Ulaganje kao srednjoškolac | Bosnian.Lamareschale.org

Ulaganje kao srednjoškolac

Ulaganje kao srednjoškolac

Pitanje:

Zdravo, ja sam student u srednjoj školi i želim da počnu ulaganja kako bi pomogli roditeljima da platim naknade obrazovanja za fakultet. Razumijem da ima novca da se u kratkom roku i dugoročno s obzirom na ulaganja. Trenutno imam opciju da uloži nekoliko stotina dolara, ali ja bih radije dobija neko iskustvo koje počinju sa par dolara. Kao takav, imam neka pitanja:

 1. Da li je to bolje za mene da investiraju u cryptocurrencies na dugi rok? Ili da ulažu u dionice? Ili da radim oboje?
 2. Ako uložim u Bitcoin ili altcoins, što je najbolji način da počnem ulaganja kao što sam ja malo ili nimalo znanja i bez iskustva za ulaganje?
 3. Kako mogu umanjiti rizik uz istovremeno povećanje moje potencijal za nagradu? Ja znam da je nizak rizik = niske nagrada, ali ne može uvijek biti izuzetak.
 4. Koji je najbolji Coin za mene da investiraju u ovom trenutku? Trenutno nemam posla i ne planiram na tome da jednom u skorije vrijeme, ali ja ne bi trebali imati problema je postigao dogovor sa svojim rođacima.
 5. Kolika je vjerojatnost cijena Bitcoin pada za nekoliko tisuća dolara, tako da mogu kupiti više satoshies za manje? Slično onome što se dogodilo prošle nedjelje.
 6. Ima li dobit u cloud-rudarstvu za nekoga kao što sam ja? I kako da proverite da li je ta kompanija nije prevara?

Hvala vam na pomoći.

Odgovor:

Zdravo Walyullah,
ti si u prednosti ulaska u investiciju ranije, to je sigurno. Uobičajeni savjet je da ste mlađi, više rizika možete priuštiti. Razmišljanje je da ako je vaša rizična ulaganja ide loše, imate više vremena da zaradite novac nazad. Međutim, kao što žele investirati s pogledom na plaćanje za uni, umjesto na daleke penziju, to je vjerojatno najbolje da ne preuzme pretjeranog rizika.

 1. Ako se ulaže $ 100 mjesečno, onda bih rekao da je najbolje da bude prilično fokusirani na vašem portfelju. Akcije i cryptos su vrlo različite klase imovine. Cryptos mnogo nestabilnije od većine dionica, tako da više rizika, ali i više nagrada... Nisam siguran u vašu lokaciju, ali u mnogim mjestima je teško ulagati u dionice bez plaćanja puno naknada i tako dalje. Verovatno bi trebalo uzeti u obzir nešto kao praćenje tržišta indeks / ETF umjesto pojedinačnih akcija. Ovi imaju tendenciju da imaju niske naknade.
 2. Najbolji način je da kupi novčiće i pohraniti ih na svom ličnom novčanik. Pogledajte našu Kupnja Vodiči i novčanik Komentari odjeljak za više detalja o razmjeni i siguran novčanike.
 3. Kao novajlija, zaista je teško da se smanji rizik i max nagradu. Generalno govoreći, što duže prije imaš u, dalje Bitcoin bi morala pasti prije nego što doživjela gubitak (nasuprot manjoj dobiti). Ulazak sada neminovno ugrožava vjerovatno mogućnost da ste u gubitku... Međutim, ako držite unatoč padu cijena, Bitcoin * treba * eventualno oporavi i raste veći. Ovo je obrazloženje kupovine i držite / Hödl strategija koju mnogi Bitcoiners.
 4. Najbolji all round novčić je Bitcoin. Najbolji novčić za izradu velike, brze dobitke je vjerojatno nešto drugo, neki novčić koji će snimati do 300% u jednom danu, ali nisam mogao da vam kažem šta je novčić je... Samo pumpe i baciti tim odgovoran za pumpanje može, a oni samo reći svojim prijateljima (i ostatak nas kada dođe vrijeme da se baci). Uvijek možete uzeti kocka na vjerovatno izgleda kovanice (ako pratite altcoins za neko vrijeme, trebali naučiti ih prepoznati), ali ja bih na tu vrstu spekulacije da rizikujem više od 10% svog investicijskog kapitala.
 5. Pa, veliki potezi gore ili dolje u Bitcoin su prilično neizbježan. Kroz svoju povijest, Bitcoin ima mnogo takvih poteza. Ako želite čekati za one vrste propada kupiti, to je dobar način da se igrati - kupi niska, prodaj skupo je zapravo suština trgovanja, na kraju krajeva. Ne mogu vam reći kada će se desiti sledeći veliki pad, samo da će doći oko kraju. Potražite viljušku drame i velika vijest događaja. Npr. * Ako * ovo Bitcoin budućnosti stvar je otkazan od strane CME, ja bih očekivati ​​značajan pad.
 6. Ofir te je pokriven na temu cloud rudarstva. Provjeriti njegov vodič da ga ovdje: https://99bitcoins.com/cloud-mining-profitable-just-evolution-scam/and pregled Genesis ovdje: https://99bitcoins.com/genesis-cloud-mining-review -scam-čitljiv-ulaganja /

Napomena, gore savjet je sve samo moje mišljenje. Ja nisam finansijski savetnik. Nadam se stvari rade za vas! Moj savjet je da bude jednostavno, kupiti malo Bitcoin svaki mjesec, a možda i držite nešto novca nazad mogućnosti dip-kupovina. Stavi malo u indeks fondova previše, ako želite da saznate o tradicionalnim tržištima.
 

Bez komentara

Povezane vijesti


Post Litecoin

Rudarstvo

Post Litecoin

Možemo li kupiti bitkoine od vas

Post Litecoin

Stopa greške

Post Litecoin

Povezivanje između novčanice Exodus i Ledger Nano S

Post Litecoin

Papirni novčanik u slučaju viljuške

Post Litecoin

Kako mogu da se žalim na bitcoin kompaniju?

Post Litecoin

Hardver

Post Litecoin

Da li rudari na kraju posjeduju cijeli bitkoin

Post Litecoin

BTC transakcija je zaglavljena - šta mogu učiniti?

Post Litecoin

Novi novčani

Post Litecoin

Kako napisati podršku u Blockchain.info

Post Litecoin

Legitne lokacije za rudarstvo koje plaćaju bez ulaganja