Pregled kaveza: 6 Kontroverzno pitanje o kome morate biti sigurni | Bosnian.Lamareschale.org

Pregled kaveza: 6 Kontroverzno pitanje o kome morate biti sigurni

Pregled kaveza: 6 Kontroverzno pitanje o kome morate biti sigurni

Coinbaseis glas da najveći svjetski Bitcoin brokera, trenutno služi ukupno 32 zemalja (iako to može uskoro pasti na 31 kao Vogogo, njihova kanadski usluga plaćanja, gasi).

Osim direktne prodaje Bitcoin na, ili u neposrednoj blizini, sadašnja prosječna stopa na tržištu (plus 1% naknade), Coinbase olakšava niske naknade (0,25% za kandidata) trgovinu i Bitcoin i Ethereum na razmjeni platformi, GDAX (Global Digital Asset Exchange).

Coinbase nudi sljedeće dodatne usluge i pogodnosti:

 • Instant kupovinu u vrijednosti do 1000 $ BTC tjedno za vlasnike ovjerene kreditne kartice.
 • Širok izbor fiat depozita i opcije povlačenje.
 • Instant transfer između korisnika Coinbase.
 • A dobro dokumentirani API za programere.
 • Dobro dizajniran i intuitivno korisničko iskustvo.
 • Osigurani Bitcoin depozita.
 • Debitna kartica od Shift Paymentslinked sa svojim Coinbase ravnotežu.
 • Online i mobilne novčanika, sa multi-potpis opciju sigurnosti radi sprečavanja neovlaštenog kretanje sredstava.

Coinbase često se preporučuje pridošlice kao jedan od najlakših načina da steknu svoj prvi bitkoine. Kompanija je uložila mnogo vremena i novca u čineći svoje korisničko iskustvo glatko i bezbolno. Svoje velike bankarske partnerstva omogućavaju da se transakcije izvršiti putem EFT plaćanja, ACH / SWIFT / transfer SEPA i, kao nedavni uvod, glavne kreditne kartice i PayPal.

Iz tih i sličnih razloga, Coinbase je doživjela ubrzani rast od svog osnivanja sredinom 2012. Godine Brian Armstrong i Fred Ehrsam. Sljedeće statistikama od odredišne ​​stranice Coinbase da govore sami za sebe:

 
Ako Coinbaseis tako uspješan, zašto to ima tako lošu reputaciju?

Nije tajna da Coinbase privlači mnogo animoziteta, ako ne i otvoreno neprijateljstvo. A "Coinbase" searchquery na Reddit R / Bitcoin uskoro otkriva beskrajne žalbe korisnika, protkan relevantne novosti. Kao odgovor na bilo takvih poruka, ne nedostaje anti-Coinbase vitriol će biti otkriven od commentariat. Slična je situacija i na BitcoinTalk foruma i drugih diskusija mesta; spomenuti Coinbase na Bitcoiners lično ili na IRC-u, Twitter-u ili Slack a ti o jednako vjerojatno da čuju kritike kao pohvalu.

Sada, mnogo ljudi vole Bitcoin za pružanje utočište od sitne i velike tiranija banaka i usluga korporativnih plaćanja. Svaka kompanija koja ponovno uvodi takve "korisničko iskustvo" neminovno naići na oštrom kritikom. Ukratko, Coinbase je kažnjen zbog često ponašaju kao kod najgorih banaka.

Takvi stavovi moraju biti ublažen činjenicom da, godinama, Coinbase je služio na tržištu više pouzdano i vjerno od mnogih (ex-) razmjene, nije ili-još-unfailed, koji bi mogao biti spomenuti. Međutim, Coinbase je također povukla svoj udio upitnih poteza preko svog trajanja.

Evo niz dobrih razloga da smatra kompaniju sa nekim skepticizam:

6 značajnih razloga za Coinbase Kontroverze

1) zatvorena i blokadi


plašio Coinbase "najave zamrzavanja." The

Račun zatvarači prisilno su vjerojatno najčešće održao kivan Coinbase. Zbog uske integracije kompanije sa tradicionalnim bankarskim zakonima, kao što zatvarači su neizbježni. Za bolju i / ili još gore, Coinbase ponosi svojom usklađivanja zakonodavstva.

Coinbase je firstto dobiti američkih regulatornih odobrenja. Kao rezultat toga, Coinbase ima AML (za sprječavanje pranja novca) i KYC (upoznaj svog klijenta) prakse kao i svaki banke. Ćete morati pružiti puno lično identifikaciju informacije ako želite da iskoriste sebe od Coinbase službi.

