Antminer S9 pregled - 6 stvari koje treba da znate Pre kupovine | Bosnian.Lamareschale.org

Antminer S9 pregled - 6 stvari koje treba da znate Pre kupovine

Antminer S9 pregled - 6 stvari koje treba da znate Pre kupovine

Uz sve veći teškoće u rudniku Bitcoin postaje sve teže i teže da se zaista ostvariti profit kao Bitcoin rudar. Uvedena je, međutim, ne tako davno, najmoćniji i efikasan rudar do sada - Antminer S9.

load...

U Antminer S9 izgleda samo Bitcoin rudara još uvijek u stanju stvoriti nešto pozitivno ROI u današnjem okruženju. Mnogi mišljenja hvale proizvod dok drugi imaju svoje sumnje. Zato sam odlučio da sumiramo sve prednosti i mane u jedan jednostavan pregled - evo je pred vama...

6 stvari koje trebate znati prije kupnje Antminer S9

1. Antminer S9 najmoćniji rudara dostupan na tržištu

load...

U Antminer S9 ima hash stopu 12.93TH / s - + 7% (a ne 14 TH / s kao oglašene ponekad), što znači da se može proizvesti oko 0,5 Bitcoine svaki mjesec. To je, naravno, samo prihoda i ne uzimajući u obzir električne energije, rudarstva bazen naknade, ili hardvera troškove. Trčao sam brojeve protiv 3 različite Bitcoin mining calculatorsand svi oni pokazuju isti rezultat. Oko 330 $ mjesec dana čistog prihoda (na današnjem kursu to iznosi oko 0,5 BTC).

Je Antminer S9 je najefikasniji rudara na tržištu. To znači da se troši najmanju količinu energije u odnosu na sve ostale rudare tamo. Ako dodate u obzir troškove električne energije, kao i da ćete generirati malo manje od toga - oko 0.33BTC.

load...

2. Antminer S9 je najskuplja rudara na tržištu

U cijenu Antmier S9 dosta varira. Na Bitmain sajtu možete kupiti za $ 2400. Možete ga pronaći za samo $ 2700 i na eBayyou može dobiti za samo 2000 $ (tako da je vjerojatno najbolje mjesto za pogledati) na Amazonu.

Ovo je najskuplji rudara danas na tržištu jer je superioran rudarstva sposobnosti. Kako bi se prekinuo čak i sa svojim investicije morat ćete rudnik za oko 10 mjesec, uzimajući u obzir prosječni trošak električne energije od $ 0,1 / KW. 10 mjeseci je dugo vremena u Bitcoin svemiru i mnogo toga se može promijeniti - rudarstvo poteškoća može dovesti, kurs fluktuirati i sve ove čine ga teško predvidjeti koliko dugo će to zapravo odvesti na nuli u ovu investiciju.

3. Treba vam dodatni PSU za pokretanje Antminer S9

U Antminer S9 ne može samo da se uključi u zid, potrebno je PSU (napojna jedinica za napajanje). Dakle, kad god kupite Antminer imajte na umu da ćete morati potrošiti i dodatnih $ 150 na PSU. Bitmain (Antminer proizvođača) preporučuje da koristite APW3-12-1600-B2 koje se mogu naći na njihovoj web stranici, na Amazonu ili na eBayat različitim cijenama bodova kao i.

Evo kako postaviti rudara se sa napajanjem (primijetiti koliko glasno rudara dobije nakon što ga rade):

Ako imate PSU starog Bitcoin rudar možda moći koristiti to kao dobro. Na primjer, EVGA SuperNOVA 1300 W GPU PSU treba da radi sa ovim rudar. Međutim, ako ne već imate kompatibilni PSU vjerovatno će biti najbolje da se samo kupi APW3-12-1600-B2 i dodajte ga u svoj početni troškovi ulaganja. To vjerojatno neće koštati mnogo više nego bilo koji drugi stari PSU možete pronaći.

4. Možete želite uzeti u obzir dobivanje gomilu S7S umjesto jednog Antminer S9

Pošto će se većina ljudi vjerojatno žuriti da kupi novi Antminer S9 možda želite uzeti u obzir uzimajući stariji model (Antminer S7) po sniženoj cijeni zbog niže potražnje. U Antminer S7 ima oko 33% od heširanja moći S9 (radi na 4,73 TH / s), ali ako kupite 3 korišćenih vjerovatno će koštati manje. Evo šta jedan iskusni rudar imao da kaže o Antminer S9:

Moja ukupna ocjena je 3,5, jer oni ne zaslužuju 4. Ove su veliki rudari koji može zamijeniti oko 3 S7S. Međutim, rudar dobiva previše vruće preko S7S. Mogu lako vodim 5 S7S u mojoj garaži na Floridi na 55% (što moram, jer bilo više i čuje se glasan rzanje buke) dok su ovi čuvaju na 100% i još uvijek se previše vruće. Ja mogu lako zadržati te na 100% bez rzanje problem buke i više miran nego S7. Ako ne želite da koristite s9s onda će morati biti u mnogo boljoj kontroliranom okruženju (koje ću morati doći do) ako želite zadržati te traje duže.

