Best Dash Mining Hardware - Antminer D3 pregled | Bosnian.Lamareschale.org

Best Dash Mining Hardware - Antminer D3 pregled

Best Dash Mining Hardware - Antminer D3 pregled

Evan Duffield, tvorac Dash (ranije poznat kao Darkcoin, i XCoin prije toga) statedthat Dash X11 dokaz-of-rada algoritma je namijenjen za reprodukciju Bitcoin je razvoj rudarstva kriva. Njegova kontroverzna 32% premine scamaside, Dash rudarske je zaista napredovala kroz poznate faze utvrđene Bitcoin: CPU rudarstvo, GPU rudarstvo, a sada ASIC rudarstva.

load...

U Antminer D3 od Bitmainis trenutno najefikasniji ASIC rudar Instrument. D3 prvi proizvodni ciklus počeo isporuku sredinom 2017. I brzo rasprodati, jer je ponudio veliku prednost performansi u odnosu na konkurentske ASIC i GPU rudara.

Kao i kod Bitcoin i Litecoin ASIC, Bitmain nije bio prvi na tržištu sa Dash rudar; tu čast pripada iBeLink DM384M, koji je objavljen u 1Q16. Međutim, kao i Bitcoin i Litecoin ASIC, Bitmain-ov proizvod nudi vršne električne efikasnosti. Namjera Duffield da odražavaju Bitcoin rudarskih napredak je svakako ispunjena!

load...

U Antminer D3 je Hashrate odnosu

D3 postiže impresivne hashrate od 15 GH / s, dok konzumiranje 1200W električne energije. Ostvaruje stopu efikasnosti od 1,6 J / MH. Ovo je u suprotnosti vrlo povoljno sa iBeLink DM384M, koja proizvodi samo 384 MH / s. Da bi se to staviti u perspektivu, D3 dobija skoro 40 puta hashrate samo oko 1,7 puta potrošnju energije.

Za pravedniji usporedbu, uzmite u obzir Baikal Giant-A900 X11 ASIC. The Giant, bivši lider rudnom polju X11, detaljno razmatra na 900 MH / s za samo 216W. Međutim, D3 dobija više od 15 puta hashrate za manje od šest puta potrošnju energije. A900, međutim, imaju prednost u stanju da iskopa još pet algoritama pored Dash-a X11.

load...

Konačno, iBeLink najnovije ponude, na DM11G, postiže 11 GH / s i crta 810W. To znači da dobiva 73% od D3 je hashrate za 67,5% energije! Jedina mana je DM11G je strmim unaprijed troškova više nego dvostruko D3-a. Ako ste u mogućnosti da biste dobili jedan po povoljnijoj cijeni, treba svakako uzeti u obzir to kao snažan kandidat za D3.

D3 i PSU troškovi

Bitmain prodaje D3 za oko 2.700 $, minus troškove prijevoza, a napajanje. Međutim, serije septembar brzo rasprodate, a mogućeg serije će dostupan u studenom za $ 1.450. Bitmain preporučuje APW3 ++ snaga supplyadds još $ 105. Možete, međutim, koristiti bilo ATX PSU sa ispravnim rejting i konektori.

Čak i na $ 2,700, D3 je jasno lider u smislu vrijednosti. Najbližeg rivala, na DM11G, košta nevjerovatnih 6000 $ za iBeLink. Baikal gigant trenutno nije dostupan osim mašina i druge strane, tamo gdje je obično prodaje za oko 2.200 $. Međutim, vrhunske performanse na D3 znači da će platiti za sebe mnogo ranije (pod pretpostavkom da Dash rudarstvo i dalje profitabilan).

D3 težine i veličine

Da znate šta da očekujete u smislu troškove slanja, D3 teži 5,5 kg, a PSU težak 3 kg. D3 dimenzija 320 x 130 x 190 mm. Njegova mala težina i male veličine uporediti povoljno sa drugim X11 rudara; je DM11G, na primjer, težak 21 kg i dimenzija 490 x 350 x 180 mm.

X11 Mining razmatranja

Cijena Dash USD je u posljednje vrijeme u porastu, osiguravajući da novčić je i dalje profitabilan moje. Međutim, Bitcoin nedavnog poskupljenja je znatno nadmašio Dash:

Dash je dobro u američkim dolarima, ali njegov učinak je osrednji kada cijeni u bitkoine.

Prema Coinwarz.com, to je 128% više isplati da moja crtica nego što je bila mina Bitcoin u kolovozu 2017. Međutim, to je samo polovina prosjeka od 227% od dvije sedmice. Ovo padu profitabilnosti je zbog dva faktora:

1) Bitcoin je veća zahvalnost:

Od preko hiljadu altcoins, 15. Mjesto je prokleto dobro.

