7 Bitcoin Debitne kartice Upoređene i pregledane (2018) | Bosnian.Lamareschale.org

7 Bitcoin Debitne kartice Upoređene i pregledane (2018)

7 Bitcoin Debitne kartice Upoređene i pregledane (2018)

Važno najnovije podatke 5. Januara 2018 Visa obustavljena aktivnost WaveCrest- je kompanija koja pruža najviše kripto kreditne kartice tamo. To znači da Xape, Wirex, TENX, Bitwala i CryptoPay ne rade za sada. Naravno, kompanije u potrazi za pronalaženje rješenja i nakon što su pronađeni ćemo ažurirati ova poruka (ja osobno traže alternativu kao dobro). Ako znate za neku dobru alternativu slobodno ih ostavite u komentarima ispod teksta.

Prednosti su prilično očigledno - sada možete kupiti gotovo ništa sa Bitcoin. Bilo koje mjesto koje prihvaća kreditne ili debitne kartice će prihvatiti svoj Bitcoin debitne kartice kao dobro. Trgovac plaćen u svojoj valuti po debitnoj kompanije i naknade će se odbiti od vašeg Bitcoin ravnoteže. To vam omogućuje da čisto živi Bitcoin.

Na primjer, kada sam putuju uvek uzmem Bitcoin debitnu karticu kao rezervna kartica u slučaju da moj novac bude ukraden. To je kao ček putnik je u digitalnom dobu.

Cons korištenja Bitcoin debitne kartice

Glavnih con od Bitcoin debitne kartice je centralizacija. Da biste koristili karticu potrebno je da uplatite novac na vaš račun u firmi debitna kartica - to znači da dajete kontrolu nad svoj novac na 3rd party. Ovaj rizik se smanjuje za ne deponuje previše Bitcoine u ravnotežu - u osnovi položi samo iznos možete priuštiti izgubiti u slučaju hack. Također s obzirom da se koriste usluge tih kompanija dolazi sa cijenom - kao što ćete vidjeti u nastavku ne možete ignorirati naknade koje naplaćuju Bitcoin debitne kartice kompanija.

U ovom trenutku na raspolaganju su 7 Bitcoin debitnu karticu kompanija, evo kratak sažetak svakog od njih i njihove prednosti i mane.

Bitpay Bitcoin pregled debitne kartice

Prednosti: poznate kompanije, kartica prihvaćena diljem svijeta

Protiv: ograničen samo na stanovnike SAD-a, nema čip i pin, zahtijeva verifikaciju

Bitpayis dobro poznata kompanija u Bitcoin ekosistemu koji predviđa plaćanje rješenja za poslovne subjekte i pojedince. To vam omogućuje da dobijete prepaid Visa cardthat se učitava preko Bitpay računa. U BitPay Prepaid Visa®Card je dostupan stanovnicima u svih 50 američkih saveznih država. Morate imati kućnu adresu (bez PO polja), vlada izdala ID i broj socijalnog osiguranja da se prijave.

Kartica košta paušal od $ 9.95 i traje oko 7 dana da stigne u pošti. Kada putujete izvan Sjedinjenih Američkih Država ćete platiti naknadu od 3% za pokrivanje troškova konverzije valuta. Tu je i naknada $ 2.00 za bankomatu ili cash-back povlačenja u SAD-u i naknadu $ 3.00 za svaku bankomatu ili cash-back povlačenja izvan zemlje. Možete vidjeti kompletnu listu naknade ovdje. Nema naknade za transakciju za Bitpay karticu.

Cryptopay Bitcoin pregled debitne kartice

Prednosti: Dostupno širom svijeta, zalihe fizičke i virtualne kartice

Protiv: Ima naknade za održavanje i opterećenja

Cryptopaysupplies je Bitcoin debitne cardthat je dostupan širom svijeta (za razliku od Bitpay). Možete ili naručiti fizičku karticu sa čip i pin, ili virtualni debitnu karticu ako ste samo u online shopping. Još jedan veliki bonus Cryptopay je da ne morate da obezbedi punu verifikaciju id ako vam ne treba visoki granice kartica.

Fizičke kartica košta 15 $ i se isporučuje besplatno diljem svijeta. ATM povlačenje košta $ 2.5 i međunarodnim promjenu valute dodaje još 3% na svaku transakciju. Stvari koje mi se ne sviđa u vezi ove kartice je da ima mjesečnim održavanje $ 1 i 1% provizije za učitavanje novac. Ako ne provjeriti možete učitati do 2500 € u svoju karticu, ali ne više od toga.

