Bitcoin protiv Ethereum: Upoređivanje kriptokutnosti | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin protiv Ethereum: Upoređivanje kriptokutnosti

Bitcoin protiv Ethereum: Upoređivanje kriptokutnosti

Od premijere početkom 2009. Godine, Bitcoin je pionirskog vođa kriptovaluta revolucije. Bezbroj imitatora su dolazili i odlazili, ali Bitcoin i dalje dominantna, uprkos bliži sadašnji granicama svojih transakcijske kapaciteta.

Ethereum, stvorio sredinom 2015. Godine, je najjači rival Bitcoin-a... Ali, može Ethereum dostaviti na entuzijazam oko svoje komplikovane tehnologije, kao i oporaviti od nedavnog spektakularan neuspjeh DAO, da uzurpira Bitcoin primat?

 • Stvorio
 • Tržišna kapitalizacija
 • Narodne podrške
 • Blockchain
 • Scalable
 • Rudarstvo
 • Snabdijevanje
 • Razvoj
 • Hash stopa
 • Inicijalna distribucija
 • Bitcoin

 •  
 • 2009
 • Više od 10 milijardi
 • Visok
 • Dokaz o radnom
 • Ne u ovom trenutku
 • ASIC rudara
 • 21 milion
 • Preko 100 donatore
 • 1.8 ExaHash
 • Rudarstvo
 • Eter

 •  
 • 2015
 • Pod 1 billioin
 • Nizak
 • Dokaz o radnom
 • Da
 • GPU
 • 81 milion
 • Mali glavnog tima
 • 3 TeraHash
 • Inicijalna Coin OfferingICO

Besplatne ili Competing Cryptocurrencies?

Kako važi je česta tvrdnja da Bitcoin i Ethereum nisu direktni konkurenti već besplatan aspekata novog, blockchain zasnovane ekonomije? Mirno teorija suživot smatra da je internet je ogromna i duboka dovoljno za Bitcoin i Ethereum se da će napraviti nešto svoje niše:

Bitcoinspecialising u ulozi digitalne zlato; nudi pouzdan monetarni sistem slobodne od neograničenog inflacije i politička intervencija.

Ethereumevolving u svijet računara; a blockchain-basedprogramming jezik omogućava ugovora kod-based i decentralizirana aplikacija.

U praksi, stvari su složenije. S obzirom na proširenja od kriptovaluta, ni novčić ima jasno definisane sfere operation.There značajno preklapanje između svoje funkcije i tržišta, ništa ne sprečava da korisnik migracije.

Na primjer, dodatni slojevi izgrađena na Bitcoin, kao što je Rootstock.iosmart kontakt platformi, prijete da prekoračim Ethereum igralište. Podloga obećava da će učiniti sve što je Ethereum mogu, uz dodatnu sigurnost dvosmjerni klin na sigurnije Bitcoin mreže.

". Magic internet novac" Isto tako, Ethereum je postao popularan trgovine i investicija instrument, zadire u domenu Bitcoin kao dnevni obim trgovanja Ethereum je, u mjeri u kojoj takve brojke može vjerovati ni za valutu, trenutno je oko 1 / 5ththat Bitcoin:

statistiku kao u 21stof Jun 2016, ljubaznošću CoinMarketCap

Bitcoin VS Ethereum - konkurentski faktori

Sljedećih scenarija korisnik služe za ilustraciju često nužnost izbora između Bitcoin i Ethereum:

 • Trgovci i investitori dodjelu kapitala u skladu sa očekivani prinosi i doživljava sigurnost,
 • Izvršnih direktora i osnivača mora izabrati najbolju platformu služiti svoje poslovanje,
 • Programeri imaju samo toliko vremena da se doprinese open source projekata,
 • Rudari ulažu u različite vrste hardvera zavisnosti od toga koji novčić su moje,
 • Medija širi samo najuvjerljivija priča svojoj publici, itd

Miroljubive koegzistencije je mit; Bitcoin i Ethereum jasno natječu za korisnike. Dobra vijest je da je takva konkurencija bi u konačnici trebalo proizvoditi bolje cryptocurrencies.

