Web Mining - Monetizujte svoju web stranicu pomoću korisničkih pretraživača | Bosnian.Lamareschale.org

Web Mining - Monetizujte svoju web stranicu pomoću korisničkih pretraživača

Web Mining - Monetizujte svoju web stranicu pomoću korisničkih pretraživača

Coinhiveis a Monero (XMR) rudara koji radi na web preglednicima korisnika kada oni posjećivanja određenih stranicama (ne brinite, ne zapošljavamo ovo na 99Bitcoins). Nedavno, The Pirate Bayand CBS Showtime uhapšeni za pokretanje Coinhive na gostujuću pretraživače bez njihovog znanja ili pristanka.

Prije nego što smo dobili u raspravu o tome kako koristiti Coinhive unovčiti svoj sadržaj, prvo razgovarati zašto vlasnike web možda želite koristiti umjesto metoda online generacije prihoda pokušao-i-istinito Oglasi.

Uspon blokiranje oglasa

Softver koji blokira online reklame-obično naziva jedan oglas blokator-brzo postaje standard. Prema PageFair, kompanija posvećena analizi i ublažava ovaj trend, oko 615.000.000 uređaja je koristeći oglas blokatora na kraju 2016. Godine ukupan broj korisnika interneta u sredinom 2016. Bio procjenjuje da će 3,4 milijarde. To znači da je oko 20% korisnika zaposliti ad blokatore.

Jer je većina oglasa blokatori su slobodni i lako se instalira, nema neposredne mane-i dosta moguće dobre-za svoje korisnike. Najpopularniji oglas blokatori uključuju Adblock Plus, AdBlock, i-moj lični preporuka-uBlock podrijetla. Porijekla uključuje filter za Coinhive da odbije web stranice besplatan pristup rudarstvu moć vaše CPU-a.

Jer sadašnji poslovni model na internetu je u velikoj mjeri zasnovan na oglašavanje, oglas blokatori i očigledno smanjenje utjecaja redovnih online oglašavanja primoravaju oglašivačima da se prilagode ili bankrotirati.

Kriptovaluta kao rješenje

Jer kriptovaluta je "internet novca", verovatno će dokazati da je bolji način da unovče internetu.

Hrabri Browseris jedan pokušaj rješenja. Hrabri automatski blokira reklame, ili ih barem zamjenjuje s oglasima privatnost poštuje. Hrabar omogućava korisnicima da zarade male količine Bitcoin ako se odluče u gledanju tih "dobre reklame." Hrabri također omogućava korisnicima fond učestvuje web stranica automatski dodjele Bitcoin donacije na osnovu količine vremena provode na svakoj lokaciji. Hrabri se brzo poboljšava, a nadamo se da će uskoro uključiti Munja Network micropayments.

Coinhivepresents više jednostavan pristup sadržaju monetizacije. Integracija Coinhive pisma u web dobija CPU kooperativnih posjetitelja mina Monero. Sav prihod su podijeljene između izabrani Monero adresu lokacije i Coinhive kreatora, koji primaju 30%. Ovo je prilično veliki rez, ali open-source verzija poznate kao Harvest, što će omogućiti operatorima stranice da zadrži punu prihoda rudarstva, vjerovatno uskoro.

Ovisno o broju posjetitelja stranice prima i vremena tih posjetitelja provode na licu mjesta (i XMR cijenu i rudarstva poteškoća), dobit iz Coinhive može dozvoliti stranice da se odreknu druge opcije monetizacije, kao što su reklame, paywalls, donacija i pretplate.

Coinhive web rudarstvo načina:

Coinhive web rudarstva funkcije kao što slijedi:

1) Kao dokaz-of-Work "Captcha" koja obavlja određeni broj heševi ili kao kontinuirani proces. Za razliku od redovne captcha, ovaj režim nije u stanju razlikovati ljude od robota. Međutim, to je efikasan u akcijama stopa-ograničavanje, i to predstavlja veliki DDoS ili spam protivmere. Pod uvjetom da trošak rudarskog je veća od nagrada za spam, robota neće imati ekonomski podsticaj ciljati web stranice.

2) Kao automatski preusmjeravanje proof-of-Work Shortlink pomoću prefiksa cnhv.co. Broj potrebnih heševi će odrediti stupanj kašnjenja prije Shortlink preusmjeravanja, iako će vremenske vrijednosti variraju u zavisnosti od procesorske snage korisnika.

Shortlinks su posebno korisni za dijeljenje veze preko društvenih medija, posebno na Twitteru zbog ograničenog karaktera prostora. Evo primjera, koji preusmjerava na unos Wikipedia za Monero: https://cnhv.co/6bk.

Savjet: Novi Coinlinksite omogućava svakome da zaradite XMR stvaranjem i dijeljenje Coinhive Shortlink.

Coinhive je fleksibilan kod omogućava gotovo neograničene kreativnosti kada je u pitanju implementacije.

