Pregled Bithumb-a - kupiti Bitkoine u Koreji | Bosnian.Lamareschale.org

Pregled Bithumb-a - kupiti Bitkoine u Koreji

Pregled Bithumb-a - kupiti Bitkoine u Koreji

Bithumbis a kriptovaluta razmjenu sa sjedištem u Seulu, Južna Koreja. Osnovana 2013. Godine, dozvoljava kupovina, prodaja, i skladištenja Bitcoin kao i niz drugih cryptocurrencies. Ne samo da je jedan od najvećih i najviše obim razmjene kriptovaluta u Južnoj Koreji, to je i među globalnih lidera u smislu Bitcoin obim trgovanja.

Upravlja kompanije koja se zove BTC Korea.Com Co. Ltd., sjedište Bithumb nalaze se u Seulu, Južna Koreja. Malo više od toga se zna o kompaniji jer ima vrlo malo informacija može se naći na internetu. Što se tiče same platforme, to je jednostavan za korištenje, s malo na putu napredne funkcije, što ga čini idealnim za početnike koji traže razumljiv platforma bez previše komplikacija.

Srećom, ne morate biti tečno govori korejski da bi mogli da koristite Bithumb. Razmjenu podržava više jezika, uz engleski, španjolski, kineski, japanski i Hindu također u ponudi. Kada je u pitanju trgovanje, postoje tri glavne opcije trgovanja: General Trading, lako trgovanja, i zadržana trgovanja. Ove opcije vam ponuditi fleksibilnost ovisno o tome kako želite da kupuju i prodaju kriptovaluta.

Valuta podrška

Sa Bithumb kao kriptovaluta razmjenu sa sjedištem u Južnoj Koreji i prvenstveno služi narodu Južne Koreje, nudi samo trgovanje parova sa južnokorejskim Won (KRW). Na žalost, nema BTC / ETH uparivanje dostupan kao, ali to može biti dostupna u bliskoj budućnosti.

Ispod ćete pronaći popis od cryptocurrencies trenutno nude na Bithumb. Posljednjih nekoliko mjeseci vidjeli dodatak Litecoin (LTC), Bitcoin Gold (BTG), i Zcash (ZEC). Bilo je glasina da će Bithumb biti dodajući NEO, ali to se nije dogodilo od još.

 • Bitcoin (BTC)
 • Ethereum (ETH)
 • Dash (DASH)
 • Litecoin (LTC)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Ripple (XRP)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Monero (XMR)
 • Zcash (ZEC)
 • Qtum (QTUM)
 • Bitcoin Gold (BTG)

Bithumb podrška država

Kao i kod većine kripto razmjene, Bithumb je na raspolaganju većini zemalja. U stvari, čak nudi međunarodne podrške. Međutim, to je vrijedno provjeru zakonitosti kriptovaluta u vašu lokaciju prije trgovanje. Također imajte na umu da je ta opcija samo fiat valuta je vona; nema mogućnost da trguju sa USD, EUR ili GBP.

Bithumb naknade

Bithumb honorara su konkurentni. Uplata depozita za Bithumb je besplatan. To je slučaj bez obzira da li deponovanje vona ili kriptovaluta kao što je Bitcoin ili Ethereum. Povlačenje won nosi 1.000 KRW naknadu, što je ekvivalentno $ 0.92 od trenutka pisanja ovog članka. Što se tiče povlačenja kripto, naknade su kako slijedi:

 • Bitcoin (BTC): 0,0005 Bitcoin
 • Ethereum (ETH): 0.01 Ethereum
 • Dash (DASH): 0.01 Dash
 • Litecoin (LTC): 0.01 Litecoin
 • Ethereum Classic (ETC): 0.01 Ethereum Classic
 • Ripple (XRP): 0.01 Ripple

Bithumb je niske cijene su jedan od njegovih glavnih prednosti. Međutim, iako je njena trgovanja naknade su niske, ako se nalaze izvan Južne Koreje, ti si vjerovatno neće imati koristi od ovog kao što ćete uzeti u obzir faktor stope konverzije i međunarodnim naknade transfera.

