Šta je Bitcoin i zašto su banke i organi za sprovođenje zakona u pitanju? | Bosnian.Lamareschale.org

Šta je Bitcoin i zašto su banke i organi za sprovođenje zakona u pitanju?

Šta je Bitcoin i zašto su banke i organi za sprovođenje zakona u pitanju?

Pitanje:

Možeš li molim vas da mi objasnite u ravnici i jednostavan engleski kao na ono što Bitcoin je i zašto bi banke i organima za sprovođenje zakona biti zabrinuti o tome? Hvala.

Odgovor:

Odlično pitanje Jake,
pretpostavljam da su mnogi razlozi da oni mogu biti zabrinuti, ali evo nekoliko mi pada na pamet:

  1. Bitcoin se ponekad koristi za nezakonite svrhe (baš kao i bilo koji drugi oblik gotovina) i umjesto da rješavaju stvarne probleme (dobavljačima), oni pokušavaju da se pozabave način plaćanja. To je u osnovi isto što i reći "ljudi koriste dolar račune kupiti drogu, pa da zabrani dolara račune".
  2. Bitcoin je u osnovi neprimenljiva, što znači da niko ne kontroliše - i da plaši mnoge vlasti. Po mom mišljenju ih plaši ne nužno iz pravih razloga. Kako ja to vidim da su uglavnom zabrinuti da će izgubiti svoju moć i autoritet. Evo stvarno super talkby Andreas Antonopoulos objašnjava ovo pitanje malo više u dubinu. 

Naravno, ako ih pitate vjerojatno će reći da je to valuta koriste silovatelji, dileri droge i kriminalaca. To je u osnovi tvrdnje da dolazi protiv bilo kakvih novih remeti tehnologija (to je ono što je i rekao o internetu u ranoj dana).

Komentari:

Mislim da banke će biti zabrinut jer:
2. Fiat valuta se razmjena u Bitcoin koji uzrokuje ih izgubiti novac na naknade

Provedbu zakona će biti zabrinuti zbog:
2. Nemogućnost izvršenja valuti - teško je kontrolirati / zaustaviti ljude da ga koristite

Nadam se da ovo malo pomogla

Hello Ofir,

Koji su najvažniji zabrinutost da bi Bitcoin izazvati za banke? Pored toga što vrlo teško regulirati i kontrola? Bilo koji od 4 do 6 razloga u običnom jednostavnom engleskom bi bilo sjajno.

Trudim se da ovo zajedno u PowerPoint prezentacije slajd koji drži stvari u običnom i jednostavno lako razumjeti svaki dan na engleskom jeziku.

U trenutku kada sam zadržao bodove u potpunosti objasniti zašto su u pitanju banke i organima za sprovođenje zakona, međutim, nisam siguran da li ima dovoljno velike važne stvari koje bi trebalo napraviti na 2 odvojena slajdovima umjesto:

Npr 1 slajd, navodeći glavne tačke zašto se tiče banaka, a zatim na drugom slajd navodeći bodova kao zašto organima za sprovođenje zakona u pitanju.

U ovom trenutku imam ga na 1 slajd ovako, sa 3 glavne tačke, i uvijek se trudim zadržati 6 bullet points maksimalno:

Zašto su banke i organima za sprovođenje zakona u pitanju?

-Bitcoin je teško ili nemoguće regulirati
-Bitcoin mogu poremetiti vrijednost za pravi novac

Svaki dodatni savjet je mnogo poštovati. Nisam bio siguran da li će biti dovoljno važi glavne tačke da ni za kategoriju (banke, za provedbu zakona); više od 6 bodova za bilo koju kategoriju, ako se ne bih zadržati sve na jedan slajd.

Vidio sam neke članke kad sam guglao zašto su banke zabrinute Bitcoin? Ali oni nisu bili organizovani i jasno koristeći bullet points da se istakne jasno mi se kako si to jasno objasnio mi je u običnom engleskom jeziku.

Kao što je ovaj na primjer: "Zašto su bankari plaše Bitcoin je utjecaj Polako, to će dovesti do valovi preko finansijskog sektora, to će stvoriti nove pobjednike i gubitnike, i to će vjerovatno decentralizaciji bankarskih usluga i stvaraju mikro tržišta u određenoj mjeri? ne vidi jer je napredak u barter ekonomije i tržišne ekonomije u kombinaciji. U stvari, to je ono što Internet Value je sve o-brisanjem razlika između trampu, novca i zamjene u bilo kojem tržištu. Kada svaki potencijalni dobro ima financijski kojima se trguje i koje se mogu ekvivalent "bitcoin", ako ćete, trgovina će eksplodirati u bezbroj pravaca nemoguće predvidjeti postojećim algoritmima. Posrednicima će doći i proći, a na kraju točke razmjene čvorova će postati sve važniji. Za mnoge bankara ovo je strašna misao. Da svi ostali vjerovatno je prilično oslobađajuće. " odavde: http://fortune.com/2014/11/20/why-banks-fear-bitcoin/

Kao što možete vidjeti da je objašnjenje bilo jako razvučen, a ne u svakodnevnom običnom engleskom jeziku. Ali iz onoga što sam shvatio iz njega je da će poremetiti vrijednosti pravi novac u stvarnom svijetu.

Još jedna je malo bolje ovdje: http://www.coindesk.com/real-reason-banks-dont-like-bitcoin/

Hvala, stvarno cijenim vašu pomoć.

Povezane vijesti


Post Litecoin

Predstavlja Bitcoin

Post Litecoin

Kako da zaradim bitkoine?

Post Litecoin

HF Chain Split kompatibilni novčanik

Post Litecoin

Povezivanje između novčanice Exodus i Ledger Nano S

Post Litecoin

Izrada direktnih uplata pomoću priključka za slavinu

Post Litecoin

Imate poteškoće da menjate moju bitkoin adresu

Post Litecoin

Doublebitcoin prevara ili legit

Post Litecoin

Samo Jedan način?

Post Litecoin

Bitcoin novčanik 3

Post Litecoin

Novo u Bitcoin 1

Post Litecoin

Šifrovani privatni ključ

Post Litecoin

Kako napisati podršku u Blockchain.info