Mnogi Bitcoiners vrijednost privatnost i objekata na takve invazivne mjere. Da citiram nedavnom tweetby Andreas Antonopolous: "Najveći pranje novca imaju bankarske licence. Najveći teror finansijeri države. Ne kupuju laž KYC / AML. "

Očekujte Coinbase da trackhow provodite "svoje" kovanica, i po kratkom postupku zatvoriti nalog za sljedeće aktivnosti:

 • Transakcije koje se odnose na usluge za odrasle,
 • Bitcoin kockanje, uključujući igranje prakticnog iskustva,
 • Prodaju ili kupovinu krijumčarenje kroz darknet tržišta,
 • Preprodaja coinson drugim berzama, posebno one bez AML / KYC,
 • Drugih proizvoljnih razloga koji trljaju algoritam na pogrešan način.

Dok je vaš novac će gotovo sigurno biti vraćen na vaš bankovni ako Coinbase zatvara svoj račun, to će vjerojatno pokazati kao nezgodno, frustrirajuće i potencijalno skupe iskustvo.

Coinbase je također član blockchain Saveza, koji ima za cilj borbu protiv upotrebe Bitcoin za ilegalne (ili nelicencirani) svrhe. Kao takav crnu listu mjera degradira Bitcoin je fungibility- važnu imovinu zvuka novac - Coinbase je politika stvar legitimnih žalbeni vlasnicima Bitcoin.

NAPOMENA: Ako uživate u pogodnostima kupovine bitkoine iz Coinbase ali žele izbjeći stavljanje na crnu listu, pogledajte naš vodič za anonimizirati svoj Bitcoin potrošnje!

2) Zapremina žalbe

Ako Coinbase dobije kao njihova tvrdio broj od 4 miliona klijenata, logično je da će oni dobiti proporcionalno veliki broj žalbi. Kao nedavni primjer, mnogi korisnici su izrazili nezadovoljstvo GDAX bugova i outages.Such žalbe imaju tendenciju da se prelije u društvenim medijima zbog percepcije da će pomoćno osoblje Coinbase je ubrzati svoje odgovore na javno-izrazio nezadovoljstvo.

Pitanja bez odgovora su da li Coinbase dobiva proporcionalno više karte podrška od konkurenata, koliko karte se ne riješe na zadovoljstvo svojih klijenata i koliko je potrebno za prosječnog ulaznica biti zatvoren. Iz osobnog iskustva podrška Coinbase je odgovorio na tvrdnje 99Bitcoins 'jednom u 48 sati u prosjeku. Svojim kredit, uz svoju uslugu e-mail podrška, Coinbase također pruža sveobuhvatan FAQ sectionpage i koristan forum podrške.

3) bliske veze sa bankarstvo osnivanju

Nije tajna da Coinbase primili milijune u venture capital fondova, u ukupnom iznosu od 106 miliona $, dobio preko 4 sredstva runde od 23 različitih investitora. Njihova sjeme krug je krajem 2012. I početkom 2015. Godine imala je serija C rundu. Identitet Coinbase investitora, BBVAin posebno, ide dug put prema objašnjavajući svoje bliske veze sa tradicionalnim finansijske firme. I sam Fred Ehrsam je bivši trgovac Goldman Sachsa. Naravno, takvi odnosi ne dopada sigurno, da tako kažemo, "revni" Bitcoiners, koji smatraju da banke bolesti i Bitcoin lijek.

4) affiliate Rewards zlostavljanje

Coinbase ranije ponudio velikodušan program affiliate, pri čemu $ 75 bila je posvećena svima koji iz kupac koji je otišao na kupnju 100 $ + vrijedan Bitcoin. Međutim, Coinbase pogazila ovaj posao bez upozorenja. Mnogi marljivi podružnice, uključujući 99Bitcoins, dobio je sitnica za promotivne rada koji je obavljen za Coinbase.

5) zlosretnog Političke intervencije

Iz nekog motiv, i Brian Armstrong i Fred Ehrsam (Coinbase osnivača) bio primoran Wade u izdajnički PR vode, na štetu ugleda njihove firme. Njihov prvi veliki greška je uključivanje Coinbase u raspravi veličinu bloka ogorčena i svoje drugo je aktivno promoviše glavni rival Bitcoin-a; problematičnom "Turing-kompletan" Ethereum.

Coinbase nepromišljeno obećao svoju podršku nije Bitcoin XT / Classic projekta. Brian Armstrong podigao nakostrešenost preko društvenih medija sa brojnim nepromišljeni komentari i najave.


 

Armstrong je top-down pristup nije bio dobro primljen od strane šire Bitcoin zajednice.

Zatim, Fred Ehrsam proglašena superiornost Ethereum, uoči spektakularan neuspjeh DAOand Ethereum potonje cijenu nesreće.

Teško je zamisliti kako Brian i Fred se nadali da će dobiti od svojih kontroverznih izjava i odluka, ali je rezultanta PR reakcija će vjerojatno vidjeti ih charting više neutralan kurs u budućnosti.

