Bitseed review - Plug & Play cijeli Bitcoin čvor | Bosnian.Lamareschale.org

Bitseed review - Plug & Play cijeli Bitcoin čvor

Bitseed review - Plug & Play cijeli Bitcoin čvor

Bitcoin mreža je podržan od strane različitih računala (poznat i kao čvorovi) koji rade softver Bitcoin. To je ono što stvara decentralizacija sistema - činjenica da je na hiljade kompjutera širom svijeta imate potpunu kopiju blockchain i validaciju svake transakcije koja prolazi kroz.

Što više čvorova sistem ima, više ploča dokaz da je. U ovom trenutku postoje 5655 nodesthat sistem podrške. U prošlosti sam opširno napisano o tome kako možete pomoći u mrežu postavljanjem vlastite čvora kod kuće, međutim, proces može biti malo zastrašujuće za početnike ili ljude koji nemaju veliko tehničko znanje.

Danas želim napisati komentar Bitseed- proizvod koji tvrdi da je "plug n play" čvor za prosječnog korisnika. Samo priključite ga u svoje ruter kod kuće, a vi ste odmah dio Bitcoin mreže pokretanjem vlastite čvor. Naravno, uvijek možete koristiti svoj lični računar za ovo, ali onda bi morao da dati veliki dio prostora sa tvrdog diska kako biste preuzeli blockchain na vaš uređaj.

Sa Bitseed stvari su jednostavnije. Mašina dolazi sa najnovijim Bitcoin verziju i blockchain već instaliran (u trenutku dostave naravno). Programeri tvrde da je sve što je ostalo je da ga uključiti i namesti ga na internetu.

Kada naredi Bitseed možete birati između nekoliko različitih veličina hard disk u rasponu od 480GB do 2 TB (postoji i lite verzija da neću komentar ovdje). Veličina čvrstog diska će odrediti koliko dugo Bitseed može raditi kao blockchain povećava za oko 45 GB svake godine (u 2016. Godini povećan je u 43 nastavlja). Naredio sam Bitseed prije oko 2 mjeseca kada je i 320GB verzija.

Isporuka Bitseed je prilično ravno naprijed, međutim, iz nekog razloga to nije isporučen s međunarodnim praćenje zbog visokih troškova. Ja lično ne bi smetalo provesti još nekoliko dolara kako bi znali gdje je moj paket je svaki korak na putu. Nakon što naručite proizvod može potrajati 2-3 dana dok se ne isporučuje. To je zato što u ovom trenutku svaki Bitseed je po narudžbi, tako da neko zapravo instalirate najnoviju Bitcoin verziju i blockchain na vašem računaru.

To je jedan cijeli mjesec za paket doći do svoje kuće, ali to je djelomično zahvaljujući poštanskog sistema moje zemlje to je prilično jadan. Jednom kada stignu Jedva sam čekala da ga se i radi.

Ali to je kad stvari krenu na jug...

Za osnovne korištenje sve što trebate učiniti je spojiti Bitseed na svoj router pomoću Ethernet kabla i uključite ga. Jednom napajanjem, uređaj će se automatski pokrenuti u roku od 2 sata. Bitcoin će uhvatiti korak sa trenutnim visina bloka, a zatim pokrenuti kontinuirano, domaćin punu Bitcoin čvor.

Ovoliko bilo koji korisnik može nositi, međutim želim da pobrinuti da moj Bitseed zapravo radi. Dakle, nakon završetka instrukcije Pokušao sam pristup mom uređaju. Da biste pristupili svojim deviceyou'll moraju pronaći svoju IP adresu u vašu kućnu mrežu. Ako ovo zvuči kao nerazumljivo onda smo u istom čamcu.

Nakon nekog istraživanja sam saznao da svaki uređaj spojen na moj ruter (npr moj kompjuter, Bitseed, moj iPhone itd) ima adresu u obliku brojeva. Na primjer, na slici ispod možete vidjeti kompjuter, iPad i printer (HPC5....) Spojen na router, ali ne Bitseed.

BTW - Da bi se na ovaj ekran morao sam da se prijavite u svoj ruter, i ja sam to tutorialto shvatiti kako se to radi.

