Winnipeg dobija svoj prvi Bitcoin bankomat u februaru - London bi mogao biti sledeći | Bosnian.Lamareschale.org

Winnipeg dobija svoj prvi Bitcoin bankomat u februaru - London bi mogao biti sledeći

Winnipeg dobija svoj prvi Bitcoin bankomat u februaru - London bi mogao biti sledeći

Ako je Kanada je već bila zemlja s najvećim brojem Bitcoin bankomata, onda taj broj iznosi oko dobiti još veći. Winnipeg, glavni i najveći grad u pokrajini Manitoba, će dobiti vlastitu rublje na 15. Februara.

Lokalni startup BitTeller planira da pokrene uređaj tokom CoinFest, međunarodni događaj koji pomaže educirati ljude o Bitcoin i promociju svojih rastuća ekonomija. "Ovaj događaj će biti uzbudljiv pokretanje tačka za Winnipeg Bitcoin ekonomije", navodi se CoinFest web stranice.

Manifestacija će se održati u restoranu Santa Lucia Pizza boravku, na Svete Marije Road, tokom popodneva. Ova pizzeria, zajedno sa lokalnim sponzora najbolji Sleep Centre, takođe će biti primanje Bitcoin plaćanja počevši februar 15in bi se povećala na lokalnom tržištu kriptovaluta.

Kao i druge Bitcoin bankomata u Kanadi, jedan u Winnipeg se zove BTM a proizvodi se od kanadske kompanije BitAccess, omogućavajući korisnicima da kupuju Bitcoin sa fiat valute i da biste kriptovaluta u gotovinu.

Mogao februar biti u Londonu mjesec?

Dok Winnipeg je ATM je potvrđen dogovor, u Londonu postoji arestill tri startupa konkurenciji za instalaciju prvi gradski Bitcoin mašina. Sve kompanije čekaju isporuke iz Robocoin i Lamassu, dva najveća proizvođača kriptovaluta bankomata.

Tri preduzeća tvrde da su već odabrao je mjesto za posaditi uređaja, ali drže u tajnosti dok se službena objava može biti.

Coindesk boda outthat kompanija sa najambiciozniji plan Global Bitcoin ATM. Pokretanje, koji ima visoku lokaciji ulica na umu za svoje Robocoin jedinicu, planira instalirati pet mašina mjesečno u Velikoj Britaniji, počevši u Londonu i širenje u cijeloj zemlji. Njihov plan rast čak predviđa napuštanja Velike Britanije i na kraju instalirati mašine globalno.

Globalne Bitcoin prvi bankomat je postavljen da stigne u zemlji u veljači, ali je kompanija već platio za još dva.

Jedan od njihovih konkurenata Joel Raziel, butik nekretnina developer, koji je ujedno i čeka isporuku svog Lamassu ATM u narednih mjesec dana. Raziel je također našao lokaciju za mašinu, u istočnom Londonu.

Međutim, oba operatera nije otkrio koliko planiraju da naplaćuju naknade. Jedini koji je govoriti o tome je pokretanje Satoshipoint, koji će se prikupljati na vrijednost od tri do pet posto za svaku transakciju. Firma je objavila da ima dva Robocoin mašine na putu, ali bi trebalo biti isporučeni tek početkom marta.

Satoshipoint će instalirati svoje Robocoin bankomata na Oxford Street i u Notting Hill, dva vrlo popularna turistička destinacija u Londonu.

Povezane vijesti


Post ICO

Standardni Bit je novi Bitcoin magazin za finansijsku zajednicu

Post ICO

Evropska unija kaže da je Bitcoin oslobođen PDV-a

Post ICO

Skoro sam dobio scammed po navodnom Coindesk-u

Post ICO

CoinLab gura druge kompanije u uspeh i započinje inkubiranje Bitcoin startupa

Post ICO

Hacker ukida Bitkoine od 4.000 novčanica koje hostira razmjena Bitcash.cz

Post ICO

Zašto Island bi stvarno trebao ispustiti Kronu i usvojiti Bitcoin

Post ICO

Ono što Ross Ulbricht život u zatvoru znači za ilegalnu onlajn maloprodaju i Bitcoin

Post ICO

Tri različita predviđanja za budućnost Bitkoina

Post ICO

Treba li pravni savjet? Posjetite CoinLaw i platite s Bitcoin-om

Post ICO

Zašto pokušaj Rusije da blokira Bitcoinove lokacije je mnogo dublje pitanje

Post ICO

Chain.com pridružio se Bitcoin fondaciji kao Zlatni član

Post ICO

Navodnu prevaru Neo & Bee, porez na Bugaru na Bitcoin i nove bankomate na Novom Zelandu i Kanadi