2) brzo raste stopa poteškoća Dash kao jaki ASIC postala rasprostranjena:

Bitinfocharts.comshows Dash poteškoća pulsirajuće od X11 ASIC postao dostupan početkom 2016. Godine.

Je D3 profitabilan?

Ako želite da dobijete ideju svog potencijalnog povratka iz D3 je CoinWarz Dash rudarske calculatoris pomoći. Imajte na umu, međutim, da teškoća je gotovo sigurno da će i dalje rasti, a cijena Dash mogu dobro pasti. Međutim, na osnovu statičkoj cijeni i teškoće, slika profitabilnost je kako slijedi:

Prema kalkulator, s približno SAD-prosječni trošak električne energije od $ 0.10 / kWh, D3 može platiti za sebe u manje od tri tjedna! (Napomena: Ovo je bila istina za vrijeme pisanja ovog post Molimo provjerite ažurirane statistike na sajtu Coinwarz-a.).

To je nevjerojatno brzo najnovije Bitcoin rudara iz Bitmain može potrajati godinu ili duže. Projektovani godišnji profit od gotovo $ 50k vjerovatno veoma nerealno. Bez obzira na to, čini se da D3 kao dobra investicija na papiru.

Kako kupiti D3

Kao i svaki drugi rudar iz Bitmain, The Antminer D3 prodaje u serijama. Svakih nekoliko mjeseci, nova serija izlazi. To je vredi pogledati Bitmain je D3page da vidi kada će sljedeći batch brod. Također, Bitmain Twitter profilehas korisne informacije o predstojećim izdanjima.

Imajte na umu da je D3 je također dostupan iz druge ruke ili putem pretprodaja iz raznih mašina. Dok se neki posvećen ASIC dobavljača može ponuditi fer ponuda, većina mašina na eBay ili Amazon će naplatiti premije za dobivanje ovog "mašina za novac štampa" uoči naredne serije.

A preorder sa Bitmain je vjerojatno najsigurniji način da kupite D3. Dok će lokalne mašina brže poslati vam to i omogućiti vam da dodge uvozne carine, trebate biti svjesni da mnogi prevara mašina postoji i može iskoristiti potražnje za nove rudarske opreme. Ako kupite preko prodavač, bi se osiguralo da su renomirani prvi. Mi osobno opekao takvim prevarant na Amazonu kao dobro.

Troškove prijevoza i vremena iz Kine također se moraju uzeti u obzir. Određenih mašina obećavaju brze rokove isporuke i jeftin shipping unutar Sjedinjenih Američkih Država (i nekim drugim regijama). Long dostava kašnjenja jesti u očekivana dobit; kao i ostali primaju D3s i početi rudarstvo, rudarstvo poteškoća raste u skladu s tim. Imajte na umu da za razliku od Bitcoin dva nedelju dana kasnije, teškoće Dash retargets otprilike svake dvije minute i četrdeset sekundi, ili sa svakom novom blok pronađeno.

The Bottom Line: Da li je Antminer D3 Worth It?

Iako su drugi proizvođači rade na novom Dash ASIC, sada je Antminer D3is najbolje dostupne X11 rudar. Opcije su gledati i čekati bolju rudar ili što je prije moguće kupiti D3.

load...

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin rudarski bazeni (Top 5 pregleda)

Post Tacocoin

Da li Coinbase zloupotrebljava svoje učesnike programa upućivanja?

Post Tacocoin

Pregled Bitfinex-a: Najveća svjetska razmjena po obimu

Post Tacocoin

Pregled binanciranja: Da li je zakonita kriptocutna razmena?

Post Tacocoin

EToro Bitcoin Trading Review

Post Tacocoin

BTCJam pregledao - Moje lično iskustvo i recenzije korisnika Reddit

Post Tacocoin

Electrum Wallet pregledao: Lične i Reddit recenzije

Post Tacocoin

Rudarstvo protiv kupovine Bitkoina - Gdje će te dobiti $ 10k?

Post Tacocoin

Najbolji Litecoin rudarski hardver - Antminer L3 Scrypt Miner pregled

Post Tacocoin

Coinbase protiv Circle - Probao oboje sa $ 500 Evo šta sam pronašao

Post Tacocoin

Kraken pregled - Da li je ovo Bitcoin razmjena pouzdana?

Post Tacocoin

Litecoin LTC Robot pregled - nepristrasni, 100% stvarni podaci