Kraken pregled - Da li je ovo Bitcoin razmjena pouzdana? | Bosnian.Lamareschale.org

Kraken pregled - Da li je ovo Bitcoin razmjena pouzdana?

Kraken pregled - Da li je ovo Bitcoin razmjena pouzdana?

Kraken, sa sjedištem u San Franciscu, Kalifornija, tvrdi da je najveća razmjena Bitcoin po obimu i likvidnosti eura. Radi širom Sjedinjenih Američkih Država (sa izuzetkom New Yorku zbog BitLicense) i Kanadi, kao iu Evropskoj uniji i Japanu.

Osnovan od strane Jesse Powellin 2011, Kraken je poznat po male takse, širok spektar mogućnosti, i ukupne sigurnosti. Nakon stečaja bivšeg razmjene Bitcoin Mt. Gox, Kraken platforma pomaže u obradi zahtjeva.

U novembru 2017. Godine, direktor Jesse Powell izvinio za pitanja muče razmjenu. Kraken je bore sa sve veću potražnju za cryptocurrencies, što je rezultiralo korisnici primaju mnogo različitih poruka o greškama i poteškoća koristeći zamenu za koju je namijenjena. Da bi se bolje nositi s tim, razmjena obećao veliku nadogradnju za početkom decembra 2017. Godine.

Valuta podrška

Kraken prihvaća sljedeće fiat valutama:

 • Eura (EUR)
 • Američkih dolara (USD)
 • Kanadskih dolara (CAD)
 • Britanskih funti (GBP)
 • Japanski jen (JPY)

Uplate i isplate možete izvršiti putem SEPA, SWIFT i transfere. U gotovo svim slučajevima, uplate i isplate može se očekivati ​​da se 1-5 radnih dana. U mom iskustvu, prosječna depozita uzima kao malo kao 24 sata. Besplatno je da položi većina prihvatila cryptocurrencies, ali ima male takse za podešavanje adrese u nekoliko slučajeva.

Što se tiče fiat depozita, SEPA depoziti su besplatni, što Kraken posebno zgodno ako ste u Evropskoj uniji i vaša lokacija je na listi zemalja SEPA. Bankovnog transfera žice unutar Sjedinjenih Američkih Država košta $ 5 i $ 10, a košta 10 €, ili £ 10 izvan Sjedinjenih Američkih Država.

U pogledu cryptocurrencies, Kraken trenutno podržava 18 različitih kovanica:

 • Bitcoin (XBT)
 • Bitcoin Cash (BCH)
 • Dash (DASH)
 • EOS (EOS)
 • Ethereum Classic (ETC)
 • Ethereum (ETH)
 • Gnosis (GNO)
 • Iconomi (ICN)
 • Litecoin (LTC)
 • Melon (MLN)
 • Augur (REP)
 • Tether (USDT)
 • Dogecoin (XDG)
 • Stellar lumena (XLM)
 • Monero (XMR)
 • Ripple (XRP)
 • Zcash (ZEC)

Država podrška

Kraken je dostupan u cijelom svijetu, ali postoje samo dvije opcije jezik dostupan na web stranici: engleskom i japanskom jeziku. Razmjena se može pristupiti preko iOS aplikacija; Međutim, mišljenja nisu velike, a opći konsenzus je da je nepouzdan i ima previše grešaka.

Naknade

Kraken je naknade su među najnižima od svih velikih Bitcoin razmjene u. Naknade plaćate zavisi od nivoa vašeg računa (više o tome kasnije): što je veći nivo, više volumena možete trgovati sa vašim nalogom. Što više volumena ste trgovanje, to je niža naknade. U svakoj trgovini, i kupac i prodavac se naplaćuju naknadu, sa kupcem plaća više nego prodavac. Kraken je feescan u rasponu od 0% do 0,26% ovisno o računu nivou i da li kupujete ili prodaje.

Vrsta računa

Nakon otvaranja računa, pogledajte u sekciji verifikacije, u kojem ćete vidjeti različite vrste pet računa (skalira od 0 do 4). Kao što smo dotakli u dijelu naknade, u rangu nalog diktira visini naknada koju ćete platiti. Još jedna razlika između provjere tiersis koliko ćete biti u mogućnosti da depozit i povlačenje u fiat i cryptocurrencies. Očekujte taj iznos porasti znatno prema povećanju nivo naloga.

