Najbolji Bitcoin novčanik za 2014. - Blockchain protiv MyCelium protiv Coinabse | Bosnian.Lamareschale.org

Najbolji Bitcoin novčanik za 2014. - Blockchain protiv MyCelium protiv Coinabse

Najbolji Bitcoin novčanik za 2014. - Blockchain protiv MyCelium protiv Coinabse

Nakon posljednjeg pregleda vrhu Bitcoin exchangesI odlučio da je vrijeme danas napisati komentar najbolje Bitcoin novčanike na tržištu. Prije nego što počnem sa mog pregleda moja pretpostavka je da neki ljudi ne znaju šta je Bitcoin novčanik je još. Za tu svrhu sam stvorio ovaj kratki animirani video koji će sve što treba da znate objasniti.

Sada kada smo dobili da je od načina na koji je važno razumjeti da postoje različite vrste novčanika na raspolaganju.

Desktop Novčanici

# 8211; Softver koji se nalazi na vašem računalu i povezan na Internet. U ovom slučaju, tvrdi disk vašeg računala je stvarni novčanik, a ako to bude ukraden, tako da su Bitcoin koje su pohranjene na njemu.

Mobile Novčanici

# 8211; Slično desktop novčanike samo ovaj put svoj mobilni uređaj djeluje kao mjesto gdje se čuvaju Bitcoine.

Web Novčanici

# 8211; A sajt koji čuva vaše Bitcoin sami serverima. Ovo praktično znači da dajete svoj Bitcoins nekome da ih čuvati za tebe.

Hibridni Novčanici

# 8211; To je u osnovi nezavisna novčanik (desktop ili mobilni), koji se može pristupiti putem interneta korištenjem lozinke. Razmišljajte o ovome kao sigurne u banci gdje banka nema ključ za to (samo ti).

Za ovaj pregled ću pokriti web usluga koje se nude danas jer su pristupačniji za početnike (a to je na kraju krajeva sajt za početnike).

Blockchain.info
 

Tip novčanik: Hybrid novčanik (dostupan kao aplikacija za mobilne uređaje i)

# Korisnika: 1601540

Rejting na Google Play: 4.2 (od 1.515 korisnika)

Upravlja: Qkos Services Ltd. (UK na bazi, osnovana 2004. Godine)

Prednosti: Blockchain.info vam daje mogućnost za otvaranje što više Bitcoin novčanika (adrese) kako želite i možete konfigurirati odakle će isplata biti poslana ili primljena svaki put. Mobilne aplikacije vam omogućava trenutni pristup novčanik iz gdje god da ste. Za naprednije korisnike koji se mogu traže privatnost prilikom slanja Bitcoin, postoji Zajednički Coinoption. Zajednički Coin pruža privatnost za transakcije kombinovanjem transakcija sa drugim ljudima.

Protiv: Čini se da je korisnički interfejs na Blockchain.info Android aplikacija je malo nedostajalo kao mnogi korisnici su se žalili na to. Glavna pitanja su uparivanja uređaja i pitanja lozinke. Mogu reći iz osobnog iskustva da sam naišla neka od ovih pitanja sebi, ali nijedan od njih se ne može riješiti u roku od nekoliko minuta. Glavni con bi verovatno bila da si zavisi od 3rd party za čuvanje Bitcoin iu osnovi su podvrgnuti svoje mjera sigurnosti - kao što možete vidjeti hereit ponekad nije dovoljno (iako doduše to je bilo prije godinu dana).

Coinbase

Tip novčanik: Web novčanik (dostupan kao aplikacija za mobilne uređaje i)

# Korisnika: 1,200,000

Rejting na Google Play: 4.2 (od 1.743 korisnika)

Upravlja: Coinbase inc. (US Based, osnovana 2012.)

Sve u svemu: Rangiran 2 od 3 top Bitcoin novčanike. Coinbase vam omogućava da pristupite Bitcoin putem njihove web stranice i svoj mobilni telefon koristeći native Android aplikaciju. IOS aplikacija Coinsbase je objavio da je App Store je uklonjen od strane Apple u novembru 2013. Godine, a sada postoji način da znamo kada će biti rereleased (uklanjanje bilo zbog Apple odbijanje Bitcoin aplikacije). Jedna od najboljih stvari koje Coinbase omogućava vam da uradite je da koristite SMS servis, kako bi se kupiti i poslati Bitcoine.