Bithumb korisničku podršku

Dok kriptovaluta razmjene čine kupovina i prodaja kripto relativno brzo i lako, često razočarati kada je u pitanju korisničku podršku. Bithumb ne pružaju uslugu za podršku 24/7 kupca. Šta više, tu je međunarodna korisničku podršku na engleskom jeziku. Dakle, ako ste zainteresirani za korišćenje ovog Južnokorejski razmjene kriptovaluta, možete barem učiniti sa znanjem da postoji pomoć ako vam je potrebna.

Prema zvaničnom sajtu Bithumb a, međunarodne pozive se naplaćuju po normalnim nacionalne stope. Međutim, ako niste spremni na pozivanje u inostranstvu, možete ih kontaktirati putem e-maila.

Javno mnjenje i online recenzije

Ne postoji ogromna količina informacija može se naći na engleskom jeziku u vezi Bithumb jer velika većina njegovih korisnika sa sjedištem u Južnoj Koreji. Međutim, bilo je nekih online komentare Bithumb. Opšti konsenzus je da je to za razmjenu velikih količina uz razumnu naknade.

Bithumb je najpopularniji kriptovaluta razmjene u Južnoj Koreji, kao što je dokazano visoke obima trgovanja, a posebno u slučaju Bitcoin. Međutim, ova razmjena nije bez pitanja; 2017 vidio dva značajna problema koji je naslove u svijetu kripto.

U julu 2017. Godine, Bithumb je navodno hakirana, sa oko 1,2 milijardi vona ukraden iz računa korisnika. Postoje neke rasprave o izvoru hack. Bithumb negirao da njihovi serveri su hakirana, navodeći da je kućni računar jednog od svojih zaposlenika koji su ugroženi.

U svakom slučaju, kako se procjenjuje, 30.000 korisnici su, rekao je da su pogođeni. Nakon Bithumb hack, Bithumb najavio planove da nadoknade korisnicima. Ako ništa drugo, iskustvo je bio veliki podsjetnik da ne napušta velike količine novca na razmjene. Umjesto toga, prenijeti svoj novac u novčanik za čuvanje.

Još jedan problem se dogodio u nov 2017, kada Bithumb servere crashedas veliki broj korisnika pokušali da prodaju svoje Bitcoin Gotovina. To je rezultiralo u mnogim korisnicima izgubiti značajne količine novca kao cijena naglo pala. Opet, to nam šalje poruku da je to pametno će staviti bezuslovno povjerenje u bilo kriptovaluta Exchange, jer sve se može desiti.

Zaključak

Sve u svemu, Bithumbis jednostavna razmjena kriptovaluta koji je relativno jednostavan za korištenje. Međutim, iskusni trgovci će vjerojatno radije drugim berzama zbog Bithumb nedostatak naprednih funkcija. Nizak naknade i podrška 24/7 kupaca su definitivno prednosti, ali to može biti negiran činjenicom da ćete morati uzeti u obzir kurseva i međunarodnih naknade transfer ako se ne zasniva u Južnoj Koreji.

Tu su i neke zabrinutost za sigurnost i pouzdanost Bithumb, i to ne pomaže i činjenica da ima vrlo malo informacija o firmi online.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

BTC Robot pregled - da li je to prevara? Pravi rezultati od korisnika bitkointoksa

Post Tacocoin

Indacoin pregled - Da li je Legit Bitcoin Exchange?

Post Tacocoin

Coinmama protiv Coinbase-a - kupiti Bitcoin 150 dolara sa My credit card-om

Post Tacocoin

GreenAddress.it pregled

Post Tacocoin

Promenljivo protiv ShapeShift - Instant razmena kriptokutnosti

Post Tacocoin

Bitcoin Faucet WordPress Plugin od 99Bitcoins

Post Tacocoin

Bitcoin Trezor pregledao - da li je to sigurno?

Post Tacocoin

Pregled Bitcoin Billionaire App (Hacks, Cheats i Mod apk)

Post Tacocoin

Pregled za Coinomi - mobilni novčanik za više kriptokvučenja

Post Tacocoin

KeepKey protiv TREZOR - Bitcoin Hardware Wallet pregled

Post Tacocoin

Virwox pregled: Da li je Legit ili prevara?

Post Tacocoin

Najbolji Ethereum novčanik (Update 2018) - 5 opcija pregledanih