Bitcoin VS Ethereum - podršku naroda 

korisnicima Bitcoin imaju tendenciju da budu politički i ekonomski svestan. Mnogi korisnici podržavaju određene principe, kao što su individualni suverenitet i slobodnog tržišta. Postoji definitivan averziju prema centralnog planiranja i kontrole, tako Bitcoin je često poštovan kao u suprotnosti sa centralnim bankama i velikim vladama.

Ethereum korisnici imaju tendenciju da budu manje ideološki motiviran. Oni su uglavnom sadržaj prsluk vrhovni autoritet u Vitalik Buterin, izumitelj Ethereum. Fokus zajednice ima tendenciju da bude na buduće poslovne i financijske aplikacije tehnologije.

Thenetwork efekt

Izrazio matematički Metcalfe zakon, navodi da je vrijednost mreže je proporcionalna broj svojih korisnika. Bilo da govorimo faks aparata, društvenih medija ili kriptovaluta; ljudi imaju veće šanse da se pridruže popularne mreže. Kao prvi kriptovaluta, Bitcoin ima jasnu prednosti prvog ovdje.

Bitcoin VS Ethereum - programski jezik

Bitcointransaction podaci ne samo da daju vlasništvo kovanica; Takođe, prenosi određene upute koje se odnose na transakcije. Na primjer, nedavno je implementiran promjene omogućava poslao novčiće biti zatvoren za prilagođene vremenskom periodu. Skup mogućih instrukcija je poznat kao Bitcoin je skriptiranje languageand to namjerno ograničen na transakcijske obrade.

primarni inovacija Ethereum bio je da se proširi ovaj skup instrukcija u potpuno funkcionalan programski jezik, kao što su JavaScript, što Ethereum jezika liči. To je ono što se podrazumijeva pod Ethereum je "Turing-potpun."

Rizik vs. Nagrada: Odgovor neosporna činjenica je da, dodavanjem složenosti na nivou protokola, Ethereum predstavlja veći napad surfaceto protivnika. Ovaj povećani rizik od napada čini Ethereum inferioran skladište vrijednosti. Osim toga, ne postoji odlučujuću prednost stekao iz Ethereum je programski jezik koji se nije mogao dupliraju preko protokola posebnom šifrom. Bitcoin može biti u nevolji ako Ethereum ikad razvije takav ubojica aplikacija, ali do tada...

Bitcoin VS Ethereum - blockchain

Bitcoin ima dokaz o Workblockchain koji se trenutno sastoji od 1 megabajt blokova. Ovi blokovi su minirana u prosjeku svakih 10 minuta SHA-256 hash. Bitcoin miningis prvenstveno obavlja ASIC uređajima. Bitcoin je blockchain može obraditi oko 3 transakcije u sekundi.

Ethereum trenutno ima dokaz o radnom blockchain, iako će predloženi viljušku prebacite na dokaz Ulog (POS). Je Ethereum blockchain se sastoji od blokova variablesize. Blokovi su minirana u prosjeku svakih 15 sekundi heširanjem modifikovani Dagger-Hashimoto algoritam. Ovaj algoritam je dizajniran da se odupre obradu ASIC uređajima; kao rezultat Ethereum rudarski prvenstveno obavlja grafičke kartice. Ethereum je blockchain može obraditi oko 25 transakcija u sekundi.

Skalabilnost: Ethereum izgleda da ima jasnu prednost u pogledu blockchain skalabilnost. Bitcoin je u procesu upgradingits transakcijske kapaciteta.

Sigurnost: U pogledu blockchain sigurnosti, masivna infrastruktura ulaganja Bitcoin rudara je dovelo do vrhunca Bitcoin hashrateof 1803059256 GH / s (1,8 ExaHash). To značajno premašuje Ethereum je hashrate, koji je dostigao relativno tričavih 3.010 GH / s (3 TeraHash). Monetarne troškova za obavljanje 51% attackon Bitcoin je proporcionalno veći.

Decentralizacija: distribucija Hashrate među rudarstva bazena je prilično jednak između Bitcoinand Ethereumon procenat osnovi.

