Bitcoin Miner review: AvalonMiner 721 (Avalon 7) - Da li je vredno toga? | Bosnian.Lamareschale.org

Bitcoin Miner review: AvalonMiner 721 (Avalon 7) - Da li je vredno toga?

Bitcoin Miner review: AvalonMiner 721 (Avalon 7) - Da li je vredno toga?

U vrlo neobičan potez, Avalon, kompanije koja je prvi put predstavljen ASIC čipova Bitcoin mining je izdao novi rudar na tržište. The AvalonMiner 721 (ili više poznatiji kao Avalon 7) izgleda manji nadogradnju od svog prethodnika, Avalon 6.

Bitcoin rudar dolazi sa 6 TH / s rudarstva snage i potrošnje električne energije od 850-1000 WATTS. To ga čini jači i efikasniji od Avalon 6. Međutim, kada se uporedi sa najpopularnijim rudara na tržištu, Antminer S9, izgleda da zaostaje.

AvalonMiner 721 uključuje 90-dnevno jamstvo, počevši od datuma se primaju robu. Ovdje su potpune specifikacije rudara:

Hashrate: 6 TH / e
Bruto težina: 4,7 kg

Također se možete priključiti AvalonMiner kontroler kako bi se spojiti 5 različitih Avalon rudara zajedno (dajući vam ukupno rudarski snage 30 TH / s).

Ako ćete koristiti Bitcoin mining calculatorto izračuna prihoda Avalon 7 može proizvesti, brzo ćete saznati da bez troškova električne energije ili rudarstva bazen naknada koje će donijeti na 113 $ / mjesečno na današnjoj stopi poteškoća i razmjene. Međutim, kada dodate troškove električne energije i bazen naknade (u prosjeku $ 0.12 / kWh, a 2%) koji su svedeni na samo $ 37.59 profita.

Međutim, ako pogledate na odnos troškova i / dobit ćete vidjeti da je Avalon 7 troškovi samo trećinu onoga što Antminer S9 radi i potrošni materijal oko 45% rudarskog mogućnosti. Dakle, ako ne želite da trpeze preko 2000 $ na vaš prvi rudar, možda želite uzeti u obzir Avalon 7 kao entry level rudar po nižoj cijeni. Ako je to zaista slučaj možda ćete želite uzeti u obzir uzimanje pogled na Antminer S7that je malo slabiji od Avalon 7, ali i dalje stavlja se na borbu, ili Antminer R4that košta malo više, ali je i moćniji.

Nažalost, budući da je Avalon 721 je takav novi model nema mnogo recenzije online da ga uporediti sa drugim rudara. Jedini bitcointalk reviewI mogao naći država u osnovi iste stvari smo upravo prešli. Čini mi se da će Avalon imati teško pronalaženje novih kupaca za svoje nove rudar kao da se zapravo ne donosi nikakve novosti u rudarskom tržištu.

U presudi

Sve u svemu mislim da je Avalon 721 Bitcoin rudar je upitna investicija. Alternative su mnogo popularniji na tržištu, au nekim slučajevima ekonomičniji. Međutim, ako imate ograničen budžet ovog rudar će vjerojatno isporučiti.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin novčanik za 2014. - Blockchain protiv MyCelium protiv Coinabse

Post Tacocoin

Xcoins pregled - da li je Legit način kupovine Bitkoina?

Post Tacocoin

Ledger Wallet pregledao 80 korisnika Reddit-a (bez promo kod)

Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin stoni novčanik - 4 novčanika pregledani (Mac, Windows, Linux)

Post Tacocoin

Pregled Bithumb-a - kupiti Bitkoine u Koreji

Post Tacocoin

Bitmain Antminer R4 review - nije siguran da je vrijedan vaš novac

Post Tacocoin

EToro Bitcoin Trading Review

Post Tacocoin

Review: Paxful against Local Bitcoins

Post Tacocoin

BitMEX pregled - Da li je Legit Bitcoin Margin Trading Exchange?

Post Tacocoin

Pregled Billion Coin (TBC) - Kako se prevara odvija

Post Tacocoin

BitStamp pregled: Da li je najjeftinija berza za kupovinu bitkoina?

Post Tacocoin

Bitcoin Faucet WordPress Plugin od 99Bitcoins