6) blockchain Patenti

Možda najteže od svih njihovih nedjela su Coinbase je 9 patentfilings za kriptovaluta u vezi Ove aplikacije uključuju sljedeće "inovacija.":

 • "Bitcoin razmjenu"
 • "Vruće novčanik za održavanje Bitcoin"
 • "Gumb saveti," itd.

Takvi patenti su očigledno ne Coinbase inovacije i očito sukob sa open source prirode i filozofije Bitcoin. Brian Armstrong navodno expectspeople vjerovati Coinbase, i da se uzdrže od upotrebe takvih patenata blokira konkurenciju. Iskreno, ne kompanija, agencija ili entitet Canor Isto tako, treba vjerovati u pravnu nadležnost nad bilo koji aspekt Bitcoin ekosistema. Bitcoin je dizajniran da otkloniti potrebu za takvim povjerenja stranaka.

Bottom Line: trebate koristiti Coinbase?

S vremena na vrijeme, čini se da Coinbase je u poslovnom privlačenja investitora nego servisiranje klijenata ili mudro razvoju Bitcoin. S obzirom na navedeno, nemoguće je da preporuči Coinbase bez nekih upozorenja:

Nikad ne treba da se oslanjaju na Coinbase da se ponašaju kao vaš novčanik. To se odnosi jednako na svaku drugu razmjenu i third-party ponudu usluga za čuvanje novca. Cesto ponovljena maksima je: ako ne držite privatnih ključeva, ne vlasnik bitkoine.

Dok Coinbase multi-sig Vault nudi neke dodatnu sigurnost, kao što se da zadrži barem jedan od ključeva, to je još uvijek nije ni blizu kao siguran kao čuvanje bitkoine osobno. Ako niste sigurni kako da se pravilno čuvate bitkoine u hladnom novčanik, razmotrite kupovinu odgovarajućeg hardvera novčanik.

Nemojte koristiti Coinbase ako namjeravate koristiti bitkoine ni za šta "nevaljale". Da bi se izbjegla buduća pravna zapleta, najbolja opcija decentraliziranom razmjene, kao što su LocalBitcoins ili Mycelium Lokalni Trader.

Na kraju, ako ste Bitcoin držač ili vjernik, prije upotrebe Coinbase treba uzeti u obzir da li su njihove akcije, sklonosti i poticaji pravilno poravnati sa principima lijek za Bitcoin, kao što su otvorenost, decentralizacija i zamjenjivost. Dok Coinbase može biti jeftin, popularan i zgodna opcija, oni su pokazali uznemirujući nedostatak obzira na one jedinstvene osobine koje u konačnici daju Bitcoin svoju vrijednost.

Coinbase nije za Bitcoiners

To je priznao pojednostavljenje reći da Coinbase nije za Bitcoiners već za kriptovaluta novajlije, Ethereum entuzijasta, kapitalista i onih sa poštuju sentimentalne vezanosti za umirujuće plave korporativne sheme boja i bogatstva peacocking tradicionalnih banaka.

Mnogi se ljudi osjećaju udobnije povjeravanju svoj novac za uslugu koja čini Bitcoin pojaviti više konvencionalnih i poznato. Ovo je opravdano s obzirom da višak ulaganja u Coinbase (dopunjeno u trenutku pisanja po 10,5 miliona $ injectionfrom Bank of Tokyo Mitsubishi UFJ) ukazuje na to da je kompanija dobro kapitalizirane; bogata razmjena ima tendenciju da bude zvuk razmjene. Ako ste oprezni napuštanja znatne svote fiat ili kripto na berzi, Coinbase je probablyone se sigurnije opcije, iako temeljna auditis jedini način da se dokaže da je za činjenicu.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

HitBTC pregledao: Da li je sledeća velika berza?

Post Tacocoin

Pregledao je najbolje Bitcoin Ad Networks

Post Tacocoin

Ledger Wallet pregledao 80 korisnika Reddit-a (bez promo kod)

Post Tacocoin

Antminer S9 pregled - 6 stvari koje treba da znate Pre kupovine

Post Tacocoin

Promenljivo protiv ShapeShift - Instant razmena kriptokutnosti

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin novčanik za iOS (iPhone, iPad)

Post Tacocoin

Litecoin LTC Robot pregled - nepristrasni, 100% stvarni podaci

Post Tacocoin

BitMEX pregled - Da li je Legit Bitcoin Margin Trading Exchange?

Post Tacocoin

Koji je najbolji Bitcoin desktop novčanik?

Post Tacocoin

Best Bitcoin usluge deponovanja

Post Tacocoin

Početni vodič za najbolje VPN usluge 2016

Post Tacocoin

BitStamp pregled: Da li je najjeftinija berza za kupovinu bitkoina?