Od TREZOR do LastPASS: Najbolji menadžeri lozinki 2017 | Bosnian.Lamareschale.org

Od TREZOR do LastPASS: Najbolji menadžeri lozinki 2017

Od TREZOR do LastPASS: Najbolji menadžeri lozinki 2017

Pre oko nedelju dana sam otkrio da su neki haker uspio domogne 99Bitcoins 'e-mail adrese i počeo spam mailing listu. Ako ste na listi e-mail onda vjerojatno već primili moje zvanično izvinjenje za ovo. Ako niste, onda to ne bi trebalo bitno da vam u svakom slučaju. Od tada sam poduzeti mjere da se osigura evidenciju e-mail, a sada stvari su se vratili u normalu više ili manje.

Međutim, cijeli ovaj fijasko razmislio sam malo više o sigurnosti, i to je ono što ja želim da posvetim današnje poštom. Dakle, danas ću vam pokazati:

  • Koliko slab svoju lozinki,
  • Kako sam izgubio 1500 $ jer sam koristio istu lozinku iznova i iznova (zvuči poznato?)
  • Konačno, pregledajte najbolje menadžere lozinku oko (uključujući password manager a Bitcoin vezi).

Kako mi slab lozinku košta 1500 $

Negdje oko 2010. Godine sam trčala sve vrste marketinških kampanja na Google Adwords, Yahoo! i Bing. Imala sam kreditnu karticu na datoteku sa svakom od tih računa, a ne previše zaokupljeni sigurnosti sam koristio istu lozinku na svim svojim računima.

U to vrijeme mislila sam šifru bio siguran, da je to "x9Jevslt" - čini se prilično teško pogoditi pravu?

Međutim, jedan dan sam dobio e-mail rekavši da je moj račun je reloaded sredstvima. Pošto nisam imao aktivne kampanje pokrenute u trenutku odlučio sam da proverim šta je ovaj e-mail radi. Kada sam prijavljeni na svoj račun Saznao sam da 1500 $ utrošeno sa moje kreditne kartice na Google oglase u cilju promocije neke web stranice prevara koja tvrdi da proda računala.

Istovremeno, moj PayPal račun (koji, naravno, imali istu lozinku) je odvodi još nekoliko stotina dolara. Na sreću sam nadoknaditi moje gubitke po kreditnim kompanije i PayPal, ali sam također naučio vrlo važnu lekciju.

Otkad sam uzimao za upravljanje lozinkama prilično ozbiljno zapošljavanjem sljedećih metoda:

  • Koristite različite lozinke za svaki sajt
  • Koristite dugih lozinki sa simbolima i nestandardna slova
  • Promijeniti moj najvažniji lozinke jednom mjesečno

Iako možda zvuči teško žive takvim načinom života da tako kažem, danas menadžeri lozinku lako može brinuti o sve 3 taktika za vas. Ali, prije nego što je došao u taj da vidimo koliko je lako razbiti lozinku.

Je li vaše lozinke dovoljno dobar? Stavimo ga na probu...

Mnogi ljudi tamo misle da je njihova lozinka je super jaka, tako da ja jesam Evo vrlo jednostavno toolthat će vam pokazati koliko je jak (ili slabo) stvarno je svoju lozinku. Ako pokušate ulaska moju staru lozinku (x9Jevslt) možete vidjeti da će biti potrebno kompjuter oko 2 sata da se puca. Staviti bilo lozinku sa manje znakova (moja je imala 8) i to će biti potrebno računalo oko 7 minuta da ga ispucati.

Da li to znači lozinka će se razbio? Nije nužno…

Postoji jedna stara vic o dva muškarca koji hodaju kroz šumu, kada je veliki medvjed je izašao na čistinu ne više od 50 metara ispred njih. Prvi čovjek spustio ranac i iskopao par tenisice, a onda je počeo da mahnito pokušavati da ih zavezati kako ih medvjed polako približavao. Drugi čovjek pogledao prvo zbunjen, i rekao: "Šta to radiš? Patike se neće pomoći, ne možeš prestići tog medveda." "Ne treba da", rekao je prvi čovjek, "samo moram da te prestići."

Znam, vic je sranje... Ali to čini u pravu. Kada je u pitanju sigurnost lozinke većinu vremena vašeg ne moraju da imaju najviše sigurnu lozinku, samo treba biti sigurniji od momka pored tebe.

Koristeći menadžera lozinka će se pobrinuti nemate nikakve ponavlja lozinke, pa čak i ako se dođe do upada svi ostali su na sigurnom. Također će vam omogućiti da generirati mnogo složeniji lozinke od onih koje trenutno imate.

Osim toga, lozinkom menadžeri imaju "Automatsko popunjavanje" opcija, tako da možete se prijaviti na najviše web stranice sa samo jednim klikom miša. Ovo sprečava bilo koji maliciozni keylogger koji špijuniraju na tipke da znam lozinku.