Ako ti ide ovim putem, iako je važno da preračunati profitabilnost kao Antminer S7 je manje energije efikasniji od S9. Evo kompletan poređenje Bitcoin mining hardver.

5. Nisu svi Antminer s9s stvoreni jednaki

Bitmain donosi svoje Bitcoin rudara u serijama. Svake serije je drugačiji od ostalih i ima drugačiju stopu hash. Tako da je izuzetno moguće da ćete naći sebe kupnje Antminer S9 koja ima hash stopu od samo 11,85 TH / s, a ne 12.93 TH / s. Zato je važno znati specifikacije točne rudara gledate u prije kupnje to.

Na primjer, sadašnji serija Antminer s9s dostupan od Bitmain samo 11.85TH / s, moćniji modeli su rasprodati. Međutim, na eBayyou i dalje može pronaći ljude prodaje starijih snažniji model. Imajte na umu da je 11.85TH / s modeli su jeftiniji nego njihovi većeg brata, tako da nije kao ti prevareni ili bilo kupovinom tog modela.

Suština - pobrinite se znati točan specifikacije rudar ste kupnje. Na taj način ćete znati izračunati tačnu ROI i kada će se slomiti čak.

6. Možete dobiti 90 dana garancije na rudar (ako je kupio od Bitmain)

Bitmain isporučiti svojim klijentima sa 90 dana garancije, međutim, da garancija dolazi uz ograničenja. Na primjer, garancija neće važiti ako overclock rudara (radi se većom brzinom nego što je dizajniran za pokretanje). Isto tako, ako koristite neprikladno napajanje ili stvaraju ekološke štete na svoj rudar nećete imati pravo na garanciju (npr udar groma, korozija zbog vlažne sredine). Neki eBay prodavači će vam također isporučiti sa garancijom pa se potrudite da pročitate detalje o svakom listing oprezan.

Bottom line - je Antminer S9 vredi?

Ako ste zainteresirani za ulazak u Bitcoin mining onda Antminer S9 je vjerovatno jedino logično rješenje. Međutim, odgovor na pitanje "je Antminer S9 vredno toga?" je potpuno lično. To ovisi o mnogo faktora kao što su:

  • Koliko novca imate na raspolaganju potrošiti na Bitcoin mining
  • Gdje živite (tj troškova za električnu energiju, troškovi hlađenje)
  • Koliko ti vjerujem vrijednosti Bitcoin će rasti u budućnosti

Također tu je uvijek pitanje povećanja težine i koliko vremena će proći dok Antminer S9 zastari (obično se to dogodi u roku od 8-12 mjeseci). Ako imate još pitanja o Antminer uvijek možete upisati pomoć drugih Bitcoiners na službenoj nit na Bitcointalk. Happy rudarstvo!

Kliknite ovdje da biste pronašli najbolje ponude na Antminer S9

load...

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Litecoin LTC Robot pregled - nepristrasni, 100% stvarni podaci

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin novčanik za 2014. - Blockchain protiv MyCelium protiv Coinabse

Post Tacocoin

Bitcoin Faucet WordPress Plugin od 99Bitcoins

Post Tacocoin

Pregled Billion Coin (TBC) - Kako se prevara odvija

Post Tacocoin

Pregled binanciranja: Da li je zakonita kriptocutna razmena?

Post Tacocoin

Koji je najbolji Bitcoin desktop novčanik?

Post Tacocoin

Od TREZOR do LastPASS: Najbolji menadžeri lozinki 2017

Post Tacocoin

Review: Coinmama - Da li je 100% legit?

Post Tacocoin

Pregled za Coinomi - mobilni novčanik za više kriptokvučenja

Post Tacocoin

Bitmain Antminer R4 review - nije siguran da je vrijedan vaš novac

Post Tacocoin

Promenljivo protiv ShapeShift - Instant razmena kriptokutnosti

Post Tacocoin

Pregledao je najbolje Bitcoin Ad Networks