Pregled Bitfinex-a: Najveća svjetska razmjena po obimu | Bosnian.Lamareschale.org

Pregled Bitfinex-a: Najveća svjetska razmjena po obimu

Pregled Bitfinex-a: Najveća svjetska razmjena po obimu

Bitfinexis najveća razmjena Bitcoin na svijetu po volumenu. 5770000 bitkoine trguje kroz Bitfinex od sredine travnja do sredine oktobra 2017-skoro dvostruko više volumena najbližih konkurenata Bitfinex, uključujući Kraken (3.650.000 BTC) i Coinbase (3.060.000 BTC).

Veliki obim je važno za trgovce jer osigurava nizak namaz, koja je razlika između najpovoljnije ponude i pitati cijene.

Ljubaznošću Bitcoinity.org, evo graf volumena u ovom periodu, sa Bitfinex prikazano na naranče:

Dakle, ako Bitfinex je najveći, mora biti najbolji, zar ne? Pa...

Bitfinex Poteškoće

Nije tajna da Bitfinex je doživjela svoj dio problema. Krađa April 2016 od skoro 120.000 BTC od Bitfinex stoji kao drugi najveći Bitcoin pljački u povijesti, patuljasta samo gubitak od oko 750.000 BTC od Mt. Gox.

Ključna razlika između Gox i Bitfinex je da je potonji svojim klijentima napravio cjelinu. Iako nisu bili pogođeni svemu sudeći, Bitfinex je donio odluku da se širi gubitak među svim svojim klijentima; svi korisnici su 36% "frizure" na njihov račun vrijednosti. Godinu dana kasnije, svi klijenti su u potpunosti kompenzirati barem oni koji su držao svoje BFX tokena, koji je predstavljao IOU od Bitfinex.

Problemima nije bio kraj za Bitfinex. U aprilu 2017. Godine, bankovne račune Bitfinex je bilo u blokadi od strane dopisnika banke Wells Fargo. Ova situacija trajala tjednima, što je dovelo do klijenta pritužbe i sve vrste poremećaja u Bitfinex je cijena. Normalno usluga je na kraju vraćena mada američkih dolara i američki kupci više nisu prihvaćeni od strane Bitfinexas rezultat ovih bankarskih glavobolje.

To znači da ne postoji način da finansira svoj Bitfinex nalog fiat valute u ovom trenutku.

Advanced Trading Značajke

Bitfinex ima napredni, prilagodljiv GUI, preko 50 trgovine parova (npr BTC / ETH), i obilje vrsta naloga, kao što je granica, tržište, stani-limit, zadnji stop, ispunite ili ubiti, a umanjena narudžbe. Ove mogućnosti čine ga popularnim razmjenu sa sofisticiranijim trgovcima kriptovaluta.

Valuta podrška i naknada

Bitfinex je tehnički sve-kripto razmjene na struju.

Bitfinex, međutim, podrška Tether (USDT), kvazi-fiat token nezvanično je vezana za cijenu američkog dolara. Zaista, Bitfinex je glavni dioničar u Tether i verovatno je većinski vlasnik ovih kovanica.

Dok Tether je vrlo korisno za trgovce, što (uglavnom) kao stabilna u cijeni kao i USD bez povezanih mane spor i skup međunarodnih puta transfer, ostaje ranjiv na značajan regulatorni rizik.

Free depozita i prilično jeftin withdrawalsare dostupan za Bitcoin i sljedeće altcoins i ICO tokena: Litecoin, Ethereum (Classic), Zcash, Monero, Dash, Ripple, Iota, EOS, Santiment, OmiseGO, Bcash, NEO, Metaverse ETP, Qtum, Aventus, EDO, i Bitcoin Gold.

Tržišta i usluge

Pored pružanja oko 51 valuta trgovanje parova za razne valutnih parova (za umjereni maksimalna naknada zapisničara od 0,2% ili naknadu za kavu od 0,1%), Bitfinex pruža tržišta za tzv Chain Split tokeni (CSTS). Ovi predstavljaju način za vlasnike Bitcoin da spekulišu o uspjehu budućih teško vilica pokušaja, kao što je SegWit2x.

Za one koji žele trgovati velike količine ($ 100.000 +) od kriptovaluta privatno, Bitfinex pruža over-the-counter (OTC) trgovanje objekt. Ova usluga odgovara, a pretpostavlja se osigurava, velike privatne poslove.

Margina trgovanja i margina sredstava

Margina tradingessentially množi izloženost trgovcu tržište kroz moć, pri čemu je 10 $ potez u Bitcoin cijenu na 10x poluga bi dovelo do $ 100 dobit ili gubitak. Bitfinex nudi najviše 3,3x prednost.

Margina sredstva omogućava korisnicima da pozajmljuju likvidnost marže trgovaca u zamjenu za svakodnevno plaćanja kamata. Da bi izračunali potencijal povratka, preporučujemo kalkulator pomoći BFXdata.

Upozorenje: Margina trgovanja pojačava i gore i dole rizik i ne preporučuje se za nove trgovce. Margina sredstva zaključava svoje zlato na Bitfinex za vrijeme trajanja kredita.

Kupnje Limits

Kao Bitfinex navodi zapisničara naknadu od 0,1% za one koji trguju 30 miliona $ ili više mjesečno, može se pretpostaviti da postoji ograničenje kupovina postoji izvan snabdijevanje tržišta.

Privatnost

Bitfinex zahtijeva verifikaciju za korištenje Tether i ubrzana kriptovaluta povlačenja. Međutim, razmjena i dalje savršeno upotrebljive za one koji samo žele da daju e-mail adresu. Bitfinex također nudi direktan pristup preko Torhidden uslugu.

Zaključak

Ako ste novi u kriptovaluta i tražim da se vaš prvi kovanice, Bitfinex nije za vas. Nedostatak mogućnosti finansiranja fiat čini nemogućim da kupi kripto sa redovnim novac. Čak i ako ne uspe da finansiraju svoj račun, komplikovane sučelje će sigurno trebati vremena da se savladaju i da će učiniti skupe greške češće. Novopridošli se savjetuje da se drže jednostavnije razmjene koji nudi mnoštvo poznatih opcija plaćanja.

S druge strane, ako ste iskusan kriptovaluta trgovac, Bitfinex vjerojatno nudi sve što je potrebno i više. Glavni žreb je vjerojatno platforme visoke Bitcoin i Ethereum likvidnosti, ali je margina sredstva, poluge, i više vrsta bi ponuditi puno fleksibilnosti.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Pregledao je najbolje Bitcoin Ad Networks

Post Tacocoin

Xapo pregled: 3 stvari koje trebate znati

Post Tacocoin

Bitcoin Miner review: AvalonMiner 721 (Avalon 7) - Da li je vredno toga?

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin novčanik za 2014. - Blockchain protiv MyCelium protiv Coinabse

Post Tacocoin

Rudarstvo protiv kupovine Bitkoina - Gdje će te dobiti $ 10k?

Post Tacocoin

Review AvaTrade Bitcoin Trading

Post Tacocoin

Pregled CryptoSteel-a (spalio ga, prešao preko njega i razbio ga na zemlju)

Post Tacocoin

EToro Bitcoin Trading Review

Post Tacocoin

Review: Coinmama - Da li je 100% legit?

Post Tacocoin

Best Dash Mining Hardware - Antminer D3 pregled

Post Tacocoin

Ledger Nano S review - Da li je ovaj Bitcoin novčanik bolji od TREZOR?

Post Tacocoin

Pregled EToro Cryptofund: Investiranje u Bitcoin, Ethereum i još mnogo toga