Sada kada sam vam nadam uvjereni u prednosti menadžera lozinke, dozvolite mi da vam predstavim neke od preporučenih one oko.

Roboform- Moj menadžer ličnu lozinku

Odlučio sam da počnem sa pregledom Roboform pošto je moj menadžer ličnu lozinku koju sam koristio od 2010. Kao i većina menadžera lozinki što vam omogućuje da generirati različite lozinke za svaku web stranicu se prijavite da, čuvajte ovih lozinki u bazama podataka i AutoFill oblici online.

Svaki put želim da se prijavite na web stranice mogu koristiti Roboformchrome proširenja na auto-naseliti postavke korisničko ime / lozinku i brzo se prijavite na mene. Robform je rješenje temeljeno na oblaku tako da možete lako pristupiti vaše lozinke od više uređaja.

Način na koji vaše lozinke su na sigurnom na RoboForm je kroz korištenje jednog "master password". Glavnu lozinku ne treba zapisani bilo gdje i treba napamet napamet. To je donekle standardna praksa sa svim menadžerima lozinku kao što ćete uskoro vidjeti, a to je i njihov glavni nedostatak. Jer ako neko hakuje svoju glavnu lozinku sve vaše lozinke se u osnovi izloženi.

Jedan od glavnih nedostataka na korišćenje Roboform je da ne pozove slabe lozinke i ne koristi 2 faktor autentifikacije (2FA) na Mobile. Je 2FA je dodatna mjera sigurnosti koji vam omogućuje da zaštitite svoje lozinke čak i ako je neko dobio držanje svoju glavnu lozinku. U tom slučaju, nakon što se prijavite u vas nalog koji će također morati potvrditi pristupni kod koji će biti poslan na svoj mobilni telefon.

Sve u svemu sam ga sada koristi za 6 godina, a ja sam jako zadovoljan (dok sam pisao ovaj pregled).

Cijena: $ 19.95 / year

Saznajte više o Roboform ovdje

LastPass- Najpopularniji password manager oko

LastPass je vjerovatno menadžer najpopularnija lozinka tamo. To je vrlo robustan besplatnu verziju koja će vam omogućiti da sačuvate sve što lozinke, automatsko popunjavanje obrazaca i sync lozinku na više uređaja iste vrste (tj desktop, tablete, itd).

LastPass ima neke vrlo korisne funkcije, kao što su dijeljenje lozinke. To znači da ako želite nekoga da se prijavite na račun ste vlasnik možete samo ih poslati e-mail koji će im omogućiti da se prijavite, ali ne gledaju svoj stvarni lozinku za taj račun. Mislim da to može doći pri ruci ako radite puno sa honoraraca kojima je potreban pristup svojim serverima.

LastPass vam daje zaštitu 2FA na svoj račun koristeći Google Authenticator, pa čak i ako svoju glavnu lozinku je ugrožena, haker će i dalje neće moći pristupiti svom računu. Također možete instalirati 2FA aplikaciju na bilo koji flash disk i omogućili potvrdu samo kada je flash pogon priključen na računalo (slično kako TREZOR radi).

U $ 1 / mjesečno to je vjerojatno najbolja vrijednost za novac Password Manager možete pronaći.

Cijena: 12 $ / godina

Saznajte više o LastPass ovdje

TREZOR- Upotreba Bitcoin novčanik kao menadžer lozinku

SatoshiLabs najavio TREZOR Password Manager, novi lagani aplikacija dizajnirana za čuvanje i upravljanje lozinkama. Chrome extensionis dostupan za testiranje beta za sve vlasnike TREZOR hardver novčanik.

TREZOR Password Manager ima za cilj da napredni kriptografija u ruke korisnika računara, bez obzira na njihov nivo vještina. Jednim klikom, korisnik kodira svaki unos lozinke svojim ličnim TREZOR uređaja. Password Manager automatski se prenose šifrirane podatke za privatne cloud korisnika, čineći ih uvijek na raspolaganju kada je to potrebno.

Najsvježiji je stvar o korištenju TREZOR'spassword menadžer je da eliminiše upotrebu glavnu lozinku koja se može hakovan. Slično kao i kod korištenja LastPass radi sa flash drive, sama TREZOR uređaj može poslužiti kao fizički 2FA, otključavanje vaše lozinke samo ako je vaš uređaj fizički spojen na računalo.

Takođe od TREZOR koristi sigurnosni unos PIN-a koji je zaštićen od bilo koje vrste zlonamjernog softvera to je u osnovi ne-hackable. Ako želite saznati više o tome kako TREZOR izbjegava opasnost od keyloggers pogledajte ovaj video pokazuje uređaja.

Lozinke će biti sačuvana na Dropbox račun i šifrovane sa jedinstvenim šifriranje ključ izveden iz TREZOR. Dakle, čak i ako je neko hakuje Dropbox računa da bi bilo gotovo nemoguće pročitati pohranjene lozinke.