Ne možete napraviti depozita ili povlačenje sa osnovnim Tier 0 račun. Međutim, potrebno je samo da se daju osnovne informacije (ime, prezime, datum rođenja, zemlju prebivališta, i broj telefona) do Tier 2, koji omogućava svakodnevno depozit od $ 2,000 fiat dnevno i 10.000 $ mjesečno. ID ili dokaz adresa je obavezna do Tier 3. Tier 4 zahtijeva kontakt s timom za podršku, kao što je rezerviran za visoke vrijednosti i korporativne računa.

U mom slučaju, bilo je potrebno samo nekoliko minuta potrebno je provjeriti do Tier 2. Međutim, to je napomenuti da se proces može potrajati duže ako je potreban ručni pregled. Tier 3 verifikaciju obično traje nekoliko dana. Neki korisnici su prijavili Tier 3 kašnjenja verifikacije kada postoji posebno težak priliv novih korisnika.

Korisnička podrška

Na sajtu ima i veliku podršku vodič, koji pokriva sve od provjeru nalog za trgovanje. U većini slučajeva, naći ćete ono što tražite tamo. Međutim, u slučaju da ti je potrebna pomoć, uvijek možete podnijeti podršku ulaznica. To je vrijedno znajući da Kraken korisničke podrške može biti malo spor i može trajati dana da odgovori. Nema live opcija chata.

Javno mnjenje i online recenzije

Slično kao i sa bilo kojim kriptovaluta ulaganja, to je dobra ideja da malo istraživanja prije nego što odaberete određenu Bitcoin razmjene. Opšti konsenzus online je da glavne prednosti Kraken leže u niskoj naknade, napredne funkcije, i jak sigurnost. Dok Kraken svakako ima svoje prednosti, to je izvući veliku količinu kritika u posljednjih nekoliko monthsdue svoje nesposobnosti da se nosi sa povećanog prometa. Update sredinom decembar 2017 čini se da u velikoj mjeri obratio ove probleme. Druge kritike Kraken uključuju svoj korisnički interfejs, što nije najviše početnik prijateljski.

Bezbjednost

Kraken je vrlo siguran mjestu zahvaljujući mogućnost dva faktora autentifikacije. Ovo je na raspolaganju ne samo na račun prijava, ali i na trgovinu i finansiranje procesa, pružajući dodatni sloj sigurnosti. Tu je i mogućnost da se uspostavi glavni ključ za oporavak lozinke i dva faktora autentifikacije obilaznice. Poboljšane sigurnosne značajke uključuju globalne postavke lockthat pomaže u sprečavanju informacija o računu (postavke računa, lozinke, 2FA, itd) budu mijenjati u slučaju napada.

Zaključak

Sve u svemu, to je reći da Kraken je opcija dobro razmotriti zahvaljujući svojim odličnim sigurnosne značajke i naknade niske transakcije. Međutim, to nije najbolja opcija za početnike zbog složenije sučelje. Šta više, savjetuje se oprez kao Kraken je postao veoma nepouzdani u trenutku pisanja ovog teksta, sa greškama što sajtu gotovo neupotrebljiv. Uz malo sreće, to će biti fiksna sa planiranim ažuriranje.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Xcoins pregled - da li je Legit način kupovine Bitkoina?

Post Tacocoin

Bitcoin Miner review: AvalonMiner 721 (Avalon 7) - Da li je vredno toga?

Post Tacocoin

Evo pobjednika za najbolji Bitcoin Hardware Wallet za 2018

Post Tacocoin

Ledger Nano S review - Da li je ovaj Bitcoin novčanik bolji od TREZOR?

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin rudarski bazeni (Top 5 pregleda)

Post Tacocoin

Najbolji Ethereum novčanik (Update 2018) - 5 opcija pregledanih

Post Tacocoin

Moja investicija BTCJam-a samo je propala

Post Tacocoin

BitPanda pregled - kupiti Bitcoin sa Skrill-om, SEPA-om ili kreditnom karticom

Post Tacocoin

BitStamp pregled: Da li je najjeftinija berza za kupovinu bitkoina?

Post Tacocoin

Pregled Billion Coin (TBC) - Kako se prevara odvija

Post Tacocoin

CEX.IO 2017 pregled - Zašto se korisnici Reddit-a žale na ovu Bitcoin Exchange?

Post Tacocoin

Decembar ICO analiza - NAGA pregled