Većina Bitcoin mining javlja u Kini zbog povoljnih ekonomskih faktora. Ovo postavlja crvenu zastavu u smislu potencijalnog pritiska kineske država može vršiti na Bitcoin mining mreže. Dok Bitcoin mogao izmijeniti svoje rudarske algoritam da osujete svaki pokušaj preuzimanja, ova "rudarski hardver reset" bi bez sumnje dokazati izuzetno destruktivni.

Iako Ethereum rudarstva u svom trenutnom stanju podsjeća na slavne dane pojedinih nivoa Bitcoin mining, planirane prekidač POS će vjerojatno povećati centralizacije. Gavin Andresen, bivši Bitcoin vodeći stručnjak, jezgrovito je kritikovao POS način: "Mislim da je dokaz-of-akcija je teško kodiran, 'bogati postaju bogatiji i duboko nepravedno."

Rudarstvo: Ethereum je isplativo mina na high-end grafičkih procesora, posebno s obzirom na niske troškove energije. Napredna grafičke kartice su dostupne za manje od 200 $, a može pokrenuti igre i druge aplikacije. Međutim, prije investiranja u rudarstvu za bušenje, teže Ethereum rudari treba uzeti u obzir da će predstojeća promjena POS će poništiti svoje investicije.

Bitcoin je samo profitabilan kada miniran sa specijalizovanim ASIC hardvera koji radi na vrlo niskoj cijeni električne energije. High-end ASIC hardvera troškove preko 2000 $ po jedinici i nema svrhe osim rudarstvo Bitcoin. Tempo ASIC hardvera napredovanje usporava kako se približava granicama poluprovodničkih minijaturizacije tehnologije; može se nada da će ovaj proces, možda u kombinaciji sa povećanjem proizvodnje električne energije efikasnost, će na kraju dovesti do više široko raspršeni Bitcoin mining mreže.

Bitcoin VS Ethereum - Supply

ukupne ponude Bitcoin će biti strogo ograničen na 21 milion kovanica. Izdavanje Bitcoin je prepolovljen otprilike svake 4 godine. Kao naredne prepolovljen u julu 2016. Godine, stopa inflacije Bitcoin će pasti na godišnjoj stopi od ~ 5%. Budućnost prepolovljen događaja, u kombinaciji sa novčiće izgubio kroz korisničke pogreške, će u konačnici rezultirati deflacije valuti.

izdavanje Ethereum je rudara je limitiran na godišnjoj stopi od 18 miliona ETH. Ovo predstavlja stopu inflacije od ~ 20% na trenutne ponude. Kao ETH se ne konzumira pokretanjem programa već upućen rudar povezanih transakcija, vrijednost Ethereum je vjerovatno da opada na dugi rok.

Implikacije: Sve ostalo preostalih jednaki, kupovna moć deflationarycurrency će rasti s vremenom, dok je relativna vrednost inflationarycurrency će pasti. Bitcoin stoga podstiče štednje i pogodnosti rani koji su kupili u jeftino. Ethereum ohrabruje potrošnje i smanjuje troškove ulaska pridošlica.

Bitcoin VS Ethereum - Početni Distribucija

Bitcoinis mislio da je minirano isključivo Satoshi Nakomoto u ranoj fazi. U to vrijeme nije bilo prepreka za ulazak drugih rudara, osim Bitcoin je zaborav. To je estimatedthat Satoshi posjeduje oko 5% od ukupne ponude. Kao Satoshi je novčiće tek treba da se kreću, neki nagađaju mogu biti nedostupni.

distribucija Ethereum je uzeo oblik ICO (Initial Coin Ponuda), pri čemu je 31,529 BTC trgovalo za 60.102.216 ETH unaprijed lansiranja Ethereum blockchain a. Oko $ 14m USD podignuta je na taj način od strane Ethereum Foundation, koja se dodjeljuje 12m ETH; približno 14% od sadašnje ukupne ponude.

Pravičnost: Bitcoin je imao vidljivo pravednije lansiranja. U Ethereum Fondacije većinski udio je nešto u vezi s obzirom na planiranu prekidač Dokaz Ulog rudarstva. Pod POS, vjerojatnost kovanja novih tokena je proporcionalan gazdinstava. To otvara mogućnost daljnje koncentracije sebe nagrađen bogatstvo.

