Xcoins pregled - da li je Legit način kupovine Bitkoina? | Bosnian.Lamareschale.org

Xcoins pregled - da li je Legit način kupovine Bitkoina?

Xcoins pregled - da li je Legit način kupovine Bitkoina?

Nedavno sam slušao sve više i više o uslugu pod nazivom Xcoins. Usluga sebe opisuje kao "Bitcoin kreditiranja uslugu" koja vam omogućava da se Bitcoin kroz korištenje PayPal ili kreditne kartice.

Kupnje Bitcoin sa Paypal kroz Xcoins

Do danas je bilo izuzetno teško kupiti Bitcoins sa Paypaldue na mogućnost chargeback. Međutim Xcoinsclaims da je pronašao dalje oko ovoga. Umjesto prodaje vi Bitcoin su pozajmio ste Bitcoin (u određenoj mjeri). Da li je to zapravo kredit ili prodaje je nejasan i može biti ostavljen za interpretaciju. Evo kako to radi:

You (kupac), dolazi na sajt i da želite da "kredit" neki Bitcoine. Nakon kratkog proces ID verifikacije od vas će se tražiti da položi USD ekvivalent koliko želite posuditi + kreditnom karticom / PayPal obrade naknade + fiksni iznos koji djeluje kao kamatna stopa na kredit.

U stvari, ne postoji u toku kamate na kredit jer iznos je jednokratno. U većini slučajeva ove naknade dodati do više od 20%.

Nisam bio u mogućnosti da zapravo kupiti Bitcoin kroz Xcoins jer oni ne podržavaju moju zemlju prebivališta, međutim nakon gledajući oko lokacije sam otišao s nekoliko pitanja.

Sajt tvrdi da oni imaju konkurentne naknade od zajmodavaca natječu jedni protiv drugih tako dajući vam najbolju moguću kamatnu stopu. Međutim, kada sam se prijavio kao zajmodavac nisam bio u stanju da mog kamatne stope i to je fiksiran na 15%, tako da pretpostavljam da je najnižu moguću cijenu. To je način veći nego što ću dobiti na bilo koji drugi Bitcoin razmjene.

Osim toga, stranice kaže da može vratiti kredit u bilo koje vrijeme i vrati svoj USD depozit minus naknade. Međutim, morate imati na umu dvije stvari:

  1. "Svi iznosi kredita su izražene u američkim dolarima. Morat ćete vratiti iznos od Bitcoin jednak iznos koji ste dobili u američkim dolarima." (Iz FAQ sajta). To znači da, ako si pozajmio 100 $ kada Bitcoin je 1,000 $ imaš 0.1BTC (bez naknade za potrebe primjer). Recimo Bitcoin je na $ 2,000 - to znači da će morati da se vrati samo 0.05BTC.
  2. "Molimo vas da se obratite vjerovniku direktno dogovoriti plaćanje kredita nazad." (Iz FAQ sajta). Dakle, u osnovi morat ćete vjerovati nekome koga ne znate da poštuju ovog sporazuma i zapravo vam dati povrat novca.

Prodaja (ili kreditiranje) Bitcoin na Xcoins

Također se možete posuditi Bitcoine na Xcoins. To se radi odlukom koliko ste spremni da kredit u USD i polaganja tog iznosa na vaš Xcoins računa. Sistem onda će vas automatski odgovarati sa kupcima (tj zajmodavci) i oni će deponovati novac direktno na vaš PayPal račun.

Nisam pokušao ove metode osobno, jer ne želim da se u nevolje s torbicom Paypalin kupac podnese spor. Međutim, nekoliko korisnika na mreži su prijavili da su stvarajući lijepo vraća kroz ove metode.

Online Komentari Xcoins

Iz nekog razloga Xcoins 'stranice na BitTrust više ne postoji. Ipak sam bio u mogućnosti pronaći sačuvana kopija od itand kopaju kroz dodatne komentara korisnika. Jedan od najdetaljnije mišljenja je imala sljedeću izjavu:

Prednosti:
Ima li iznos ispod $ 20, ne bi imali nikakvih problema

Protiv:
-Ako zajmodavca ne oslobađa novca da kupite i dalje ćete biti naplaćen, zahtijevajući da se obratite i paypal i njihovu podršku.

Naravno, postoje i druge dobre i loše kritike koje možete pročitati na sebe, ali mislim da je ovo jedan je najviše sveobuhvatan. Tu su i dosta o Redditand BitcoinTalkbut ponekad je teško razlučiti poštene komentare od lažni one zbog Xcoins affiliate program.

Nakon čitanja kroz desetine mišljenja mogu reći da je tema ponavlja je da Xcoins radi, međutim, njihova podrška traje 2 dana ili više da odgovori i naknade su izuzetno visoke.

Zaključak - Da li ću koristiti Xcoins?

Kao kupac - Xcoinsdoesn't čini dovoljno stabilan u ovom trenutku će se koristiti za velike kupovine. Također se čini da će naknada biti izuzetno visok u odnosu na druge razmjene. Međutim, ako je jedini način na koji može steći Bitcoin je preko Paypal i ste spremni platiti cijenu ovo može biti valjana alternativa Virwox.

Kao prodavac - Iako je ROI može biti visoka ja ne želim da rizikuje da bude označen od strane PayPal, tako da u ovom trenutku ne mogu preporučiti nikome kao dobro. Ako ne briga ako PayPal gasi nalog slobodno pokušati svoju sreću i ja bih čak i zahvalan ako možete podijeliti svoje iskustvo u komentar ispod teksta.

U svakom slučaju, budite sigurni da pročitate FAQon sajtu pred početak. Sretno!

Povezane vijesti


Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin stoni novčanik - 4 novčanika pregledani (Mac, Windows, Linux)

Post Tacocoin

Rudarstvo protiv kupovine Bitkoina - Gdje će te dobiti $ 10k?

Post Tacocoin

Review AvaTrade Bitcoin Trading

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin rudarski bazeni (Top 5 pregleda)

Post Tacocoin

Antrouter R1 pregled - Antminer Wireless Miner

Post Tacocoin

BitStamp pregled: Da li je najjeftinija berza za kupovinu bitkoina?

Post Tacocoin

Početni vodič za najbolje VPN usluge 2016

Post Tacocoin

Promenljivo protiv ShapeShift - Instant razmena kriptokutnosti

Post Tacocoin

Bitmain Antminer R4 review - nije siguran da je vrijedan vaš novac

Post Tacocoin

Xapo pregled: 3 stvari koje trebate znati

Post Tacocoin

CEX.IO 2017 pregled - Zašto se korisnici Reddit-a žale na ovu Bitcoin Exchange?

Post Tacocoin

Bitclub Network Review i Analiza