Za: Glavna prednost ove aplikacije je to što vam omogućava da kupite Bitcoin odmah iz Coinbase. Ovo eliminira gnjavažu pokušava da pronađe način da se kupi Bitcoinseach vremena ti treba. Također je velika većina mišljenja kupaca izgleda pozitivno o Coinbase službi i aplikacija.

Protiv: Najočigledniji nedostatak Coinbase bi bilo da je dostupan samo u SAD-u. Isto tako, ako ste iPhone korisnik verovatno ćete morati pronaći alternativu, kao što su Blockchain.info. Još jedna velika mana o Coinbase je da dajemo svoj Bitcoin na 3rd party za zaštitu. To znači da ako Coinbase dođe do upada ili ide bankrotira na primjer možete izgubiti Bitcoin (npr Mt.Gox korisnika koji su izgubili svoje fond kada je kurs postao insolventan).

  micelija

Tip novčanik: Mobile Wallet

# Korisnika: 

50.000

Rejting na Google Play: 4,7 (od 765 korisnika)

Upravlja: Megion za istraživanje i razvoj (sa sjedištem u Austriji)

Sve u svemu: U nastajanju Bitcoin mobilnog novčanika koji izgleda da dobija na snazi ​​u posljednje vrijeme, Mycelium se navodi da kombinuje jednostavnost upotrebe i brzinu sa punom snagom do krajnjeg korisnika, jer je drži privatnih ključeva. To znači da se ne oslanjaju na bilo 3rd party (kao Blockchain.info na primjer) i sadrži privatne ključeve na telefonu.

Pros: Vjerojatno najjednostavniji mobilni novčanik danas. Micelija također postavlja na funkciju koja se zove Lokalni Trading uskoro koji će vam omogućiti da ispuni Bitcoin dobavljačima u vašem području. Oni stvaraju video za to, ali moram vas upozoriti, da izgleda pomalo kao parodija...

Cons: Ne mogu reći da postoji bilo kakva vidljiva mana Mycelium trenutno - čak i recenziju na Google Play su vrlo simpatičan. Upravo sam počeo koristeći ga ne tako davno i čini se da se radi sjajno. Također vam daje mogućnost da lako stvoriti backup za vaš novčanik ako mobilni uređaj bude ukraden ili pauze. Sramota je međutim, da ne postoji desktop aplikacija (nadamo se da će biti u budućnosti).

Dakle, ono što je presuda?

Čini se da je da ne postoji jasan pobjednik. Ako tek počinjete sa Bitcoin Predložio bih Mycelium zbog svoje jednostavnosti. Za desktop bih izabrati bilo Coinbase da sam bio u SAD-u i Blockchain.info ako sam koji žive izvan SAD-a. Imajte na umu da ove novčanike treba koristiti samo za Bitcoin "cash", a ne za Bitcoin "štednje". Za velike količine Bitcoin treba da koristite hladno storageand ne drži Bitcoin na bilo kojem uređaju.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Bitcoin Trezor pregledao - da li je to sigurno?

Post Tacocoin

Ledger Wallet pregledao 80 korisnika Reddit-a (bez promo kod)

Post Tacocoin

Antrouter R1 pregled - Antminer Wireless Miner

Post Tacocoin

Coinbase protiv Btc-e protiv BitStamp-a - gdje biste trebali kupiti Bitcoins?

Post Tacocoin

Best Dash Mining Hardware - Antminer D3 pregled

Post Tacocoin

Bitseed review - Plug & Play cijeli Bitcoin čvor

Post Tacocoin

GDAX pregled - napredna berza Coinbase-a, koliko je dobra?

Post Tacocoin

Pregled binanciranja: Da li je zakonita kriptocutna razmena?

Post Tacocoin

Rudarstvo protiv kupovine Bitkoina - Gdje će te dobiti $ 10k?

Post Tacocoin

Review: Paxful against Local Bitcoins

Post Tacocoin

Virwox pregled: Da li je Legit ili prevara?

Post Tacocoin

Tražite alternativu Bitcoin-a? Evo 6 kovanica za razmatranje