Bitcoin VS Ethereum - Razvoj  

Bitcoin je codebase koristi od preko 100 Core contributorsand nekoliko alternativnih implementacija. Sa preko $ 10b imovine na liniji, oni uzeti konzervativni pristup razvoju. Svih predloženih poboljšanja moraju proći peer review i rigorozna testiranja prije nego što je spojio.

Uočeni sporost ovog procesa, barem u smislu skaliranja, dovela je do tvrdnji (tzv Blocksize Rasprava) i eventualno otuđenje brojnih korisnika, nekoliko kompanija, pa čak i nekoliko developers.Core programeri su sada pod velikim pritiskom u smislu dostavljanja skaliranja rješenja bez ugrožavanja sigurnosti.

Ethereum je zamisao Vitalik Buterin, koji rukuje početni razvoj zajedno s 3 drugim vješti programeri. Oni su bili u mogućnosti da bira ideje od razvoja Bitcoin i altcoins i uvesti nove ideje svoje. Međutim, bukvalno svako može kodirati pametan ugovor koji radi na vrhu Ethereum. U tome leži i prilika i opasnosti.

Određeni estimatesput broj grešaka po liniji koda ugovor na 1 u 10. Kao što se vidi sa isušivanje Tao i brojnih manjih incidenata, ulaganje u takve ugovore bez odgovarajuće pregled kod može dovesti do ozbiljnih gubitaka. Više posla je potrebno da se osigura pametni ugovora prije nego što oni mogu pouzdano osigurati nove načine poslovanja.

A Razvijanje Story: oba novčiće suočavaju sa značajnim izazovima, ako bi se ostvare svoj puni potencijal. Međutim, ova industrija ima tendenciju da privuku neke od najboljih i najsjajnijih svjetskih umova, koji uvijek uživaju intelektualni izazov.

Konačnu riječ

   Bitcoinhas više života nego mačka, po red veličine. Klađenje protiv Bitcoin je samo nije preporučljivo, kao što su mnogi naučili na njihovu štetu. Ako SegWit, Lightning mreže, Podkalemljenje, elementi i drugih uzbudljivih otkrića odigra kao što se očekuje, Bitcoin će zadržati krunu s lakoćom.

Ethereumis ne sigurna, što ne znači da ne može isplatiti lepo. Nesigurnosti njene izglede povećava volatilnost, što ga čini odličnim instrument za trgovce.

U kratkom roku, mnogo će zavisiti od toga kako se DAO kriza riješena. Srednjoročni, tu je značajne neizvjesnosti oko POS vilica i kako će utjecati na sigurnost mreže i poticaja. Dugoročni, ostaju sumnje u vezi Ethereum visoke inflacije i svoju značajnu prije moje. Ako je da preživi, ​​mora se razvijati prošlosti ovisnost o jednom pouzdanog izvora, u osobi Vitalik.

PS

Upravo smo dobili ovo stvarno cool infografiku od bargainroo.comand gutcher.de to stvarno detalje tačno razlike (to je malo dugo, ali to je vrijedno toga). Uživajte!

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Šta je Zenski protokol? Novembarska ICO analiza

Post Tacocoin

Pregledao je najbolje Bitcoin Ad Networks

Post Tacocoin

Electrum Wallet pregledao: Lične i Reddit recenzije

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin novčanik za 2014. - Blockchain protiv MyCelium protiv Coinabse

Post Tacocoin

Antminer T9 protiv Antminera S9 - Ko je najbolji Bitcoin Bitcoin miner?

Post Tacocoin

Decembar ICO analiza - NAGA pregled

Post Tacocoin

Bitcoin Trezor pregledao - da li je to sigurno?

Post Tacocoin

EToro Bitcoin Trading Review

Post Tacocoin

Kraken pregled - Da li je ovo Bitcoin razmjena pouzdana?

Post Tacocoin

Rudarstvo protiv kupovine Bitkoina - Gdje će te dobiti $ 10k?

Post Tacocoin

Coinbase protiv Circle - Probao oboje sa $ 500 Evo šta sam pronašao

Post Tacocoin

Pregled kaveza: 6 Kontroverzno pitanje o kome morate biti sigurni