Pregled CryptoSteel-a (spalio ga, prešao preko njega i razbio ga na zemlju) | Bosnian.Lamareschale.org

Pregled CryptoSteel-a (spalio ga, prešao preko njega i razbio ga na zemlju)

Pregled CryptoSteel-a (spalio ga, prešao preko njega i razbio ga na zemlju)

Nešto više od godinu dana sam je prišao poljski momka koji se zove Wojtek koji je rekao da je u potrazi za kreiranje najizdržljivije hladno novčanik moguće. On je bio metalni umjetnik i misli o koristeći ovu vještinu kako bi se stvorio neki oblik novčanika koje se ne mogu uništiti.

Ideja bi bila da zadrži svoj privatni ključevi ili Mnemonic fraza u neku vrstu metalno kućište koje će biti otporne na sve katastrofe koje se mogu javiti - poplava, požar, zemljotres, šta god to. U cilju podizanja sredstava za realizaciju ovog projekta započeo je crowdfunding kampanju na Indiegogo, a nekoliko mjeseci kasnije bio je u potpunosti finansirana, Cryptosteel je bila na putu da postane stvarnost.

Moram priznati da Cryptosteel vizija izgledala vrlo snažni, a spot za njima izuzetno dobro prikazano na slici:

Međutim, kao i mnogi crowdfunding kampanjama ovaj projekt previše je video mnoge prepreke. Proizvod je imao neki nepredviđeni kašnjenja. Od proizvodnje pitanja, na poštanske pitanja činilo da je mnogo stvari su sprečavanje Cryptosteelfrom postaje stvarnost. Međutim, tokom svih ovih Wojtek čuvaju bliskom kontaktu sa svojim prvim investitorima i pobrinuo da su do danas. I zaista, godinu dana kasnije sam dobio svoj Cryptosteel u pošti.

Ja ću početi sa "normalnim" pregled i potom preći na zabavni dio - pokušava da uništi Cryptosteel :)

Samog proizvoda je prilično razumljiva, dobiješ metalnu ploču i niz brojeva i slova za kreiranje svoj privatni ključ ili Mnemonic sjemena (koja će se koristiti za TREZOR).

Moram priznati da mi je trebalo nekoliko minuta da shvate kako se zapravo otvoriti metalnu ploču kako bi ušli u slovo i brojeve, ali to je ništa što 5 minuta i nekoliko hitova s ​​odvijačem neće riješiti.

Dosadne dio se definitivno umetanja slova u Cryptosteel. Trebalo mi je oko 40 sekundi za svako slovo i to nije išlo glatko, u najmanju ruku. Međutim, s obzirom da je to (nadam se) u jednom trenutku proces to je nešto što mogu da živim.

Isto tako, ja sam dobio dovoljno slova i brojeve stvoriti još 2 Mnemonic sjemena ili privatne ključeve, tako da put do tehnološkog viška!

A sada zabavni dio....

Pošto nema mnogo više reći o proizvodu mislio sam zašto ne imati malo zabave s njim i vidjeti ako to je zapravo neuništiv. Pa sam otišao i sproveo nekoliko testova...

Sve u svemu rekao bih da je Cryptosteel novčanik je jedan prilično čvrsta hladno novčanik. Međutim, to može biti pomalo pretjerivanje. Ako, međutim, ti čuvanje velike količine Bitcoin ovo je dobar dodatne mjere osiguranja da se po razumnoj cijeni ($ 49).

U ovom trenutku možete dobiti samo Cryptosteel kroz Indiegogo kampanje ili kao komplementarni proizvod kada kupiti TREZOR. Ako ste već posjedujete TREZOR ovo je zapravo odličan proizvod imati za dodatnu zaštitu vašeg mnemoničke sjemena.

Ako imate Cryptosteel i pokušao da ga unište, kao i, ili imaju neke druge komentare o proizvodu voleo bih da ih čujem u komentar ispod teksta.

Kliknite ovdje da bi vidjeli Cryptosteel za sebe

Povezane vijesti


Post Tacocoin

HitBTC pregledao: Da li je sledeća velika berza?

Post Tacocoin

Pregled Bitfinex-a: Najveća svjetska razmjena po obimu

Post Tacocoin

KeepKey protiv TREZOR - Bitcoin Hardware Wallet pregled

Post Tacocoin

TREZOR protiv LEDGER - Hands On Hardware Wallets pregled

Post Tacocoin

Pregled Billion Coin (TBC) - Kako se prevara odvija

Post Tacocoin

Pregled Bitcoin Billionaire App (Hacks, Cheats i Mod apk)

Post Tacocoin

Genesis Cloud Mining review - Nije tako profitabilno kao što biste mislili

Post Tacocoin

BitStamp pregled: Da li je najjeftinija berza za kupovinu bitkoina?

Post Tacocoin

Koji je najbolji Bitcoin desktop novčanik?

Post Tacocoin

BTCJam pregledao - Moje lično iskustvo i recenzije korisnika Reddit

Post Tacocoin

Podarite Gift Bitcoin za Božić - Bitcoin Gift Ideje

Post Tacocoin

Bitbay pregledao: kupovinu Bitkoina u Poljskoj