Šta je Zenski protokol? Novembarska ICO analiza | Bosnian.Lamareschale.org

Šta je Zenski protokol? Novembarska ICO analiza

Šta je Zenski protokol? Novembarska ICO analiza

Sledeći post odražava mišljenju autora sam, i ne predstavlja ulaganje savjet.

"Zen Protocolis je blockchain izgrađen za finansije." To je decentralizirana, peer-to-peer finansijskog sistema, koji sadrži smart-ugovor platforma koja je sposobna za stvaranje, izdavanje i trgovanje digitalne imovine. Radi uz Bitcoin mreže (neka vrsta opt-u sidechain), ali ima funkcije kao što su pametne ugovore o Ethereum platformi. Ukratko, ima za cilj da se najbolje karakteristike Bitcoin i Ethereum, u cilju izgradnje novog finansijskog platformu.

Bitcoin je zlatni standard za sigurnu kriptovaluta, ali ima problema s propusnosti i skaliranje. S druge strane, Ethereum nije poznato da je najviše sigurno mjesto za pohranu vrijednosti kao kriptovaluta. Ali to je jedan od najlakših načina za stvaranje pametnih ugovora.

Smart ugovori su samoizvršivim dokumenata, koje omogućavaju kod zamijeniti treće strane posrednika, kao što su brokeri, banke, escrows, osiguravajuća društva, i finansijskih savjetnika. Smart ugovori mogu uvelike smanjiti rizik druge ugovorne strane automatizacijom uslovima sporazuma, prije uzimanja akciju.

Automatizacijom procesa ovih posrednika, pametan ugovora smanjiti radnu snagu, troškovi, i trenje u vezi sa pokretanjem velike količine podataka da ove usluge proces. Dakle, korisnici ove platforme i usluga sada mogu dobiti brže, jeftinije usluge.

Pišući pametan ugovora u blockchain, korisnici također dobiti u korist povećane sigurnosti blockchain knjizi. Tako je i sa povećanje sigurnosti i smanjenje troškova poslovanja, to je lako vidjeti zašto Ethereum i pametna ugovora stekli toliko zujanje u tako kratkom vremenu.

Trenutna Bitcoin protokol koristi "ugovor jednokratno." Drugim riječima, svaka transakcija troši ugovora koristi. Tako da se koristi za snimanje prenos vlasništva Bitcoin u pojedinca transakcije. Ali to trenutno ne pružaju otvorene "pametne ugovora", koji nastavljaju raditi samostalno izvršni kod na mreži.

S druge strane, Ethereum ugovori pružaju ovaj kod češće. U stvari, Ethereum ima otvorene ugovore koji se mogu izvršavati beskonačan broj puta. Ali oni rade na "gas." Šta to znači?

U Ethereum, gas je donekle sličan naknade za transakciju u Bitcoin. Svaki rad na Ethereum mreže zahtijeva fiksni iznos od plina. (Na primjer, dodajući dva broja košta 3 plin, računajući hash košta 30 plina, i slanje transakcija košta 21.000 plin).

Gas se plaća u eter, ali ne možete da imate to. To je samo obračunava po fiksnoj / eter kurs gasa, koji vam poslati kao transakcije na Ethereum blockchain.

Ako nema dovoljno plina za pokretanje ugovora, onda je to ne uspije, ali ko god pokušava pokrenuti i dalje duguje novac. Dakle, potrebno je sredstva iz oba korisnika i mreže, čak i kada je neuspješnim.

Dakle, postoji mogućnost za novi protokol za poboljšanje ili proširiti u oba Bitcoin i Ethereum, a to je nešto što je više od hiljadu altcoinsare pokušava učiniti. Postavlja se pitanje: Može li Zen Protokol čine dobro na njihovu tvrdnju da isporuči nešto drugačije od dva najveća javna blockchains?

Hajde da pogledamo kako su oni tu tvrdnju kroz prizmu pet važnih elemenata koji čine uspješnu ICO:

1. Bol / Veličina tržišta

Da li je to lijepo-to-imati ili morate imati rješenje, sa vrlo velikim i lako prepoznatljive na tržištu? Da li postoji konkurencija?

2. Rješenje / Tech

Da li kompanija, tehnologija i ICO doprinijeti okončanju bol za korisnika i ICO saradnik?

3. Token Ekonomija / Coin Struktura

Da li postoji realna potreba za novim novčića ili token u platformi? Da li je to legalno i stvarno strukturiran.

4. Team

Da li oni imaju vještine i iskustvo da ga skinuti?