U ovom trenutku password manager TREZOR je vjerojatno menadžer najsigurniji lozinku oko ali i nezgodno za svakodnevnu upotrebu, jer zahteva da fizički povezati svoj TREZOR i odobrava pojedine radnje na njemu. Takođe je trenutno nedostaje neke ključne karakteristike s obzirom na činjenicu da je u javnim Beta, ali to će sigurno biti aplikaciju koju bi želite da zadržite oko na.

Cijena: $ 99 (jednokratno za TREZOR novčanik)

Saznajte više o TREZOR ovdje

Dashlane- Password Manager ja vjerojatno prelazak na

Prije pisanja ovog pregleda da sam prilično zadovoljan mojim password manager, dok sam čitao o Dashlane. Iako to nije popularan kao LastPass (još uvijek), čini se da se dobija na snazi ​​brzo. Stvari koje razlikuju Dashlane od ostatka menadžeri lozinke su:

  • To može djelovati kao digitalni novčanik koji čuva sve vaše različitih načina plaćanja. Zatim možete platiti jednim klikom.
  • Ona ima funkciju lozinke changer koji je ogroman, po mom mišljenju. Vidiš da često mijenjaju moje najvažnije lozinke svaki mjesec ili tako nešto, ali u ovom trenutku to radim ručno. Stručnjaci tech na Dashlane su analizirali stotine popularne lokacije kako bi se osmisliti skripte koje automatizaciju procesa promjene lozinke. Koji omogućava Dashlane izvršiti ažuriranje lozinku ruke-off za bilo koji podržani stranice, a sa verzije 4 na listi podržanih stranicama skokova 200-500.
  • Ima "hitne kontakt" funkciju. Dakle, ako nešto nesretan dogodi, u mogućnosti da definišu koji će dobiti pristup onome što lozinke vas.

Sve ostale karakteristike sam spomenuo u drugim menadžerima lozinka su uključeni ovdje, a tu je i besplatnu verziju to je prilično snažan.

Cijena: $ 39.99 / year

Saznajte više o Dashlane

PS

Verovatno ću se prelazak na Dashlane uskoro uglavnom zbog "password changer" mogućnost...

Keepass- Open-source rješenje za lozinku upravljanje

Kao i uvijek tu je besplatan open-source rješenje. KeePass je prilično popularna rješenje koje vam omogućava da čuvate lozinku na šifrirane datoteke na vašem računalu. Ona ima sve osnovne Password Manager značajke koje uključuju AutoFill i generacije lozinke.

Glavna mana KeePass je da je to prilično nestvarno, ali ako ste spremni da ide dodatni milju kako bi se spasiti nekoliko dolara to je potpuno u redu. Evo video pregled proizvoda (uz neke dosadne glazbe tako isključiti zvučnike):

Cijena: Free !!

Saznajte više o KeePass

Ništa nije 100% siguran

Da sumiramo ova poruka dozvolite mi da kažem ovo: Ja nisam stručnjak za bezbednost. Ja sam samo momak koji ima puno osjetljivih informacija pohranjenih mreži koja pokušava da se osigura što je više moguće. Više ništa neće biti 100% siguran, a ako neko namjerno ciljanje svoje lozinke, vjerojatno će naći način da ih se.

Samo za ilustraciju moje tačke možete pročitati priču o Shapeshift je hack, što je jedan od najzanimljivijih članaka koje sam ikad pročitao o krađi iz digitalna valuta. U ovom slučaju je neko namjerno ciljanje određenu lokaciju i osoba.

Međutim, u većini slučajeva niko ne direktno ciljanje. Hakeri su samo pokušava da uhvati "na nižim granama voće", lozinke koje su najlakše dobiti. Dakle, to što je da puno teže za njih pomoću menadžera lozinka vjerojatno će biti vrijedno ulaganje.

Ako koristite bilo koji password manager Volio bih da čujem vaše iskustvo sa njima u komentar ispod teksta. Ostanite sigurni!

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Antminer T9 protiv Antminera S9 - Ko je najbolji Bitcoin Bitcoin miner?

Post Tacocoin

BitMEX pregled - Da li je Legit Bitcoin Margin Trading Exchange?

Post Tacocoin

Pregledao je Luno (bivši BitX) Bitcoin Exchange i Wallet

Post Tacocoin

BitStamp pregled: Da li je najjeftinija berza za kupovinu bitkoina?

Post Tacocoin

Antrouter R1 pregled - Antminer Wireless Miner

Post Tacocoin

KeepKey protiv TREZOR - Bitcoin Hardware Wallet pregled

Post Tacocoin

Pregledao je najbolje Bitcoin Ad Networks

Post Tacocoin

Virwox pregled: Da li je Legit ili prevara?

Post Tacocoin

Pregled Bitcoin Billionaire App (Hacks, Cheats i Mod apk)

Post Tacocoin

EToro Bitcoin Trading Review

Post Tacocoin

Electrum Wallet pregledao: Lične i Reddit recenzije

Post Tacocoin

Pregled binanciranja: Da li je zakonita kriptocutna razmena?