Ledger Nano S review - Da li je ovaj Bitcoin novčanik bolji od TREZOR? | Bosnian.Lamareschale.org

Ledger Nano S review - Da li je ovaj Bitcoin novčanik bolji od TREZOR?

Ledger Nano S review - Da li je ovaj Bitcoin novčanik bolji od TREZOR?

Nedavno sam prisustvovao Sjeverne Amerike Bitcoin konferenciji u Miamiu. Ledger, jedan od vodećih hardvera Novčanici proizvođači su prodavali svoje robe na događaju i odlučio sam da konačno radim svoj Ledger Nano Sreview koje sam odložio predugo.

Pa sam kupio sebi posebno ugraviranim Ledger Nano S stvoren samo za konferencije i danas sam testiranje to po prvi put. Ako ste bili strastveni čitalac 99Bitcoins verovatno znate da sam dugo vremena fan TREZOR, Ledgera glavnog konkurenta. Ali ja sam slušao toliko dobrih stvari o knjizi Nano da sam odlučio da je TREZOR vs Ledgertype poređenja.

Prije nego što počnem pregled kratki dogovor o Bitcoin hardver novčanike. Hardver novčanici su verovatno najsnažniji oblik osiguranja možete imati za Bitcoin ili bilo koji drugi kriptovaluta. Oni vam omogućavaju da slanje i primanje Bitcoin na bilo kojem računalu, čak i onaj koji je ugrožena sa malware, sa znanjem da će vaše transakcije i dalje proći kroz kao što je predviđeno. Za više informacija o Bitcoin novčanike općenito pazi najnovije Bitcoin Ploča utorak epizodu.

Način na koji je hardver novčanike postigla maksimalna sigurnost skladištenjem vaš privatni ključ i potpisa Bitcoin transakcija nije tako neko pokušava da "hack" vaš novčanik daljinski neće biti u stanju da to učine. Većina hardvera novčanici koristiti i drugi ekran / uređaj za provjeru akcijama na vaš novčanik, kao što su potpisivanje transakcija. Na taj način, ako haker stekne kontrolu nad vašim računarom, on i dalje ne mogu nikakvu štetu jer je potreban pristup fizički uređaj spojen na računalo kao dobro.

Pregledao sam bivši model Ledger je Ledger Nano u prošlosti. Tada sam zaključio da je dodatnu zaštitu da TREZOR novčanik daje vam svoju drugu zaštitu ekrana je superioran u odnosu na Ledger Nano. Međutim, Ledger Nano S sada ima funkciju drugi ekran kao dobro. Dakle, ovo poređenje će biti zanimljivo.

Dizajn i korisničko sučelje

Što se tiče dizajna proizvoda su skoro isti. Oba su male i kompaktne, međutim, Ledger Nano S ima malu prednost u smislu da njegovo metalno kućište čini više izdržljiv, po mom mišljenju (i malo više seksi). Oba novčanike će oba uklopiti prilično lako u džepu ili ruku kao što se može pogledati u nastavku.

Način na koji je Ledger Nano Sworks je prilično sličan bilo kojem hardveru novčanik. Kada ste prvi put ga podesite ćete odabrati PIN za zaštitu uređaja od neželjenih pristupa. Kasnije ćete dobiti seme 24-riječ koja će se koristiti za stvaranje privatne ključeve (to je ono što je poznato kao HD novčanik, više o tome ovdje). Ovo sjeme treba biti zapisano na sigurnom mjestu, a ne na vašem računalu, kao onaj ko zna seme ima kontrolu nad svojim Bitcoine. Dobar prijedlog bi bio da napišem ovaj sjemena dole koristeći Cryptosteel uređaja.

Je Ledger Nano S ima dvije tipke koje omogućuju vam da ga kontrolirati. Je početna postavka uređaja je prilično jednostavna i traje oko 3 minute. Većinu vremena se troši na pisanje niz sjemena.

Ovo stvaranje sjeme je jedno od mjesta gdje se drugi ekran ulazi u igru. Ako je računalo ugroženo haker će moći da vide seme ako je prikazan na ekranu. Upravo zbog toga se sjeme riječi na ekranu mali uređaj koji je Tamperproof, tako da znate da samo vidite svoje sjeme.

Jednom kada je uređaj postavljen, sve što je ostalo je da instalirate aplikaciju koja vam omogućava da komunicira sa uređajem (tj slanje i primanje Bitcoine).

Aplikacija sam koristio je Chrome proširenje koji vam daje sljedeće funkcionalnosti:

 • Detalji Opće račun
 • Slanje Bitcoin od hardvera novčanika
 • Generiranje svoj Bitcoin adresu za primanje Bitcoine
 • Postavke za aplikaciju (npr kurs, jezik, itd)

Aplikacija je prilično sličan onom TREZORuses iako ima elegantniji dizajn.

