Coinmama protiv Coinbase-a - kupiti Bitcoin 150 dolara sa My credit card-om | Bosnian.Lamareschale.org

Coinmama protiv Coinbase-a - kupiti Bitcoin 150 dolara sa My credit card-om

Coinmama protiv Coinbase-a - kupiti Bitcoin 150 dolara sa My credit card-om

Ove dvije kompanije su oko za gotovo 4 godine i izgradili prilično ugled. Pregledao sam Coinmamaand također Coinbaseon nekoliko navrata, međutim nikada nisam direktno u odnosu na dva.

Danas želim da upravo to.

Idem da vidim koliko će $ 150 proći ako kupite Bitcoin sa svoje kreditne kartice na bilo koji od ovih razmjena. Razlog zbog kojeg sam odabrao $ 150 je zato što je to iznos možete kupiti Bitcoin bez provjere na Coinmama a to je ujedno i nedeljni limit za instant kupiti na Coinbase.

Avgust 2017 Update: Coinbase sada hajde da ti kupim do 500 $ tjedno. Coinmama sada zahtijeva provjeru čak i ispod $ 150.

Zemlje prihvatio

Coinbase 

# 8211; Trenutno je više uglednih Bitcoin razmjena prihvata kupce iz 33 countriesaround svijeta.

Coinmama - Prihvaća kupcima diljem svijeta osim nekim zemljama visokog rizika. Ako živite u SAD-u, međutim, Coinmama je dostupan samo u ovim državama: California, Colorado, Florida, Illinois, Indiana, Kansas, Massachusetts, Michigan, Montana, Novi Meksiko, Sjeverna Karolina, Pennsylvania, Južna Karolina, Tennessee i Texas.

Verifikacije procesa

Coinbase

# 8211; Kako kupiti Bitcoin s vama kreditnom karticom na Coinbase morat ćete:

  • Nabave foto id za verifikaciju
  • Provjerite dva mala optužbe koje je Coinbase na svoju karticu

Verifikacije foto id je automatski proces i može biti završen relativno brzo, nakon što je rekao da neki korisnici doživljavaju probleme s njim. Također mini optužbe o kreditnoj kartici ponekad može potrajati nekoliko dana da se pojavi na stanje na kreditnoj kartici. Da sumiramo, to ne izgleda kao da će biti u mogućnosti da biste dobili svoj Bitcoin odmah, ako je to prvi put da kupujete na Coinbase.

Coinmama

# 8211; Ako kupujete do vrijednosti od Bitcoin $ 150 ne trebate uploadati nikakve dokumente za verifikaciju. Međutim ćete trebati dati fizičku adresu i provjerite e-mail adresu. Tako da je proces u Coinmama je mnogo brže i da će trajati oko 1 sat.

Naknade

Coinbase - Ovisno o tome gdje živite Coinbase će naplatiti naknadu usluga (3,99%). To znači da $ 150 su praktično samo 144,15 $.

Coinmama

# 8211; Postoji naknada od 5% kreditne kartice za obradu koju naplaćuje Simplex, kompanija rukovanje transakcijama kreditne kartice za Coinmama. To znači da je vaš $ 150 je efektivno $ 142.5.

Kurs

Ovo je vjerojatno najveća razlika od svih. U vrijeme pisanja ovog post kursu na Coinbase je 770 $ za 1 BTC, na Coinmama s druge strane to je $ 855, to je 11% više !!

Dakle, dok je $ 150 na Coinbase ćete dobiti 0.18720779BTC, na Coinmama oni će ti samo 0.16666667BTC.

Podrška

Kroz posljednjih nekoliko godina sam čuo pritužbe podršku obje kompanije, međutim, mogu reći iz prve ruke iskustvo da je podrška Coinbase je zaista tako loše kao što dobiva. Možete dobiti kao odgovor obično u roku od 3 dana, pa čak i onda će vjerovatno biti nekih konzervi odgovor bez ikakve reference na svoj specifičan slučaj. Za više informacija o mom iskustvu sa Coinbase pročitate ovaj post.With Coinmama sam uspeo da se moja pitanja riješiti pravovremeno.

Presude - Coinbase ili Coinmama?

Mislim da nema direktan odgovor za to, jer obje kompanije imaju svoje jača i slabosti. Na kraju se svodi na ono što najviše vrijednosti.

Ako ste u potrazi za brzu transakciju bez potrebe da potvrdi svoj identitet i za male pare onda bih ići s Coinmama. Ako, s druge strane, vrijednost za novac je najvažniji aspekt bih ići s Coinbase. Obje kompanije su već dovoljno dugo da dokažu da su ovdje da ostanu, poziv je tvoj.

Jedan konačni (i vrlo važna) stvar. Ako cijenimo svoju privatnost bih definitivno ostati daleko od Coinbase. Kompanija je poznata za praćenje korisnika sredstava, kao i zabranu račune ako misle fonda koriste se za upitne svrhe. Možeš

Povezane vijesti


Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin stoni novčanik - 4 novčanika pregledani (Mac, Windows, Linux)

Post Tacocoin

Virwox pregled: Da li je Legit ili prevara?

Post Tacocoin

Xcoins pregled - da li je Legit način kupovine Bitkoina?

Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin novčanik za Android mobilni uređaj pregledan

Post Tacocoin

Moja investicija BTCJam-a samo je propala

Post Tacocoin

Pregled EToro Cryptofund: Investiranje u Bitcoin, Ethereum i još mnogo toga

Post Tacocoin

Decembar ICO analiza - NAGA pregled

Post Tacocoin

KeepKey protiv TREZOR - Bitcoin Hardware Wallet pregled

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin novčanik za 2014. - Blockchain protiv MyCelium protiv Coinabse

Post Tacocoin

Genesis Cloud Mining review - Nije tako profitabilno kao što biste mislili

Post Tacocoin

Best Dash Mining Hardware - Antminer D3 pregled

Post Tacocoin

GDAX pregled - napredna berza Coinbase-a, koliko je dobra?