Xapo Lands Važne podatke o bankama za savjetodavni odbor | Bosnian.Lamareschale.org

Xapo Lands Važne podatke o bankama za savjetodavni odbor

Xapo Lands Važne podatke o bankama za savjetodavni odbor

Jutros Xapo najavio formiranje svoje savjetodavnog odbora s tri člana, Dee Hock, John Reed i Lawrence H. Summers.

Xapo je finansijskih usluga i sigurnosna kompanija koja je razvila Bitcoin novčanik i sigurnu trezor za potrošnju i skladištenje bitkoine. Kompanija koja je osigurala sjeverno od 40 miliona dolara sredstava od investitora, uključujući Winklevoss Capital, Pantera Capital, Ribbit Capital, Benchmark, i više se širi i poduzimaju korake da dodatno učvrsti se kao igrač u financijskom prostoru.

Kompanija je formirana nova savjetodavni odbor koji sadrži nekoliko velikih imena koja su sigurno zadovoljiti institucionalnim investitorima i dodate nove legitimišu operacija.

Gospodin Hock. Brodska Xapo.

Dee Hock je bio osnivač Visa i otišao u penziju 1984. G Hock je poznat po mnogim u industriji plaćanja kao odgovoran za platne sisteme koji se i danas koriste do današnjeg dana.

"Bitcoin predstavlja ne samo budućnost plaćanja, ali i budućnosti upravljanja", rekao je Hock. "Živimo u 21. Stoljeću, ali još uvijek koriste komandu i kontrolu organizacijske strukture iz 16. Stoljeća. Bitcoin je jedan od najboljih primjera kako decentraliziranom, organizacija peer-to-peer može riješiti probleme koji te od organizacije ne mogu. Poput interneta, Bitcoin nije u vlasništvu ili pod kontrolom bilo jednog entiteta, tako da predstavlja nevjerovatne mogućnosti za nove nivoe efikasnosti i transparentnosti u financijskim transakcijama. "

Gospodin Reed. Brodska Xapo.

Kompanija je također dodao je gospodin John Reed u savjetodavni odbor. Gospodin Reed je bio bivši predsjednik i izvršni direktor Citibank. Gospodin Reed je bio i predsjedavajući New York Stock Exchange. On je trenutno služi kao predsjedavajući MIT Corporation.

"Finansijske usluge su i dalje u velikoj mjeri netaknuta digitalne revolucije", kaže gospodin Reed. "Bitcoin predstavlja pravu priliku za promjenu to. Novac u svojoj srži je jednostavno knjigu za praćenje dugova i Bitcoin je zaista najbolji iteracija univerzalnog knjizi koju smo ikada vidjeli. Sama činjenica da nikada neće biti više od 21 milion bitkoine i da svaki Bitcoin može biti podijeljen u 100 miliona primjeraka je značajno poboljšanje u odnosu na bilo koji istorijski oblik valute čini. "

Gospodin Summers. Brodska Lawrence H. Summers

Konačni Osim savjetodavni odbor u ovom trenutku je gospodin Lawrence Summers. Gospodin Summers je bivši ministar finansija pod predsjednik Bill Clinton. Gospodin Summers je također bio predsjednik Univerziteta Harvard. U 2013. Godini, bio je široko vjeruje da postanu predsjednici Federalnih rezervi pred Obama imenovao gospođa Janet Yellen zbog političkih razloga.

Gospodin Summers je rekao: "Do sada, kad god smo potrebni za transfer novca koji smo morali da se oslanjaju na treće strane, bilo da je to banka, klirinške kuće ili plaćanje mreže. Bitcoin ponude, po prvi put, metoda za prenošenje vrijednosti i plaćanja s bilo kojeg mjesta u bilo gdje, u realnom vremenu, bez ikakvih posrednika. To bi moglo da znači da uskoro vidimo mnogo milijardi ljudi šalju Bitcoin svakodnevnom lako kao oni trenutno slanje tekstualnih poruka. "

Xapo je nedavno najavio da će se preseliti sjedište u Cirih.

Naslov slika ljubaznošću Xapo.

Povezane vijesti


Post ICO

Razumijete zašto se Bitcoin može smatrati novcem

Post ICO

Bitcoin trgovci dobijaju Instant Approval

Post ICO

Bitcoin i doznake: Da li može da radi?

Post ICO

Vijetnam izdaje upozorenje protiv Bitkoina - koristi Mt. Goxov primer

Post ICO

Kampanje sada mogu prihvatiti BTC s jednostavnim checkbox-om

Post ICO

CoinMade je novi globalni Bitcoin trgovački direktorijum

Post ICO

Blokada sajtova bitkoina u Rusiji se smatra nezakonitim od strane lokalnog suda

Post ICO

LedgerX Primenjuje se za status fjučersa sa CFTC

Post ICO

Bitcoin tehnologija otkriva tajne Wall Streeta

Post ICO

Djeca i bitkoin: budućnost je ovdje

Post ICO

Novi pristup: Od bankomata do Kioska

Post ICO

Bitcoin Mining - pregled