Sučelje (kao što je prikazano gore) je prilično intuitivno i ne zahtijeva nikakve priručnik kako savladate to. Također, možete preimenovati račune i ne moraju da ih pozovem u cjelini imenima kao što su "račun # 1". TREZOR dozvoljava, kao i već zahtijeva da se spojite Dropbox račun.

Je Ledger Nano Scan također koristiti postojeće Bitcoin novčanike umjesto sadašnjih Chrome sučelje. Takve novčanici uključuju MyCellium, Electrum, Bitgo, GreenBits, Copay i MyEtherWallet.

Evo kompletan pregled kako uređaj radi obavlja BTC danima na YouTube-u:

Podrška altcoins

Je Ledger Nano S uključuje Bitcoin, Litecoin, Ethereumand Ethereum Classic pratilac aplikacije, kao i druge cryptocurrencies blockchain osnovi. Ovo su trenutne altcoins podržani:

 • Bitcoin
 • Ethereum / Ethereum Classic
 • Litecoin
 • Dogecoin
 • Zcash (z-adrese nisu podržani)
 • Crtica
 • Stratis

Možete slati i primati plaćanja, provjerite račune i upravljanje više adresa za svaku valutu iz istog uređaja.

TREZORon druge strane nedavno announcedthat oni su se udružili sa MyEtherWallet da podrži Ethereum na njihovom uređaju. Druge podržane kroz TREZOR valute su Dash, Zcash i Litecoin (preko Electrum LTC).

Ugled kompanije

Ledger je osnovan 2015. Godine u Francuskoj. Kompanija je u međuvremenu stekao značajnu vuču u Bitcoin i kriptovaluta sferi i izrasla biti dostojan konkurent SatoshiLabs (tvorci TREZOR). TREZOR, s druge strane, bio je na tržištu od 2014. Godine.

Oba Ledger i TREZOR koristiti open source kod za svoje aplikacije, a oba su pokazali odličnu korisničku podršku i stabilnost u proteklih nekoliko godina. Iako TREZOR je zreliji i poštovani kompanija, to je teško reći u knjizi zaostaje.

Ledgera Price Tag

Je Ledger Nano S prodaje za 58 € (oko $ 65), dok je TREZOR prodaje za 99 $. To čini Nano S više atraktivnih pogodbu jer njihove karakteristike su gotovo identične. Može se tvrditi da je TREZOR također može djelovati kao lozinku managerbut nisam siguran koliko je korisna ova funkcija je u ovom trenutku.

Pa, ko je pobjednik?

U svim iskrenost, mislim da je Ledger Nano Swins zbog niže cijene. Ali obje kompanije stvorio odličan proizvod. Je Ledger Nano S izgleda da ima prednost u dizajnu i upotrebljivost, dok TREZOR ugled ima više utjecaja u zajednici (iako ne mnogo). Budući da je većina od nas su osjetljiviji na cijene u ovom slučaju cijeni pri vrhu ljestvice prema knjizi.

Lično koristim TREZOR, uglavnom zato što kada sam prvi put počeo koristiti hardver Novčanici Ledger još oko nije bilo. Danas mislim da mogu početi koristiti oba, čuvanje neki od mojih sredstava na TREZOR, a neki na knjizi. Moram reći da je napredak Ledger je napravio u proteklih godinu dana je zaista impresivan, a njihov proizvod pokazuje da.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Genesis Cloud Mining review - Nije tako profitabilno kao što biste mislili

Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin novčanik za Android mobilni uređaj pregledan

Post Tacocoin

Jaxx Wallet pregled - sve oko Bitcoin novčanika

Post Tacocoin

Indacoin pregled - Da li je Legit Bitcoin Exchange?

Post Tacocoin

Bitcoin Trezor pregledao - da li je to sigurno?

Post Tacocoin

Pregled Bithumb-a - kupiti Bitkoine u Koreji

Post Tacocoin

Antminer T9 protiv Antminera S9 - Ko je najbolji Bitcoin Bitcoin miner?

Post Tacocoin

Bitmain Antminer R4 review - nije siguran da je vrijedan vaš novac

Post Tacocoin

Pregled binanciranja: Da li je zakonita kriptocutna razmena?

Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin stoni novčanik - 4 novčanika pregledani (Mac, Windows, Linux)

Post Tacocoin

Virwox pregled: Da li je Legit ili prevara?

Post Tacocoin

Bitcoin Faucet WordPress Plugin od 99Bitcoins