ da ovu digitalnu valutu sa izuzetno nestabilnom vrijednosti. Ali, u svakom slučaju, korisnici i dalje moraju biti carefulabout mjestima gdje ulažu svoje Bitcoine.

Preko themarketoracle.comZašto je čileanska vlada dala 40K dolara lokalnoj razmeni bitkoinaNovi čileanski Bitcoin razmjena SurBTC možda izbacili-off operacije vrlo nedavno, ali to je već osvojio povjerenje vlasti u zemlji.

Iako je kompanija suočena dosta protivljenja banksin početku je to konačno pronašao kriptovaluta-prijateljski bankarski partner sa sjedištem u Čileu. Međutim, SurBTC evolucije stvarno pokupio brzine zahvaljujući podršci čileanska vlada.

Vlasti u zemlji je također odlučio da podrži razmjenu dajući $ 40,000, unutar jedne države inicijativu stvorena za jačanje start-up. Prema razmjenu CEO i suosnivač, Guillermo Torrealba, tim koji su uključeni u projekte smatra ova podrška je "izvanredno validacije."

"Mi se tumačenje ovog 'odgovornost', nudeći vrlo transparentan, sigurnu razmjenu i otvoren i za druge poduzetnike da se povežu i razviju svoje rješenja. To je jedini način na koji ljudi mogu zaboraviti prevare koje su bile. "

Torrealba, čileanski biznismen, smatra SurBTC definitivno može rasti i proširiti svoje usluge zahvaljujući službene podrške.

Za sada, razmjena planira dodati SAD dollarsto lista platforme valuta (koji uključuje samo čileanska pezosa za sada), kao i proširiti i na druge južnoameričke nacije. Na kraju krajeva, Torrealba i osnivanje partner Augustine Feuerhake žele SurBTC da postane glavna razmjene koje posluju u Latinskoj Americi.

U međuvremenu geografski u vezi, Latinske Amerike Facebook rivala - društvenu mrežu Taringa! - je integrisan Bitcoin na poseban način. Platforma sada koristi kriptovaluta da plati svoje članove lokalnih sadržaja usluga.


Zašto bi trgovci želeli da prihvate Bitcoin kao plaćanje?Da li ste trgovac ili da ste vlasnik online shop? Zatim ovaj članak ako za vas. Mi smo sigurni da to pitanje postavili nekoliko puta: zašto bih ja pregovaram sa Bitcoin i kako ja to radim?

Pa, prije svega, da odgovor na "zašto". Ne postoji mnogo biznisa (online i u stvarnom svijetu) prihvatanje Bitcoin, Soyou može biti pionir i privući tisuće userswho kupujte sa digitalnu valutu, prije svih ostalih kompanija preda vruće "novčić".

I ne brini: Bitcoin transakcija se obično smatra sigurnom, jer svaka transakcija je javno ovjeren od strane mreže korisnika Bitcoin.

Sada idemo na "kako", a mi ćemo vam objasniti kako da primate Bitcoine kao plaćanja. Prvi korak je da se stvori račun sa Bitcoin trgovac rješenje, koji će vam omogućiti da prihvati Bitcoine. Možete koristiti platformu kao što je Mt. Gox, najpopularniji, ili neki drugi, kao što su BitPay ili BitMerch.

Ove platforme za razmjenu će pretvoriti Bitcoins američkih dolara ili drugim valutama za nominalnu naknadu (Mt. Gox puni do 0,6% od svake uplate i od svake strane). Zatim, postavite sliku na Vašu web stranicu ili online trgovine koji obavještava kupce o novom Bitcoin opciju.

Ako imate prave poslovne i želite da tamo prihvatiti Bitcoin, osim da ih koristite u virtualnom svijetu, vaši klijenti mogu platiti digitalnu valutu pomoću telefona mobilnu aplikaciju, kao što su blockchain ili Paytunia Bitcoin Wallet, alate koji rade sa QR kodova.

Ikakve sumnje? Pošaljite nam komentar, a mi ćemo pokušati pomoći!

Preko entrepreneur.com


WiiBox i Gridseed MergeNova kriptovaluta rudarska kompanija je rođena kao rezultat spajanja Gridseed i WiiBox.

Sfardsis novi kineski kriptovaluta rudarska kompanija finansira Li Xiao Lai jedan od najvećih nosilaca Bitcoin u Kini i Matrix Partners (Kina investitora u Tap4Funand drugi) što ga čini Kina prvi venture podržava kriptovaluta rudarska kompanija Matrix Partners Kini.

Li Xiao Lai je dobro poznato da mnogi u Aziji u svijetu kriptovaluta kao čovjek koji stoji iza Bitfoo i kao član vijek Bitcoin Fondacije.

Nova kompanija Sfards se nada da će iskoristiti moć odgovarajućih talenata svake kompanije. U WiiBox tim donijeti više mogućnosti za WiiBox sistem kontrole rudarstvu hardver i Gridseed tim se fokusira na nove poluvodiča.

Nova kompanija radi i da donese novi oblak rudarske rješenje za mase zajedno sa update WiiBox platforma omogućava korisnicima da iznajmljuju heširanjem moć korisnicima.

Ljubaznošću Sfards

Gridseed je poznat među mnogim krugovima za dovođenje Gridseed ASIC na tržištu koja je omogućila rudari dual mina i Scrypt i SHA256. Kompanija će kasnije preći na Gridseed Blade koji je bio Scrypt rudar prepun još više snage.

WiiBox pruža hardver i softver kontroler koji može da kontroliše Gridseed uređajima.

Ljubaznošću WiiBox

Hardvera došao prepun komad softvera koji je rudarska sa Gridseed uređajima mnogo lakše pružanje softver koji je omogućio za bazen prebacivanje, overlok postavke, statistika i još mnogo toga.

Dok detalji o visini ulaganja Li Xiao Lai niti Matrix Partners Kina su objavljeni kompanija sa sjedištem u Pekingu se sprema za dalji razvoj u kriptovaluta rudarstvu svijeta.

Povezane vijesti


Post ICO

Finalni BitLicense je objavljen, Coinbase obustavlja servis u Wyomingu i još mnogo toga

Post ICO

Coinbase pokreće novu Bitcoin iOS aplikaciju

Post ICO

Mastodon pravi talase sa 6. pozicijom na bilbordu

Post ICO

Studija koju je proizveo švedska centralna banka dokazuje Bitcoin nije uticala na ekonomiju

Post ICO

Italijanski parlament domaćin specijalnim Bitcoin saslušanjima - švedska centralna banka objavljuje novi izvještaj

Post ICO

Italija domaćin saslušanja, Mt. Gox dobija zaštitu od stečaja, a Bitcoin postaje glavni sponzor

Post ICO

GAW Miners Attorneys Potvrdi SEC istragu

Post ICO

Jeff Garzik želi zaštititi Bitcoin i njegovu mrežu u svemiru

Post ICO

Bank of Thailand smatra Bitcoin nezakonitim: trgovanje je trenutno suspendovano u zemlji

Post ICO

Razumijevanje obrazovnog aspekta Bitkoina

Post ICO

Nova aplikacija Bitcoins with Friends povezuje korisnike kriptokutnosti

Post ICO

Tri najboljeg momenta Konvencije Bitcoin Europe u Amsterdamu