Dakle, iz nekog razloga moje Bitseed je ili ne povezuju na ruter ili jednostavno ne pokreće. Bio sam prilično izgubljen. Toliko za plug n play...

Proveo sam narednih 4 sata sa razdražljiv prijatelji pokušavaju da debug ovaj daljinski ali ništa nije činilo da rade. Poslao sam Bitseed programeri zahtjev za podršku, međutim oni su rekli da je na prvom pojavljivanju čini se da disk nije pronađen, što znači nešto dobio oštećen u pošiljci.

Na kraju sam odlučio da preda mašinu da je jedan od mojih prijatelja na Bitcoin ambasadi da pogledam sebe. Nakon nekoliko dana, rekao mi je da je uspio da se digne i radi bez radim ništa posebno.

Rezultat toga je da je nakon 2 tjedna napornog rada bez ikakvog razloga Bitseed je gore i trčanje u Bitcoin ambasade u Tel Avivu i novi čvor je podržava Bitcoin mreže.

Nakon što je radio nisam mogao pristupiti mojoj Bitseed kontrolnoj ploči unosom lokalnu IP adresu uređaja u moj browser-a (istu adresu pokušavao sam da ranije).

Kao što možete vidjeti na svom uređaju ima oko 52 Više od slobodnog prostora, što znači da će vjerojatno trajati kroz ostatak 2017. Kako bi provjerili da je moj Bitseed je zapravo dio Bitcoin mreže mogu provjeriti status čvora preko početnu stranicu kontrolna tabla.

Dakle, moj Bitseed radi najnoviju verziju Bitcoin Core (koji uključuje Segwit) i moj javni IP adresa se također navedene na ovoj stranici. Postoji uređaj trenutno ima 79 veze sa drugim čvorovima u mreži.

Kako bi potvrdili da je moj bitseed trenutno primanje dolaznih veza iz drugih čvorova mogu se koristiti alat isporučuje 21.co na donjem dijelu ove stranice. Sve što trebate učiniti je unijeti moj javni IP adresu i hit "Check čvor". Imajte na umu da će se Bitseed ugasiti za 30 minuta jednom tjedno u periodu dok je backup blockchain, Ako pokušati doći do čvora na tom specifičnom put neće biti uspješan.

Moj zaključak o Bitseed

Ideja o plug n play Bitcoin čvor je super i mislim da treba nešto ovako u zajednici. Međutim, implementacija Bitseedif daleko od savršenog. Uređaj nije radio ", kao reklamirao", podrška je bila laggy i jednostavno prestao reagirati u jednom trenutku. Da nisam bio toliko uporan da dobije ovu mašinu da radi ja bih vjerojatno odustao nakon jednog ili dva sata. To izgleda kao da je ovo strana projekta za osnivača Bitseed i za njih ne možete očekivati ​​da se u potpunosti podržan niti jednom ste postali mušterija.

Žao mi je da kažem da je u njegovom trenutnom stanju Bitseed nije dobar buy, ima više šanse da razočara kupca nego što ga zadovoljan. Naravno, ovo je moj lični mišljenje nakon doživljava ono što sam gore opisao, svoju sreću mogu biti različiti.

Povezane vijesti


Post Tacocoin

Bitconnect pregled: Da li je Legit?

Post Tacocoin

Xcoins pregled - da li je Legit način kupovine Bitkoina?

Post Tacocoin

Coinbase protiv Circle - Probao oboje sa $ 500 Evo šta sam pronašao

Post Tacocoin

Review AvaTrade Bitcoin Trading

Post Tacocoin

Najbolji Litecoin rudarski hardver - Antminer L3 Scrypt Miner pregled

Post Tacocoin

Pregled Billion Coin (TBC) - Kako se prevara odvija

Post Tacocoin

GreenAddress.it pregled

Post Tacocoin

BitStamp pregled: Da li je najjeftinija berza za kupovinu bitkoina?

Post Tacocoin

Bitcoin CoolWallet pregled - To je zaista Cool Wallet

Post Tacocoin

Najbolji Bitcoin rudarski bazeni (Top 5 pregleda)

Post Tacocoin

Bitbay pregledao: kupovinu Bitkoina u Poljskoj

Post Tacocoin

2017 Najbolji Bitcoin stoni novčanik - 4 novčanika pregledani (Mac, Windows, Linux)