Bitmain Antminer R4 review - nije siguran da je vrijedan vaš novac | Bosnian.Lamareschale.org

Bitmain Antminer R4 review - nije siguran da je vrijedan vaš novac

Bitmain Antminer R4 review - nije siguran da je vrijedan vaš novac

Vjerojatno jedan od najvažnijih pitanja u vezi Bitcoin mining u proteklih nekoliko godina bila je "Je li Bitcoin mining profitabilan?" U 99% slučajeva je odgovor ne, jer konkurencija je suviše žestoka i da bi se rudnik profitabilno potreban vam je posvećen ASIC rudarski bušenje. Samo tako da ćete dobiti ideju o tome šta ja danas govorim, najefikasniji rudar, u Antminer S9, troškovi preko 2000 $ i vjerovatno će te razbijanje čak i nakon 6-9 mjeseci.

Međutim, Bitmain, glavni (i skoro jedini) proizvođač Bitcoin mining bunare nedavno je najavio dolazak Antminer R4- Rudar stvoren za rudarstvo Bitcoine kod kuće. Šta to tačno znači?

Pa, za jedan, rudar bi vjerovatno biti jeftinija od industrijskih rudara kao S9. Kompanija je objavila je na svojoj web stranici da bi trebalo da košta 1000 USD prije slanja. Međutim, od tada, stranica se više ne pojavljuje na web stranici kompanije.

29 avgust ažuriranje: Rudar je van i to je cijena postavljena na 1395 USD - to je mnogo više nego na originalnu cijenu koja je vjerojatno objavljen greškom. Pogledajte stranicu proizvoda ovdje.

R4 rudar će takođe koristiti vrlo jedinstveni sistem za hlađenje koji će ga učiniti mnogo manje buke. Jedan od glavnih problema vođenja Bitcoin rudar je da se zagrijava i to je vrlo (vrlo) glasno (evo primjer). Bitmain koristi novu tehniku ​​hlađenja unutar R4 - to je inspiriran tihi klima uređaja i ne koristi normalan bučnim navijačima kompjuterskih servera obično imaju. Novi fan "treba da postigne samo nivo buke od 52 decibela, o kao glasno kao razgovor kod kuće".

U Antminer R4 datum lansiranja je postavljen za 29. Augusta (sutra) u 23:00 GMT +8 prema Bitmain web međutim stvarni stranicu proizvoda, što je bilo prije na raspolaganju, više nije dostupan.

26. Avgusta Bitmain objavljeno sljedeće poruku na Bitcointalk forum:

To znači da su cijene i specifikacije prikazane u ovom postu se još uvijek smatraju samo rekla-kazala i treba biti potvrđena kada je proizvod napolje.

U Antminer R4 specifikacijama

Iz onoga što sam mogao okupiti pred stranica je srušena su specifikacije rudara:

- Miner Hash Ocena: 8.6TH / s (Varijacija od ± 5% se očekuje)
- Proizvod Veličina: 515mm (L) x 100mm (Š) x 222mm (H)

Rudar će također zahtijeva (jedinice za napajanje) PSU koji košta 300 USD po web stranici kompanije (prije nego što je srušena). PSU će imati isti tihi sistem za hlađenje, tako da neće praviti mnogo buke.

29 avgust ažuriranje: PSU će koštati 240 dolara, a ne 300 USD kao što je ranije navedeno. Možete vidjeti stranicu proizvoda ovdje.

Hoće li Bitmain je R4 biti profitabilan?

Ulazak specifikacije Bitmain nam je u Bitcoin kalkulator rudarstvo otkriva da na sadašnjem nivou težine i Bitcoin cijena koju bi trebao biti u stanju da se probije čak i nakon 12 mjeseci (više ili manje). Uzeo sam u obzir neke zadane vrijednosti od $ 0.12 / kWh troškova električne energije i 2% rudarskom basenu naknade. Naravno, ako platite više / manje na struju ili dramatične promjene će se desiti u Bitcoin je cijenu i teškoće ovih rezultata može promijeniti. Imajte na umu da su cijene na R4 može promijeniti kao dobro.

29 avgust ažuriranje: Uzmite u obzir nove cijene Antminer R4and PSU (ukupno 1.635 USD) proći će negde između 16-18 mjeseci da se probije čak na trenutnoj cijeni Bitcoin i teškoće. Ako ste nekako uspjeli smanjiti troškove električne energije moći ćete razbiti čak i nakon 12 mjeseci.

Da zaključimo I dalje nisam siguran da R4 je vrijedno rizika. Za početak je cijena uređaja još uvijek nije poznat, to će vjerojatno biti otkrivena u roku od 24 sata, iako. Pod pretpostavkom da je cijena zaista kao reklamira prije (1.000 USD) Mislim da 16 mjeseci na nuli je prilično rizično ulaganje u rudarskom poslu. Ste u osnovi da se nadamo Bitcoin je cijenu ide i kako bi opravdali tu kupovinu - obično rudari zastarjeti u roku od 12 mjeseci zbog sve veće teškoće.

Da bi ostali podešen za više ažurirana na Bitmain Antminer R4 pobrinite se da provjerite Bitmain blogu.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

BTC Robot pregled - da li je to prevara? Pravi rezultati od korisnika bitkointoksa

Post Tacocoin

Najbolji Litecoin rudarski hardver - Antminer L3 Scrypt Miner pregled

Post Tacocoin

Bitcoin Trader pregled - Da li je mogući 20% mesečni ROI?

Post Tacocoin

Bitclub Network Review i Analiza

Post Tacocoin

Bittrex pregled - jedno kritično pitanje o kome treba da znate

Post Tacocoin

Virwox pregled: Da li je Legit ili prevara?

Post Tacocoin

Moj novi najbolji Bitcoin i altcoin novčanik - Pregled Exodusa novčanika

Post Tacocoin

Evo pobjednika za najbolji Bitcoin Hardware Wallet za 2018

Post Tacocoin

Podarite Gift Bitcoin za Božić - Bitcoin Gift Ideje

Post Tacocoin

CEX.IO 2017 pregled - Zašto se korisnici Reddit-a žale na ovu Bitcoin Exchange?

Post Tacocoin

Pregled Bitcoin Billionaire App (Hacks, Cheats i Mod apk)

Post Tacocoin

Decembar ICO analiza - NAGA pregled