Najbolji Litecoin rudarski hardver - Antminer L3 Scrypt Miner pregled | Bosnian.Lamareschale.org

Najbolji Litecoin rudarski hardver - Antminer L3 Scrypt Miner pregled

Najbolji Litecoin rudarski hardver - Antminer L3 Scrypt Miner pregled

Bitmain su (ne) poznat u Bitcoin svijetu, a ne samo za proizvodnju najbrži na raspolaganju ASIC rudara, ali za svoje AsicBoostand Antbleedscandals. Sa snažnim L3 Scrypt rudar, Bitmain proširili u Litecoin rudarstvo. Još jednom, svoje proizvode isporučujemo najviše hash za svoj novac... Ali, kao što je L3 je brzo rasprodati na Bitmain prodavnici, trebalo bi da pokušate da ga kupi drugdje ili odlučiti umjesto za Bitmain je poboljšani model, L3 +?

load...


Rijetka L3, koja se prodaje na eBayu. Obratite pažnju na dizajn jednim ventilatorom i izloženi odbora. Ona teži 2,5 kg.

Obje vrste L3 koriste istu BM1485 čipova; samo njihov broj se razlikuje. U Antminer L3 + je u suštini L3 sa duplo brže hash i dvostruko potrošnju energije. Ipak, odlučuje o pravi model i kupovinu sa desne strane prodavatelja je i dalje prilično teška odluka!

load...

Ako ste zainteresirani za ozbiljne Scrypt rudarstvu, ovaj pregled ima za cilj da vam dati dovoljno informacija da dođu do informirani odluku između različitih L3 (+) opcija.


Dual-ventilator L3 + izgleda jako slično SHA256 rudarstva S9, ali je oko 1 kg teži.

5 Važni Što biste trebali znati prije nego što odaberete L3

U Antminer L3 ima konkurentsku Hashrate

L3 je hashrate je impresivna ~ 255 MH / s. Ova stopa je nadmašio po ~ 504 MH / s L3 + i ~ 280 MH / s na A4 Dominator po Innosilicon.

Sirovi hashrate, međutim, ne ispričati cijelu priču. Bilo da se odlučite za L3 ili L3 +, da ćete imati veliki efikasnost u odnosu na druge rudara, kao što je A4, KNC Titan ili preostale GPU rudara. Kao rezultat toga, trebalo bi napraviti značajan profit - barem dok L3 modeli postaju široko rasprostranjeni... Naravno, profitabilnost također ovisi o dobijanju L3 po povoljnoj cijeni!

load...

Prema kalkulator rudarstvo, na Litecoin je trenutna cijena i teškoća i uz pretpostavku da je osnovni 10c po kWh za troškove električne energije, L3 će proizvoditi: 3.5 LTC, u vrijednosti od $ 165, po tjednu!

Za godinu dana, L3 mogao napraviti čak 183 LTC, ili $ 8641 - iako je teško postizanje takvih povrataka, kao što će Litecoin je teško sigurno rasti kako više od ovih proizvoda pojavila na tržištu.

U Antminer L3 Troši Little Struja

Rad od navedenih obračuna u Antminer L3'smodest 400W potrošnje električne energije bi trebalo da iznosi samo 10% svog profita - $ 16.80 više od nedelju dana i $ 876 više od godinu dana.

Upoređujući L3 na A4 Dominator, jasno je da je L3 je gotovo dvostruko efikasniji. Dok je A4 gori oko ~ 1000W za postizanje 280MH / s, L3 uspije skoro istu hashrate od samo ~ 400W. Tokom vremena, L3 je veća efikasnost (1,6 J / MH) će rezultirati u diferencijalnoj sve veći profit.

Prema Litecoin kreator Charlie Lee, L3 je 2,5x puta efikasna kao i A4:

L3 + troši 800W oko da se ~ 500 MH / s; udvostručiti snage za dvostruko hashrate. To znači da je u pitanju čisto efikasnosti, tu je vrlo malo odabira između L3 i L3 +.

Napomena: L3 radi notcome sa PSU. To je preporučeno da koristite dobar, električno efikasan jedinice za napajanje (PSU) za pokretanje L3. PSU mora imati i pet 6-pinska konektora i treba da imaju dosta rezervnih kapaciteta; između 600W do 750W je preporučeno. Efikasnost zavisi i od PSU performanse.