Xapo Bitcoin pregled debitne kartice

Prednosti: Brodovi u većini zemalja, osnovana kompanija ugled

Protiv: Redundant naknade (IMO), nema čip i pin

Xapo je bio jedan od prvih kompanija za isporuku Bitcoin debitne kartice. Baš kao Bitpay to ponuditi "jednostavan" kreditnu karticu koja nema čip i pin mehanizam (edit: neki korisnici su dobili čip i pin kartice, ja osobno nisam). Troškove kartice je 20 $ i ima godišnju naknadu od $ 12 / year nakon prve godine.

Xapo brodova svoju karticu na mnoge zemlje širom svijeta, iako ne za sve njih (kompletan popis možete pronaći ovdje). Također svoju karticu zapravo ima "Change PIN" Naknada za što se čini prilično čudno IMO. Vi ćete biti u mogućnosti da koristite karticu bez opsežne provjere, ali ćete biti ograničen na 2500 $.

Wirex Bitcoin pregled debitne kartice

Prednosti: Chip & Pin karticu, virtualne kartice na raspolaganju, osnovana kompanija

Protiv: Redundant naknade (IMO), relativno skupa kartica

Perviously poznat kao E-kovanica, kompanija rebrendirana da Wirexin 2016. Kompanija isporučuje Chip & Pin viza debitne kartice koje se mogu učitati preko Wirex aplikacije (desktop ili mobilni). Naknade su prilično slični druge kartice - košta 3% za međunarodne transakcije, 2.5 $ za ATM povlačenje i $ 17 da biste dobili vaše fizičko isporučen na vas. Kompanija je također isporučuje virtualnu karticu ako vam ne treba stvarni plastike. Kao i Xapo, Wirex tereti naknade za usluge, samo ih naplaćivati ​​na mjesečnoj, a ne jednom godišnje ($ 1 / mjesečno).

Shift Bitcoin pregled debitne kartice

Prednosti: Lako se povezuje sa svojim Coinbase račun, relativno niske naknade

Protiv: Dostupno samo u 45 država širom SAD, Coinbase je ograničena na pojedine zemlje, kao i

Shiftposition sebe kao "prvi američki Bitcoin debitne kartice". Kompanija isporučuje debitna kartica koji je povezan sa svojim Coinbase račun. Međutim, iako je trebalo da bude u SAD debitna kartica je dostupan samo u 45 od 50 država u ovom trenutku.

Kartica košta razumnom $ 10 za proizvodnju i nema tekuće naknade. Tu je, naravno, 3% Naknada za standardne međunarodne transakcije i $ 2.5 stan ATM naknade povlačenje.

Šta kartica se odluciti?

Većina tih kartica su više ili manje isto. Verovatno svi koriste isti dobavljač karticu za pokretanje svoje poslovanje kao i razlika je samo u brendiranju. Lično bih savjetovati kako bi bili sigurni karticu koju odabrati je dostupan u vašoj zemlji, a zatim koristite onaj sa najnižom naknade. Ja bih svakako pokušati izbjeći kartice sa tekućim naknade (npr Wirex, Xapo). Na primjer, ako živite u SAD-u, koristeći Shift je razumna opcija.

Pored kartice komentar: u ovom postu postoje i ANXPROand CoinsBankthat snabdijevanje Bitcoin debitna kartica - možda želite pogledati u njih, kao i, oni su navedeni u tabeli na vrhu ove stranice.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Najbolji Ethereum novčanik (Update 2018) - 5 opcija pregledanih

Post Tacocoin

BTCJam pregledao - Moje lično iskustvo i recenzije korisnika Reddit

Post Tacocoin

Jaxx Wallet pregled - sve oko Bitcoin novčanika

Post Tacocoin

Pregledao je Luno (bivši BitX) Bitcoin Exchange i Wallet

Post Tacocoin

Review: Coinmama - Da li je 100% legit?

Post Tacocoin

Moja investicija BTCJam-a samo je propala

Post Tacocoin

CEX.IO 2017 pregled - Zašto se korisnici Reddit-a žale na ovu Bitcoin Exchange?

Post Tacocoin

Bitcoin Faucet WordPress Plugin od 99Bitcoins

Post Tacocoin

Xcoins pregled - da li je Legit način kupovine Bitkoina?

Post Tacocoin

Tražite alternativu Bitcoin-a? Evo 6 kovanica za razmatranje

Post Tacocoin

Bitcoin Miner review: AvalonMiner 721 (Avalon 7) - Da li je vredno toga?

Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin stoni novčanik - 4 novčanika pregledani (Mac, Windows, Linux)