5. Marketing

Koliko dobro definirane su ekipe strategiju rasta i razvoja poslovnog plana za skaliranje mreže i pronalaženje nastupu na tržištu proizvoda?

Što je Zen?

Prema Zen protokola Bijele knjige, Zen je "blockchain za trgovinu u bilo koje vrste finansijskih sredstava sa istim konsenzus o vlasništvu i slobodu od centralne kontrole koji Bitcoin daje za novac. Ova sredstva spojiti na digitalno sporazume s moćnim, programabilnih sposobnosti za obradu informacija i grant prava. Zen prati Bitcoin mreže i omogućava sredstva sa podlogom od Bitcoin. "

Mislim Zen zamjene neke od usluga i funkcije koje finansijski savjetnik ili broker može učiniti za svoje klijente. To uvelike smanjuje rizik druge ugovorne strane, bez potrebe za posrednika. Dakle, dok je nije najveće tržište, to je dobro definisan, vrlo profitabilna.

U Whitepaper dalje kaže: "The Zen blockchain je dizajniran da podrži pravi finansijski proizvodi, sa snažnim automatizaciju i slobodu od kontrole... Bilo blockchain koji pokušava i da stvaraju novac i za pružanje pametne ugovori moraju ograničiti ili jedno ili drugo."

Ovaj izazov je jedna od stvari koja postavlja Zen napose, i on se obratio pomoću F * programski jezik, koji je razvijen od strane Microsoft Research. To je funkcionalni jezik koji se odnosi na formalnu verifikaciju.

The Whitepaper nastavio: "Zen je javna blockchain osiguran dokaz o radu koji ima oskudan izvorni znak za aktiviranje ugovora."

Zen daje direktno vlasništvo digitalne imovine, koji predstavljaju obećanja koja su izvršna. Na Zen mreže, pametan ugovora djeluje kao lockboxes, a tokene su svoje ključeve. Bilo koji digitalni imovine, kao što kriptovaluta, zaliha poziv, ETF-a, i korporativnih obveznica, mogu staviti u smart ugovor sa uslovima sporazuma -U zamjenu za token.

Zen protokol koristi Oracles kao mehanizam, koji može dokazati ispravnost ugovora. Dakle, na Zen mreže:

  • Imovina oznake: Oni predstavljaju potraživanja
  • Obećanja su ugovori: Sporazum je postavljen u kodu.
  • Izvršenje se vrši prema protokolu: Oracle odlučuje o dokaz.

Dakle, Zen token podržava čvrsto integraciju sa Bitcoin podržava imovine. Drugim riječima, Zen ugovora nikada koštati korisnik sredstava, osim ako su ih uspješno izvrši. Ova funkcija je jedan od načina Zen se razlikuje od drugih protokola, a to dokazuje da troškovi staze može zadržati dole. Oni također integrirati nekoliko načina izgradnje povjerenja u protokolu, kao što su Multihash rudarstvo dokaz bez posla, i atomske svopovi ili cross-lanac svopovi sa drugim blockchains.

Prema web stranici Zen-a: "Zen ugovori su plaćeni da ostane aktivan samo enog vremena: nakon ponestaje plaćanja, oni su inaktivirani i izostavljeni iz rudarskog bazena, tako da resursi nisu teret na rudare ili čvorova. Kada je reaktiviran, ugovori se pojaviti sa svojim originalnim kod, kao da nikada nisu bili deaktivirana. "

Jedna od prednosti koje Zen arhitektura ima preko Bitcoin arhitektura je da Bitcoin je jedina imovina je Bitcoin. U međuvremenu, Zen može obezbjeđenja bilo koji digitalni imovine. Plus, Zen može držati sredstva off-lanac do funkciju ugovora reaktivira to. Stoga, kada je neaktivan, to ne zahtijeva sredstva iz mreže da nastavi da ga se iz bloka do bloka u blockchain.

Ključ je u tome da postoji čvrsta namjene za Zen protokol, sa dosta tehničke dokumentacije za podršku ovom. Zen protokol Alpha klijent zapravo radi. To pokazuje kako se njihova upotreba Oracles i derivata ovih novih Bitcoin podržava digitalne imovine koristiti u Zen pametan ugovora.

To je velika da Zen ima belu knjigu, web stranicu, mnogi blog članaka, videa i aktivan GitHub račun. A to je da ne spominjem da imaju alfa verziju svog protokola trenutno radi. Dakle, Zen nije samo ideja ili prodavanjem magle.