Web mining preko korisnik preglednicima

Kontinuirana rudarstvo, ili web rudarstvo, je daleko najprofitabilnija pristup. Ako web stranice je u mogućnosti da zadrži vrijeme brojnih rudara, može očekivati ​​da će zaraditi pristojnu količinu XMR. Oko 0,3 XMR, ili $ 30 mjesečno, procjenjuje se na između 10 i 20 stabilan rudara.

Imajte na umu da je prilagodljiv nivo korištenja CPU-a. CPU korištenje treba postaviti na razumnom nivou, ili će znatno usporiti uređajima korisnika i izazvati ih da napuste lokaciju.

Coinhive web rudarstvo treba najavio posjetiteljima stranice da spriječi bilo kakve reakcije ili malware optužbe. U idealnom slučaju, web rudarstvo treba biti proces opt-u. Korisnici laptop može biti posebno pogoršana site koji potajno crpi energiju baterije kroz rudarstvo. Konfiguriranje rudara da se zaustavi na male snage, baterija bi mogla izbjeći mnogo PR poteškoća.

Open-source plug-in je također dostupan za Coinhive u WordPress. To može biti configuredto automatski pokrenuti i pokrenuti bez vidljivih bilo widget bića.

Savjet: Ovo utilityallows stopa hash treba odrediti u realnom vremenu na osnovu CPU korištenje i broj niti. Za testiranje, praćenje resursa vašeg sistema usagewhile ovu aplikaciju radi da se utvrdi optimalan nivo upotrebe, barem za taj sistem.

Zašto Mine Monero?

Ako se pitate zašto ne postoji ništa slično za Bitcoin, sve se svodi na ASIC-otporan algoritam Monero je, CryptoNight. Ovaj algoritam osigurava da, za razliku od Bitcoin i većinu drugih cryptocurrencies, Monero može biti minirana više ili manje profitabilno u prosjeku desktop ili laptop procesor. Dok se mobilni uređaji mogu također kopaju Monero (i pokrenuti Coinhive), oni će proizvesti vrlo niske stope hash.

Ako ste zainteresirani za direktno rudarstvo Monero, budite svjesni da Coinhive je 30% rez i neefikasnost JavaScript CPU-rudarstvo (65% od redovne CPU rudar) čine ga neprofitabilnih opciju. GPU rudarstva na renomirane Monero bazen (izbjeći Minergate) će net daleko vrhunske rezultate.

Prednosti Coinhive

  • To je lako implementirati i konfigurirati na većini lokacija.
  • Itrespects privatnost korisnika i omogućava sajtovima da ukloni sa tracker reklame i slično.
  • Sasvim je nenametljiv i ne ometa dizajn ili korisnički doživljaj stranice na bilo koji način.
  • Itachieves najbolje rezultate kada je pregazio duži vremenski period, podsticanje lokacijama za proizvodnju visoko kvalitetnih i privlačan sadržaj, a ne model clickbait motivisani od oglasa.
  • To je prilično transparentan; uporediti rudarstva rezultati bazena vašim podacima za provjeru rezultata.
  • To će poslužiti da se uvedu nove korisnike na kriptovaluta.

Nedostaci web rudarstva

  • Već je blokiran od strane mnogih ažurira blokatori ad (i sve JavaScript blokatori) i određeni antivirusni programi i flag to. Vlasnici stranica će morati zatražiti da određenim korisnicima ručno omogućiti web rudarstva u slučajevima kada je to potrebno za pristup sadržaju.
  • Osim ako site je popularan i uživa visoke stope zadržavanja, to je verovatno da će zaraditi mnogo prihoda od web rudarstvo.
  • Ako nije pravilno konfigurirana za starije CPU i mobilnih uređaja, web rudarstvo može usporiti uređajima korisnika.
  • Postoji veliki potencijal za zloupotrebu malware programeri i beskrupulozan operatera.

Da li ste koristili web rudara na svoje stranice ili naišao jedan kao posjetitelj stranice? Mi bi rado čuti o tome u komentar ispod teksta.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Pregled za Coinomi - mobilni novčanik za više kriptokvučenja

Post Tacocoin

Pregled Bithumb-a - kupiti Bitkoine u Koreji

Post Tacocoin

Početni vodič za najbolje VPN usluge 2016

Post Tacocoin

Kraken pregled - Da li je ovo Bitcoin razmjena pouzdana?

Post Tacocoin

BitPanda pregled - kupiti Bitcoin sa Skrill-om, SEPA-om ili kreditnom karticom

Post Tacocoin

Pregledao je Luno (bivši BitX) Bitcoin Exchange i Wallet

Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin stoni novčanik - 4 novčanika pregledani (Mac, Windows, Linux)

Post Tacocoin

Decembar ICO analiza - NAGA pregled

Post Tacocoin

Bitclub Network Review i Analiza

Post Tacocoin

Ledger Nano S review - Da li je ovaj Bitcoin novčanik bolji od TREZOR?

Post Tacocoin

Moja investicija BTCJam-a samo je propala

Post Tacocoin

Electrum Wallet pregledao: Lične i Reddit recenzije