Antminer L3S su Light

Sa težinom od samo 2,5 kg (ili 3 kg uključujući i ambalažu), L3 je puno lakši od A4 Dominator, koji teži težak 9,2 kg. L3 + je također prilično glomazno, težine 6,5 kg (ambalaža uključena).

L3 definitivno osvaja ovdje, kao lagan dizajn održava troškove prijevoza dole i omogućava sigurnije slaganje / shelving višestrukih rudara.

Antminer L3S su relativno mirno

Dizajn single-fan L3, proizvodi minimum 60dB, a dva ventilatora L3 + emituje od 75 dB do 95 dB, ovisno o temperaturi okoline.

L3 nije dovoljno whispery da rade u vašoj spavaćoj sobi, ali ne bi trebalo da zadrži komšije budan ni.

Je Antminer L3 je vrlo kompaktan

Dimenzije L3 su skromni 23 cm 13,5 cm za 16 cm. Ovo se poredi povoljno sa nešto većim A4 Dominator, što je 28 cm sa 26 cm sa 13 cm. L3 + je najveći do sada, dimenzija 35 cm sa 13 cm sa 19 cm.

Antminer L3sare malo i tome često Skupo

Za one koji nisu naruče Antminer L3from Bitmain u periodu do svoje početno izdanje, to je sada dostupna samo na sekundarnim tržištima, kao što je eBay, Amazon, AliExpress ili posvećen kripto rudarstva distributer stranicama.

Nekoliko ponuda, a posebno iz online tržišta, apsolutno će vam iskopati o cijeni, i puni iznad Bitmain je početna cijena na L3. Posebno ako kupovine iz novog, nepoznatog kripto rudar mjestu, bi se osiguralo da ste samo kako bi od uglednog dobavljača nekoliko prevara stranicama postavili su u prošlosti, obećavajući - ali nikada isporuku - Scrypt ASIC.

Kao naredni serije L3 + pomija prodaje za nešto manje od 2000 $, to ne bi imalo smisla da plati mnogo preko 1000 $ za L3, s obzirom na njihovu relativnu moć. Međutim, kako je L3 može biti odgođen i vjerovatno će potrajati sedmicama na brod, možda bi imalo smisla da plati čak 1500 $... To se posebno odnosi ako sigurni u brzu isporuku i mogu dobiti garancije porediti sa Bitmain originalni 180 dana (ovo će se primjenjivati ​​na predstojećim L3 + jedinice).

Što se tiče pred-naručivanje L3 +, trebalo bi biti prilično sigurna. Dok kripto rudarstvu hardver prednarudžbe su notorno nepošteni Bitmain su uvijek držao svoju stranu pogodbe do sada.

Pokrenite brojeve i procijeniti rizike prije donošenja odluke o kupovini!

Je Antminer L3 vrijedna investicija?

U Antminer L3is vrlo solidan all-round izvođač, uz neke definitivne veličine, težine i buka prednosti u odnosu na L3 +. U smislu efikasnosti, to je gotovo identična L3 +. Kao što je starenje A4 Dominator je deklasirao na većini frontova, vaš izbor ASIC Scrypt rudar će doći do bilo L3 ili L3 +. Cijena i dostupnost će vjerovatno biti najbolji determinante.

load...

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Pregled Bitcoin Billionaire App (Hacks, Cheats i Mod apk)

Post Tacocoin

BTCJam pregledao - Moje lično iskustvo i recenzije korisnika Reddit

Post Tacocoin

CEX.IO 2017 pregled - Zašto se korisnici Reddit-a žale na ovu Bitcoin Exchange?

Post Tacocoin

Bitmain Antminer R4 review - nije siguran da je vrijedan vaš novac

Post Tacocoin

Pregled Bitfinex-a: Najveća svjetska razmjena po obimu

Post Tacocoin

Genesis Cloud Mining review - Nije tako profitabilno kao što biste mislili

Post Tacocoin

Gemini Bitcoin Exchange pregled

Post Tacocoin

Bittrex pregled - jedno kritično pitanje o kome treba da znate

Post Tacocoin

Ledger Wallet pregledao 80 korisnika Reddit-a (bez promo kod)

Post Tacocoin

Web Mining - Monetizujte svoju web stranicu pomoću korisničkih pretraživača

Post Tacocoin

Pregled za Coinomi - mobilni novčanik za više kriptokvučenja

Post Tacocoin

Pregled Billion Coin (TBC) - Kako se prevara odvija