Imajući to mnogo dokumentacije ne znači da moj posao lako, ali to povećava povjerenje-kad se čini da nema razlike u njihovim tvrdnjama ili poruke. U jednom trenutku, osnivač Adam Perlow je izjavio: "Mi gradimo decentralizirana platformu podržavaju proboj protokol za stvaranje, izdavanje i trgovanje digitalne imovine." Uz sve to dokumentacije i kod da podrži napredak Zen-a, to je lako da mu verujem.

Ceo tim je jaka. A dobar izbor programeri i inženjeri imaju iskustva u startupe. Oni također imaju iskustva u kripto, finansije, matematike i fizike. Jedino područje vidim gdje se malo nedostaje je marketing. Oni su ugasiti neke lijepe video od njih govori na događajima, ali im je potrebno učiniti više od toga, ako žele više ljudi znaju o njima.

Šta je sa Zen token?

Prije svega to nije dizajniran da bude skladište vrijednosti ili da se takmiče sa Bitcoin ili bilo koje druge kripto. Kao što je njihov sajt navodi: "Zen nije još jedan konkurent postati digitalni gotovini. Vjerujemo da Zen je najvredniji kao finansijski dodatak Bitcoin. "Njegova funkcija je da gorivo transakcija na Zen Protokola.

Token prodaja počinje 30. Nov 2017, a završava 30. Decembar, 2017. Tu će biti Genesis Distribucija 20 M-sa 12 M će kupcima, 6.5 M ide u Zen protokol tima, i 1.5 M preostalih rezervi. U prvih 6 godina nakon Genesis Distribucija, oni će imati budućnost distribucije 40,000,000 tokena, i nastaviti ga halvingevery 6 godina, sve do 100.000.000 tokena su minirana.

Ovaj raspored čini razumno pružaju dovoljno tokena za pokretanje mreže, ali ih i povećava kao mreža raste. Način kupovine uključuje korištenje Bitcoin kroz njihov novčanik. Neke popusti su dati u pretprodaji, koji se upravo sada događa. Popusti u pretprodaji su kako slijedi:

  • Kupite između 5 i 20 BTC: 5% popusta
  • Između 20 i 50 BTC: 10% popusta
  • Više od 50 BTC: 15% popusta

Popusti u pretprodaji će se završiti kada ukupan iznos kupovine dostiže 3.000 Bitcoine.

U pretprodaji nije jako diskontiraju, tako da ne mislim da investitori će biti bacanje ove tokene. Obično bih da vidim lockout period za velike, jako diskontiraju investitora, kao i za osnivača. Međutim, nisam siguran da je to potrebno s ovim token. To je strukturiran tako da bude stabilna, tako da nećemo vidjeti velike popuste u drugim ICOS, koji će postati mete za bacanje ili za pumpe-and-dump vozila.

Još jedna stavka za razmatranje: Da li postoji konkurencija? Da, u stvari, to je jedan od najvećih ICOS u istoriji. U junu, Bancor Protokol prikupio preko $ 153 miliona za samo 3 sata. I nudi vrlo slično rješenje.

Pošto je to potrebno tech unapređenja finansijske industrije, platforma može se primijeniti na bilo koji digitalni imovine, koji izgleda dobru budućnost za Zen tehnologija. Uz korisnost njihove token podstiče njihovu mrežu i nagrada rudara, trebalo bi da bude stabilna, dok platformu i protokol ostaje u upotrebi. Sve u svemu, ako mislite korištenja Zen protokol platforme, čini se kao obećavajući ICO.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Bitcoin Trezor pregledao - da li je to sigurno?

Post Tacocoin

BTCJam pregledao - Moje lično iskustvo i recenzije korisnika Reddit

Post Tacocoin

Bitcoin Kazino pregled - 5 najboljih sajtova za Bitcoin kockanje

Post Tacocoin

Jaxx Wallet pregled - sve oko Bitcoin novčanika

Post Tacocoin

Bitbay pregledao: kupovinu Bitkoina u Poljskoj

Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin novčanik za Android mobilni uređaj pregledan

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin rudarski bazeni (Top 5 pregleda)

Post Tacocoin

Tražite alternativu Bitcoin-a? Evo 6 kovanica za razmatranje

Post Tacocoin

Xapo pregled: 3 stvari koje trebate znati

Post Tacocoin

Evo pobjednika za najbolji Bitcoin Hardware Wallet za 2018

Post Tacocoin

GreenAddress.it pregled

Post Tacocoin

Ledger Nano S review - Da li je ovaj Bitcoin novčanik bolji od TREZOR?